pmcomp 1 498 Napisano 2 Sierpnia 2016 A teraz zagadeczka, ile kosztuje Oledzik w 4K z 3D? ten najtańszy? Dżentelmeni na tym portalu nie rozmawiają o pieniądzach 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Jesli kiedykolwiek zakupię panel lub projektor 4K musi miec pasywne 3D. Według mojej wiedzy nie ma takich konstrukcji (proj.) na rynku konsumenckim. Z jednego obiektywu efekt jest nie do osiągnięcia - praw optyki nie oszukasz. Może zrezygnowali z folii polaryzacyjnej 3D aby podnieść efekt HDR o jakąś wartość? Dla mnie to także dyskwalifikacja - 3D jakoś jeszcze mi się nie znudziło ... Nazewnictwo LG to wielki misz-masz, brak przejrzystości i czytelności - ciężko się rozeznać. Jest na rynku jakiś płaski 65" 4K HDR 3D ? Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez BoDeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 2 Sierpnia 2016 Sprawdź jak pasywne 3D wygląda na ekranie 4K ... a nie na ekranie fullHD. A potem spróbuj sobie odpowiedzieć ... dlaczego. .Cyferki to nie wszystko.Sprawdzałem 3D na 65ec970 (a to 4K, prawda) i porównywałem z 3D w panasie . Według mnie pasywne 3D wymaga siedzenia dokładnie w osi TV a oczy musza być w połowie wysokości ekranu. W panasie tego nie zauważyłem. Dodatkowo pasywne 3D bardzo "rażą" oczy, przynajmniej moje. Nazewnictwo LG to wielki misz-masz, brak przejrzystości i czytelności - ciężko się rozeznać. Jest na rynku jakiś płaski 65" 4K HDR 3D ? W tym temacie przecież dyskutujemy o płaskim 65" 4K HDR z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Z jednego obiektywu efekt jest nie do osiągnięcia Jest, pół kin tak działa, za obiektywem jest włożony filtr polaryzacyjny zsynchronizowany z odtwarzanym materiałem (albo pod.upadłe Dolby 3D z obracającym się filtrem barwnym). Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez raus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 6 Sierpnia 2016 Właśnie przetestowali flagowego G6 i kicha E6 wygląda na lepszy model https://www.avforums.com/review/lg-oled65g6-ultra-hd-4k-oled-hdr-tv-review.12281 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 6 Sierpnia 2016 HDMI inputs didn't seem to accept a 4K 50/60p signal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROMAN38 93 Napisano 6 Sierpnia 2016 Panasonicu rusz d...ę i zacznij produkować referencyjne OLED-y bo LG chyba zaczyna odwalać fuszerę skoro niższy model ma mniejsze niedociągnięcia co z tego że jest jaśniejszy jeśli ma problem z dokładnością kolorów !!! i te ...HDMI inputs didn't seem to accept a 4K 50/60p signal.... :D Oj poczekamy sobie długo na modele w 100% udane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 6 Sierpnia 2016 Cyferki to nie wszystko. Sprawdzałem 3D na 65ec970 (a to 4K, prawda) i porównywałem z 3D w panasie . Według mnie pasywne 3D wymaga siedzenia dokładnie w osi TV a oczy musza być w połowie wysokości ekranu. W panasie tego nie zauważyłem. Dodatkowo pasywne 3D bardzo "rażą" oczy, przynajmniej moje. W tym temacie przecież dyskutujemy o płaskim 65" 4K HDR z 3D Czy ja piszę o cyferkach? Nie, piszę o własnych organoleptycznych wrażeniach. Jeszcze zacytuję z testu: The G6 was another great example of how good this format can look and the passive technology combined with the panel's resolution, the increased brightness and the inherent strengths of OLED resulted in amazing Full HD 3D images. There was plenty of depth but absolutely no issues with crosstalk and the images were bright without any flicker, resulting in a highly enjoyable experience. The blacks were deep, the colours natural and the images detailed, whilst motion was also good in a superb all-round 3D performance. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 7 Sierpnia 2016 PMCOMP , Pisałeś bym nie porównywał aktywnego 3D z pasywnym 3D na panelach FullHD, gdy ja Ci zwróciłem uwagę, że porównywałem aktywne 3D na panelu FullHD z pasywnym na panelu 4K. może to kwestia odbioru akurat przeze mnie ale przy pasywnym 3D moje oczy od razu się męczą - jakby nie mogę złapać ostrości, czego nie mam przy aktywnym 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 7 Sierpnia 2016 Ja się z 3D nie lubię, ale większość znajomych mówi, że pasywne im bardziej leży bo mniej się wzrok męczy. Wnisokuje z tego, że to kwestia indywidualna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woodolec 8 Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Synku, przecież mówiłam Ci...najpierw rzeczy potrzebne, czyli Maserati Quattroporte, później zbytki luksusu. Czyż nie jesteśmy wyrobnikami Europy jak Kunta Kinte ? Zapieprzamy dużo więcej, a zarabiamy duuuużo mniej! Pogadaj z Rumunami, Ukraińcami czy Białorusinami. O Albańczykach nie wspomnę. To takie trochę tępe narzekanie i szukanie uznania jako ofiary. My budujemy swój dobrobyt raptem ćwierć wieku. Niby dlaczego miałoby nam być tak samo jak tym, którzy budują go już trzyczwarte wieku? Niby co, mają się z nami podzielić w uznaniu naszej zaebistości? Ale nie, musimy się czuć jak Kunta Kinte wynajmując za grosze ukraińską sprzątaczkę. Takie jęki tylko po to by pielęgnować w sobie poczucie urażonej dumy. No więc dopuść do siebie myśl, że jest wiele narodów na świecie, które nam zazdroszczą. Choć może niedługo, dzięki dobrej zmianie. A OLEDy to towar luksusowy i nie każdemu się należy jak opieka zdrowotna. Nie myślisz, że to trochę chore narzekać, że jesteś murzynem Europy bo nie możesz kupić 65-calowego OLEDa i musisz zadowowolić się nano LEDem? Aż tak bardzo masz zaburzone postrzeganie? Skoro jesteś Murzynem, to co robisz na forum maniaków drogiego sprzętu? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Woodolec 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abart68 43 Napisano 10 Sierpnia 2016 Jaka jest żywotność obecnych matryc OLED Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 33 Napisano 10 Sierpnia 2016 Jaka jest naprawdę nie wie nikt. LG deklaruje 100.000 h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 10 Sierpnia 2016 Hehe. To mi się podoba - "jaka jest naprawdę nikt nie wie" A całkiem już powaznie, mnie ciekawi coś trochę innego - jak przebiega spadek tej jasności, czy jest liniowy, wykładniczy? Patrząc z samych informacji, których źródłem jest producent trwałość jest ogromna i szybciej zmieni się technologia niż wyparuje jasność OLED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobolko 33 Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Nawet niech będzie to połowa deklarowanego czasu, to i tak wychodzi ponad 10 lat używania praktycznie non-stop (12h/12h). Wcześniej zmienisz tv. Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez kobolko 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 10 Sierpnia 2016 Dzisiejsze TV chodzące 10 lat yyyyyyyy... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 16 Sierpnia 2016 Wracając do 3D. W 65E6 efekt 3D jest dużo lepszy niż 65EC970 . Oczy i głowa nie bolą mnie, jednak nadal głębia obrazu jest dla mnie lepsza w aktywnym 3D w panasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 16 Sierpnia 2016 Poprawcie wklejanie z dysku, bo hostingi utrudniają życie. KOMPETENCYJNA CIEKAWOSTKA ! https://zapodaj.net/3cadfc6970c10.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L&P 1 Napisano 21 Sierpnia 2016 Rtings juz dopadl B6 do testow i pomijajac fakt, ze tam nie ma 3D, jest oczywiscie slabszy dzwiek no i Imput Lag jest slabszy to w zakresie niektorych patametrow B6 wypada nawet nieznacznie lepiej (przynajmniej na papierze): Gray uniformity, peak brightness, motion blur. I do tego jest tanszy o 5k. Dla mnie powazny wybor: zadecyduje pewnie miedzy B6 wlasnie a ZD9 jak juz pojawi sie na rynku. P.S. Gmeru, kolejny swietny material Gmeru, Pisales o uchwycie Vogels'a do telewizorow LG Oled. Czy miales moze okazje testowac ktorys z oryginalnych (od LG) uchwytow do ich telewizorow? Np. OTW150 (onecnie to jest model OTW420b). Co bys wybral? Vogels czy wlasnie OTW od LG? Nie miałem okazji A o Vogels napisałem wszystko ;-). Ale dedykowane są myślę raczej na pewno ok szczególnie, że OLED jest bardzo specyficzny i dedykowany jest na pewno ładnie spasowany do tej obudowy. Chyba, że chcesz więcej wodotrysków to już trzeba spojrzeć np. na coś takiego jak Vogels albo inne. Dzisiaj wjechał do testów B6 więc test w tym tygodniu na stronie: Gmeru, dzieki za info. Postanowiłem ściągnąć najnowszy uchwyt od LG tj. OTW420b (sciagalem ze sklepu unternetowego w Niemczech bo LG nie ma obecnie w ofercie tego uchwytu ani tez nie ściąga go na życzenie Klienta). Co prawda nie mam jeszcze TV ? ale to jest kwestia niedalekiej przyszłości ?Obejrzalem tez dość dokładnie tego wypasionego Vogel's'a. Przyznam, że jest on naprawdę fajny ale do telewizorów LG OLED wybrałbym jednak orginał od LG. Wykonany jest bardzo starannie i solidnie, ma możliwość ustawiania go w każdej możliwej płaszczyźnie i jest idealnie dopasowany do TV a przy tym jest mały i zgrabny (nic nigdzie nie wystaje, nie odstaje ... jak dobrze skrojony garnitur). Oczywiście całkowity wysów to jedynie 13 cm i kąty są znacznie mniejsze niż we wspomnianym Vogel's'ie ale jeżeli ktoś nie potrzebuje w tym zakresie tak wiele jak Vogel's to można kupować śmiało ... no i cena jest znacznie niższa (za tego LG OTW420b zapłaciłem z przesyłką 113 euro). W temacie TV wybór też jest już dokonany: bdzie to 65" B6J ? P.S. Gmeru, w tekście o B6J napisałeś, że rekomendowana cena to 21 999 pln za 65". Saturn i Euro maja ten TV po 24 998 pln. Czy to znaczy, że "retail price" jest obecnie wyższa od "recommended retail price"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 29 Sierpnia 2016 Grając wczoraj w Uncharted 3 zauważyłem bardzo duże czerwone halo wokół czerwonej koszuli bohatera stojącego na tle ciemnej ściany. kwestia ustawień czy taka właściwość panelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 19 Września 2016 A grałeś na PS3 czy PS4??U mnie na Plazmie grając na PS3 też było coś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 20 Września 2016 Na PS3. Muszę sprawdzić czy na Vt20e tez to będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Zauważyłem ,że takie Halo pojawia się gdy masz zakres RGB w PS3 ustawiony na ograniczony. Swoją droga, jak gry na PS3 wyglądają na takim TV??Jest pikseloza?? Edytowane 22 Września 2016 przez Danio31b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackLuk 0 Napisano 3 Października 2016 Dobre wieści - spadają ceny. Właśnie zauważyłem, że LG obniżyło sugerowane ceny swoich telewizorów OLED w USA: OLED55E6P spadł z 4999USD do 2999USD OLED65E6P można na amarykańskim Amazonie kupić za 4499USD Jestem ciekaw kiedy obniżą w Europie i w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 3 Października 2016 35 minut temu, JackLuk napisał: Jestem ciekaw kiedy obniżą w Europie i w Polsce? W styczniu - jak są chciwi w listopadzie - jak uczciwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach