Skocz do zawartości
gangi007

PANASONIC DP-UB820 PREMIERA

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie jak wyłączyć samoczynne wyłączanie po jakiś 15-20 min bezczynności ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć hubio.

Mam zamiar kupić w najbliższym czasie model DP-UB820.

Możesz mi napisać swoje spostrzeżenia z użytkowania już jakiś czas tego modelu.

Rozumiem ,że HDR10+ i Dolby Vision obsługuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, GOLUMN napisał:

Cześć hubio.

Mam zamiar kupić w najbliższym czasie model DP-UB820.

Możesz mi napisać swoje spostrzeżenia z użytkowania już jakiś czas tego modelu.

Rozumiem ,że HDR10+ i Dolby Vision obsługuje?

W największym skrócie i jednozdaniowo: do płyt IDEAŁ, do streamingu średnio, do plików - koszmar... Nie miałem jeszcze filmu w DV bo mi TV nie obsługuje, a HDR10 jeszcze nie mam więc empirycznie nie wiem, ale raczej obsługuje oba formaty... Wieczorkiem jeszcze spojrzę jak go włączę...

Jeśli do płyt to bardzo gorąco polecam. Ma np. optymalizację HDR czego nie ma nawet słynne Oppo 203 kosztujące prawie 4x tyle... Po za Oppo najlepszy player na rynku.

Jak już wszedłem w ten wątek - mam pytanie - czy ktoś wie jak ustawić żeby mi player się nie wyłączał po 10 min jak jest na pauzie ?

• Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem już teraz pewny zakupu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, GOLUMN napisał:

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Jestem już teraz pewny zakupu !

Może to trochę dziwnie zabrzmi, ale poczytaj/popytaj jeszcze troszkę (ja niestety merytorycznie nie mogę pomóc). Kolega @hubio znany jest tu na forum z bardzo specyficznego gustu i absolutnie bezkrytycznie poleca posiadane sprzęty;)

• Lubię 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barnaba z ciekawości na chwilę zobaczyłem co tam napisałem, licząc, że może mi odpisałeś na moje pytanie.. Ale gdzie tam - znowu przypier...nie się... "Hubio jest znany z ..." Szkoda nawet słów... Jak można mówić o bezkrytycznym podejściu do swojego sprzętu jak pisałem w tym wątku jak to Panasonic mi prawie uszkodził dysk ??????

Ze mną na tym forum to jest pokład do napisania pracy doktorskiej - jak można zmanipulować i przypiąć łatę komuś będącym na 2 biegunie... Paru debili/hejterów się ciągle przypieprzało więc odpisywałem, a nie jak 99% ludzi, którzy by dali sobie spokój. Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz !!! W życiu codziennym cała rodzina i znajomi jak maja spory przychodzą do mnie bo mogą liczyć na obiektywizm. Nie mówiąc już, że jestem prawnikiem więc 5 lat byłem uczony obiektywnego spojrzenia... To właśnie dowód na to jak można nieprawdziwie ocenić kogoś !

Nic o mnie nie wiesz, nie masz pojęcia o połowie rzeczy, to chyba ty pisałeś coś o tym, że nie trzeba czyścić filtra w proju, chcesz uchodzić za jakiegoś wielkiego znawcę, a naprawdę jesteś....

Niestety odpowiedzi nie zobaczę już bo więcej nie będę czytał ignorowanych... Po coś są na tej liście...

• Plusik 1
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, hubio napisał:

Nic o mnie nie wiesz

mylisz się;)

8 minut temu, hubio napisał:

to chyba ty pisałeś coś o tym, że nie trzeba czyścić filtra w proju

jak zwykle, mylisz się

9 minut temu, hubio napisał:

odpowiedzi nie zobaczę już bo więcej nie będę czytał ignorowanych

kłamczuszek - z tego akurat słyniesz na forum:)

9 minut temu, hubio napisał:

Ze mną na tym forum to jest pokład do napisania pracy doktorskiej

megaloman! najwyżej temat na zajęcia z nauk "o człowieku" (delikatnie, żeby cię czy znowu nie urazić;) )

• Plusik 2
  • Lubię 2
  • Haha 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może ktoś coś słyszał czy kiedykolwiek będzie na tym playerze HBO GO ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Adam60 napisał:

Czy może ktoś coś słyszał czy kiedykolwiek będzie na tym playerze HBO GO ?

Na 99,999% nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Xisiek napisał:

Na 99,999% nie bedzie.

A to kwestia jakiś praw autorskich, polityki firmy ? Na playerach Samsunga jest i HBO GO i Netflix, praktycznie wszystkie polskie i wiele więcej, a tu dosłownie parę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Adam60 napisał:

A to kwestia jakiś praw autorskich, polityki firmy ? Na playerach Samsunga jest i HBO GO i Netflix, praktycznie wszystkie polskie i wiele więcej, a tu dosłownie parę...

Kwestia systemu operacyjnego, polityki firmy, ilości potencjalnych urzytkownikow, nakladu pracy.

A najprościej mówiąc zwyczajna kalkulacja kosztów i zysku.

Wiadomo jakich sprzętów jest więcej. ??? Po co z punktu widzenia firmy robić soft na jakich odtwarzacz, lepiej wypuścić na tv...

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PANASONIC DP-UB820 odtczytuje napisy z usb do płyt bluray - 4k(odpowiedni soft 1.66C).Sprawdzone sam mam go wgranego Jedyny minus to brak polskich znaków (są tylko ń i ó)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, obelix13 napisał:

PANASONIC DP-UB820 odtczytuje napisy z usb do płyt bluray - 4k(odpowiedni soft 1.66C).Sprawdzone sam mam go wgranego Jedyny minus to brak polskich znaków (są tylko ń i ó)

A w jaki sposób można to ustawić ? Trzeba włożyć pendriva pod usb jak w Oppo ?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko dla uściślenia dodam że jest to zmodyfikowany soft na bazie chińskiej wersji softu do ub9000 który oficjalnie posiada taką możliwość, panasonic na pytania o podobny soft dla europy/usa odpowiedział że nie zamierzają wydać softu z taką możliwością, także oficjalnie nie ma co liczyć na taką funkcję to w zasadzie pewne.

Soft kosztuje 40-50 euro zakup polega na wysłaniu podania z prośbą i ofertą datku.

https://www.regionfreedom.com/index.php/enhanced-firmware/panasonic-blu-ray-players/67-dp-ub420-dp-ub424-dp-ub820-dp-ub824-dp-ub9000-dp-ub9004/182-dp-ub420-ub424-ub820-ub824-ub9000-ub9004-enhanced-firmware-for-selected-models-eb-ef-eg-gn-p-pc

Wczytywanie napisów polega na tej samej zasadzie co w oppo czyli pendrive folder sub/sub.srt

W UB420/UB424 nie działa ta funkcja, działają wszystkie inne funkcje opisane w linku powyżej.

Edytowane przez D4r3KS
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie trzeba wydawać 6k na Oppo.. Hahahaha - jak się zachwycali koledzy, swojego czasu na temat Oppo ! Wielkie dzięki za informacje... Szkoda tylko, że nie ma polskich, wszystkich liter

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, D4r3KS napisał:

Drugim minusem jest ich wygląd troszkę szpetnie wyglądają :)

A jak to dokładnie wygląda ?  Tam jest pole do wpisania dotacji. Jak bym wpisał 10 euro to by odrzucili ? Jak jest akceptacja to wysyłają ten soft na maila czy sami zdalnie aktualizują ? No i po co im MAC ? Nie jestem jakiś strasznie nawiedzony jeśli chodzi o teorie spiskowe, ale tu podajemy wszystkie informacje do zhakowania  nam sprzętu :)

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja płaciłem 35 euro.Jak dla mnie spoko cena tylko brak polskich liter a wygłąd liter i tła pod literami bym się nie czepiał.Dobrze że taka opcja jest i można na zakupie filmów zaoszczędzić sporo kasy.A tak to tylko OPPO za kupę kasy.Pozdrawiam.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KIn1iqQ.jpg

Wysyłają na maila z instrukcją instalacji.

Nie nie zaakceptuje są min kwoty w zależności od modelu odtwarzacza.

Ponieważ soft jest przypisany tylko do naszego urządzenia nikt inny nie będzie mógł go zainstalować po to jest mac.

Po akceptacji przez nich podania nie tylko będziesz im musiał wysłać mac ale też zdjęcia z menu i urządzenia z tyłu.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te napisy z USB można tez normalnie przesuwać jak z płyt ? I 2 pytanie - jak jest normalny plik SRT z polskimi znakami to zamiast np. ś jest s czy krzaczek ? Innymi słowy czy trzeba przerabiać pliki SRT ?

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak można przesuwać + -  30s ja ja przerabiam gżegżółką na 1251 cyrilica zajmuje to sekundę jak nie przerobisz to masz kwadrat  i może obcinać tekst za literą (kwadratem)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś z was jak zamawiał ten soft wspomniał o tych problemach z napisami pl i może oni mogą zrobić poprawiony soft albo dedykowany do napisów PL ?

O przesuwanie - mi chodziło: góra/dół jak można robić z płyt :) Nie o czasowe dostosowanie.

Edytowane przez Adam60
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie może zostać naprawiony ponieważ to panasonic musiał by w chińskim sofcie naprawić problem.

Ci co modyfikują firmware nie są w stanie tego zrobić.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by chcieli to pewnie wszystkie by miały taką możliwość. OPPO miało to tylko officialnie. ;) Za odpowiedni $$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z innej beczki.Jak zmienić na tapetę 5 (foto) w tym odtwarzaczu? jaki format zdjęcia, jaka nazwa katalogu itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi