efel 1 395 Napisano 24 Marca 2020 12 godzin temu, LV426 napisał: OLED + samsungowe kropki kwantowe. Ciekawe kiedy się to pojawi. Samsung umie w OLEDy w telefonach ale się wypalają więc pewnie szlifują nadal technologie aby w tv nie było cyrków jak u LG. Ciekawy jestem jak Samsung obróci swój marketing, który obecnie działa jak święta inkwizycja i prowadzi olbrzymią krucjatę przeciwko OLEDom strasząc ludzi głównie wypaleniami. Nie wierzę że są w stanie zrobić OLED kompletnie bez problemów wypaleń, więc będziemy mogli się pośmiać jak punkt widzenia Samsunga nagle obróci się o 180 stopni w momencie premiery pierwszego Samsugowego TV OLEDa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) 18 minut temu, efel napisał: Ciekawy jestem jak Samsung obróci swój marketing, który obecnie działa jak święta inkwizycja i prowadzi olbrzymią krucjatę przeciwko OLEDom strasząc ludzi głównie wypaleniami. Nie wierzę że są w stanie zrobić OLED kompletnie bez problemów wypaleń, więc będziemy mogli się pośmiać jak punkt widzenia Samsunga nagle obróci się o 180 stopni w momencie premiery pierwszego Samsugowego TV OLEDa. Nie pójdą w Oleda . Będą promowali Qled , weszli w microledy także Oled do niczego im nie jest potrzebny póki co.Zresztą po co wzmacniać konkurenta kupując od niego matryce . Edytowane 24 Marca 2020 przez Damianos19932 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeZaR83 53 Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) 8 minut temu, Damianos19932 napisał: Nie pójdą w Oleda . Będą promowali Qled , weszli w microledy także Oled do niczego im nie jest potrzebny póki co. Ole Oni JUŻ poszli w OLED a nawet w coś bardziej dziwacznego jak QNED ahahahahahaha 😄 😂 Cytat Dopiero w 2021 roku na rynku mają pojawić się wytwarzane przez Samsung Display panele Quantum Dot OLED, tymczasem Koreańczycy podobno już pracują nad nową technologią. Quantum Nano Emitting Diode, w skrócie QNED, ma pozwolić na zastąpienie obecnie wykorzystywanego przez producenta emitera niebieskiego światła nowym, lepszym w wielu aspektachŹródło: https://hdtvpolska.com/samsung-trwaja-prace-nad-nastepca-technologii-quantum-dot-czym-jest-qned/ zapychają rynek swoimi pierdołami a....i tak wszyscy skończą na microLED bo to sie wydaje przyszłością na wiele lat............ Edytowane 24 Marca 2020 przez CeZaR83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 700 Napisano 24 Marca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Damianos19932 napisał: Zresztą po co wzmacniać konkurenta kupując od niego matryce . przecież Samsung ma własne matryce - QD-Oled - nic nie będą kupować i jak Efel napisał - ich marketing będzie w niezłym szpagacie lub "zgięciu" no chyba że QD-Oled się nie wypala - wtedy od razu przechodzę na QD-Oled Samsunga - zwłaszcza jak będzie w konkurencyjnej cenie w 75calach 2 godziny temu, CeZaR83 napisał: i tak wszyscy skończą na microLED bo to sie wydaje przyszłością na wiele lat............ a mi to się wydaje na razie fantastyką - i jeśli koszty produkcji QD-Oled są tak niskie jak sugerują (3x taniej niż oled) to microLEDa nie zobaczymy nigdy jako produktu dla mas a w kolejce stoją być może jeszcze tańsze oledy robione techniką drukowania Edytowane 24 Marca 2020 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 24 Marca 2020 To musiał oglądać pasek z godziną 24h/dobę na maksymalnej jasności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 24 Marca 2020 10 godzin temu, CeZaR83 napisał: Ole Oni JUŻ poszli w OLED a nawet w coś bardziej dziwacznego jak QNED ahahahahahaha 😄 😂 zapychają rynek swoimi pierdołami a....i tak wszyscy skończą na microLED bo to sie wydaje przyszłością na wiele lat............ To o tym nie słyszałem , Qned dziwna nazwa . Zamiast pójść w microledy to pchają się w tą niezbyt udaną technologie ... nie wróżę również sukcesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frend30 11 Napisano 24 Marca 2020 Test sukcesora C9 czyli najnowszej serii od LG a konkretnie CX w rozmiarze 65 cali poniżej: KLIK miłego czytania 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqwerty 0 Napisano 25 Marca 2020 witam jak można sprawdzić czas pracy w lg65c9 ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmiel2k 171 Napisano 25 Marca 2020 witam jak można sprawdzić czas pracy w lg65c9 ?Tylko w menu serwisowym. Bez specjalnego pilota tego nie sprawdzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 314 Napisano 25 Marca 2020 Można sprawdzić bez menu serwisowego zwykłym pilotem - starym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janwojx 2 Napisano 25 Marca 2020 2 godziny temu, chmiel2k napisał: 3 godziny temu, qqwerty napisał: witam jak można sprawdzić czas pracy w lg65c9 ? Tylko w menu serwisowym. Bez specjalnego pilota tego nie sprawdzisz. Wystarczy smartfon. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmiel2k 171 Napisano 25 Marca 2020 Wystarczy smartfon.Każdy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qqwerty 0 Napisano 25 Marca 2020 54 minuty temu, janwojx napisał: Wystarczy smartfon. przez aplikacje , czy jakiś inny sposób ? a smartfon lg czy może być innej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniak84 3 Napisano 25 Marca 2020 Telefon musi mieć Ir-mode. Przez Wi-fi nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 25 Marca 2020 18 godzin temu, frend30 napisał: Test sukcesora C9 czyli najnowszej serii od LG a konkretnie CX w rozmiarze 65 cali poniżej: KLIK miłego czytania Dziękuję! Myślałem, że będzie jaśniejszy, albo dostanie coś więcej. Tymczasem to niepotrzebne dodatki nie licząc kodeka AV1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 25 Marca 2020 14 minut temu, zdenek117 napisał: Dziękuję! Myślałem, że będzie jaśniejszy, albo dostanie coś więcej. Tymczasem to niepotrzebne dodatki nie licząc kodeka AV1. Nawet wygląd ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 395 Napisano 26 Marca 2020 15 godzin temu, zdenek117 napisał: Myślałem, że będzie jaśniejszy, albo dostanie coś więcej. Tymczasem to niepotrzebne dodatki nie licząc kodeka AV1. Jednym słowem: zastój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 2 Kwietnia 2020 Czy ktoś z forumowiczów pracuje, lub ma znajomych pracujących, w którymś z dużych marketów z elektroniką? Pytam, bo obserwuje dziwne zachowania związane z LG C9 w wersji 65 cali. Telewizor pojawia się na chwilę, po czym znika z oferty. Zacząłem podejrzewać, że zostały im pojedyncze egzemplarze, które sprzedają się, są zwracane i znowu trafiają do sklepu. Rozważam teraz C9 55 lub B9 65, bo planowałem zakup telewizora na wiosnę. Chyba, że ktoś ma przecieki odnośnie dostępności magazynowej w sieciówkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 2 Kwietnia 2020 Dokonałem zakupu. MediaExpert ma taką samą promocję jak Euro. Kupując drugą rzecz, obniża się cena obu. Przyjmując, że kupiłem odtwarzacz UHD za pełną kwotę, to udało zakupić się C9 65” za 7299. Teraz czekam na dostawę licząc, że nie będzie to egzemplarz ze zwrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz Kopczyński 0 Napisano 3 Kwietnia 2020 Witam, chciałbym wymienić kabel zasilający na dłuższy. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak wyjąć klapkę od zasilania? Po odkręceniu śrubki nadal siedzi bardzo mocno. Nie chcę na siłę jej podważać żeby czegoś nie wyłamać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 3 Kwietnia 2020 W dniu 23.03.2020 o 17:13, Brudziszewski napisał: No i ceny też będą dużo niższe niż OLED produkowanych przez LG. Na pewno nie na start. LG ma ogromną przewagę n-tej generacji fabryk i poprawionego procesu. Nawet jeśli technologia Samsunga może być tańsza to zapewne zanim ilość odpadów zostanie zredukowana, miną ze 2 lata. W dniu 23.03.2020 o 21:12, Grafii napisał: Skoro ich telefony się wypalają to o czym mamy rozmawiać. Nie wierzę w szajsunga, zostanę przy LG Każda technologia z dużą ilością niezależnych świecących punktów (czy to dowolny oled, czy microled) będzie przynajmniej trochę podatna na wypalenia, bo przy różnym trybie pracy punktów, będą się w różny sposób zużywać. Mam nadzieję, że któraś z technologii zredukuje to zjawisko do niezauważalnego poziomu, ale jego kompletna eliminacja jest właściwie nierealna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxmxm 47 Napisano 4 Kwietnia 2020 Który lepszy sklep do zakupu TV media markt, media expert czy euro agd 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 4 Kwietnia 2020 @mxmxm Ja kupiłem w mediaexpert ze względu na promocję. Taka sama jest w Euro, ale nie mieli 65 cali. Ludzie często narzekali, że w Euro odbiór osobisty nie był traktowany jako zakup zdalny, a rezerwacja w sklepie, podczas gdy w MM było łatwiej ze zwrotami. Jednak teraz w okresie zdalnych zakupów może być różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxmxm 47 Napisano 4 Kwietnia 2020 Szukam C9 65" no chyba że poczekam na CX tylko cena wyższa 😞 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 4 Kwietnia 2020 24 minuty temu, mxmxm napisał: Szukam C9 65" no chyba że poczekam na CX tylko cena wyższa 😞 Zdecydowanie poczekaj. Designersko nowy wygląda tak samo, a pozatym ma kilka usprawnień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach