Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 55" B8 (2018) | TEST | Organiczny wyświetlacz 4K HDR z technologią ThinQ AI

Rekomendowane odpowiedzi

Ten serial jest na HBO GO czyli też max FHD

A tu zdjęcie tej samej sceny na fz800 i niech mi ktoś powie że oledy tak mają...???

IMG_20190401_215103.jpg

Sorry za odbicia oświetlenia pokoju.

IMG_20190401_215906.jpg

Edytowane przez darekgra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minutes ago, Kamil Buczyński said:

@klu16 jaki bitrate masz tych plików? bo samo 1080p o niczym nie świadczy 

BitRate: 5 593 kb/s

Ściągam jeszcze to samo, ale większy rozmiar (więc pewnie lepsza jakość - BDRip) dla porównania. Tak, macie racje, to na pewno słaba jakość materiału. Do tej pory oglądałem wszystko na LCD, który nie był tak wrażliwy na jakość. Muszę się przestawić ;)

1080p ale jakie? Jeśli plik ma między 10-15GB to nie powinno mieć miejsca, ale jeśli masz plik około 3-4 GB to już tak będzie 

Powiem Ci kolego, że ciężko dostać serial "ważący" 10-15 GB per odcinek. No chyba, że to jakieś BD Remuxy, choć z tym też piekielnie ciężko. Na razie spotkałem tylko Grę o Tron w takiej jakości. Nie ma co liczyć na mniej popularne seriale w bardzo dobrej jakości niestety.

Edytowane przez klu16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy zakup podłączony! :)

LG chyba poprawiło jakość tv, bo pierwsze testy to "cud, malina". 5% idealnie, 10% jakiś cień, brak zafarbu.

W porównaniu do początków mojej 65B7 to przepaść. Nie zapeszam więcej;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klu16 Możesz mieć coś nie tak z ustawieniami, bo bitrate jak na FHD nie jest takie tragiczne , Netflix z takim puszcza materiał w  FHD.

Edytowane przez darekgra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla porównania BluRay rip 1080p z 10,7 Mb/s bitrate, sam plik też waży 2x tyle.

Niebo, a ziemia.

IMG_20190401_223515.jpg

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że ludzie nakupowali B8 w promocji weekendowej w Media Markt. Pewne było, że tam w większości są zwroty czyli telewizory 'z historią', ale widzę że niektórzy lubią ryzyko. Niestety takie egzemplarze nadają się co najwyżej do zwrotu. Może wśród tej promocji było kilka w miarę dobrych egzemplarzy, bo ktoś kupił i mu się rozmiarowo nie zmieścił, albo dla porównania wziął OLEDa innej marki i B8 oddał, bo wypadł gorzej. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro jade po swoj egzemplarz 65b8, na co szczegolnie zwrocic uwage odbierajac tv? Czytajac rozne wypowiedzi mam wrazenie, ze faktycznie sa to egzemplarze ktore juz byly w obiegu. Jest mozliwosc w sklepie sprawdzenia czy telewizor ma jakis przebieg?

Edytowane przez legrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, legrad napisał:

Jutro jade po swoj egzemplarz 65b8, na co szczegolnie zwrocic uwage odbierajac tv? Czytajac rozne wypowiedzi mam wrazenie, ze faktycznie sa to egzemplarze ktore juz byly w obiegu. Jest mozliwosc w sklepie sprawdzenia czy telewizor ma jakis przebieg?

Zakupiłem w euro 65b8 po rabacie wyszedł 6700 dodatkowo odkurzacz i grill za friko i nie wiem jak wy ale tv igła testy planszowe 5% 10 i 20  idealne więc to jest chyba loteria jeśli chodzi o jakość matrycy.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, legrad napisał:

Jedynie pilot z dostępem do menu serwisowego może dać odpowiedź w sklepie, np Logitech Harmony, o ile pozwolą Ci go rozpakować.

No więc kontrola opakowania pozostaje, taśmy, data produkcji.

Co do menu serwisowego polecam strony 16-17 w wątku B7. Liczba godzin to parametr UTT.

Edytowane przez robert6969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączając dzisiaj tv przez chwile było info aby zaktualizować jakaś aplikacje. Informacje ta zniknęła po chwili i nie potrafię jej jeszcze raz wywołać. Jak zaaktualizować wszystkie zainstalowane aplikacje na tym tv ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem LG 55B8 w euro i wyszedł mnie 3600zł wszystko ok na planszach testowych model 02/2019 Ale kwota tego tv początkowa 9 tyś moim zdaniem z kosmosu wcześniej miałem Samsung ue55hu7200 przeskok jakości obrazu i smart  jest spory.

3 godziny temu, efel napisał:

Widzę, że ludzie nakupowali B8 w promocji weekendowej w Media Markt. Pewne było, że tam w większości są zwroty czyli telewizory 'z historią', ale widzę że niektórzy lubią ryzyko. Niestety takie egzemplarze nadają się co najwyżej do zwrotu. Może wśród tej promocji było kilka w miarę dobrych egzemplarzy, bo ktoś kupił i mu się rozmiarowo nie zmieścił, albo dla porównania wziął OLEDa innej marki i B8 oddał, bo wypadł gorzej. 

Skąd takie informacje o tych zwrotach? Euro RTV AGD miało tak samo twoim zdaniem z tymi zwrotami? Ja myślę że ta akcja z tą promocją jasno pokazała ile duże sklepy zarabiają faktycznie na sprzedaży sprzętu.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, eloszki napisał:

Włączając dzisiaj tv przez chwile było info aby zaktualizować jakaś aplikacje. Informacje ta zniknęła po chwili i nie potrafię jej jeszcze raz wywołać. Jak zaaktualizować wszystkie zainstalowane aplikacje na tym tv ?

Wysłane z Phone za pomocą Tapatalk

Wejsc w apke Lg Content Store , tam posprawdzaj, ja bynajmniej tak zrobilem

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Zykfyr napisał:

W temacie o C8 Pietraso miał identyczny przypadek , jak sprawa się zakończyła nie wiem , może warto napisać do niego :)

Słuchajcie mamy AFERĘ. Oddałem C8 z plamami (był z NEONET), kupiłem B8 z RTV EURO AGD i co?  Plamy! Produkcja styczeń 2019. Chyba jakaś awaria w fabryce i to nie są pojedyncze egzemplarze tylko cała masa, jak nie wszystkie - skoro dwa różne modele z dwóch sklepów to miały. Wczoraj dzwonił do mnie człowiek z fabryki LG i pytał jak to wygląda bo nigdy czegoś takiego nie widzieli. No to chyba teraz zobaczą...

KONIECZNIE SPRAWDŹCIE SWOJE MATRYCE. JEDYNA RECEPTA NA TO TO WYMIANA CAŁEJ MATRYCY (C8 OGLĄDAŁ U MNIE SERWISANT I TAKI BYŁ WERDYKT). On też wcześniej tego nie widział.

Mi już się nie chce bawić w zwroty, biorę wymianę matrycy, może przynajmniej teraz już przywiozą dobrą. Poza tym cena z RTV EURO AGD + 5 rat gratis była zbyt dobra.

A może wszystkie TV z promocji miały plamy?

Sprawdzajcie i piszcie!

IMG_20190402_190753.jpg

• Plusik 2
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pietraso

To ważna informacja, choć nie ma co wysnuwać pochopnych wniosków o awariach i "takich" promocjach.

Każdy kto kupił może sprawdzić i ma czas na ewentualny zwrot. Jeśli wymieniają to wszystko w porządku.

P.S.

Tylko po co tak krzyczysz? ;)

Edytowane przez Groszek
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Groszek napisał:

@Pietraso

To ważna informacja, choć nie ma co wysnuwać pochopnych wniosków o awariach i "takich" promocjach.

Każdy kto kupił może sprawdzić i ma czas na ewentualny zwrot. Jeśli wymieniają to wszystko w porządku.

P.S.

Tylko po co tak krzyczysz? ;)

Żeby nikt nie przeoczył bo wyglada na to że dużo tv to ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Pietraso napisał:

Żeby nikt nie przeoczył bo wyglada na to że dużo tv to ma. 

Dziwne zeby taki babol ktos przeoczyl

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne ze piszesz ale takiej czcionki używaj na swoich dokumentach. Nikt z nas nie jest ślepy. 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co za głupoty.
Masz jakieś dowody na potwierdzenie swojej tezy? Czy tylko siejesz zamęt?

Chcąc uspokoić tych, którzy skorzystali z tej promocji mogę powiedzieć, że sam zamówiłem dwa egzemplarze LG B8 m.in. po to by sprawdzić i wybrać lepszy, bo tyle się tu naczytałem relacji o bandingach i innych wadach.
Oba modele były spoko, więc jeden dobry trafił z powrotem w magazynie.
Sklep euro AGD.
  • Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tonybcc napisał:

Fajne ze piszesz ale takiej czcionki używaj na swoich dokumentach. Nikt z nas nie jest ślepy. 

Słuchaj, wrzucałem na szybko bo wychodziłem a chciałem żeby jak najwięcej osób się dowiedziało więc dałem większą czcionkę bo początkowo miało być bez zdjęcia a nie chciałem żeby ktoś przescrollował. Widać to tylko pod światło (robiłem zdjęcie przyświecając latarką) i łatwo przeoczyć w ciągu 14 dni użytkowania jak ktoś kupował przez internet i ma możliwość zwrotu, a nie każdy chce mieć matrycę wymienianą. Dlatego jeżeli sytuacja się powtarza drugi raz u mnie i inni już też tutaj na forum raportowali ten problem to na pewno u innych też to występuje, a nie każdy kto tu trafia czyta każdy post od deski do deski.

Jeżeli uważacie że ta czcionka tak bardzo kaleczy oczy i estetyka jest bardziej ważna od sprawnego przekazania informacji to możecie zgłosić ten post do moderacji i niech go usuną ;) Chciałem pomóc ludziom a użeram się teraz się z nic nie wnoszącymi komentarzami na temat czcionki... Dobranoc ;)

Edytowane przez Pietraso
  • Plusik 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdzielę, Hubio oledowy się trafił...

Człowieku pisz normalnie, bo taka czcionka naprawdę razi i raczej zniechęca do brania na serio kogoś, kto ma potrzebę pisania w ten sposób.

Jak ktoś wchodzi na forum, to czyta uważnie szukając informacji i nie trzeba krzyczeć, żeby być zauważonym.

• Plusik 1
  • Zmieszany 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręcznie nie musisz w ogóle. Telewizor sam robi co każde 4h pracy, kiedy go wyłączysz.

Ważne, żeby nie był wyłączany z prądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minute ago, Kmicic13 said:

Ręcznie nie musisz w ogóle. Telewizor sam robi co każde 4h pracy, kiedy go wyłączysz.

A po 2000h pracy TV robi dłuższe odświeżanie (chyba trwa godzinę z tego co kojarzę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi