Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: Samsung HU6900 - tanie Ultra HD 4K od Samsunga wchodzi do Polski, UE55HU6900, UE50HU6900, UE40HU6900

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę,że są jeszcze myślący na tym forum.Masz rację ,my którzy wybieramy LED jesteśmy w opini plazmowiczów jakimiś [beeep]mi bo tylko ci pomazańcy plazmowi wiedzą lepiej.Mimo,że to nie jest temat tv plazmowego to jak zwykle ci wybrańcy narodu wszelkimi sposobami starają się przekonać innych,że technologia która o mało nie doprowadziła do bankructwa Pioneera i która definitywnie upadła, jest najlepsza.Żałosne

Wiesz, daleki jestem od tego by komentować czyjeś wybory, ale do licha, nie wpychajmy każdemu naszych preferencji. Wybór sprzętu ma być wyborem świadomym, a tymczasem w przypadku odbiorników RTV jest tak: "jaki telewizor LED do xxx", po czym pada odpowiedź, między wierszami "a i tak kup plazmę ST60"...Nie zamierzam zbawiać świata, ale skoro ktoś chce leda to na kiego wciska mu się plazmę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

by była jasność 4k na nim wygląda obłędnie.

pytam bo może coś mam nie tak - dla mnie obraz HD z satelity na tym tv to jakiś horror zwłaszcza w porównaniu z plazmą na której wyglądał on świetnie.

dla ciebie to bajeczki a ja dużo bajeczek fanbojskich właśnie przeczytałem w twoich i firekage'a postach.

Wiesz co jest najzabawniejsze? To, gdy ktokolwiek z interlekutorów ma inną opinię, inne stanowisko, kieruje się innymi wyborami i nagle inne zdanie staje się "fanbojską bajeczką" - z łaski swojej, wskaż mi jakikolwiek mój post, gdzie np. odradzam komukolwiek plazmę, doradzam na siłę LED TV, czy na odwrót bo na chwilę obecną przypinasz łatki...ale bez żadnego uzasadnienia...widocznie boli to, że ktoś może mieć albo inną opinię, albo w temacie plazm przechodzi obok nich...zupełnie obojętnie.

Ps - z takim podejściem, z jakim spotykam się na forum, aż dziwi mnie to, że większość "pro-plazmowców" w przypadku używania komputera nie siedzi na CRT'kach...albo nie ma ich podpiętych do plazm bo przecież "led, a fe"...Prawda?

Edytowane przez firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś w sklepie i tv miał niezły obraz. W sumie podoba mi się. Zastanawiam się jeszcze nad 6400,tam podobno czerń jest lepsza, ale z odległości trzech metrów od tv nie widać różnic. No chyba ze ktoś siedzi przed samym pudlem i liczy piksele hehe. Ciężko tez ocenić ten tv po obejrzeniu tylko reklam w

sklepie, ale z drugiej strony kupić tv o drugie tyle droższy tylko po to bo ma mniejszy lag, albo trochę więcej Hz mija się z celem. Opcje których na codzień nie widać a w portfelu pusto.

Wysłane z mojego LIVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś w sklepie i tv miał niezły obraz. W sumie podoba mi się. Zastanawiam się jeszcze nad 6400,tam podobno czerń jest lepsza, ale z odległości trzech metrów od tv nie widać różnic. No chyba ze ktoś siedzi przed samym pudlem i liczy piksele hehe. Ciężko tez ocenić ten tv po obejrzeniu tylko reklam w

sklepie, ale z drugiej strony kupić tv o drugie tyle droższy tylko po to bo ma mniejszy lag, albo trochę więcej Hz mija się z celem. Opcje których na codzień nie widać a w portfelu pusto.

Wysłane z mojego LIVE

Kup H6400, na dobre ci to wyjdzie, lub H7000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jestem właśnie za 6400. Ale 3d mi nie potrzebne. A 6900 niby nowszy tv. Sam juz nie wiem.

Wysłane z mojego LIVE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nagle inne zdanie staje się "fanbojską bajeczką" - z łaski swojej, wskaż mi jakikolwiek mój post, gdzie np. odradzam komukolwiek plazmę,

...

oczywistym powodem jest występujący na plazmach banding, efekt komety na sporcie

...

LCD potrafią zbliżyć się bez problemów do jakości obrazu CRT'ków

no post o prądzie (i nie tylko) jak najbardziej pasuje do tego - lcd to prawie działa bez prądu a plazma to masakra - co za obiektywizm

także te twoje komety które widzisz na plazmach a nie na lcd - to akurat domena niskobudżetowych lcd

i ten tekst "LCD potrafią zbliżyć się bez problemów do jakości obrazu CRT" - a plazmy to niby nie? akurat plazmom bliżej do crt przez sposób generowania obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak pipi :P

poledwica wolowa tez jes chujowa bo sie jej sprzedaje 100x mniej niz piersi z kurczaka :P

szynka wolowa tez a racje maja debile wpeirdalajacy mortadele bo przeciez rynek wszystko weryfikuje :P

lasockie albo wojasy to tez lepsze buty niz salamandry sprzed nastu/kilkudziesieciu lat :P

VHS wy[beeep]al z rynku BMAX bo byl lepszy :P

kurwy przy drogach tez maja 5x wyzszy przebieg niz luksusowe prostytutki poslugujace sie swobodnie kilkoma obcymi jezykami

buty adasia tez sprzedaja sie 5x lepiej niz asicsy bo sa do biegania lepsze :P

panga rządzi na rynku bo rynek zdecydowal, ze to najlepsza ryba pod sloncem nie wazne ,ze hodowana w sciekach i na odpadach :P...

[beeep]ana fabia jest lepsza od Audi C7 bo sprzedaje sie jej 10x wiecej :P

TAK - TV z kontrastem 5x nizszym i 2-3x nizsza rozdzielczoscia ruchomego obrazu tez jest lepszy od tego, ktory w obiektywnych testach wypada lepiej bo tak zdecydowal rynek :P

a ja bym pipi prosil zeby [beeep]ane cebulaki, golo[beeep]cy i przy okazji przyglupy (z jakiegos powodu cebulakami sa) nie ferowali tutaj arbitralnych opinii bo jedynie udowadniaja jakimi cebulakami sa :P

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że też wybór tv budzi tyle emocji ehhh co za kraj

teraz sie nie dziwie ze jak parlament wybierają to sie za lby biorą

Cretino gratuluje slownictwa mam nadzieje ze moderator potraktuje to odpowiednio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poledwica wolowa tez jes chujowa bo sie jej sprzedaje 100x mniej niz piersi z kurczaka :P

szynka wolowa tez a racje maja debile wpeirdalajacy mortadele bo przeciez rynek wszystko weryfikuje :P

lasockie albo wojasy to tez lepsze buty niz salamandry sprzed nastu/kilkudziesieciu lat :P

kurwy przy drogach tez maja 5x wyzszy przebieg niz luksusowe prostytutki poslugujace sie swobodnie kilkoma obcymi jezykami

panga rządzi na rynku bo rynek zdecydowal, ze to najlepsza ryba pod sloncem nie wazne ,ze hodowana w sciekach i na odpadach :P...

TAK - TV z kontrastem 5x nizszym i 2-3x nizsza rozdzielczoscia ruchomego obrazu tez jest lepszy od tego, ktory w obiektywnych testach wypada lepiej bo tak zdecydowal rynek :P

a ja bym pipi prosil zeby [beeep]ane cebulaki, golo[beeep]cy i przy okazji przyglupy (z jakiegos powodu cebulakami sa) nie ferowali tutaj arbitralnych opinii bo jedynie udowadniaja jakimi cebulakami sa :P

Czytanie ze zrozumieniem u Ciebie leży na całej długości. Nikt nie mówił o tym, że "rynek zweryfikował co jest lepsze", a co bardziej jest opłacalne w produkcji względem tego, jak postrzegają odbiór potencjalni klienci...ci, którzy różnic nie widzą...albo dla których ewentualnle różnice są znikome.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no post o prądzie (i nie tylko) jak najbardziej pasuje do tego - lcd to prawie działa bez prądu a plazma to masakra - co za obiektywizm

także te twoje komety które widzisz na plazmach a nie na lcd - to akurat domena niskobudżetowych lcd

i ten tekst "LCD potrafią zbliżyć się bez problemów do jakości obrazu CRT" - a plazmy to niby nie? akurat plazmom bliżej do crt przez sposób generowania obrazu.

1. Jeśli dla Ciebie róznice rzędu 250W vs 40W są pojmijalne, ok...dla niektórych nie będą, a jeszcze inni potrafią mieć kilka telewizorów, ot, w każdym pokoju, a nie są krezusami...

2.Sprzęt niskobudżetowy ma identyczną wadę...jak sprzęt "wysokobudżetowy" - niepodobne!

3.Czy ja temu przeczyłem? Napisałem o powodach, dla których LED TV cieszą się taką popularnością, a jakość obrazu widocznie nie jest tragiczna...bo jakoś nikt nie płacze za CRT'kami, a przy kompie siedzi na LED TV...prawda? Taka sama zasada...eh...ludzie...

Serio...kto tutaj jest fanbojem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. pokaż mi lcd 55 cali z wyższej półki które zużywa na obrazie po kalibracji 40W - raczej będzie to 140

2. ty już chyba sam nie wiesz o czym piszesz

ogólnie szkoda dyskusji - lubisz lcd - oglądaj - nie musisz tylko naciągać wad plazmy

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. pokaż mi lcd 55 cali z wyższej półki które zużywa na obrazie po kalibracji 40W - raczej będzie to 140

2. ty już chyba sam nie wiesz o czym piszesz

ogólnie szkoda dyskusji - lubisz lcd - oglądaj - nie musisz tylko naciągać wad plazmy

1.Pokażesz mi plazmę tej wielkości, która bierze 140W?

2.Czy aby na pewno?

Pisałem wyżej, że temat ten jest mi obojętny, ale skoro kierujesz to do mnie, to ja zrewanżuję się - nie wciskajcie między wiersze tej oczywistej prawdy...gdy ktoś pyta o LED'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja już sobie wyobrażam co się dzieje na forum ogrodniczym gdy zaczną się spierać która siekiera lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się naśmiałem z tym doborem porównań.Przeciwstawiasz coś tańszego ale lepiej się sprzedającego do czegoś droższego ale sprzedającego się w dużo mniejszych ilościach.Tylko zauważ,że pomimo twoich wysiłków te porównania pasują jak garbaty do ściany.Otóż plazmy nie sprzedawały się tak słabo bo były wielokrotnie droższe jak np. podałeś-Skoda fabia vs Audi c7-.od swoich odpowiedników Ledowych a były od nich tańsze.Cóż to za straszne ceny za Topowe ?????!!!!! plazmy typu np 50st60 Panasa gdy jego odpowiednik tego samego producenta Led jest znacznie droższy.Gdyby od tej plazmy st60 odjąć ten durnowaty rysik i te niewydarzone 3d z tą 1 szt okularków to cena za ten cymes wynosiłaby ok2500.Gdzie więc u ciebie logika.To lepsze i tańsze plazmy ludzie powinni rwać drzwiami i oknami a nie te beee gorsze i droższe ledy.Piszesz też o lepszych parametrach plazmy.Z racji wykonywanego zawodu podam ci taki przykład.Mamy 2 kamienie oszlifowane szlifem brylantowym.Jeden to diament czystej wody,drugi czysty kryształ górski.Wierz mi ,że 99,9% oglądających nie zauważy żadnej różnicy pomimo,że ten pierwszy jest 1000krotnie droższy.Tak to jest z tymi papierowymi parametrami.Znacznie ważniejszy jest zakres percepcji przeciętnego człowieka niż naciągnięte do granic parametry.Wielu producentów np. sprzętu audio podaje np zakres przenoszenia Jeden pisze 20000hz,drugi, aż 55000hz.Czy znaczy że ten drugi jest lepszy-to nic nie znaczy,zadecydują inne parametry gdyż ucho przeciętnego człowieka słyszy do 16000-18000hz.Na 65vt60e mojego syna jest parametr 3000hz.Chciałbym widzieć twoje zdumienie gdybyś postawił go obok 100hz Loewe.Po trzecie Panas st60e uzyskał w testach AVforums (Mark Hodginson) wynik 8/10 a więc taki sam jak omawiany w tym miejscu hu6900 Sama-a to już opinia fachowca.Wreszcie po czwarte-to jest temat o tv Samsunga serii h i hu a jak zwykle wchodzą zwolennicy ze swoją misją udowadniania innym,że to oni widzą i słyszą lepiej.Czy wy tym leczycie swoje kompleksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Pokażesz mi plazmę tej wielkości, która bierze 140W?

znowu nie zrozumiałeś?

jest różnica 40W vs 250W a 140w vs 250W. jak tego nie rozumiesz to jak pisałem nie ma o czym dyskutować.

po prostu używaj swojego lcd 55cali zużywającego 40wat, z obrazem w ruchu 3 razy lepszym od "smużącej" plazmy zamiast pisać bzdury o plazmach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie po czwarte-to jest temat o tv Samsunga serii h i hu a jak zwykle wchodzą zwolennicy ze swoją misją udowadniania innym,że to oni widzą i słyszą lepiej.Czy wy tym leczycie swoje kompleksy.

o główny fanboj się w w końcu odezwał.

ja spytałem o jedno - co zrobić by na moim hu6900 obraz hd z satelity nie był tak syfiasty jak jest w porównaniu z plazmą.

to ty zaraz zacząłeś wyjeżdżać z jakimiś dowodami o wyższości lcd nad beznadziejnymi plazmami (argumenty miałeś tak głupie że Cretino może za ostro ale dobitnie je skomentował)

i kto tu leczy kompleksy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o główny fanboj się w w końcu odezwał.

ja spytałem o jedno - co zrobić by na moim hu6900 obraz hd z satelity nie był tak syfiasty jak jest w porównaniu z plazmą.

to ty zaraz zacząłeś wyjeżdżać z jakimiś dowodami o wyższości lcd nad beznadziejnymi plazmami (argumenty miałeś tak głupie że Cretino może za ostro ale dobitnie je skomentował)

i kto tu leczy kompleksy?

Nie bądż adwokatem w nieswojej sprawie.Oczywiście poprzednich 3 pkt. nie skomentowałeś merytorycznie.Przeczytałem kilka twoich wypowiedzi na tematach plazmy st60 którą jak piszesz masz.Gdyby tak idiotyczne wypowiedzi były na poważnych forach np biznesowych już dawno byłbyś usunięty jako zwykły obszczymurek a ty obrażasz innych.Jak już musisz to napisz wreszcie coś mądrego.Pewnie czekasz aż łopatą Mark Hodginson wyłoży ci dlaczego st60 ma taką ocenę i jest tv niższej klasy średniej.I bądż tak miły i nie odpowiadaj za innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty naprawdę jesteś matołem czy tylko udajesz?

twojego bełkotu nie da się skomentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu nie zrozumiałeś?

jest różnica 40W vs 250W a 140w vs 250W. jak tego nie rozumiesz to jak pisałem nie ma o czym dyskutować.

po prostu używaj swojego lcd 55cali zużywającego 40wat, z obrazem w ruchu 3 razy lepszym od "smużącej" plazmy zamiast pisać bzdury o plazmach.

Chyba Ty nie zrozumiałeś. Napisałem, że dla niektórych jest różnica w kontekście pobieranego prądu. Jednocześnie podałem orientacyjny pobór obecnych plazm, na poziomie 250W, ale skoro Ty podajesz, że skalibrowany odbiornik 55 LED TV będzie brał 140W, to identycznie kalibrowana plazma będzie też pewnie brać więcej więc to porównanie, przytyk nie ma imho sensu.

Ps - właśnie oglądałem na ledowym telewizorze transmisję MOTO GP. Płynny obraz, brak szarpinięć, nie ma rozmyć, a obraz jest po prostu ostry - VA. Coś jeszcze? Nie, nie odczuwam kompleksu z powodu braku plazmy bo nie jestem ich targetem, a wcześniej kilkukrotnie podawano, że spora grupa ludzi nie dostrzeże w ogóle różnic, stąd rynek przekreślił plazmy czyli oczekiwania konsumentów poszły w inną stronę.

Nie rozumiesz chyba tego co pisałem, ja nikomu nie odradzam, ani nie doradzam...wisi mi wybór, szło tylko o wciskanie objawionej prawdy na lewo i prawo.

Edycja : z ciekawości sprawdziłem to na przykładzie Samsunga. 55H6400 według producenta bierze ~~90W. Plazma 51 calowa tego producenta bierze ~~190W. Faktycznie, nie ma różnicy. To jest jeden z czynników biorących udział przy wyborze odbiornika, chyba cieżko to niektórym pojąć.

Edytowane przez firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym zużyciem prądu to chyba poleciałeś...Przeciętne plazmy brały do 500W, wraz z rozwojem techniki zeszły do poziomu mniej więcej 250W, gdy przeciętny LED z poziomu 200W zjechał do poziomu 40W...więc dla osób, które dość sporo oglądają telewizję, a dodatkowo mają włączonych parę innych sprzętów, rachunek będzie jednak prosty (zwłaszcza dla mieszkańców domków jednorodzinnych, gdzie prąd potrafi być droższy względem domostw skupionych w blokowiskach, a i tam, gdzie nie ma preferencyjnych taryf nocnych).

No więc widać że kolega zatrzymał się z informacjami jakiś czas temu.

Oto oficjalne dane ze strony Panasonica, wybrałem modele najbardziej popularne:

1. TX-P42ST60 - średni pobór prądu - 133 W (Roczne zużycie energii*** 184 kWh/rocznie)

2. TX-42AS750E - średni pobór prądu - 48 W (Rzeczywiste zużycie energii* 67 kWh/rok)

Przyjmując takie założenia i cenę 1kWh na poziomie średniej 0,61 złotego i zakładając że oglądasz TV 10 godzin dziennie wychodzi w przybliżeniu oszczędność 200 złotych rocznie.

Jak więc widać różnica nie jest taka duża jak napisałeś, nadal pozostaje jeszcze kwestia porównywalności obrazu.

Tym wpisem skompromitowałeś się kompletnie,dlatego nawet go nie skomentuje.Wejdż na oficjalną stronę pioneera i doucz się.Na marginesie to już w 2008 r pioneer sprzedał Matsushicie produkcję plazm i wtedy 16tys pracownikow panasa (spółka zależna ) straciło pracę.W ocenie biegłego rewidenta Pioneer na produkcji plazm stracił w latach 2000-2008 3,9 mld dol.,a Panas w latach 2009-2013 2,7 mld dol.Plazma rules.Nie ośmieszaj się.

Niestety kolego ale na Twoje nieszczęście zajrzałem na stronę którą mi poleciłeś o znalazłem tam taki oto wpis: 2007 Introduces "KURO" plasma TV, offering stunning black reproduction. Sharp and Pioneer enter into a business and capital alliance agreement.

Mam nadzieję że tłumaczenie jest zbędne a poza tym jak widać rok 2007 jest o 8 lat późniejszy niż te 15 lat wstecz (2014-15=1999) które podałeś jako datę kiedy to Twój świętej pamięci tato stał się posiadaczem Kuro.

Edytowane przez Jasiek_31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edycja : z ciekawości sprawdziłem to na przykładzie Samsunga. 55H6400 według producenta bierze ~~90W. Plazma 51 calowa tego producenta bierze ~~190W. Faktycznie, nie ma różnicy. To jest jeden z czynników biorących udział przy wyborze odbiornika, chyba cieżko to niektórym pojąć.

w końcu sam to widzisz - zużycie plazmy to nie 6 razy więcej tylko 2 razy

a jak ktoś tak jak piszesz martwi się o koszty to nie dałoby mu to tak dużo oszczędności w stosunku do tańszej plazmy

i przykład zużycia prądu skalibrowanej plazmy to 156W:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1366730214

i topowy lcd

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1399869663

sam widzisz że jest mega różnica w tym co napisałeś

Ps - właśnie oglądałem na ledowym telewizorze transmisję MOTO GP. Płynny obraz, brak szarpinięć, nie ma rozmyć, a obraz jest po prostu ostry - VA.

a czy ja pisałem że lcd musi mieć obraz rozmyty? zdecydowanie nie (zwłaszcza jak ma 100hz) - to zdaje się ty pisałeś że plazmy mają "komety".

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się naśmiałem z tym doborem porównań.Przeciwstawiasz coś tańszego ale lepiej się sprzedającego do czegoś droższego ale sprzedającego się w dużo mniejszych ilościach.Tylko zauważ,że pomimo twoich wysiłków te porównania pasują jak garbaty do ściany.Otóż plazmy nie sprzedawały się tak słabo bo były wielokrotnie droższe jak np. podałeś-Skoda fabia vs Audi c7-.od swoich odpowiedników Ledowych a były od nich tańsze.Cóż to za straszne ceny za Topowe ?????!!!!! plazmy typu np 50st60 Panasa gdy jego odpowiednik tego samego producenta Led jest znacznie droższy.Gdyby od tej plazmy st60 odjąć ten durnowaty rysik i te niewydarzone 3d z tą 1 szt okularków to cena za ten cymes wynosiłaby ok2500.Gdzie więc u ciebie logika.To lepsze i tańsze plazmy ludzie powinni rwać drzwiami i oknami a nie te beee gorsze i droższe ledy.Piszesz też o lepszych parametrach plazmy.Z racji wykonywanego zawodu podam ci taki przykład.Mamy 2 kamienie oszlifowane szlifem brylantowym.Jeden to diament czystej wody,drugi czysty kryształ górski.Wierz mi ,że 99,9% oglądających nie zauważy żadnej różnicy pomimo,że ten pierwszy jest 1000krotnie droższy.Tak to jest z tymi papierowymi parametrami.Znacznie ważniejszy jest zakres percepcji przeciętnego człowieka niż naciągnięte do granic parametry.Wielu producentów np. sprzętu audio podaje np zakres przenoszenia Jeden pisze 20000hz,drugi, aż 55000hz.Czy znaczy że ten drugi jest lepszy-to nic nie znaczy,zadecydują inne parametry gdyż ucho przeciętnego człowieka słyszy do 16000-18000hz.Na 65vt60e mojego syna jest parametr 3000hz.Chciałbym widzieć twoje zdumienie gdybyś postawił go obok 100hz Loewe.Po trzecie Panas st60e uzyskał w testach AVforums (Mark Hodginson) wynik 8/10 a więc taki sam jak omawiany w tym miejscu hu6900 Sama-a to już opinia fachowca.Wreszcie po czwarte-to jest temat o tv Samsunga serii h i hu a jak zwykle wchodzą zwolennicy ze swoją misją udowadniania innym,że to oni widzą i słyszą lepiej.Czy wy tym leczycie swoje kompleksy.

[beeep]any idioto - przeczytaj jeszcze raz albo i 100X co napisalem az zrozumiesz :P

nigdzie nie twierdzilem, za plazmy sa najlepsze bo sa najdrozsze :P pierdolony trol :P gdzie ja to napisalem? ja napisalem tylko, ze dla mnie NIE MA ZNACZENIA WYSOKOSC SPRZEDAZY JAKIEGOS MODELU czy tez JAKIEGOKOLWIEK DOBRA bo KOLO CHUJA MI SIE BUJA JAK SIE CO SPRZEDAJE ....

NAPISALEM, ZE MAM WLASNY MOZG I ON MI SLUZY DO DOKONYWANIA WYBOROW - [beeep]ANY IDIOTO - A NIE OPINIA TYSIECY [beeep]ANYCH IDIOTÓW KUPUJĄCYCH HURTOWO COKOLWIEK I BEZ ZNACZENIA JEST TO CZY TO SĄ: piersi z kurczaka (trza na[beeep]ac pol zamrazarki bo rzucili po 13 zyla), pasztetowa, skody FABIE czy TELEWIZORY LCD....

ZROZUMIALES IDIOTO CZY CI TO JESZCZE RAZ WYTLUMACZYC :P WSZYSTKO CI NALEZY NAPISAC DOSLOWNIE AUTYSTYCZNY IDIOTO CZY W KONCU NAUCZYSZ SIE CZYTAC MIEDZY WIERSZAMI?

[beeep]any idioto - kazdy sredniointeligenty gimbus odrozni krysztal gorski od brylantu pocierajac jeden o drugi - jesli oczywiscie nei spal na fizyce/chemii...

CZY ja CI KOLEJNY RAZ MAM PISAC< ZE MNIE SIE 99.99% NUZAJACYCH SIE Z GUWNIE MUCH NIE INTERESUJE I WIEKSZOSC Z NICH "KOLE CHUJA MI SIE BUJA"?

[beeep]any idioto albo skutku wcielania w zycie filozofii marksa i engelsa niech dotrze do CIEBIE, ze prawda nei jest to na co zaglosuje 99% idiotów bo prawdy nie zatwierdza sie w glosowaniu wiec nikogo, kogo prawda interesuje nie bedzie nigdy interesowala opinia 99% [beeep]anych idiotów robiacych czy to zakupy na jakimkolwiek rynku czy tez wypowiadajacych sie na jakikolwiek temat!!!!!!

KOŁO CHUJA MI SIE BUJA CO ZAUWAZY 99% idIOTÓW i CZY SPRAWI TO TYM IDIOTOM ROZNICE CZY NIE :P

koło chuja tez mi sie buja zakres percepcji typowego czlowieka bo to ja place moje rachunki a nie typowy, polski cebulak zyjacy z 1600zł miesiecznie - kolo cuja m isie bujaja mozliwosci percepcyjne typowego idioty i cebulaka bez rozumu!!!!!!! DLA MNIE i dla zakupów i jakichkolwiek dóbr zaspokajających moje potrzeby liczy sie tylko moje zdanie bo mnie ma sluzyc to co kupuje i moje potrzeby zaspkajac... a moje zdanie opeiram na kryterium tzw. prawdy obiektywnej a ie tej ustalaej w glosowaiu idiotów i półinteligentów :P

Ciekawostka: Moja Mama ma 61 lat i wiesz jak ima zakres percepcji dzwiekowej w tym wieku? 15,8-20,4KHz

pisanie przez Ciebie idioto o 3000KHz Panasonika dodatkowo swiadczy o tym jakim jestes idiotą :P co ma wspolnego zakres percepcji dzwieku z 3000Hz w TV Panasonika? co ma jedno z drugim wspolnego?

LOEWE - 100Hz? masz na mysli TV CRT czy ten [beeep]any crap LCD, ktory LOEWE raczy robic od pewnego czasu?

a zdarzylo Ci sie zapytac wspmnianego przez Ciebie Pana z AVForums dlaczego Sam dostal taka ocene i za co i ile w tym bylo zaslugi jego multimedialnosci oraz ile do tejze oceny dodalo mu posiadanie matrycy 4K i obsluga HEVC? zdajesz sobie sprawy, ze test na ktory sie porownujesz nie byl testem jakosci obrazu a o tym tylko tutaj rozmawiamy?

moze idioto porownasz same dane na temat jakosci obrazu obu odbiorników bez wpierdalania do tego SMARTA i innych (po raz kolejny napisze) kolo chuja mi sie bujajacych skladowych? co ma pipi SMART wspolnego z jakoscia obrazu? moze jak bedzie dyskusja o sportowych samochodach to tez napiszesz, ze Lambo to chujoza bo ma maly bagaznik i lepsza jest skoda bo mozna nia wozic cala rodzine?

zejdz idioto z drzewa - sam parametr kontrastu jasno okresla pozycje LCD wzgledem plazm i jasno mowi, ze nie jest mozliwe na dzis, nawet zblizenie sie LCDeków do jakosci obrazu plazm i tylko [beeep] z KOMPLEKSAMI bedzie dyskutowal z faktami...

zamieniam sie na chwile w CIEBIE (wykorzystam przy okazji pewna przypadlosc na ktora choruje moj kolega i ktora ustawie sobie za jedyne kryterium zakupu telewizora i okreslenia co jest a co nie jest najlepsze):

"LCDeki sa chujowe, Plazmy sa de best bo choruje na toczen rumieniowaty a swiatlo LCDeków nasila chorobe - plazmy sa w tej kwestii obojetne wiec na 100% plazmy musza byc lepsze od LCDeków".... oki - uznaje argument mojego kolegi ale co to pipi ma wspolnego z jakoscia obrazu?

tak samo co wspolnego z jakoscia obrazu maja jakiekolwiek cechy i parametry "pozaobrazowe" jakiegokolwiek telewizora?

jesli kupiles sobie LCDeka LOEWE to wlasnie Ty musisz byc bardzo zakompleksionym idiotą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz wyzywać innych od idiotów. Najpierw skończ podstawówkę i naucz się pisać poprawnie po Polsku.

A moderację proszę o wyczyszczenie wątku.

Edytowane przez modoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autor tej, jakże elokwentnej, wypowiedzi, w zasadzie słowotoku, najwidoczniej ma mocne problemy...zalecam natychmiastową wizytę w odpowiedniej placówce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w końcu sam to widzisz - zużycie plazmy to nie 6 razy więcej tylko 2 razy

a jak ktoś tak jak piszesz martwi się o koszty to nie dałoby mu to tak dużo oszczędności w stosunku do tańszej plazmy

i przykład zużycia prądu skalibrowanej plazmy to 156W:

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1366730214

i topowy lcd

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1399869663

sam widzisz że jest mega różnica w tym co napisałeś

a czy ja pisałem że lcd musi mieć obraz rozmyty? zdecydowanie nie (zwłaszcza jak ma 100hz) - to zdaje się ty pisałeś że plazmy mają "komety".

Z ciekawości - zwróciłeś mimo wszystko uwagę na to, że ten LCD mimo wszystko sam sporo bierze, nawet na przykładzie plazm? Zauważ, że wspominany Samsung bierze ~~90, a ten z Twojego linka ~~160 i po kalibracji ~~140. Nie mam zamiaru nikomu udowadniać niczego, bo to nie miejsce i temat na to, ale chciałem zwrócić na to uwagę. Możemy wybierać różne ledy...i ten przedział będzie dość mocno różnił się od siebie, a skoro rozmawialiśmy o poborze mocy to widzisz, sam, że z tym jest różnie. Zresztą, nawet plazma, która pokazałeś, bierze mniej od wspomnianej przeze mnie plazmy Samsunga, a i ledy również biorą więcej od modeli, które wskazałem.

Ps - wspomniałeś o matrycy i 100Hz. Nie dopisałem jednego - ja to moto GP oglądałem w trybie standard przy wyłączonych upłynniaczach, a z tego co podawano na paru innych portalach, LED TV z wyłączonym upłynniaczem mimo natywnej matrycy 100Hz,ponoć zachowuje się jak 50Hz. Nie polemizuję z tym, nie mam wystarczającej wiedzy.

Edytowane przez firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi