Skocz do zawartości
Maciej Koper

Sony XH90 | TEST | Według Sony, to telewizor idealny do PlayStation 5. Sprawdzamy!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podpiolem 3 głosniki, grają mi tylko 2. Nie gra centralny. Jak lepiej podłączyć wg z tv, optycznym czy hdmi? Tak bym obslugiwal głośność pilotem z tv?

bede wdzieczny za podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że będzie działało z Arc. Dlaczego nie? 

Byzku jak podpiąłeś głośniki? 

Najlepsza opcja jest Hdmi. Optyk niema takiej przepustowości 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o wasze ustawienia kalibracji pod materiały w HDR ,głównie chodzi mi o ustawienia pod Xboxa i PlayStation ewentualnie pod Youtube i Netflix.Jeszcze jedno pytanie czemu nie mogę sterować pilotem od tv soundbarem podłączonym przez wejście optyczne i gdzie mogę sprawdzić wersję oprogramowania tv ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo na poprzenim samsungu działało jak złoto a tez miałem podpięte przez optica. Musi to byc wyjście hdmi arc czy może by zwykle bo akurat do tego arc to mam PS 5 podpięte ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie trochę mi szkoda bo to wyjście hdmi arc jest 2.1 a pod drugie 2.1 mam xboxa podpiętego. Przez bluetouche próbowalem ale nie ma dżwięku chociaz soundbar wykrywa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam pytanie - czy wiecie coś na temat aktualizacji do XH90, żeby miał kodek AV1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, CreedPL napisał:

No własnie trochę mi szkoda bo to wyjście hdmi arc jest 2.1 a pod drugie 2.1 mam xboxa podpiętego. Przez bluetouche próbowalem ale nie ma dżwięku chociaz soundbar wykrywa ?

Zbox nie musi być w hdmi 2.1. Podepnij go do hdmi 1 albo 2. Soundbar hdmi 3 bo tam jest Arc a ps5 do hdmi4

Niestety lipa z portami hdmi 2.1 w tym tv bo są tylko 2 w tym jeden z Arc.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, kenczorf napisał:

Zbox nie musi być w hdmi 2.1

Dlaczego Twoim zdaniem xbox nie potrzebuje hdmi 2.1? (Np xbox series x). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeoczylem, że nowy Xbox już to wspiera. Z drugiej strony autor nie napisał do jakiego xboxa... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ktoś w sprawie braku dźwięku po bluetoche mimo że tv wykrywa soundbar a soundbar tv to nie mam dźwięku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam z słuchawek po BT czasem i działa. Więc nie wiem czemu u Ciebie jest problem.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, kenczorf napisał:

Oczywiście, że będzie działało z Arc. Dlaczego nie? 

Byzku jak podpiąłeś głośniki? 

Najlepsza opcja jest Hdmi. Optyk niema takiej przepustowości 

ano dlatego, że z tymi złączami jest wieczny problem...

a przy okazji: czy w tym modelu XH9096 rozwiązany jest już problem z softem i tv już się nie restartuje/nie wiesza??? Sporo o tym było w necie, planuję zakup a nie chciałbym wydać 5 tysi i frustrować się nagłym włączaniem tv w nocy albo wyłączaniem podczas seansu ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ano dlatego, że z tymi złączami jest wieczny problem...
a przy okazji: czy w tym modelu XH9096 rozwiązany jest już problem z softem i tv już się nie restartuje/nie wiesza??? Sporo o tym było w necie, planuję zakup a nie chciałbym wydać 5 tysi i frustrować się nagłym włączaniem tv w nocy albo wyłączaniem podczas seansu ;(

Mam 85” od tygodnia i ani razu się nie zawiesił ani nie wyłączył

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś ktoś w sprawie braku dźwięku po bluetoche mimo że tv wykrywa soundbar a soundbar tv to nie mam dźwięku ?

Mi potrafi zgubić połączenie po 15 minutach, głównie przy oglądaniu Netflixa. Przy HBO go zdecydowanie rzadziej się to dzieje obiór w ogóle. Z tym, ze nie wiem na 100% gdzie leży problem: czy w TV czy w malinie z która się łącze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lonek_rwl napisał:

Mam 85” od tygodnia i ani razu się nie zawiesił ani nie wyłączył

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

to już jest bardzo dobra informacja :) kwestia tylko skali: czy to teraz brak awarii jest regułą czy przeciwnie - wyjątkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ponad 2msc. Mój nigdy się nie włączał samoistnie ani nie wyłączał. 

U mnie wywalało obraz na hdmi. Działały tylko aplikacje sieciowe. Trzebabylo restartować tv. Po ostatniej aktualizacji i przywróceniu ustawień fabrycznych póki co działa ok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj xh90 85” smiga od grudnia, nigdy się nie wyłączył/włączył, zresetował itd. Wszystkie problemy od ktorych piszą dotyczy zapewne odsetka posiadaczy. Dzieje się coś to wiadomo, że trzeba się wyrzalić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, bzyku_flashi napisał:

Moj xh90 85” smiga od grudnia, nigdy się nie wyłączył/włączył, zresetował itd. Wszystkie problemy od ktorych piszą dotyczy zapewne odsetka posiadaczy. Dzieje się coś to wiadomo, że trzeba się wyrzalić. 

być może, ale coś dużo tych narzekaczy jak na nowy tv świetnej marki co kosztuje nie 1400 zł jako używka z lombardu tylko fabrycznie nowy z salonu za ponad 5 tysi......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam sie do kupna tego modelu, zamierzam tylko filmy oglądać, żadnych konsol. Dobry bedzie? Da rade podłączyc glosniki 2.1? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak do filmów, to bym poszedł w kierunku Samsunga Q80T

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

q80t to naturalny rywar. W testach ma niby kapke lepsze owzrowanie kolorów ale przy duzych rozmiarach potrafi byc znacznie drozszy. Jak kupowalem 75' to q80t byl drozszy o 1500zl...

Pytanie z czego będą oglądane te filmy? Z BR? Netflix, czy może z plików? Jeśli z plików to czy mówimy o takich słabych ripach po 10gb czy dobrych po 80gb? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce 65" wiekszy mi nie wejdzie ale slyszałem ze Samsung ma jakis zamknięty android nie wiem o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, valakass49 napisał:

Chce 65" wiekszy mi nie wejdzie ale slyszałem ze Samsung ma jakis zamknięty android nie wiem o co chodzi

Samsung niema androida

Jakie filmy chchesz oglądać? Jakie źródło? płyta, pliki, online a może z dekodera sat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi