Skocz do zawartości
predipall2015

M9702 V2 Czyli Chinskie OPPO 203 z HDR10+ i Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, pmcomp napisał:

Nie zrozumiałeś. Nie ma stawki VAT 24%.

no tak tu masz racje Piotrze . Trzeba to sprostować bo aż razi vat 23%*  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Barnaba jak widze po numerze DHL ty Skubancu bedziesz mial juz dzis  ten Odtwarzacz :) 

13 Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia WARSAW - POLAND 08:26

1 Ilość paczek

12 Odprawa celna zakończona o WARSAW - POLAND WARSAW - POLAND 07:29

1 Ilość paczek

11 Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - WARSAW - POLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepokoi mnie to przyspieszenie ekspansji Chin na Zachód ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktos chcial zakupic playerki prosze o kontakt z Ronem mailowo badz whats up +86 180 1879 3621    Jak powolacie sie na mnie  bedzie taka sama kwota 350dolarow.  Ja lece na urlop wiec nie bede mial mozliwosci realizacji nowych playerow. 

P.s Nie spodziewalem sie tak szybkiej dostawy .  Bez zadnych Oplat . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, predipall2015 napisał:

P.s Nie spodziewalem sie tak szybkiej dostawy .  Bez zadnych Oplat . 

Ja bym tak ciągle nie pisał o tym bez żadnych opłat bo forum przeglądają także urzędnicy KAS i UKS..... :) Niektórzy naprawdę są odważni... Hahahaha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przed chwilą, Adam60 napisał:

Ja bym tak ciągle nie pisał o tym bez żadnych opłat bo forum przeglądają także urzędnicy KAS i UKS..... :) Niektórzy naprawdę są odważni... Hahahaha :)

Spokojnie to jest wszystko dla nas :) moga sobie nawet tutaj zagladac ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może mi ktoś odpisać czy wy go kupujecie żeby stosować kopie 1:1 czy ktoś będzie podłączał jakiś zewn. player do płyt, a jak tak to jaki jest najlepszy ? No bo jak to ma być prawdziwy klon Oppo to jeszcze by trzeba dodać player.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest! W sobotę wysłany z Hong Kong, czyli szedł niewiarygodne 2 dni i to w weekend!

Cena przesyłki i opłat celnych: 0

IMG_7637.jpg.efefb98f0d358101d7fc67beaa1b34d7.jpg

IMG_7642.jpg

IMG_7644.jpg

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Adam60 napisał:

A może mi ktoś odpisać czy wy go kupujecie żeby stosować kopie 1:1 czy ktoś będzie podłączał jakiś zewn. player do płyt, a jak tak to jaki jest najlepszy ? No bo jak to ma być prawdziwy klon Oppo to jeszcze by trzeba dodać player.

wiem kolego ze Roman nie potwierdzil kompatybilnosci z zew stacja optyczna bo nie testowal bedzie trzeba to sprawdzic.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Adam60 napisał:

Ja na 100% nie będę zainteresowany podłączaniem czytnika płyt, więc nie pomogę w temacie.

Dla mnie to urządzenie jest idealne właśnie z tego powodu, że nie ma czytnika...

... no i z kilku innych też ;)

Jedyną wadą jest cena ale przy cenie samego oppo to wada staje się zaletą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mnie nie Mialem wczesniej stycznosci z Oppo 203 wiec nie wiem jak to wszystko w menu wyglada ale Ci ktorzy posiadaja pewnie moga Co nie co  dopisac.

Jest to Rev 3 wiec posiada inny pilot , nowy zasilacz i ang napisy z tylu plus stabilna wersja.

Wczesniej mialem Himedie q10pro  duzo ogladam filmow i w Himedi dostrzegałem mikroprzyciecia (tzw stutter) objawialy sie one losowo pomimo ze dysk byl podlaczony bezposrednio. Tutaj  M9702 v3  czyta jak Leci wszystko plynnie , podlaczony dysk poprzez USB jak i przez Serwer NAS.

Jest duzo opcji jesli chodzi o HDR ale nie wiem co sie z czym ma , mozna zwiekszac Luminacje , ale nie bawilem sie jeszcze tym...

Zrobilem jak Panowie mowiliscie z tymi napisami i wszystko smiga:) Musialem tylko w jednym programie zmienic UNICODE na utf-8 bo w niektórych filmach nie pokazywało Polskich napisów,  tylko jakies chińskie krzaczki. (uzylem do tego programu subtitle edit)  

Jakies Pytania , prosze pytac smialo sprawdze przetestuje.. 

Ponizej zamieszczam link do zdjec (bo tutaj moge max 6mb udostepnic ) 

https://www.dropbox.com/sh/lhlqqvlgg2z72tj/AAD1fAnW4Q3TJLtxv5wHb2y-a?dl=0

20190625_163434.jpg

Edytowane przez predipall2015
  • Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dorzucę 3 grosze...:)

Zmobilizowałem się mimo choroby i leciutko przetestowałem interesujące mnie funkcje playera. Na początku powiem, że wszystko działa i chyba trzeba dokupić drugi;)

Największym wyzwaniem był sam początek, ponieważ uruchomił się po chińsku i trochę mozołu było, żeby ustawić język obsługi po ...polsku! :)

Interesowały mnie właściwie tylko kwestie odtwarzania oryginałów i customów UHD w wersji DV.

I po sieci, i z dysku usb, bez zauważalnych zwłok, chińczyk odtworzył strukturę (katalogi) UHD. Nie przetestowałem jeszcze tylko obrazu iso.

Oczywiście odtwarza także mkv (z HDR10), mp4 (z DV), struktury BD, a nawet jakieś avi. Pliki flac bez problemu.

Nie przetestowałem dodawania napisów do UHD - nie będę tego używał, ale kolega wyżej potwierdził, że działa.

Pilot bardzo poprawny, podświetlany, po prostu działa:)

Odtwarzacz sprawia wrażenie bardzo szybkiego, reaguje momentalnie na komendy z pilota.

Dobry zakup!

REKOMENDACJA :)))

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Barnaba napisał:

testowałem jeszcze tylko obrazu iso.

Oczywiście odtwarza także mkv (z HDR10), mp4 (z DV), struktury BD, a nawet jakieś avi. Pliki flac bez problemu.

Nie przetestowałem dodawania napisów do UHD - nie będę tego używał, ale kolega wyżej potwierdził, że działa.

Iso dziala znakomicie dodawanie napisow rowniez nawet zrobilem ze w iso mam miniaturki folderow z okladek filmow   :) 

Jak najbardziej polecam.

Jesli ktos Potrzebuje Ten Playerek pomoge w zakupie :) 

Ps. szkoda ze nie mam Oppo 203 bo bym sobie porownal jakosc dzwieku Dolby Atmos itp.

Edytowane przez predipall2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, predipall2015 napisał:

Jest duzo opcji jesli chodzi o HDR ale nie wiem co sie z czym ma , mozna zwiekszac Luminacje , ale nie bawilem sie jeszcze tym...

Ten suwaczek luminacji jest w przypadku zabawy w konwersję HDR do SDR (Off lub Strip Metadata).
Auto - wiadomo, treści SDR będą wyświetlane w trybie SDR, HDR10 w HDR10,  DV w DV (o ile mamy wyświetlacz go wspierający, jeśli nie to HDR10).

Forced przydaje się jeśli mając TV i film w DV chcesz aby poleciał z niego strumień HDR10, np. dla porównania HDR10 vs DV lub jeśli dany wyświetlacz ma skaszanioną implementację DV. Nie wiem jak w tym urządzonku, ale w OPPO wymagany jest restart playera aby to zadziałało.

Jeśli z kolei w ustawieniach HDR wybierzesz Dolby Vision to wszystkie treści będą konwertowane do DV, z BD włącznie (dotyczy struktury BDMV i zapewne ISO,, w mkv ta konwersja póki co nie działa).

Ogólnie może jeszcze to się przyda -> http://watershade.net/wmcclain/UDP-203-faq.html

Edytowane przez misfit
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, misfit napisał:

Ten suwaczek luminacji jest w przypadku zabawy w konwersję HDR do SDR (Off lub Strip Metadata).
Auto - wiadomo, treści SDR będą wyświetlane w trybie SDR, HDR10 w HDR10,  DV w DV (o ile mamy wyświetlacz go wspierający, jeśli nie to HDR10).

Forced przydaje się jeśli mając TV i film w DV chcesz aby poleciał z niego strumień HDR10, np. dla porównania HDR10 vs DV lub jeśli dany wyświetlacz ma skaszanioną implementację DV. Nie wiem jak w tym urządzonku, ale w OPPO wymagany jest restart playera aby to zadziałało.

Jeśli z kolei w ustawieniach HDR wybierzesz Dolby Vision to wszystkie treści będą konwertowane do DV, z BD włącznie (dotyczy struktury BDMV i zapewne ISO,, w mkv ta konwersja póki co nie działa).

Ogólnie może jeszcze to się przyda -> http://watershade.net/wmcclain/UDP-203-faq.html

tam tez mam opcje ustawienia rozstawu ft i wielkosci glosnikow? mam to tez przepisac z ustawien amplitunera do clona ? 

np glosniki przednie duze badz male odleglosc 12ft itp... kazdy tak glosnik moge ustawic w tym odtwarzaczu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są ustawienia dla wyjść analogowych, których nie masz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre:)
Zakup tego klona ma sens dla samego DV, w przypadku projektów (HDR10) sensu nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, montas napisał:

Zakup tego klona ma sens dla samego DV, w przypadku projektów (HDR10) sensu nie widzę.

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Dla mnie Ma bardzo duzy sens w przypadku stosowania moich kontentow 4k na egreat jak i himedi  mialem stuttering (jąkanie milisekundowe, to sie tyczy rowniez Zappiti jak i Dune )  , ktore w moim odczuciu bylo denerwujace  inne fora jak np avforum rowniez trabily o tym . W tym Przypadku wole doplacic i miec spokoj bo ten odtwarzacz jak dla mnie wywolal usmiech na twarzy :) wszystko dziala jak powinno.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, montas napisał:

dla większości największą zaletą tego urządzenia jest możliwość dodania napisów do dowolnej struktury UHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Barnaba napisał:

dla większości największą zaletą tego urządzenia jest możliwość dodania napisów do dowolnej struktury UHD

Czyli ta sama zaleta co w Oppo... :)

A czy w innych TV BOXach nie ma takiej możliwości ? Sam mam HiMedia Q10pro, ale nigdy w żadnym boxie tego nie sprawdzałem bo mam fizyczne nośniki stąd moje pytanie. Jak by faktycznie nawet w TV BOXach nie było możliwości dodawania napisów do struktur DVD/BD/UHD to straszna lipa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Adam60 napisał:

Czyli ta sama zaleta co w Oppo... :)

A czy w innych TV BOXach nie ma takiej możliwości ? Sam mam HiMedia Q10pro, ale nigdy w żadnym boxie tego nie sprawdzałem bo mam fizyczne nośniki stąd moje pytanie. Jak by faktycznie nawet w TV BOXach nie było możliwości dodawania napisów do struktur DVD/BD/UHD to straszna lipa...

Może nie zauważyłeś, ale rozmawiamy tu o KLONIE oppo, czyli urządzeniu, które ma działać TAK SAMO, jak oryginał (pomijając fizyczny napęd BD).

Nie, inne playery nie maja takiej możliwości.

Edytowane przez Barnaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pełna zgoda. Tyle że egreat robi to samo.

Dla potrzeb DV sprzęt idealny i fajnie że śmiga na sofcie Oppo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, montas napisał:

Pełna zgoda. Tyle że egreat robi to samo.

Dla potrzeb DV sprzęt idealny i fajnie że śmiga na sofcie Oppo.

Mam egreat i tego nie robi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może nie zauważyłeś, ale rozmawiamy tu o KLONIE oppo, czyli urządzeniu, które ma działać TAK SAMO, jak oryginał (pomijając fizyczny napęd BD).
Nie, inne playery nie maja takiej możliwości.
Jaja sobie robisz.
Jak to nie mają....
Egreat, mogę sobie dodać napisy jakie mi się podoba, do każdego rodzaju materiału.
Mam egreat i tego nie robi. 
To chyba nie umiesz go obsługiwać
Apple TV, to nawet sam sobie wyszuka te napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi