Skocz do zawartości
Maciej Koper

TEST: Samsung JS8500 55" SUHD Ultra HD 4K 3D LED LCD Tizen

Rekomendowane odpowiedzi

Snajper normalnie. Jeśli z tej odległości to widac to moze jest to kilka pikseli w kupie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy już wiesz ze on tam jest to patrzysz w to miejsce....

Wczoraj tj. 02.02.2016 nowa matryca została zamontowana. Czas wymiany to ok. 40 minut. Została wymieniona matryca razem z obudową tylna, tabliczka znamionowa została przełożona na nową obudowę. Bez matrycy w środku jest tylko 3 płytki z elektroniką, fajny widok nawet (-:. Ramka została zamontowana nowa - serwisant powiedział że fabrycznie była źle zamontowana i dlatego pękła. Wszystko odbyło się fachowo i bez problemu.

PS. W rozmowie usłyszałem że często się zdarza że jeździ do marketów i naprawia matrycę w tv... Ostatnio był w jednym dużym bo ktoś sciskal matrycę i zostały białe plamy i on te plamy usuwal i mówił aby nie kupować z wystawy! Zauważyłem jeszcze ze ustawienia obrazu się wyczuscily??? Ustawiałem sobie sam według opisu na jakiejś stronie a teraz nie mam tych ustawień??

Wysłane z mojego X8 mini pro przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pewnie zdjęć elektroniki i matrycy nie zrobiłeś

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no nie zrobiłem...trwało to naprawdę bardzo szybko i sprawnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się ze na poprzedniej matrycy nie było takiego efektu. Ustawię parametry obrazu tak jak miałem poprzednio i zobaczę czy jest tak samo czy na tej jest gorzej.

Mam właczone teraz diody smart LED i Motion na wyraźny. Ustawię na 10/5 i wylacze te diody LED...

Wysłane z mojego X8 mini pro przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyłączysz diody smart led będzie jeszcze gorzej bo wytniesz wygaszanie lokalne

Ustaw podswietlenie na 15 kontrast na 85 diody smrt led na wysoki i czerń kinowa

Zrob zdjecie krzyża najlepiej z parametrami

Iso200 czas 1 sek przyslona 5.6

Jesli wyjdzie tak jak na filmiku to pasuje tu tekst zamienił stryjek siekierkę na kijek

Chyba bym wolał mieć wypalonego piksela na UHD niz taki clouding

Edytowane przez Piteron
  • Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego

Test obrazu wedle Samsunha to fajne zdjęcie na jasnym tle pastelowe kolork Clouding na 100% na takim tescie nie wyjdzie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem swoje zdjęcia...może przyślą kogoś aby ocenił i zweryfikował to wtedy zobaczy to na żywo...na to liczę tak nawiasem mówiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis stacjonarny zadzwonił, ten sam człowiek co wymieniał matrycę. Prosił o zdjęcia i przekazał że prawdopodobnie będzie ponowna wymiana panela ze względu na clouding znaczący. Wysłałem zdjęcia i czekam na kontakt z serwisem lokalnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada ok

Poza oczywiscie pierwszymi fotkami które sa przepalone

Na takich ustawieniach to i oled bedzie mial clouding

Edytowane przez Piteron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy macie włączoną opcje HDMI UHD Color np. do dekodera NC+ lub konsoli PS4? Nie wiem jak ustawić.

Edytowane przez filipczarek80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko jak utawic youtuba z przegladarki na stale rozdzielczosc 2160p z kazdym razem kiedy wlaczam filmik 4k musze ustawiac Z 1080P NA rozdzialkie 2160p .Youtub z paska smart hub wyswietla 1440p oszukanstwo gdzie rozdzialka 2160p codec vp9 do [beeep]y.

Edytowane przez kendo999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem następujący: rozmywa mi sie obraz np podczas oglądanie skoków wokół niego przez moment pokazuje sie taki rozmyty obraz podobnie jest podczas meczów piłki nożnej ogólnie sport. Ustawienia mam takie jak sa opisane w artykule i tu w postach bodajże na drugiej stronie. Czy to jest wina telewizora, dekodera bo kabel Hdmi podpiołem inny i to samo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem następujący: rozmywa mi sie obraz np podczas oglądanie skoków wokół niego przez moment pokazuje sie taki rozmyty obraz podobnie jest podczas meczów piłki nożnej ogólnie sport. Ustawienia mam takie jak sa opisane w artykule i tu w postach bodajże na drugiej stronie. Czy to jest wina telewizora, dekodera bo kabel Hdmi podpiołem inny i to samo ?

Ja mam "żyletkę" w sporcie

Ale zastosowałem się do sugestii z pierwszego postu:

"Osobiście preferuję ustawienie 10/5 jeśli chcemy uzyskać ostry obraz w ruchu i polepszyć płynność"

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aby w pełni wykorzystać HDR potrzeba 1000 nitów js8500 posiada chyba 600 nitów ciekawe czy planują jakiś update HDR jak u Philipsa

Edytowane przez filipczarek80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi