Patryk Mistrz 41 Napisano 17 Listopada 2019 Wszędzie czytam, że jak gram w gry lub oglądam Sport i kanały info, to nie kupuj Oleda. Idiotyzm? zastanawiam się czy to piszą idioci, czy fantycznie oglądanie takich meczy zabije mi 65 calowego B9Czy 2 godziny dziennie kanału informacyjnego zabije B9?Czy przerwy na reklamy nie dają odpocząć telewizorowi, a do tego czasem zmiana kanału? Wydaje się Absurdem to co niektórzy piszą. Dzisiaj byłem w Holenderskim Mediamarkt, gdzie OLED 55 B9 kosztuje 1299 euro (tydzien temu 1890)i przy mnie w 5 minut poszły 2 egzemplarze, TV idzie jak świeże bułeczki! I co, nikt z tych ludzi nie ogląda TV Info? Sporu, nie gra w fife? Przecież na formum co post to strach przed Oledem, mam wrażenie, że firma LG to taki samobójcza, a za 2 lata wymienią telewizory dla połowy świata hehe.Co ja mam kupić albo LCD albo już zawsze oglądać TYLKO Netflix?Jak to jest z tymi B/C9? Jest tu ktoś kompetentny aby napisać fachowo o co kurde chodzi? Bo ja naprawdę mam ochotę zostać z moim starym 10 letnim Samsungiem, a OLED bardzo mi się podoba i choruje na 65 calowego B lub C9 Wpisz sobie w Youtube, "Rtings oled burn in test", to na razie jedyne w miarę rzetelne badanie traktujące o wypaleniach w tv OLED. Cała reszta to co najwyżej domysły i doświadczenia pojedynczych osób. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeZaR83 53 Napisano 17 Listopada 2019 6 godzin temu, Patryk Mistrz napisał: "Rtings oled burn in test", to na razie jedyne w miarę rzetelne Dla mnie nie jest... powiedzieć ci dlaczego? Ponieważ nikt tak nie używa TV tak jak w tych testach! Wiadomo ze na sile mozna wypalić OLEDa i nikt tego nie kwestionuje, ale nie popadajmy w takie skrajności jak z tego Testu!! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patryk Mistrz 41 Napisano 17 Listopada 2019 Dla mnie nie jest... powiedzieć ci dlaczego? Ponieważ nikt tak nie używa TV tak jak w tych testach! Wiadomo ze na sile mozna wypalić OLEDa i nikt tego nie kwestionuje, ale nie popadajmy w takie skrajności jak z tego Testu!!Z jednej strony się z Tobą zgodzę, z drugiej testy te pokazują przynajmniej jakie treści narażają OLEDa najbardziej na wypalenia i to jest jakaś wiedza, którą dzięki tym testom mamy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Forum Usa 0 Napisano 17 Listopada 2019 Pytanie do posiadaczy C9, jaki uchwyt na sciane polecicie? I na co zwrocic uwage kupujac uchwyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 17 Listopada 2019 Podpinam się pod Post powyżej , insertuje mnie uchwyt na stałe - 55" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 17 Listopada 2019 7 godzin temu, CeZaR83 napisał: Dla mnie nie jest... powiedzieć ci dlaczego? Ponieważ nikt tak nie używa TV tak jak w tych testach! Wiadomo ze na sile mozna wypalić OLEDa i nikt tego nie kwestionuje, ale nie popadajmy w takie skrajności jak z tego Testu!! Ale dzięki temu testowi możemy oszacować ile godzin zbliżonego materiału potrzeba (mniej więcej - jak widać trafiają się i gorsze sztuki) żeby było zagrożenie wypaleniem. I zazwyczaj tych godzin jest naprawdę sporo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur19870506 3 Napisano 21 Listopada 2019 A miał ktoś może okazję porównać bezpośrednio C9 i B9? Czy jest wyraźna różnica między tymi TV w codziennym użytkowaniu? Piszę bo Neonet po tej feralnej promocji anulował moje zamówienie i teraz w ramach przeprosin oferują mi 55b9 w cenie 4999zł. plus do tego soundbar LG SL5Y w cenie 399zł. gdybym był zainteresowany.Co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matys_72 5 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) Dnia 17.11.2019 o 22:02, John Forum Usa napisał: Pytanie do posiadaczy C9, jaki uchwyt na sciane polecicie? I na co zwrocic uwage kupujac uchwyt. Ja kupiłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-5115376657?snapshot=MjAxOS0xMC0zMFQwNjoxMDoyMS43ODVaO2J1eWVyOzNkMzk4MTY3Y2ZlNGFlYWIxNmY3NzYwNDFjOGZmZGEzZDI4YjBiZWY3NjFlNGQwY2ZmOWNhZTEzZjVhNzZlNTU%3D Naprawdę ciężki i solidny uchwyt. 6 godzin temu, artur19870506 napisał: ...Piszę bo Neonet po tej feralnej promocji anulował moje zamówienie... To jednak Neonet się wypiął, ciekawe czy ze wszystkimi tak zrobił ? W sumie jakaś cisza, nikt się nie chwali, że otrzymał w końcu Tv z tej promocji. Edytowane 21 Listopada 2019 przez matys_72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 21 Listopada 2019 @matys_72 też się rozglądam za dobrym i funkcjonalnym uchwytem do 55" , możesz wstawić prawidłowy Link - ten powyżej niestety nie działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Esko 5 Napisano 22 Listopada 2019 @matys_72 ja od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 55C9 z Neonet za 4999zl. Bez problemu zarejestrowałem go na stronie LG. Na razie przeczytałem cały temat o C8, czy o C9 jest tylko te 9 stron? Nie ma porównania do mojego poprzedniego Samsunga KS7000 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matys_72 5 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) 10 godzin temu, 007marc napisał: @matys_72 też się rozglądam za dobrym i funkcjonalnym uchwytem do 55" , możesz wstawić prawidłowy Link - ten powyżej niestety nie działa ? https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-5115376657https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-5115376657 Edytowane 22 Listopada 2019 przez matys_72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erald 0 Napisano 22 Listopada 2019 1 godzinę temu, matys_72 napisał: https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-5115376657https://allegro.pl/oferta/uchwyt-do-tv-32-65-obrotowy-mocna-konstrukcja-75kg-5115376657 Ja mam do 65 taki uchwyt. Sprawdza się bardzo dobrze. Widać, że solidny. https://allegro.pl/oferta/uchwyt-tv-23-65-50kg-podwojne-ramie-vesa-400-300-7391400252?snapshot=MjAxOS0wNy0wOFQxNDoyNzo1MC4wNTBaO2J1eWVyOzNlNGJlYWFhNWY3OGFiMDAwN2EwNTUwMmQwNTliYTM1MGVkYTU1Njk3NzZhZWNkOTkzYmE0NGIxMWU1YmE3NTM%3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maderos 22 Napisano 22 Listopada 2019 [mention=40391]matys_72[/mention] ja od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 55C9 z Neonet za 4999zl. Bez problemu zarejestrowałem go na stronie LG. Na razie przeczytałem cały temat o C8, czy o C9 jest tylko te 9 stron? Nie ma porównania do mojego poprzedniego Samsunga KS7000 Skąd taka ( dobra ) cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakarotosongo 17 Napisano 22 Listopada 2019 Skąd taka ( dobra ) cena?Była promocja w neonet. Wystartowała o 20 godzinie i była do następnego dnia do 8 rano... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maderos 22 Napisano 22 Listopada 2019 Szkoda, że wcześniej nie zacząłem się interesować tym tematem. A kiedy to było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakarotosongo 17 Napisano 22 Listopada 2019 Chyba 11 listopada Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maderos 22 Napisano 22 Listopada 2019 Oglądam jeszcze Panasonica 55FZ800...może ktoś ma coś do napisania o nim? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kriss33 2 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) od dzisiaj na LG Polska spadła cena z 11 tyś na 9550 zł, m w Media Markt i Media Expert na 8999 zł Edytowane 22 Listopada 2019 przez kriss33 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bcpl 34 Napisano 22 Listopada 2019 2 godziny temu, kriss33 napisał: od dzisiaj na LG Polska spadła cena z 11 tyś na 9550 zł, m w Media Markt i Media Expert na 8999 zł W Media Markt powinien wchodzić jeszcze kod rabatowy LISTOPAD19 ale coś u mnie nie zaskakuje, możecie panowie sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blade124 5 Napisano 22 Listopada 2019 39 minut temu, bcpl napisał: W Media Markt powinien wchodzić jeszcze kod rabatowy LISTOPAD19 ale coś u mnie nie zaskakuje, możecie panowie sprawdzić? Kod niby wchodzi ale cena się nie zmienia :( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kriss33 2 Napisano 23 Listopada 2019 w pątek Czarny Piątek, to może coś stanieje, nikt nie ma przecieków? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matys_72 5 Napisano 23 Listopada 2019 No ja czekam na BF, jak na razie 65C9 z Polskiej dystrybucji 8999 PLN nic tańszego nie znalazłem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juras Juras 18 Napisano 23 Listopada 2019 A ja nadal czekam na wymianę mojego 65b7 na być może 65c9. W środę mam mieć info jaki ostatecznie będzie tv. Trochę to się wszystko opóźnia. Serwis we Wrocławiu podobno w piątek otrzymał zgodę na wymianę i teraz w ciągu trzech dni roboczych mają dać który model będzie dla mnie. Nie mniej informowałem serwis że aktualnie cenowo spokojnie wchodzi w rachubę 65c9 , który potrafi być nawet tańszy niż 65b7 na który wydałem 9700zl. Także w przyszłym tygodniu powinna sprawa być zakończona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Esko 5 Napisano 23 Listopada 2019 A ja mam pytanie o ustawienie jasności. Chcę żeby telewizor dopasowywał jasnosc w zależności od jasności otoczenia. Inaczej ma być w nocy a inaczej w słoneczny dzień. Znalazlem opcje Jasność AI która według opisu tak działa ale dostępna jest tylko w HDR i nie widzę dużej różnicy po jej włączeniu. Jest jeszcze opcja Oszczędzania energii na Auto ale poziom jasności nie zmienia się gdy np. poświęcę latarka w czujnik. Opcja Maksymalna jasność też nie jest zależna od jasności w pomieszczeniu. Więc jak to ustawić?? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmiel2k 171 Napisano 25 Listopada 2019 No i co dostaliście te TV z Neonetu, bo jakaś cisza...Właśnie dostałem telefon z Neonet, że będzie dostawa pod koniec tygodnia i czy nadal jestem zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach