wiesio 86 Napisano 18 Maja 2017 35 minut temu, pmcomp napisał: Nie mów, że przed zakupem nie byłeś w sklepie obejrzeć na własne oczka? 35 minut temu, pmcomp napisał: Nie mów, że przed zakupem nie byłeś w sklepie obejrzeć na własne oczka? W sklepie to aby nie wiem jak zaglądać to nic nie widać, dopiero w domu najwiarygodniejszy test! w sklepach one wszystkie ładnie swiecą a chodzi o to aby w domu dobrze świeciły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 18 Maja 2017 Dobrze, że obecnie kąty są praktycznie idealne ; - ) skoro w 910 widzisz problem. To w LCD w takim razie to jest koniec świata ; ) Pisanie o tym, że OLED ma jakieś problemy z kątami kończy się tym, że ludzie kompletnie nie rozumieją o co chodzi a to jest inna galaktyka problemu czyli niuanse a nie realny PROBLEM, który psuje oglądanie materiału jak w LCD. Dlatego nagrywamy filmy i każdy może sam ocenić. Więc nie pisz, że TESTY nie są ok bo masz tylko problem do 910, który notabene nie miał filmu. Oczywiście masz prawo do opinii i za nią dziękuję. Co do sklepu to oczywiście masz rację: tam za wiele nie da się ocenić. A szczególnie te niuanse na OLED są nie do wychwycenia bo są zbyt małe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 ja mam inne pytanie znajomy chce kupić samusnga qled qe49q7fam. oczywiście namawialem go na oleda b6 ale nie chce 55 cali. To jest dobry wybór?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 19 Maja 2017 2 godziny temu, reddeath napisał: ja mam inne pytanie znajomy chce kupić samusnga qled qe49q7fam. oczywiście namawialem go na oleda b6 ale nie chce 55 cali. To jest dobry wybór? A za ile tego QLEDa może kupić? Jakoś tanio czy za tyle co Ceneo mówi, czyli ~7500 zł? Ten QLED w tej cenie jest kompletnie nieopłacalny, bez jaj. Krawędziak 49" w cenie 65" KSów albo OLEDa 55". Jak już nie chce OLEDa, to lepiej niż QLEDem żeby się Sony XE90 zainteresował w tym rozmiarze sklepowo za ~6000 zł. Lepsza opcja, a do tego 1500 zł mniej na nie wiem..kalibrację, audio czy po prostu zupełnie inne wydatki niezwiązane z TV. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 A za ile tego QLEDa może kupić? Jakoś tanio czy za tyle co Ceneo mówi, czyli ~7500 zł? Ten QLED w tej cenie jest kompletnie nieopłacalny, bez jaj. Krawędziak 49" w cenie 65" KSów albo OLEDa 55". Jak już nie chce OLEDa, to lepiej niż QLEDem żeby się Sony XE90 zainteresował w tym rozmiarze sklepowo za ~6000 zł. Lepsza opcja, a do tego 1500 zł mniej na nie wiem..kalibrację, audio czy po prostu zupełnie inne wydatki niezwiązane z TV.z tego co się orientuję to chce kupić za 7500 . powiem mu o tej sonce. Chcial na początku kupić ks 7000/8000 ale jak zobaczył na yt rozpadające sie obudowy to podziękował. teraz chce dołożyć to qleda. ta sonka jest lepsza?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) 6 minut temu, reddeath napisał: z tego co się orientuję to chce kupić za 7500 . powiem mu o tej sonce. Chcial na początku kupić ks 7000/8000 ale jak zobaczył na yt rozpadające sie obudowy to podziękował. teraz chce dołożyć to qleda. ta sonka jest lepsza? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Rtings testował oba te TV w 55", ale mają potwierdzenie od czytelników, że w 49" Sony jest też VA i wyniki powinny być bardzo zbliżone. Analogiczna sytuacja jest z 49" Q7F. Zerknij albo podeślij mu testy jeszcze: http://ca.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e i http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/q7f Różnica cenowa to 1500 zł, czyli naprawdę dużo, a Sony wypada lepiej, po prostu jak widzę cenę 7500 zł za 49" krawędziaka, to mi szczęka opada, to jest za duża kwota za taką technologię (LCD LED) i ten rozmiar. Jak wyda te 1500 zł na kalibrację oraz przyzwoitego Soundbara to już w ogóle ciężko mówić o porównaniu gołego Q7F z tym XE90 i zestawem. Edytowane 19 Maja 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 Rtings testował oba te TV w 55", ale mają potwierdzenie od czytelników, że w 49" Sony jest też VA i wyniki powinny być bardzo zbliżone. Analogiczna sytuacja jest z 49" Q7F. Zerknij albo podeślij mu testy jeszcze:http://ca.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e ihttp://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/q7f Różnica cenowa to 1500 zł, czyli naprawdę dużo, a Sony wypada lepiej, po prostu jak widzę cenę 7500 zł za 49" krawędziaka, to mi szczęka opada, to jest za duża kwota za taką technologię (LCD LED) i ten rozmiar. Jak wyda te 1500 zł na kalibrację oraz przyzwoitego Soundbara to już w ogóle ciężko mówić o porównaniu gołego Q7F z tym XE90 i zestawem.ok podeślę mu,ale wątpię ze będzie sie bawił w kalibracje, soundbar mu jest nie potrzebny on głównie kupuje tv do konsoli.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalkaz tego co widzę to hdr ma lepszy niz w B6 ale input lag ma duży, a on przedwszystkim chce tv do konsoli.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) 6 minut temu, reddeath napisał: ok podeślę mu,ale wątpię ze będzie sie bawił w kalibracje, soundbar mu jest nie potrzebny on głównie kupuje tv do konsoli. Nie wiedziałem, że TV typowo do konsoli. Samsung ma tę jedną przewagę w input lagu właśnie, 20-24ms (Samsung) na przeciw 31-34ms (Sony), z tym, że wartości 30ms są nadal bardzo dobrym wynikiem.. https://hdtvpolska.com/input-lag-co-to-za-diabel-i-jak-duze-ma-rogi/ Ale jeszcze pod tym kątem niech się zastanowi w takim razie. Chociaż biorąc pod uwagę, że 49KS7000 kosztuje 4299 zł, a 49Q7 kosztuje 7500 zł, to nawet jakby mu się miała ta nieszczęsna obudowa rozlecieć, to wydaje prawie 2x mniej za TV bardzo podobny. Mam KSa pół roku (z grudnia 2016) i nic nie odstaje z ramką, ale wiem, że globalnie jest ten problem, także nie neguję. Edytowane 19 Maja 2017 przez Fjubens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 Nie wiedziałem, że TV typowo do konsoli. Samsung ma tę jedną przewagę w input lagu właśnie, 20-24ms (Samsung) na przeciw 31-34ms (Sony), z tym, że wartości 30ms są nadal bardzo dobrym wynikiem..https://hdtvpolska.com/input-lag-co-to-za-diabel-i-jak-duze-ma-rogi/ Ale jeszcze pod tym kątem niech się zastanowi w takim razie. Chociaż biorąc pod uwagę, że 49KS7000 kosztuje 4299 zł, a 49Q7 kosztuje 7500 zł, to nawet jakby mu się miała ta nieszczęsna obudowa rozlecieć, to wydaje prawie 2x mniej za TV bardzo podobny. Mam KSa pół roku (z grudnia 2016) i nic nie odstaje z ramką, ale wiem, że globalnie jest ten problem, także nie neguję.wiem, ale wiesz zobaczył taki filmik na yt ze gość miał tv z odklejoną tylnią obudową i po bokach widać było świecące ledy. powiedział: nigdy nie kupię samsunga ks 7000/8000. Potem był Panasonic dx 780. Zobaczył qleda 49 i powiedział ze dołoży i będzie mial gwarancję ze mu obudowa się nie odklei. Trzeba przyznać ze design ma fajny ten QLED. Sam chciałem ten twój model kupić ale zdecydowalem sie kupić za miesiąc oleda plus kalibracja a soundbar oknkyo LS7200 na święta. Powiedz mi czy Ty dokupywałeś dodatkową gwarancje? bo zastanawiam sie w moim przypadku to jest koszt 800 zl za dodatkowe 3 lata.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 19 Maja 2017 19 minut temu, reddeath napisał: wiem, ale wiesz zobaczył taki filmik na yt ze gość miał tv z odklejoną tylnią obudową i po bokach widać było świecące ledy. powiedział: nigdy nie kupię samsunga ks 7000/8000. Potem był Panasonic dx 780. Zobaczył qleda 49 i powiedział ze dołoży i będzie mial gwarancję ze mu obudowa się nie odklei. Trzeba przyznać ze design ma fajny ten QLED. Sam chciałem ten twój model kupić ale zdecydowalem sie kupić za miesiąc oleda plus kalibracja a soundbar oknkyo LS7200 na święta. Powiedz mi czy Ty dokupywałeś dodatkową gwarancje? bo zastanawiam sie w moim przypadku to jest koszt 800 zl za dodatkowe 3 lata. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka No nie do końca rozumiem takie podejście. Na YT np. są filmiki z kontrolerem Xbox Elite za prawie 500 zł, który przyszedł zepsuty i się rozpada. Czy to znaczy, że ktoś po takim filmiku zrezygnuje w ogóle z konsoli XONE i pada Xboxowego już na zawsze? Bo przy tego typu myśleniu tak by trzeba było zrobić. Na YT są filmiki wszystkiego i pozytywne i negatywne. Nie kupowałem dodatkowej gwarancji. Zależnie od sklepu, ale w takim Euro np., bo tam kupowałem akurat TV, był w promocji, oferowali tylko ubezpieczenie i to w wysokiej cenie. Nie jest to gwarancja. Oni pośredniczą w ubezpieczeniu i mają z tego spory %, dlatego tak naciskają. Sprawa generalnie ubezpieczeń czy dodatkowej gwaranci jest otwarta, są i zwolennicy i osoby, które nie widzą w tym sensu z uwagi na problemy z egzekwowaniem później takich ubezpieczeń. PS. Podejrzewam, że ta nasza dyskusja zostanie usunięta niedługo, wszak to temat o OLEDzie B6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 19 Maja 2017 1 godzinę temu, Fjubens napisał: A za ile tego QLEDa może kupić? Jakoś tanio czy za tyle co Ceneo mówi, czyli ~7500 zł?Ten QLED w tej cenie jest kompletnie nieopłacalny, bez jaj.Krawędziak 49" w cenie 65" KSów albo OLEDa 55". Jak już nie chce OLEDa, to lepiej niż QLEDem żeby się Sony XE90 zainteresował w tym rozmiarze sklepowo za ~6000 zł. Lepsza opcja, a do tego 1500 zł mniej na nie wiem..kalibrację, audio czy po prostu zupełnie inne wydatki niezwiązane z TV. Zgadzam się z tym w 100%. Samsung odleciał z ceną za przeciętne krawędziaki chcąc zapewne sprawdzić ilu konsumentów oszuka wmawiając im, że QLED to prawie to samo co OLED. PS. A ci co mają gorszy wzrok sami się nabiorą Q jest wszak tak podobne do O. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 No nie do końca rozumiem takie podejście. Na YT np. są filmiki z kontrolerem Xbox Elite za prawie 500 zł, który przyszedł zepsuty i się rozpada. Czy to znaczy, że ktoś po takim filmiku zrezygnuje w ogóle z konsoli XONE i pada Xboxowego już na zawsze? Bo przy tego typu myśleniu tak by trzeba było zrobić. Na YT są filmiki wszystkiego i pozytywne i negatywne. Nie kupowałem dodatkowej gwarancji. Zależnie od sklepu, ale w takim Euro np., bo tam kupowałem akurat TV, był w promocji, oferowali tylko ubezpieczenie i to w wysokiej cenie. Nie jest to gwarancja. Oni pośredniczą w ubezpieczeniu i mają z tego spory %, dlatego tak naciskają. Sprawa generalnie ubezpieczeń czy dodatkowej gwaranci jest otwarta, są i zwolennicy i osoby, które nie widzą w tym sensu z uwagi na problemy z egzekwowaniem później takich ubezpieczeń. PS. Podejrzewam, że ta nasza dyskusja zostanie usunięta niedługo, wszak to temat o OLEDzie B6. dlatego kończę temat bo nie chce robić offtopu. Powiem koledze wasze uwagi i on zdecyduje. Ja bym mu radził wziąć b6,ale jego kasa i jego sprawa. Dzięki wszystkim za zainteresowanie się tematem.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 19 Maja 2017 Żeby było w temacie OLEDa, jak wiele osób wie, ja ślepym fanem OLEDów nie jestem - dostrzegam tak wady jak i zalety. Ale jak ktoś chce wydać takie pieniądze, na tak przeciętnego lcdeka, to nie ma co się czarować - B6 ma sporo więcej atutów niż natki Q7 i dla przeciętnego użytkownika, który nie chce oglądać tv na max kontraście/podświetleniu oferuje dużo lepsze doznania, szczególnie kiedy w pomieszczeniu nie jest jasno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 Żeby było w temacie OLEDa, jak wiele osób wie, ja ślepym fanem OLEDów nie jestem - dostrzegam tak wady jak i zalety. Ale jak ktoś chce wydać takie pieniądze, na tak przeciętnego lcdeka, to nie ma co się czarować - B6 ma sporo więcej atutów niż natki Q7 i dla przeciętnego użytkownika, który nie chce oglądać tv na max kontraście/podświetleniu oferuje dużo lepsze doznania, szczególnie kiedy w pomieszczeniu nie jest jasno.a jakie wady ma wg Ciebie Oled b6?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 19 Maja 2017 Dla przeciętnego użytkownika nie ma ich wiele, szczególnie że Samsung Q to nie jest przeciwnik Ogólnie spadek jasności (ABL) w momencie kiedy tv musi wyświetlić dużo bieli, średniej klasy upłynniacz (przeciętna ostrość obrazu ruchomego) no i może trochę kłopotów z szarościami położonymi blisko czerni. W clippingu w HDR powyżej 1000 nit raczej nie ma co pisać bo Q też się pewnie nie ma zbyt czym pochwalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 Dla przeciętnego użytkownika nie ma ich wiele, szczególnie że Samsung Q to nie jest przeciwnik Ogólnie spadek jasności (ABL) w momencie kiedy tv musi wyświetlić dużo bieli, średniej klasy upłynniacz (przeciętna ostrość obrazu ruchomego) no i może trochę kłopotów z szarościami położonymi blisko czerni. W clippingu w HDR powyżej 1000 nit raczej nie ma co pisać bo Q też się pewnie nie ma zbyt czym pochwalić. no tak, ale z tym hdr to rzadko ktory ma ten 1000 . Te wady zauważy normalny użytkownik? Z tego co widziałem to ten OLED ma dobry kontrast, ale z długiej strony to nie jestem ekspertem w tej materii mkzna powiedzieć mam ponad przeciętna wiedzę. Wiesz nie ma ideału jeżeli chodzi o hdr, kontrast, czerń i ABL.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 19 Maja 2017 Te wady co napisał Xisiek będą w pewnych warunkach widoczne, więc nie ma się co oszukiwać. Pewnym minusem są też czasami przy wyświetlaniu nieruchomych elementów powidoki oraz czasami banding, vignetting, czy też równomierność wyświetlania obszarów o niskich poziomach jasności (5% jasności). Natomiast olbrzymia różnica (in plus) jeśli chodzi o OLEDy w stosunkdu do LCD/QLED to nieskończony kontrast, praktycznie idealne kąty, bardzo szybki czas reakcji (0,1 ms) pikseli - brak jakiegokolwiek efektu smużenia, bardzo dobre kolory. LCD mają też przeważnie o wiele większe problemy z vignettingiem i równomiernością wyświetlania obrazu - patrz Samsung QLED Q7. Topowy model Samsunga - Q9 to po prostu jedna wielka porażka w tym względzie: https://hdtvpolska.com/samsung-q9-test-najlepszego-tv-qled-2017-65/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdenek117 13 Napisano 19 Maja 2017 Witajcie! Jestem tutaj nowy, od jakiegoś czasu wałkuję tematy dotyczące 3 telewizorów, nad którymi się zastanawiam: - lg 910v, - Sony xe90, - lg b6j. Do tej pory sprawa była prosta. Miałem kupić 910. Z odległości 5 metrów i tak nie zobaczę 4K. Ale pojawił się HDR... Stąd pomysł na Sony. Trochę dozbierać i będzie dobry HDR. Tylko halo i wychodzenie podświetlenia na ramki? I tu do gry wchodzi b6j, który przekracza bardzo budżet. I teraz rodzi się pytanie czy warto? Telewizor służyłby do: nc+, filmy i seriale na bluray oraz granie na konsoli. Materiałów w 4K jest mało, telewizja często nie wyrabia z FullHD, a technologia HDR cały czas się rodzi, nawet standardów jest kilka. Może więc sobie HDR odpuścić, odkryć na nowo filmy z idealną czernią, a telewizor z HDRem kupić kiedy pojawią się modele oferujące jasności powyżej 1500 w filmach, a nie tylko na planszach testowych? Obecnie korzystam z LG sprzed 6 lat, 42 cale, więc myślę, że przesiadka na cokolwiek z tej trójki da efekt WoW. PS Taki sam post wrzuciłem do tematu o 910v, ale tutaj jest kilku forumowiczów, którzy przesiedli się z 910v na b6j. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 19 Maja 2017 Kup 910, a najmniej "starcisz". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 19 Maja 2017 Uciekła mi jeszcze jedna wada, która faktycznie jest nieco kłopotliwa - technologia oled jest naprawdę fantastico jak poda się dobry/mocny/gęsty sygnał, ale niestety oled nakarmiony byle czym radzi sobie nieco gorzej od lcdeka - trzeba sobie sprawdzić, ale temat jest znany także promotorom LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 19 Maja 2017 a Ty co posiadasz? bo z tego co piszesz nie Oleda. Ja mam nc plus i orange tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fjubens 307 Napisano 20 Maja 2017 14 godzin temu, reddeath napisał: a Ty co posiadasz? bo z tego co piszesz nie Oleda. Ja mam nc plus i orange tv Co do naszej dyskusji tutaj odnośnie zakupu Q7F, a Sony przeze mnie wymieniony, to tu masz jeszcze wpis Macieja z dzisiaj potwierdzający w zasadzie lepszą opcję nawet niż najdroższy Q9F: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 20 Maja 2017 Uciekła mi jeszcze jedna wada, która faktycznie jest nieco kłopotliwa - technologia oled jest naprawdę fantastico jak poda się dobry/mocny/gęsty sygnał, ale niestety oled nakarmiony byle czym radzi sobie nieco gorzej od lcdeka - trzeba sobie sprawdzić, ale temat jest znany także promotorom LG W sumie to dziwne ze ktoś będzie inwestował kupę kasy w oleda jeśli nie jest w stanie podać porządnego sygnału. Można zatem wykluczyć ta wadę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reddeath 12 Napisano 20 Maja 2017 1 minutę temu, mari_p napisał: W sumie to dziwne ze ktoś będzie inwestował kupę kasy w oleda jeśli nie jest w stanie podać porządnego sygnału. Można zatem wykluczyć ta wadę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Po pierwsze oleda nie kupuję żeby polską telewizje oglądać. Będę głownie grał na nim i oglądał filmy na uhd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari_p 1 Napisano 20 Maja 2017 Witajcie! Jestem tutaj nowy, od jakiegoś czasu wałkuję tematy dotyczące 3 telewizorów, nad którymi się zastanawiam: - lg 910v, - Sony xe90, - lg b6j. Do tej pory sprawa była prosta. Miałem kupić 910. Z odległości 5 metrów i tak nie zobaczę 4K. Ale pojawił się HDR... Stąd pomysł na Sony. Trochę dozbierać i będzie dobry HDR. Tylko halo i wychodzenie podświetlenia na ramki? I tu do gry wchodzi b6j, który przekracza bardzo budżet. I teraz rodzi się pytanie czy warto? Telewizor służyłby do: nc+, filmy i seriale na bluray oraz granie na konsoli. Materiałów w 4K jest mało, telewizja często nie wyrabia z FullHD, a technologia HDR cały czas się rodzi, nawet standardów jest kilka. Może więc sobie HDR odpuścić, odkryć na nowo filmy z idealną czernią, a telewizor z HDRem kupić kiedy pojawią się modele oferujące jasności powyżej 1500 w filmach, a nie tylko na planszach testowych? Obecnie korzystam z LG sprzed 6 lat, 42 cale, więc myślę, że przesiadka na cokolwiek z tej trójki da efekt WoW. PS Taki sam post wrzuciłem do tematu o 910v, ale tutaj jest kilku forumowiczów, którzy przesiedli się z 910v na b6j. Miałem podobne rozterki 2 miesiące temu. Wybrałem b6j. Nie kupujesz chyba telewizora na rok lub dwa (No chyba ze kupujesz po to żeby za rok wymienić)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach