Skocz do zawartości
gangi007

PANASONIC DP-UB820 PREMIERA

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, kenczorf napisał:

A klon oppo w wersji z płytą nie wspiera DV tak? 

byłoby to bardzo dziwne - klony są raczej tak robione, żeby wspierać jak najwięcej ;)

piszesz o tych najnowszych wersjach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoję przed decyzją o zakupie odtwarzacza. Zastanawiam się, czy Panasonic w tym roku wprowadzi jakieś nowe modele odtwarzaczy UHD czy nie ma co czekać i brać 820?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników, czy dp-ub820 posiada funkcję regulacji położenia napisów w pionie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze DP - UB 9000 ma, bo mam ten model u siebie i to jest super opcja bo nie tylko ze możesz ustawić napisy gdzie ci psuje- na dole czy u góry a;e masz tez możliwość zmiany jasności napisów.. Ale czy model 820 ma..? Tego nie wiem nie miałem i nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma. Codziennie z niej korzystam i nie wyobrażam sobie obecnie aby player tego nie miał. Szczególnie przydatne w filmach panoramicznych gdzie napisy umieszczamy na czarnym pasie dolnym i cieszymy się całym obrazem filmu.

Przy okazji powtórzę jeszcze raz, że Panasonic wprost FENOMENALNIE radzi sobie ze skalowaniem do 4K filmów na DVD. Sparowany z Samsungiem Q9FN (zakładam - każdym topowym TV) po prostu robi CUDA z tym obrazem. Pisałem wielokrotnie o tym. Jedni wierzą inni się śmieją. Żeby się przekonać trzeba by było to samemu zobaczyć na oczy bo fotki nic nie pokazują.

Oglądam codziennie różne filmy i na BD i w 4KHDR i DVD więc mam cały czas porównanie. DVD najczęściej oglądam w trybie "standard" czyli Panas sam wszystko sobie ustawia domyślnie i tak jest najlepiej. Ale czasami jak sam film na DVD jest w miarę nowy można nawet pokusić się o podbicie kontrastu i zwiększenie mocy systemów poprawy jakości obrazu (których w Panasoniku jest multum) i wciąż obraz jest ok. Właśnie oglądam na DVD film "Wybuchowa Para" z Tomem Cruise i Cameron Diaz i nie mogę się nadziwić, że DVD tak ładnie wygląda.

Nie do końca wiem czy to zasługa playera czy TV, ale raczej playera bo on puszcza już do TV obraz upscalowany do 4K. Testowałem swojego czasu i SONY i Samsunga i Panasonic tu najlepiej wypadł...

Polecam kolejny raz.

Oczywiście żeby była jasność - obraz z DVD nie będzie nigdy tak dobry jak na BD, ale po prostu da się to spokojnie oglądać i zapomina się, że to w ogóle DVD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Adam60 napisał:

Ma. Codziennie z niej korzystam i nie wyobrażam sobie obecnie aby player tego nie miał. Szczególnie przydatne w filmach panoramicznych gdzie napisy umieszczamy na czarnym pasie dolnym i cieszymy się całym obrazem filmu.

To teraz taką funkcjonalnością mnie zaskoczyłeś. Czyli odpalam film z płyty ultra hd   i mogę obniżyć napisy wywalając je na czarny pasek? Czy możesz wstawić foto jak to wyglada? Czy możesz opisać to krok po kroku w jaki sposób tak ustwić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Piotr Komorowski napisał:

To teraz taką funkcjonalnością mnie zaskoczyłeś. Czyli odpalam film z płyty ultra hd   i mogę obniżyć napisy wywalając je na czarny pasek? Czy możesz wstawić foto jak to wyglada? Czy możesz opisać to krok po kroku w jaki sposób tak ustwić? 

Ale co tu opisywać ? Masz wszystko w instrukcji obsługi. Po prostu obniżasz położenie napisów i tyle.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o zakupie tego odtwarzacza. Aktualnie posiadam Panasonic DMP-BDT500. Mój telewizor to LG C8. Czy jeśli odtwarzam głównie blu-ray 1080p i dvd - to ten upgrade ma sens? Duży przeskok jakościowy? Czy dopiero przy wydaniach 4K?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Wojtek Orzech napisał:

Duży przeskok jakościowy?

Stawiam dolary przeciw orzechom ;) że różnicy nie zobaczysz.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wydaniach 4k

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę o zakupie tego odtwarzacza. Aktualnie posiadam Panasonic DMP-BDT500. Mój telewizor to LG C8. Czy jeśli odtwarzam głównie blu-ray 1080p i dvd - to ten upgrade ma sens? Duży przeskok jakościowy? Czy dopiero przy wydaniach 4K?
Jak do DVD i Blu-ray, to kasa w błoto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy możecie sprawdzić jak długo ładuje się Netflix na waszych UB820?

Od momentu wciśnięcia klawisza na pilocie do pokazania się ekranu z napisem Netflix - u mnie mija 1 min. 10 sek. Połączenie kablem. Na moim poprzednim panasoniku BDT570 trwało to moment...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie oglądam netflixa przez TV i tam działa to błyskawicznie, ale, że właśnie skończyłem oglądać film z płytki postanowiłem to sprawdzić. Od wciśnięcia nieszcześliwego przycisku netflix na pilocie trwało to 5 sekund zanim pojawił sie napis NETFLIX. Potem kolejne 5 aby pojawił się ekran do logowania. Gdy się zalogowałem, będąc w ekranie głownym wciskam przycisk i 5 sekund trwa wejście do strony głownej. Co dalej jest długi w porównaniu z TV....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, no właśnie - a ja mam czarny ekran przez ponad minutę. Najnowsze firmware. Nie wiem o co biega :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UB424 ale to nie ma znaczenia, ogólnie na odtwarzaczach tych czyli ub420 i ub820 szybsze jest używanie wifi 5ghz niż lanu 100Mb/s

Sugeruję zmienić jeszcze dnsy w odtwarzaczu np na google 8.8.8.8 lub neti 62.233.233.233.

i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, burz napisał:

Zmiana DNS niczego nie zmieniła.

Bierz sprzęt pod pachę i idź do kogoś kto ma internet od innego operatora .. sprawdzisz czy to u Ciebie coś z netem .

A może coś z kartą sieciową ...

Siedzisz z tym problemem kilka dni zamiast działać ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pytanie czy masz po kablu czy po WiFi. Ja tak mam z TV, że po kablu maks 100mb/s bo takie jest gniazdo 🤷‍♂️ a po WiFi 170mb/s. 

Zresztą netflix ma słabe 4k i dźwięk też mocno obcięty więc birate nie powinien być duży... Odpalenie apki powinno być szybkie, chyba, że siedzisz na czymś mega wolnym 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi