Skocz do zawartości
Maciej Koper

TEST: Samsung JS8500 55" SUHD Ultra HD 4K 3D LED LCD Tizen

Rekomendowane odpowiedzi

Clouding jest naprawdę. Nie ma co prawda tragedii ale np moje 2 modele h7000 były lepiej podświetlone

W js8500 robi robotę lokalne wygaszanie ale czasami potrafi zwariować. H7000 nie mial lokalnego wygaszania ale odbiór był przyjemniejszy

Jesli chodzi o materialy to chcesz pliki RAW czy pliki do testów. Z plikami jedynie co robiłem to zmniejszalem rozmiar bo serwis hostingowy oryginalnego rozmiaru nie chce przyjąć

W piątek do znajomego przyjechał 65h6400 płacił za niego 5999 z oficjalnego sklepu Samsunga

0 godzin przepracowanych oryginalnie zamkniety. Juz wisi i jak na 65 cali.nawet clouding i dse ma bardzo nikłe. Matryce ma AUO

Wysłane z mojego SM-N910C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co może być przyczyną takich jakby cieni co widać na filmiku np. w 10 lub 17 sekundzie. Czy idzie to jakoś zmienić w ustawieniach?

Hasło do filmiku: test123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek do znajomego przyjechał 65h6400 płacił za niego 5999 z oficjalnego sklepu Samsunga

0 godzin przepracowanych oryginalnie zamkniety. Juz wisi i jak na 65 cali.nawet clouding i dse ma bardzo nikłe. Matryce ma AUO

Moim zdaniem to AUO produkuje najlepsze matryce FHD, cena/jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć, że posiadając H7000 będę miał 10bit kolor czyli więcej na nim zobaczę niż ktoś kto ma np. JU7000 z 8 bitową matrycą?

Wysłane z mojego Galaxy S7 za pomocą Tapatalka

Ale JU7000 też miał 10 bitowy tor obrazu i matrycę 10 bit lub 8+2 (frc). Generalnie wszystkie Samsungi jak sięgam pamięcią tak miały. W 2016 wcale nie nastąpiła z tym jakaś zmiana.

Co do HDRa..

Wczoraj pobrałem 2 takie same dema jedno w HDR drugie w SDR (http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=144)

Ustawiłem telewizor w trybie dynamicznym (porównanie w tym trybie wydawało mi sie odpowiednie) i włączałem jedne za drugim sprawdzając różnicę.

Różnica jest ale czy jakaś mega zauważalna? .

Zdjecia ktore zrobilem (na szybko) za dużo nie pokaża ale podziele sie: https://drive.google.com/folderview?id=0B7hxWQHQbzA4X0UwclpSdnNfOHc&usp=sharing

Co myślicie? Jak dla mnie słońce w 4K bardziej daje po gałach :D ale kolory i realizm jest lepszy w HDR.

Porównywanie czegokolwiek w trybie dynamicznym neguje całkowicie wnioski płynące z porównania. Tak się po prostu nie robi. Nic mądrego nie ma prawa wyniknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o materialy to chcesz pliki RAW czy pliki do testów. Z plikami jedynie co robiłem to zmniejszalem rozmiar bo serwis hostingowy oryginalnego rozmiaru nie chce przyjąć

Chodzi o pliki które użyłeś do testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Cena zacna. W euro za 5900 stoi i czeka. Zastanawiam sie nad nim ale pierwsze musialbym sprzedac swojego H7000.... Tylko kto kupi uzywany tv...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy zapakowany?

Mafiozo bez zbędnej napinki. Masz naprawdę fajnie świecący TV i bardzo mocno bym się nad wymianą zastanowił

No chyba ze będziesz siedział nosem w tv i liczyl piksele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tydzień cudów cenowych !!!

KUPOWAĆ OKAZJE !!!

Widziałem sama 55 8500 za 3 999.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdzie?

Może to nie cuda tylko realna wartość

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy zapakowany?

Mafiozo bez zbędnej napinki. Masz naprawdę fajnie świecący TV i bardzo mocno bym się nad wymianą zastanowił

No chyba ze będziesz siedział nosem w tv i liczyl piksele

A wejdz sobie na strone euro. Jest promo na ten model. Dzisiaj u siebie widzialem live tą cenę i ten model.

Właśnie nie wiem co zrobie. [beeep]a swędzi, a ze swojego jestem zadowolony... Zobaczymy... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale zwróć uwagę ze to sztuki sklepowe a to głównie wystawki

W wawie byla tylko jedna zapakowana ale poszła w przeciagu godziny

Jedyny plus ze w samsung store można bardzo mocno ponegocjować dostać cene o 90zl niższa i 4 lata gwarancji

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótka piłka: Samsung SUHD UE48JS8500 czy SUHD UE49KS7000S?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tańszy

Chyba ze zależy na 3d ,pointerze

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica w cenie jest niewielka; 4700 vs 4999 zł. Problem w tym, że UE48JS8500 jest prawie niedostępny (MM i Saturn0 a wydaje mi się, że on jest ciut lepszy od modelu z bieżącego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, w MM nie ma, a Saturn w Katowicach chce sprzedać egzemplarz z ekspozycji do czego dodaje soundbar za 50% ceny, ale mimo wszystko obawiam się takiego modelu brać. Tegoroczny model jest dostępny, ale zeszłoroczny bardziej mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sprawdź ile ma godzin przelatane

Zadzwoń tez na infolinię MM to podadzą gdzie jest dostepny nowy i ewentualnie sciagna do marketu lub wyślą

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani w MM, Saturnie czy Euro nie ma nowych, tylko z ekspozycji ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś rozumiem na infolinii?

Tak to jest z TV. Ja czekalem na H7000 i sie obudziłem z ręką w ..............

Potem mialem juz nagranego JS9000 to też ostatni zapakowany sie sprzedał. Kupilem więc ostatniego nowego js8500

Ale czy dobrze zrobilem, do dnia dzisiejszego nie ma.łał więc pewnie zmieni i on właściciela

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tu pisać. Jak 22 wejdzie na konto to co ma wejść to.............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak:

W Saturnie w Silesii w Katowicach jest SUHD UE48JS8500 z ekspozycji za 4800 zł, stoi tam ok. półtorej miesiąca i dają doń soundbar za połowę ceny (800 zł). Niestety, ten egzemplarz sklepowy ma taką fioletową plamę po lewej stronie, widoczną na białym tle.

Oficjalny sklep Samsunga (też Silesia) ma ostatnią zapakowaną sztukę SUHD UE48JS8500 za 5000 zł + soundbar za 850 zł - ale za tegorocznego SUHD UE49KS7000S chcą 4800 zł + soundbar za 850 zł - i który tu teraz wybrać?

Jak wygląda obraz z płyt Blu - Ray na takim tv? Słyszałem, że telewizyjny procesor sobie nie radzi z upskalingiem i obraz w ruchu jest nieostry, może się rwać, a ponieważ procesor jest obciążony, mogą występować artefakty i pixele na obrazie ... tak więc brać od razu odtwarzacz Blu - Ray Samsunga z upscalingiem do 4K za 680 zł, czy PS3, PS4 i XBOX ONE w zupełności wystarczą?

Prosiłbym o odpowiedzi do wieczora, ewentualnie do jutra rano, bo jutro chciałbym już się zdecydować i załatwiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz sobie na pytanie

Czy 3D jest ważne

Czy potrzebujesz pilota z pointerem

Czy podoba Ci sie zakrzywiony ekran

Ja osobiście gdybym stal przed takim wyborem wybrał bym ks7000 z jednego powodu. Cena

Ja za swojego js558500 zaplacilem 5900 wiec za drogo sobie liczą za 48 cali

Jesli chodzi o BR to nie wiem gdzie to słyszałeś ale wlasnie z płyt BR skaler obrazu w telewizorze najmniej sie "meczy" z prostego powodu podajesz mu dobry sygnal fhd

Ja do swojego mam podpietego f7500 i obraz jest zyleta.pobpinalem tez PS i też obraz byl bardzo dobry a na pewno nie wystepowaly zaklocenia spowodowane pracą skalera

Daj znać co wybrałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Twoim zdaniem PS4/PS3 wystarczą i nie warto kupować osobnego odtwarzacza BD?

KS7000 też ma matrycę z nanokryształami?

3D mnie nie kręci, ale zakrzywiony ekran już tak ;0 a który z nich będzie miał lepszy obraz (czerń, kolory, kontrast, jasność, itp.) oraz dźwięk? Oba mają 40 Vat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja o siebie dodam, że js 8500 jest świetny i jakbym miał kupować ks7000 to chyba szukałbym okazyjnie póki są właśnie js-a, ale to twój wybór.

Ja mam podpiętego mede8era i filmy fhd wyglądają nieziemsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi