Skocz do zawartości
Adam60

Od telewizora do projektora i z powrotem czyli dlaczego nie warto kupować projektora i tracić pieniędzy !

Rekomendowane odpowiedzi

Barnaba. No jak nie?!! Dintojra Cie nie ominie. Zostaniesz przywiazany do nogi slolu kuchennego i pożarty przez zaglodzone swinki morskie.

Oczywiscie jak wszystko inne , w imie dobra nauki.

Dawniej mowili, ze to "glosy kazaly mi", a dzisiaj "robimy badania naukowe".

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam.... Po prostu czasem kończy się guma do żucia ;)

Polecam wydanie w UHD/HDR. Miło się oglądało tego klasyka w takiej jakości :)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, binary napisał:

Dawniej mowili, ze to "glosy kazaly mi", a dzisiaj "robimy badania naukowe".

Binary Ty sobie nie "zasłużyłeś" żeby znaleźć się w tym opracowaniu... :) Wierz mi, że są zdecydowanie godniejsi od Ciebie... Mam np wszystkie screeny od barnaby, który im ja mu więcej dawałem buziek tym bardziej co 2 dni zmieniał sygnaturkę na bardziej obraźliwą w stosunku do mnie... :) Za same buźki..... LOL

Zdziwieni nie jesteśmy tym, że takie rzeczy dzieją się w necie bo o tym wiadomo od zawsze, zdziwieni jesteśmy tym, że ludzie na poziomie, z wykształceniem, z wysokim poziomem życia, zamożni robili coś takiego... A to, że niektórzy ze mnie drwią i śmieją się pisząc do mnie o chorobie czy głosach to znany mechanizm psychologiczny... :)

Barnaba - konsultowaliśmy tą sprawę z prawnikami, żeby ustalić czy byłyby teoretycznie jakiekolwiek przesłanki do wniesienia sprawy na drodze prawnej. Ale chodziło wyłącznie o to, żebym nie pisał czegoś co nie ma żadnych podstaw... Bądź spokojny - nie będzie żadnej sprawy... To był jeden z elementów gry...

Moja opinia, że to forum jest bardzo snobistyczne to tylko moja prywatna opinia... Bo snobem można sobie być, byle nie hejterem... :)

Eksperyment jest zakończony więc nie ma już żadnych powodów do jakiegoś nielubienia mnie... :)❤️ To była moja rola... Celowo was prowokowałem... Ale trzymałem się merytoryki... Dziękuję wam...

Właściwie w całości moje zdanie zostało podzielone już na 1 stronie wątku przez osoby mające projektory... Wszystkie pozostałe strony to jak wcześniej pisałem był eksperyment, którego byliście częścią... Dziękuję... Każdy zachował się w taki sposób jakim jest człowiekiem... Może sobie każdy dokładnie poczytać...

Pozdrawiam...

Edytowane przez Adam Lic
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pic na wodę, fotomontaż - te twoje gierki, prowokacje, prawnicy czy "eksperymenty naukowe". Wszyscy tu chyba już cię przejrzeli, jokerze od siedmiu boleści🤡

I tak wrócisz... ;) 

Już pisałem o maskotce forumowej - w sumie dostarczasz tu pewien element humoru :) Specyficznego, ale jednak...

• Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Barnaba napisał:

Pic na wodę, fotomontaż - te twoje gierki, prowokacje, prawnicy czy "eksperymenty naukowe". Wszyscy tu chyba już cię przejrzeli, jokerze od siedmiu boleści🤡

I tak wrócisz... ;) 

Już pisałem o maskotce forumowej - w sumie dostarczasz tu pewien element humoru :) Specyficznego, ale jednak...

Miałem kiedyś w realu takiego kolegę jak Ty... Miał wiele zalet, ale jedną wadę... Był święcie przekonany w to co wierzył i nie dał sobie wytłumaczyć, że może być inaczej... Zapłacił za to bardzo wysoką cenę... Tak wierzył w coś co ma nie nastąpić, a potem nastąpiło i... wszystkich przepraszał, ale sam najbardziej oberwał od tego...

Nie wiem czy też taki jesteś w realu - święcie przekonany o swoich racjach, ale to nie jest dobra droga... Mnie to oczywiście wszystko jedno w co wierzysz, a w co nie...

Na forum nie wróciłem, a przynajmniej nie w takiej formie jak dotychczas... Wszedłem z konkretną sprawą i przy okazji wypowiedziałem się w innym temacie, a tu odpisałem w sprawie "ataku z 5 kont"... Przy okazji - Gdzie ten atak...., gdzie te 5 kont ? :) To przecież ja mam być chory, a paranoję to chyba nie ja mam....:)

Natomiast zdaję sobie sprawę z tego, że najbardziej niewygodna jest ta prawda o samym sobie bo sam wiesz jak się do mnie (i nie tylko do mnie) odnosiłeś... Wszystko jest na forum, a ja mam dodatkowo zachowane wszystkie Twoje sygnaturki... Wiem, że Ci trudno zaakceptować fakt jaki jesteś, ale... może po prostu popracować nad sobą ? Na pocieszenie Ci powiem, że i tak poziom Twojej kultury przewyższa o połowę hejt jaki się rozlewa w internecie, nawet na FB (gdzie zresztą jest już sporo procesów cywilnych, a nawet karnych z tymi najgłośniejszymi polityków na czele).

To co ciekawe było tutaj to 2 rzeczy: niby zupełnie niewinny temat technologii (żadna tam polityka czy sport) oraz, że poziom pozycji społecznej i wykształcenia forumowiczów jest wyższy niż przeciętna... To zwróciło naszą uwagę... Do tego od jakiś 15 lat podobna grupka ludzi zdominowała to forum i drwi/wyzłośliwia się nad nowymi użytkownikami mającymi inne od nich podejście... Tzn akceptowana przez tą grupkę jest jedynie ich wiza... Jest to super materiał na pracę, dlatego to robimy...

Edytowane przez Adam Lic
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierd Wiem, że to twój temat ale ile można pisać w kółko to samo. Ręce opadają.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemożliwe... czyżby „prawnik” postępował niezgodnie z regulaminem forumowym?

10. Zakładanie wiele kont na forum przez tego samego użytkownika. Jeden użytkownik może mieć jedno konto

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, STELVIO napisał:

Ja pierd emoji85.png Wiem, że to twój temat ale ile można pisać w kółko to samo. Ręce opadają.

Czy ktoś cię zmusza tu wchodzić ?

2 godziny temu, Nygus napisał:

Niemożliwe... czyżby „prawnik” postępował niezgodnie z regulaminem forumowym?

10. Zakładanie wiele kont na forum przez tego samego użytkownika. Jeden użytkownik może mieć jedno konto

... I ma jedno konto... Prosiłem w kilku wiadomościach do adminów jak i na tym forum w tematach o zamknięcie mojego wcześniejszego konta...

Problem w necie - całym necie - zarówno na forach jak i na YT jest zawsze taki sam: wytłumaczysz coś 1 osobie, ale co z tego skoro 10 innych nie doczyta do końca, a 10 kolejnym nie będzie się chciało wejść we wcześniejsze posty / przewinąć live'a .... a jeszcze kolejnych 10 celowo lub niecelowo ZAPOMNI co było mówione wcześniej...

I tak jest tutaj... Odpowiadać można bez końca i bez końca i bez końca... Tłumaczyć bez końca a i tak się nie wytłumaczy jak w sprawie mojej "wielkiej afery" sprzedaży projektora... A nikt nie miał cywilnej odwagi jakoś zapytać tą osobą na Allegro czy to ja... A jak się okazało, że kolejne idiotyczne podejrzenie tym razem dotyczące OLX zostało udowodnione, że to nie ja - zero przeprosin....

Powiem, że po tym co mnie spotkało na tym forum, mimo, że to była tylko gra całkowicie nie dziwi mnie irytacja: youtuberów, streamerów, adminów na różnych forach -- ludzie po najmniejszej linii oporu nie potrafią sobie zadać minimum trudu żeby coś sprawdzić i w ogóle mają gdzieś co powiedzą czy napiszą bo to przecież "anonimowo"... Można się zawsze wyżyć... Obecny internet to taki dziki zachód informatyki, ale jestem przekonany, że za 10-20 lat to wszystko będzie uregulowane i każdy będzie odpowiadał za to co pisze i mówi... Czy to dobrze czy źle ? Z jednej strony dobrze bo ograniczy hejt, ale źle bo ograniczy wolność...

Na zakończenie tylko napiszę jeszcze jedno: ja się tu świetnie bawiłem i pracowałem, ale przez chwilę niech jeden z 2 pomyśli co by było gdyby naprawdę trafiła tu osoba z zaburzeniami i popełniła samobójstwo po paru wpisach hejterów ? Wiemy, że na świecie już takie rzeczy miały miejsce u młodzieży hejtowanej w mediach społecznościowych...  Nie wiem czy was by cokolwiek to obchodziło, ale mnie tak...

To mój ostatni, ostatni, ostatni wpis w tym temacie choćby nawet ktoś mi zarzucił, że jestem kosmitą z planety alfa i chcę zniszczyć rodzaj ludzki... 😉 Wyzywajcie do woli i zarzucajcie co chcecie....

PS. A znając skalę złośliwości i drwin jaka jest tu u paru ludzi na poziomie high level jestem przekonany, że ktoś mi zarzuci, że jestem kosmitą.... 🤣🤣😂😂

• Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś kosmitą z planety alfa i chcesz zniszczyć rodzaj ludzki

• Dzięki 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Adam Lic napisał:

... I ma jedno konto... Prosiłem w kilku wiadomościach do adminów jak i na tym forum w tematach o zamknięcie mojego wcześniejszego konta...

Problem w necie - całym necie - zarówno na forach jak i na YT jest zawsze taki sam: wytłumaczysz coś 1 osobie, ale co z tego skoro 10 innych nie doczyta do końca, a 10 kolejnym nie będzie się chciało wejść we wcześniejsze posty / przewinąć live'a .... a jeszcze kolejnych 10 celowo lub niecelowo ZAPOMNI co było mówione wcześniej...

I tak jest tutaj... Odpowiadać można bez końca i bez końca i bez końca... Tłumaczyć bez końca a i tak się nie wytłumaczy jak w sprawie mojej "wielkiej afery" sprzedaży projektora... A nikt nie miał cywilnej odwagi jakoś zapytać tą osobą na Allegro czy to ja... A jak się okazało, że kolejne idiotyczne podejrzenie tym razem dotyczące OLX zostało udowodnione, że to nie ja - zero przeprosin....

Powiem, że po tym co mnie spotkało na tym forum, mimo, że to była tylko gra całkowicie nie dziwi mnie irytacja: youtuberów, streamerów, adminów na różnych forach -- ludzie po najmniejszej linii oporu nie potrafią sobie zadać minimum trudu żeby coś sprawdzić i w ogóle mają gdzieś co powiedzą czy napiszą bo to przecież "anonimowo"... Można się zawsze wyżyć... Obecny internet to taki dziki zachód informatyki, ale jestem przekonany, że za 10-20 lat to wszystko będzie uregulowane i każdy będzie odpowiadał za to co pisze i mówi... Czy to dobrze czy źle ? Z jednej strony dobrze bo ograniczy hejt, ale źle bo ograniczy wolność...

Na zakończenie tylko napiszę jeszcze jedno: ja się tu świetnie bawiłem i pracowałem, ale przez chwilę niech jeden z 2 pomyśli co by było gdyby naprawdę trafiła tu osoba z zaburzeniami i popełniła samobójstwo po paru wpisach hejterów ? Wiemy, że na świecie już takie rzeczy miały miejsce u młodzieży hejtowanej w mediach społecznościowych...  Nie wiem czy was by cokolwiek to obchodziło, ale mnie tak...

To mój ostatni, ostatni, ostatni wpis w tym temacie choćby nawet ktoś mi zarzucił, że jestem kosmitą z planety alfa i chcę zniszczyć rodzaj ludzki... 😉 Wyzywajcie do woli i zarzucajcie co chcecie....

PS. A znając skalę złośliwości i drwin jaka jest tu u paru ludzi na poziomie high level jestem przekonany, że ktoś mi zarzuci, że jestem kosmitą.... 🤣🤣😂😂

Nie, nie... pisz więcej!!! napisz np. o tym jaka traumę przeżyłeś kiedy rodzice Ci powiedzieli że nie ma Świetego Mikołaja i to nie on daje prezenty... Please, Please Please 

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubio.

Czego nie rozumiesz w zadaniu...

Jeden użytkownik może mieć jedno konto.

Założyłeś już trzecie konto (udowodnione), bo nie wiadomo czy nie ma innych...

To, że ty sobie prosiłeś o skasowanie kont i ich nie używasz, nie znaczy, że możesz sobie zakładać kolejne konta.

Powinieneś pisać cały czas jako Hubio, żeby każdy wiedział z kim ma doczynienia.

• Plusik 3
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, raf7705 napisał:

Hubio.

Czego nie rozumiesz w zadaniu...

Jeden użytkownik może mieć jedno konto.

Założyłeś już trzecie konto (udowodnione), bo nie wiadomo czy nie ma innych...

To, że ty sobie prosiłeś o skasowanie kont i ich nie używasz, nie znaczy, że możesz sobie zakładać kolejne konta.

Powinieneś pisać cały czas jako Hubio, żeby każdy wiedział z kim ma doczynienia.

:) w sumie to bez znaczenia, po jednym jego poście od razu wiadomo, że ma się do czynienia z Hubiem, nie da się tego ukryć 🤣

Edytowane przez Nygus
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Adam Lic napisał:

Tak tylko dla ścisłości. Jakie badania bez zgody uczestników? W jakim Ty świecie żyjesz. 

Dwa do badań trzeba dużej próbki a nie 15 osobników... 

Nie wiem po co zakładałeś to nowe konto skoro powtarzasz na nim dokładnie te same zachowania?

Edytowane przez sebna
  • Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informuję, iż jest progres pracy. Będzie wydana w przyszłym roku w jęz. polskim i w jęz. angielskim. Sebna nie masz racji. Anonimizowane dane można jak najbardziej użyć. Przecież nie znamy żadnego imienia i nazwiska, a jedynie nicki. Praca ma roboczy tytuł: "Hejt w internecie". Będzie dużo o forumowiczu o nicku: "Barnaba" i innych "zasłużonych" bohaterach z tego forum.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, nareszcie! Jak mnie ładnie dasz na okładce, to gratisowo przetłumaczę ci na węgierski.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.08.2019 o 20:14, Adam60 napisał:

Jeśli nie chodzi wam o "magię" projekcji a jedynie o wielki ekran zastanówcie się czy nie lepiej poczekać rok, może 2 albo 3 iwtedy kupić sobie TV 85'' lub 100'', który może kosztować tyle co obecne topowe proje !

Miał chyba facet rację. Nie wnikam już w sposób jaki tu się odbywała ta rozmowa.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-98c735-qled-4k-60hz-google-tv-2022?gclid=Cj0KCQjw-pCVBhCFARIsAGMxhAcxxZjGwtP2jWAhjoY5G9qJ9PEKE2guDn-B8wrW7FX4gM1eo3F4PNkaAjoOEALw_wcB

Połowa tego co wtedy kosztował dobry proj...

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał, miał. Ten tcl pokazał, że projektor jest już nieopłacalną inwestycją dla nikogo. Jest tańszy nawet od laser tv hisense. 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MarcinC napisał:

Ten tcl pokazał, że projektor jest już nieopłacalną inwestycją dla nikogo. Jest tańszy nawet od laser tv hisense. 

ale w kwestii kontrastu i oglądania w czarnej jaskini najpewniej dobry proj JVC zamiata tym TCL podłogę

choć koszt wyjdzie też pewnie znacznie większy - no ale będą też 130cale

by nie było że jestem fanem proji - proj nie dla mnie - lubię jasne ściany, mam "żyrandol" i dla mnie oled ma o niebo lepszy obraz nawet od JVC i ekranu za 25tysi :)

Edytowane przez klaus71
  • Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MarcinC napisał:

Miał, miał. Ten tcl pokazał, że projektor jest już nieopłacalną inwestycją dla nikogo. Jest tańszy nawet od laser tv hisense. 

Argument z D***. Furmanka jest tańsza (nawet z koniem) i można więcej przewieźć towaru niż pickupem.

Godzinę temu, klaus71 napisał:

ale w kwestii kontrastu i oglądania w czarnej jaskini najpewniej dobry proj JVC zamiata tym TCL podłogę

choć koszt wyjdzie też pewnie znacznie większy - no ale będą też 130cale

Jest jednak znacznie taniej w przypadku JVC 7900 + dobry ekran. No i 130" :)

Ale oczywiście preferencje osobiste są najważniejsze. Ja problemu nie mam - mam i JVC i oled :)

• Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, klaus71 napisał:

Pewno i tak, ale ale tak czy inaczej trend idzie ku lepszym TV w dobrych cenach. Twórca tematu chyba to miał na myśli, że duże ekrany tv stanieją i staną się konkurencją dla projów. Ten  TCL to pewno początek.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na TV 130” za rozsądną kasę to jeszcze poczekamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, pmcomp napisał:

Na TV 130” za rozsądną kasę to jeszcze poczekamy.

Ale on pisał o TV 85'' i 100'' a nie 130''

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu wiele pisać, grunt to mieć wybór. To jest najważniejsze. Zreszta w dzisiejszych czasach praktycznie wszyscy kłamią - vide choćby najlepsza brednia, ze SUV prowadzi się jak osobowe lub jeszcze lepiej sportowe auto 🤩 Każdy wiec ocenia sobie sam co go jara i ile chce na to wydać, proste 👌

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, krecik100 napisał:

Daj w rozsądniej cenie oleda 98", to pogadamy. Ten TLC to może (ale wątpię) dorówna projowi za 5 tys PLN.

Oczywiście wszystko jest względne i może nie rozwijajmy już tematu - autor wątku miał wyraźne zaburzenia osobowości, śnieg nie był biały, no i nie ogarniał swoim wzrokiem przekątnych ok 100" :)

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, krecik100 napisał:

Zapominasz o fakcie, ze  przed 85" nie da sie posadzic wygodnie 3, czy 4 osob, ani zapewnic im kinowego efektu na  100" telewizorze, zwlaszcvza  przy panoramicznym AR.

BTW. To strasznie słabe, kiedy klon cytuje samego siebie, albo komentuje swoje wypowiedzi z pozycji 3-ciej osoby. :)

5 godzin temu, krecik100 napisał:

Pewno i tak, ale ale tak czy inaczej trend idzie ku lepszym TV w dobrych cenach. Twórca tematu chyba to miał na myśli, że duże ekrany tv stanieją i staną się konkurencją dla projów. Ten  TCL to pewno początek.

Tworca tematu byl spozniony ze swoja ocena i rozgoryczony faktem, ze nie sluchal opiini, które pozowlilyby mu dokonac wlasciwego wyboru.

Wiem o tym dobrze, bo wylozylem mu to dosc przystepnie,  na innym forum, rok przed rozkreceniem tej [beeep]burzy.

Edytowane przez binary
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi