KUBSIOL 0 Napisano 9 Grudnia 2016 Ja kupiłem w 58" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamparcicho 4 Napisano 9 Grudnia 2016 No ok ale ja nie bez powodu zapytałem gdzie bo jest problem z dostępnością na chwilę obecną i chciałem zapytać telefonicznie tam gdzie kupiłeś czy mają lub będą mieli 50tki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamparcicho 4 Napisano 11 Grudnia 2016 Dnia 2016-12-08 o 20:19, redford1974 napisał: http://www.komputronik.pl/product/318371/panasonic-tx-50dx780e.html Dzięki wielkie za podpowiedź z tym komputronikiem, udało mi się załapać na jutrzejszą dostawę sześciu sztuk i tym samym w okolicach środy tv powinien być u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KUBSIOL 0 Napisano 11 Grudnia 2016 a jeszcze jedno pytanko włączyłem gr obsługującą 4k i hdr i mam komunikat "ta aplikacja obsługuje 4k hdr ale ze wzgledu na ustawienie tv bedzie wyswietlana w 2k hdr. jesli tv obsluguje zakres 4k hdr sprobuj zmienic jego zakres" wszysko mam na auto opanowane. w konfiguracji jest automat. ustaw. hdmi. I tam jest TRYB1 oraz TRYB2 (w tym działa poprawnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
futr0 2 Napisano 17 Grudnia 2016 Czy funkcja wygaszania lokalnego w 65' wersji tego telewizora takze jest bezuzyteczna biorac pod uwage podswietlanie direct LED uzyte w tym modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 23 Grudnia 2016 Panowie posiadam od tygodnia ten TV i wszystko generalnie ok ale przy wyłączonym adaptacyjnym podswietleniu widać spory clouding. Czy ten model tak ma czy mój egzemplarz taki akurat jest? Fotka trochę marnej jakosci ale lepszej nie udało mi się zrobić Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 693 Napisano 23 Grudnia 2016 Z małym błędem można przyjac, ze 9z10 LCD ma mniejszy lub większy clouding, wiec nie powinieneś czuć się jakość szczególnie źle z tym faktem. Pytanie tylko czy przeszkadza on/ jest widoczny przy normalnym oglądaniu czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 23 Grudnia 2016 Przy bardzo ciemnych scenach bylo go widać ale włączyłem na minimum adaptacyjne podświetlenie i nie jest to aż tak widoczne. Tak za bardzo się na telewizorach nie znam i już się bałem że trzeba będzie reklamować ale skoro to powszechna "choroba" tego typu TV to nie ma się chyba co martwić Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 693 Napisano 23 Grudnia 2016 Jeżeli przy normalnym oglądaniu go widzisz to pytanie - czy tylko na czarnych pasach filmów czy także w momencie kiedy ich nie ma ? I jaki wówczas masz tryb obrazu i sile podświetlenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) To jest 58DX750? Taki granatowy rzeczywiście jest, czy tylko na zdjęciu? Edytowane 23 Grudnia 2016 przez loky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 23 Grudnia 2016 Przy wyłączonym całkowicie adaptacyjnym podswietleniu widać to nie tylko na czarnych pasach ale również przy ciemnych scenach. Nie ma niby tragedii, moja żona nie widzi a ja tak. Włączyłem na min. adaptacyjne podświetlenie i to znacznie to niweluje. To jest 50 dx750 i tak granatowo wyszedł tylko na fotce, tak to jest czarnyWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fhroma 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Witam Jak w tym TV sprawdzić ilość godzin "przebiegu" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 563 Napisano 23 Grudnia 2016 Witam. Kliknij na link nizej https://hdtvpolska.com/forum/topic/35098-test-panasonic-cx700-cxm710-cxe720-50-ultra-hd-4k-3d-led-lcd-firefox-os/?page=21 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 693 Napisano 23 Grudnia 2016 4 godziny temu, jarekzimin napisał: Przy wyłączonym całkowicie adaptacyjnym podswietleniu widać to nie tylko na czarnych pasach ale również przy ciemnych scenach. Nie ma niby tragedii, moja żona nie widzi a ja tak. Włączyłem na min. adaptacyjne podświetlenie i to znacznie to niweluje. Nie powinno tak być, ale bardzo ważne jest w jakim trybie obrazu to masz i przy jakiej sile podswietlenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 23 Grudnia 2016 Tryb obrazu normalny, podświetlenie 50Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu TapatalkaAle na prawdziwe kino też widać Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 693 Napisano 23 Grudnia 2016 W takim razie tv do reklamacji. W tzw. między czasie zjedz z podświetleniem na 25 i daj znać o ile lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 24 Grudnia 2016 Zjechalem z podswietleniem na 35 póki co i już jest lepiej. Reklamować to chyba nie ma co bo cloudingu raczej się nie przeskoczy. Tragedii nie ma, taki zwykły użytkownik to tego nie zauwazy podczas zwykłego uzytkowania. Zresztą wątpię żeby uznali reklamację na cloudingWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachi40 8 Napisano 24 Grudnia 2016 Ja też mam clouding w swoim 58dx780 Najlepsze jest to że miałem po dwóch tygodniach użytkowania zabrany telewizor do serwisu i wymienioną matrycę Na pierwszej matrycy oprócz cloudingu były dwie kolorowe plamy i moze dlatego miałem panel wymieniony Po ponad 3 tygodniach w serwisie telewizor przywieziono mi do domu . poczekałem pare godzin żeby go na zimno nie włączać. Następnie pelen nadziei włączyłem telewizor , i co ? Clouding znowu jest tylko w innych miejscach. Normalnie załamka . Telefon do serwisu i jedyne co sie dowiedziałem to że telewizor był sprawdzany i według nich jest wszystko w porządku Najgorsze jest to że w sklepie w normalnych warunkach clouding jest niewidoczny a jeszcze przy włączonym wygaszaniu nie ma szans żeby to zobaczyć. Jedyne wyjście jak ktoś w którymś temacie napisał to koc ze sobą zabrać. Przez ponad 10 lat miałem telewizory Panasonica i nigdy nie miałem z nimi żadnego kłopotu i żadnych do nich zastrzeżeń. Teraz niby nowe , 4k , HDR i model nie za niski a taka niemiła niespodzianka Zresztą całe to 4k i Hdr to też sprawa taka sobie , przynajmniej w modelu dx780 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fhroma 0 Napisano 24 Grudnia 2016 Czy ktoś sprawdzał te okulary SSG-5100GB na DX750? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekzimin 2 Napisano 25 Grudnia 2016 Co do cloudingu o którym pisałem to metoda pocierania szmatką matrycy znacznie pomogła i zniwelowala białe powiaty na czarnym tle. Na początku chyba zle tarlem po clouding się uwidocznil a potem tarlem w stronę środka matrycy i jest bardzo duża poprawa na poziomie akceptowalnym. Jest bo być musi ale mały w porównaniu z tym co było Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robercik1979 0 Napisano 19 Stycznia 2017 Dla zainteresowanych od dzisiaj promocja w Saturnie na model 58DX750 cena 5099pln.Plus do tego bonus 500 pln na inny sprzęt w Saturnie.Chyba się skuszę.Myślałem jeszcze o Samsungu 55KS7000 no i mam dylemat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iro63 1 Napisano 20 Stycznia 2017 22 godziny temu, robercik1979 napisał: Dla zainteresowanych od dzisiaj promocja w Saturnie na model 58DX750 cena 5099pln.Plus do tego bonus 500 pln na inny sprzęt w Saturnie.Chyba się skuszę.Myślałem jeszcze o Samsungu 55KS7000 no i mam dylemat 58DX750 w Saturnie wyprzedane, ja nie zdążyłem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cps86 1 Napisano 10 Lutego 2017 U was też test nie wyświetla sie prawidłowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shezar 1 Napisano 14 Lutego 2017 Witam, jestem tu nowy i od początku mam problem. Kupiłem kilka dni temu TX-58DX780E i już pierwszego dnia wieczorem spostrzegłem takie coś jak w załączniku, podejrzewam również clouding. Przy oglądaniu w dzień nic nie widać, natomiast w nocy przy ciemnych scenach tak. Mam możliwość oddać TV, zastanawiam się czy jest sens, czy inny będzie lepszy. Podobno wiele modeli tak ma, a wymiana na kolejny z tym problemem nie bardzo mi odpowiada. Jest szansa, że kolejny będzie lepszy? Przy cenie prawie 6 tys. wg. mnie nie powinny mieć miejsca takie wady... Liczę na odpowiedź jak to wygląda w porównaniu do innych matryc z DX750 I DX780. Pozdrawiam, Shezar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pepka 15 Napisano 14 Lutego 2017 Uroki LCD. Trafiają się lepsze ekrany... trafiają się również znacznie gorsze. Decyzja o zwrocie całkowicie indywidualna. Skoro zauważyłeś "niedoskonałości" to teraz ciężko będzie je zaakceptować. Ja mam jeden martwy piksel w strym telewizorze i choć jest w samym rogu i praktycznie go nie widać, to podświadomie i tak szukam go ciągle wzrokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach