Areknh 1 Napisano 6 Maja 2012 Swietna cena gratuluje zakupu, co do dodatkowej gwarancji to w sumie dobry deal za te 360zł o 3 kolejne lata, chyba sie tez skusze. Jaką masz wersje oprogramowania ? Moja wersja opr. PKG1.206EUA-0002 Później wstawię moje preferowane ustawienia do oglądania TV (oglądałem wczoraj X-Factor 2 na TVN HD i miałem cały czas banana na facjacie z jakości obrazu, czerni jak ten TV świeci) Ustaw sobie w samym menu jak i Treściach internetowych "Dynamiczną kontrole LED" bo jest domyślnie wyłączona, polecam tez zmiane temperatury kolorów na Neutralne tam, bo są domyślnie na "Ciepłe 2" Bardzo dziękuje za pomoc (w sprawie postu o ustawieniach) - ustawiłem i jest lepiej . Teraz jeszcze staram się przy różnych sygnałach podopieszczać. Ale mam pytanie co do fukncji "Dynamiczną kontrole LED" - gdzie ona jest? , nie mogę znaleźć. Co do softu - mam ten sam. Czekam jeszcze na okulary i zobaczymy. Narazie naprawde jestem bardzo zadowolony. Czerń super , przebarwień żadnych. Super ! Do walosek : Mam bluraya Sony z tamtego roku i mkv nie ma. PS3 też nie wspiera. Sony oficjalnie uważa mkv za piractwo - zapytaj w sony center np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kini0 0 Napisano 6 Maja 2012 Dzięki Bogu można kupić np. Asus O!Play mini za 240pln i po sprawie... mkv, sbs 3D itp. - tylko jedno HDMI odpada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 7 Maja 2012 Ale mam pytanie co do fukncji "Dynamiczną kontrole LED" - gdzie ona jest? , nie mogę znaleźć. Menu > Ustawienia > Ekran > Obraz > na samym dole "Zaawansowane ustawienia" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Areknh 1 Napisano 7 Maja 2012 Menu > Ustawienia > Ekran > Obraz > na samym dole "Zaawansowane ustawienia" dziękuje - nie wiem jak tego nie widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 7 Maja 2012 http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-46hx853_TV_review pozamiatał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Maja 2012 aaaaaaaa dawać mi ten ekran ; ) mam nadzieję, że łyknę go w tym tygodniu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tony72 18 Napisano 7 Maja 2012 http://www.trustedre...hx853_TV_review pozamiatał Fakt, tylko czy mozemy "trust" w trustedreviews? No i czy 55" również bedzie miał tak minimalny clouding? Oby, Gmeru dzwoń niech natychmiast Ci go dostarczą Gmeru 55" bedziesz testował? Bo wiesz 46" to nie te czasy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaper 666 3 Napisano 7 Maja 2012 Ja też mam nadzieję że 55 cali będzie tu testowane. Sam mam zgryz co teraz kupić, interesuje mnie tylko 55 cali i jestem cholernie ciekaw jak ten tv się spisze w takim rozmiarze. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Maja 2012 uuu ale do testów to zawsze najmniejszy. Kto to będzie dźwigał Panowie? 55 raczej nie. No chyba, że tylko taki będzie. Jeszcze nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tony72 18 Napisano 7 Maja 2012 Gmeru, c'mon 22 kg, dasz rade:) pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterka1000 66 Napisano 7 Maja 2012 Właśnie przez takie podejście z całym szacunkiem Gmeru że : '' Do testów tylko małe '' to takie właśnie testy są psu na bude . Wiadomo że tv 40 calowy wypaść może super a jego brat 55 calowy może zaświecić dennie . Testy jak już się ktoś za nie bierze powinny być robione na dużych rozmiarach i wtedy mamy pełen przegląd jak tv świeci . A nie tak że Ci co się nie znają czytają test 40 calówki , idą do sklepu , kupują 55 calówke i rozczarowanie . Więc postaraj się , wynajmij jakiegoś żula za 20 zł spod knajpy , to Ci wyniesie 55 calówke . hahahha:) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kini0 0 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Popieram! Bo jak duży zagra ładnie, to mały tym bardziej... Edytowane 7 Maja 2012 przez kini0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tony72 18 Napisano 7 Maja 2012 Zagrają dokładnie tak samo, jedynie co ważne a nawet najważniejsze to podświetlenie a dokładniej "chmurki", które na większych rozmiarach tv są bardziej z reguły widoczne. Nie ma takiej możliwości aby 55" miał gorszą czerń, kontrast czy kolory. W wypadku Sony i tak trzeba go skalibrować bo z reguły predefiniowane ustawienia nie są zbyt dokładne. Najlepszym rozwiązaniem dla leniuchów są tryby THX, np. w VT50 posiada aż 3 do oglądania w jasnym pokoju, ciemnym oraz jeden dla 3D, domyślnie skalibrowany pod ciemny pokój. Są bardzo dokładne w VT50 i w pewnych aspektach nawet lepsze niż proffesional bo zwyczajnie tryb Pro w VT50 emituje jasność wystarczającą całkowicie ale tylko w ciemnym pomieszczeniu. THX w VT50 to 90% mozliwości tego TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekraw 1 Napisano 7 Maja 2012 btw - jak ktos jest chetny i zdecydowany na zakup ktoregos z nowych Soniaczków, a do tego mieszka w okolicach Wawy - mozemy sie dogadac i zrobic zakup grupowy - bedzie dobry upust Jeszcze kilka dni do namysłu jest (sam czekam na 55HX850:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walosek 6 Napisano 7 Maja 2012 Czym się rożni jego forma wygaszania od tego w HX750? Rozumiem że maja szklaną matryce (chyba HX750 też) czyżby SONY odeszło od Matowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterka1000 66 Napisano 7 Maja 2012 Tony72 , z całym szacunkiem dla Ciebie ale totalna bzdura że zagrają tak samo i że tylko clouding je różni . Niestety ale bardzo często jest tak że różne wielkości w tym samym modelu mają matryce od różnych producentów . Owszem przeważnie im większy rozmiar , tym ma lepszą matryce bo jest bardziej Topowy od małego , gdzie często wpychają co się da wiedząc że różnicy na takiej 40 się nie zobaczy . Więc moim zdaniem , a zwłaszcza w technologi EDGE LED test 55 calówki i 46 czy 40 calówki powinien być traktowany jak test zupełnie innych telewizorków , jedynie można pominąć zdjęcia dotyczące wyglądu bo przeważnie jest taki sam ale jak się okazuje i tym się czasami różni . Więc jak mogę sugerować Gmerowi to powinien obok segregacji na marki podzielić również telewizory ze względu na rozmiary . Bo o ile 40 ,42 czy 46 cali najprawdopodobniej zagrają porównywalnie to niestety 55 już nie . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 7 Maja 2012 Równie dobrze można by robić co miesiąc testy różnych partii produkcyjnych. Nie popadajmy w skrajności... Każdy TV jest indywidualnym przypadkiem i nawet ten sam rozmiar zawsze wyświetla trochę inaczej, co wychodzi podczas kalibracji. Testy mogą tylko przybliżyć działanie tego co dostaniesz w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sprzegielnik 8 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Witam, co niektórzy są już w posiadaniu HX850 a Sody dalej odlicza :hura: http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd/najnowsze Edytowane 7 Maja 2012 przez sprzegielnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Byłem dzisiaj w SC w sprawie przedłużenia gwarancji tak jak pisał kolega Areknh, ale jest zupełnie inaczej jak kolega pisał. Przedłużenie gwarancji jest jak najbardziej możliwe jesli ktoś kupił gdzie indziej niż w SC ale tylko do 3 lat w przypadku standardowej gwarancji, a do 5 lat tylko jako gwarancja rozszerzona obejmująca uszkodzenia mechaniczne koszt = 589zł. Nie ma możliwości wykupienia gwarancji 5 letniej standardowej za wspomniane tutaj 360zł. Można przedłużać do roku czasu od daty zakupu. Gość specjalnie sprawdzał w systemie i dzwonił do innych salonów żeby sie jeszcze upewnić. Edytowane 7 Maja 2012 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek126 19 Napisano 7 Maja 2012 Witam dostalem informacje ze na chwile obecna od jakiegos tam menadzera sie dowiedzieli w centrum sony podstawa bedzie do 55 cali ta szeroka i bez mozliwosci ustawienia tv na 90 stopni tylko moze byc pochylony . Ale pod koniec tygodnia maja byc juz w sony center to sie okaze na 100% jak to jest z ta podstawa. Lolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) No to było bardziej niz pewne ja bym sie z tego powodu cieszył bo głośniki w tej podstawie grają lepiej, ale z drugiej strony jak ktoś leci tylko przez kino domowe i chce pokręcic ekranem to moze być problem. Edytowane 7 Maja 2012 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterka1000 66 Napisano 7 Maja 2012 A tak na marginesie , to dowiadywał się ktoś jak to bedzie z ceną Sony 55HX855 i dostępnością u nas ? Bo jak wogóle się zdecyduje na zakup tego telewizora to musi być z wbudowanym już tunerem satelitarnym , bo inaczej nie ma sensu kupować . Pytał się ktoś w SC czy i kiedy takowy będzie dostępny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemini4all 4 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Jak będzie płaska podstawka to ja podziękuję, nie potrzebuję głośników, ani pochylonego ekranu, kto na coś takiego wpadł w Sony :/ Jednak muszą się pojawić 55" modele w sklepach wtedy będzie wiadomo na 100%. W serii HX750 podstawka w modelu 55" jest inna niż w mniejszych rozmiarach. Edytowane 7 Maja 2012 przez gemini4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xelos 7 Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Peterka tunery sat w telewizorach sa zwykle okrojone z funkcji i na pewno nie "topowe". Jeśli tuner sat to tylko porządny dwugłowicowy pvr. Pisałeś też, że liczy się przede wszystkim obraz, reszta to gadżety. Edytowane 7 Maja 2012 przez Xelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterka1000 66 Napisano 7 Maja 2012 Zgadza się . Ja osobiście mam tunerek VU+ Ultimo 3 głowicowy nawet nie dwu . Ale dlatego tv musi mieć tuner satelitarny bo jak sie go potem sprzedaje to każdy o to pyta . To tak jak z 3 drzwiowym samochodem , jak ktoś nie ma rodziny tylko sam jeździ to mu 5 drzwiowego nie potrzeba . Ale jak się sprzedaje to 3 drzwiowego nikt nie chce kupić . Więc to proste wytłumaczenie . A do tego satka jest niezbędna do ogladania w dobrej jakości tv . Więc to nie gadżet w stylu ipli czy innego netowego gówna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach