saptis 3 Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Cos czytalem, ze Samsung KS7000 ma HDR tylko na jednym wejsciu HDMI i troche mnie to zdziwilo bo niby dlaczego mialoby tak byc, pisano, ze funkcja HDMI UHD Color jest obslugiwana tylko przez jeden port. Czy to mozliwe ? Moje kolejne pytanie - czy HDR jest obslugiwany rowniez w trybie gry ? Edytowane 24 Listopada 2016 przez saptis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Esko 5 Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) UHD Color jest na wszystkich zlaczach HDMI a HDR dziala rowniez w trybie Gry (na wszystkich HDMI) Edytowane 24 Listopada 2016 przez Esko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin881 1 Napisano 26 Listopada 2016 (edytowane) Na oficjalnej stronie Samsunga firmware jest w wersji 1142 , w TV pokazuje że pod tyn numerem jest to najnowsza wersja. Skąd pobraliście 1150 ?? to oficjalna wersja co wnosi ?? Na stronie UK Samsunga wersja jest 1111.0 Edytowane 26 Listopada 2016 przez marcin881 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marten75 0 Napisano 26 Listopada 2016 Kolejne pytanie do posiadaczy. Jak działa wam audio po bluetooth? Mam słuchawki Bluedio T3 i siedząc 3m od ekranu mam strasznie poszarpany głos. Jeżeli usiądę trochę w prawo (około 20-30 stopni od osi TV) to jakby połączenie zyskiwało na jakości. Dodam, że słuchawki bezproblemowo pracują z laptopem przez 2 ściany.Mam to samo. Przerywa dźwięk przy odleglosci wiekszej od 2-3m. Myslalem ze to cos nie tak ze sluchawkami. Na oficjalnej stronie Samsunga firmware jest w wersji 1142 , w TV pokazuje że pod tyn numerem jest to najnowsza wersja. Skąd pobraliście 1150 ?? to oficjalna wersja co wnosi ?? Na stronie UK Samsunga wersja jest 1111.0Masz racje, przed chwila sprawdzałem. Niedawno sam pobierałem wersje 1150 a teraz jej nie ma. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin881 1 Napisano 26 Listopada 2016 29 minut temu, marten75 napisał: Poczekamy zobaczymy , dziś wieszam moją 60` na ścianie . Planuje Soundbara 8501R macie zdanie o nim ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian885 1 Napisano 26 Listopada 2016 Witam, właśnie odebrałem 60ks7000 i mam następujące pytanie. Otóż włączyłem na YT test na bad pixele i znalazłem 4-5. Nie wiem co mam zrobić?? Wymieniać na następny?? Czy taka ilość jest do przyjęcia?? I o co chodzi z tymi filmikami na YT co niby naprawiają bad pixele?? ( Caly obraz miga na różne kolory, trwa taki filmik okolo 1.3h) Czy to jakaś ściema? czy można to odpalić i zobaczyć co sie stanie?? Jest możliwość ze to wogole cos pomoze?? I ma jeszcze pytanie: jak wejść do menu servisowego w tym modelu?? Z tym nowym pilotem>?? Chciałbym sprawdzić ile czsu byl wlączony tv, czy aby napewno jest nowy nigdy nie uzywanty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Listopada 2016 Jeżeli Ci nie przeszkadzają to sobie odpuść, a jeśli nie to wymień lub reklamuj. Podobnie z tym czy jest nowy. Widzisz ślady użytkowania? Coś Ci przeszkadza? Jeśli nie to po co zgłębiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mierzwiak 221 Napisano 26 Listopada 2016 5 godzin temu, marcin881 napisał: Na oficjalnej stronie Samsunga firmware jest w wersji 1142 , w TV pokazuje że pod tyn numerem jest to najnowsza wersja. Skąd pobraliście 1150 ?? to oficjalna wersja co wnosi ?? Nie wiadomo bo Samsung na polskiej stronie nie raczy informować o wprowadzonych usprawnieniach, natomiast dla wersji 1142.1 strona amerykańska pokazuje coś takiego: 1. Improved browser performance 2. Improved app performance 3. Improved stability 4. Improved usability of input devices 1150 jeszcze kilka dni temu była do pobrania na stronie, nie wiem czemu wrócili do 1142. Pobierałem z koreańskiej i australijskiej strony wersję 1152 dodającą HDR do YouTube ale TV ich nie wykrywa, trzeba czekać na oficjalny release dla Europy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Esko 5 Napisano 26 Listopada 2016 Dla każdej wersji Samsung podaje to samo w changelog więc nie ma co się tym sugerować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo1977 0 Napisano 27 Listopada 2016 Mam prośbę dotyczącą profesjonalnej kalibracji. W dniu wczorajszym kolega zaproponował kalibracje a łącznie 530zl co przy moich wydatkach jest nieakceptowalna. Czy znacie tańszy sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihau_ 6 Napisano 28 Listopada 2016 Dnia 26.11.2016 o 13:09, marten75 napisał: Mam to samo. Przerywa dźwięk przy odleglosci wiekszej od 2-3m. Myslalem ze to cos nie tak ze sluchawkami. Masz racje, przed chwila sprawdzałem. Niedawno sam pobierałem wersje 1150 a teraz jej nie ma. Dziwne. Kontaktowałem się z infolinią Samsunga, i polecono mi sprawdzić czy to nie od routera który jest pod telewizorem. Wyłączyłem wszystko co było w pobliżu TV i problem dalej został. Ciekawe, czy to kwestia sprzętowa czy programowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subzer0 2 Napisano 28 Listopada 2016 Zastanawiam się nad wersją 65" na początku października był dostępny w ofercie neonet https://www.neonet.pl/telewizory-nawet-800zl-taniej.html za 7120, teraz w cyber już za 7500. Waszym zdaniem to wina kursu? Czy jest mozliwość, że jutro na infolinii da ich się przekonać do opuszczenia do wcześniejszej ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian885 1 Napisano 29 Listopada 2016 Posiadam samsung 60ks7000 od 4 dni. Obraz jest super nie da sie ukryc, ( oczami wyocrazni widze nawet jak by to wygladalo po profesjonalnej kalibracji :P). I to by bylo na tyle jesli chodzi o plusy:P Co do jakosci wykonania. Jak juz to bylo wspominane: Masakra. Ramka odchodzi w paru miejscach, znalazłem 5 bad pixeli. Ogólnie widac ze jest bardzo slabo wykonany tv. Dodatkowo podswietlenie krawedziowe zrabane na maksa. Jak jest do wyswietlenia jakis jasny element na czrnym tle to pol telewizroa swieci sie na jasno. Mimo wszystko zostawil bym ten tv, bo w sumie to ze sa jakies wady przy ramce to mi nie przeszkadza (nie wplywa to w zaden spsob na obraz ani komfort ogladania). Te badpixele tez mi nie przeszkadzaja, z odleglosci kolo 0.5m wcale tego nie widac, a oglada sie z dalszych duzo dalszych wiec zaden problem. Lecz co dyskwalifikuje ten tv?? Otuż płynność obrazu jest totalnie makabryczna!! Nie da sie tego ogladac, obraz samiastt plynnie leciec skacze jak jakis [beeep]any kangor. Moze to wina ustawien ale watpie, probowalem juz wileu roznych. Najlepsze jest to ze nie tylko jakis film czy program sie tak zachowuje. Nawet jak wchodze w menu tv to podczas przechodzenia nie ma wogole plynnosci tylko skoki i przycinki. Jutro jade sprawdzic w sklepie inny egzemplarz jak bedzie tak samo to oddaje tv. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mierzwiak 221 Napisano 29 Listopada 2016 Jeśli chodzi o płynność obrazu, to soft 1152 ponoć wprowadza znaczną poprawę, ale w Europie wciąż na niego czekamy. Podświetlenie zawsze możesz wyłączyć, nikt nikogo nie zmusza do używania tej opcji, a sytuacja jaką opisujesz jest nienaturalna. Jeśli to jest minus telewizora, to skieruj swoją uwagę w kierunku modeli droższych o jakieś 10 tys Ja mam włączony Auto Motion Plus Użytkownika - redukcja rozmycia na 10 i redukcja drgań na 3. Nie mam powodów by na cokolwiek narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cyrix 0 Napisano 29 Listopada 2016 Ja początkowo też nie byłem zadowolony z płynności, tj. obraz był płynny, ale przycinał się co kilka, kilkanaście sekund, co psuło cały efekt. Tak się działo, gdy źródłem obrazu był dekoder UPC (Horizon). Po zamianie tego dekodera na kartę CI+ problem już nie występuje, a i pojawiło się przy okazji sporo funkcjonalności, które na zewnętrznym dekoderze nie działały (nagrywanie, timeshift, epg). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian885 1 Napisano 29 Listopada 2016 tylko u mnie takie przycinanie występuje wszędzie. Przez dekoder, po necie ( Netfilx), nawet jak włączysz np. menu ustawienie obrazu i tam się pojawia ta ramka taka to jak ja przewijam to nie chodzi płynnie w dol tylko takie jakby przeskoki i przycięcia. W netfilxie np, jak wybieraz jakis film czy serial i przewijasz zeby cos znalesc to tez nie leci to plynnie tylko przycina sie. Najdziwniejsze jest to ze wczesniej chyba takiego czegos nie bylo, przynajmniej nie zauwazylem tego z poczatku. Możliwe ze cos zepsulem ?? Wydaje mi sie ze pojawilo sie to po tym jak przez przegladarke ogladalem jakis serial. ( mogl jakiegos wirusa zlapac?/)Bo teraz jest strasznie widoczny ten efekt. Moze to wada tego egzemplarza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 29 Listopada 2016 Przywróć TV do ustawień fabrycznych być może że system "zwariował" od oglądania filmów przez przeglądarke jest to dla niego duża robota w porównaniu do odtwarzania materiału w dedykowanej aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 30 Listopada 2016 Przepraszam może za głupie pytanie od laika w branży Tv ale przymierzam się do zakupu tego TV w 60 calach, dużo gram na PlayStation ale i sporo filmów oglądam. Sporo negatywnych komentarzy jest na temat wykonania tego Tv i bad pixeli więc cały czas mam wątpliwości. W tej cenie 60 cali chyba z lepszymi parametrami nie znajdę, czy Ci co mają ten TV polecają jednak go kupić czy są rozczarowani? Chyba obraz jest ładny i to całe HDR w grach robi różnicę? Jestem nowy na forum i witam wszystkich Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 30 Listopada 2016 Sprawdź Panasonica 58DX750 albo 780. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subzer0 2 Napisano 30 Listopada 2016 Z tego co tu wyczytałem, to większość problemów dotyczy wersji 60", a co z większą matrycą. Czy ktoś może pochwalić ten tv w największym formacie? I ewentualnie doradzić czy w tej kasie (7500-8000) można brać coś znacznie lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin881 1 Napisano 30 Listopada 2016 Odnośnie słuchawek bluetooth mam ten sam problem , dźwięk działa płynnie gdzieś do max 1m od TV, dalsze odległości to przerywki lub cisza masakra, na kanapie nie ma ma szans o zasięgu. może to wina sprzętowa i słabego BT a może opro , lecz wiemy że nie występuje tylko u jednego z nas.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 30 Listopada 2016 3 godziny temu, subzer0 napisał: Z tego co tu wyczytałem, to większość problemów dotyczy wersji 60", a co z większą matrycą. Czy ktoś może pochwalić ten tv w największym formacie? I ewentualnie doradzić czy w tej kasie (7500-8000) można brać coś znacznie lepszego. Niestety, ale w przypadku KS7000 nie ma reguły jeśli chodzi o zależność wielkość matryc - wady wykonania obudowy/bad pixele. Sam widziałem tego typu problemy zarówno w wersjach: 49", 55", 60" jak i 65". Wszystko jest kwestią trafienia na dobry egzemplarz. Zawsze trzeba sprawdzić wybrany egzemplarz na sklepie, a nie kupować kota w worku. Kwestia opłacalności zakupu danego modelu zależy od jego aktualnej ceny, biorąc pod uwagę możliwości TV oraz jego wady i zalety. Najkorzystniej jest wypatrzeć mega promo i wówczas brać upatrzony model. Polecany jako alternatywa do Samsunga 60KS7000, czyli Panas 58DX780 (ew. DX750 obcięty z głowicy sat. i PIP-a), to w zasadzie jedyna opcja w tej przekątnej (58" -60") i kasie do 6400 zł. Panas 58DX780 to świetny TV, tyle że niestety cenę ma niezbyt atrakcyjną i jak dotąd cenowo nigdy nie zszedł z ceny poniżej 6100 zł. Co do Samsunga 60KS7000, to w przypadku tego modelu można trafić na dobrą czy nawet bardzo dobrą promocję. W listopadzie można było go kupić najpierw w promo za 5524 zł, a w Black Friday za de facto 5099 zł (500 zł Cash backu od Samsunga) i to z 4-letnią gwarancją. Jak dla mnie oferta bezkonkurencyjna w tej cenie, w tej przekątnej i z 4 letnią gwarancją producenta. W przypadku Panasa o takich promocjach można było sobie do tej pory tylko pomarzyć i trudno powiedzieć czy jeszcze w tym roku może się to zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subzer0 2 Napisano 30 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź, obecnie użytkuję 55" i wolałbym przejść na 65" w pieniądzach do 7500, niż na 58"-60" bo pewnie nie zauważyłbym różnicy. Czy istnieje jakiś godny polecenia konkurent dla 65" matrycy w tych pieniądzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 30 Listopada 2016 Wg mnie nie ma konkurenta dla 65KS7000 w tym przedziale cenowym jaki podałeś. Soniaka 65XD8505 nie można nazwać konkurencją z uwagi na matrycę IPS. Natomiast Panas 65DX780 (65DX750) jest dużo, dużo droższy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihau_ 6 Napisano 30 Listopada 2016 Pan na czacie Samsunga powiedział, że to słuchawki mogą być niekompatybilne z TV. Pożyczyłem dziś słuchawki od kolegi i okazało się, że jego działają bez problemu. :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach