Maciej Koper 1 175 Napisano 23 Lipca 2017 15 minut temu, pawelll napisał: Gdyby 910 był płaski to pewnie bym go kupił, czekając na "ustabilizowanie się" rynku plazm. A tak.. nic dalej czekam. Może jeszcze przez nikogo nie testowany model A7? Nie ma jeszcze w PL dystrybucji, więc nie ma jak ściągnąć do testu, ale kalibrowaliśmy już jedną sztukę dla klienta. Zakupiona w RTVMax Generalnie "płaski EG910 z nowym WebOS" to opis niemalże wyczerpujący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 23 Lipca 2017 (edytowane) A może ten klient da się namówić na małą recenzję? Podstawowe pytanie to jaka jest matryca - "wyprostowana" z 910 czy coś nowszego? Gdyby nie było problemów z niejednorodnością (pasami) i trochę lepiej ze stopniowaniem czerni to przy cenie ok. 6000 PLN idealny wybór. FullHD to wszystko czego potrzebuję przy tym rozmiarze. Edytowane 23 Lipca 2017 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bikerus 7 Napisano 23 Lipca 2017 EG910 ma minimalną krzywiznę. W praktyce jej nie widac. Moim zdaniem tez najlepszy wybor do codziennego ogladania. Jakosć obrazu poza zasiegiem LCD w podobnej cenie. Co do 60 vs 120Hz. Zmienialem tv kilka miesiecy temu. Przesiadka z plazmy Panasonica. Po obejrzeniu kilkunastu modeli na moich plikach testowych (zwykły zgrany z tv materiał, futbol, kilka sampli mkv etc - zrobilem sobie kompilację kilkunastu minut) nie dało sie przyzwyczaic do 60Hz. Przynajmniej w przekatnych +50 cali. Ostatecznie kupiłem OLED 4K, bo po zobaczeniu w domu technologi OLED (EG910v) na LCD juz nie mogłem patrzeć. Moim zdaniem TV musi mieć upłynniacze obrazu i najlepiej w szerokiej skali. Nie lubię efektu teatru i dlatego mam ustawione tv z reguły na 3 lub 4 poziom w 10 stopniowej skali. Widać juz wtedy poprawę płynności, a nie ma jeszcze efektów ubocznych w stylu zbyt niskiej jasnosci czy nadpłynności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ar2d4 14 Napisano 23 Lipca 2017 Brawo za test pokazał prawdziwy obraz tego modelu.Każdy ma inne potrzeby i dla części zainteresowanych TCL stanie się zapewne dobrym wyborem.Część piszących próbuje nakłonić do nie pisania na temat pewnego "handlarzyny" ,strasząc nawet konsekwencjami prawnymi.Może niech najpierw poczytają: Oszustwo – art. 286 kk :http://sprawy-karne.biz.pl/oszustwo-art-286-kk/.Obiecywanie nawet w gratisie profesjonalnej kalibracji ,a wysyłanie kopii z innego modelu jest jawnym oszukiwaniem, więc gdybym to ja dostał taki wydruk spotkał bym się z tym naciągaczem w sądzie.Uważam że należy piętnować takich nieuczciwych sprzedawców gdzie tylko można .Taki pseudo profesjonalista psuje nie tylko opinię produktom ,które sprzedaje ale po zagraniach z kalibracją część użytkowników uzna ją za bezużyteczną fanaberię. Jak ktoś szuka taniego TV to może jeszcze niech poszuka 60J6240 ja po oddaniu PUS6561 teraz dopiero mogę powiedzieć że jestem zadowolony z obrazu.Nie mam 4K i androida ale sport ogląda się bardzo dobrze . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 23 Lipca 2017 5 godzin temu, pawelll napisał: A może ten klient da się namówić na małą recenzję? Podstawowe pytanie to jaka jest matryca - "wyprostowana" z 910 czy coś nowszego? Gdyby nie było problemów z niejednorodnością (pasami) i trochę lepiej ze stopniowaniem czerni to przy cenie ok. 6000 PLN idealny wybór. FullHD to wszystko czego potrzebuję przy tym rozmiarze. Wrócimy do tego tematu oficjalnie z LG za kilka tygodni jak wejdzie do Polski. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egooo 2 Napisano 23 Lipca 2017 KS7000 ? tv dobry ale na 5 kupionych przez moich znajomych 4 były wymieniane i to po 3 razy więc osobiście nie polecam tego tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misza8888 4 Napisano 23 Lipca 2017 (edytowane) Jak ten tv zejdzie poniżej 3 tysięcy za 3 miechy to go wezmę bo tyle mógłbym przeznaczyć , ratuje go android , duża energooszczędność i VA pod uwagę brałem też KU6400 ale to też pół dnia czytałem opinie i nie jest to też idealny telewizor...wybieram mniejsze zło bo nie ma dużego wyboru...będę też śledził dalsze opinie o tym TCL-u jak nic nie wyskoczy poważnego to wybór jest oczywisty Edytowane 23 Lipca 2017 przez Misza8888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 23 Lipca 2017 (edytowane) Kiki znowu szaleje na elektrodzie i dzisiaj pisze że TCL TCLa 55P60 jest ideałem do sportu. ''Poczytaj sobie testy potwierdzające już w innych krajach. Napisano w nich " sprawdzony i idealny do sportu". http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3358450.html#16592318 A prawda jest taka że ze względu na dość dobry kontrast i czerń można na nim oglądać filmy w nocy bez mocno świecącej czerni, ale judder w filmach jest i smużenie w sporcie też jest. Czyli ukierunkowanie bardziej w stronę filmów niż do sportu. Edytowane 23 Lipca 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 23 Lipca 2017 3 minuty temu, mmpeg-4 napisał: Kiki znowu szaleje na elektrodzie i dzisiaj pisze że TCL TCLa 55P60 jest ideałem do sportu. ''Poczytaj sobie testy potwierdzające już w innych krajach. Napisano w nich " sprawdzony i idealny do sportu". http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3358450.html#16592318 To nie jest temat o Kikim. Jeśli uznajesz, że warto rozmawiać na ten temat, by np. ostrzec innych użytkowników to po pierwsze załóż osobny wątek, po drugie pisz posty z uzasadnieniem. Takie wpisy jak powyższy nikomu nie pomagają, za to offtopują dyskusję. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 23 Lipca 2017 Przed chwilą, Maciej Koper napisał: po drugie pisz posty z uzasadnieniem Właśnie dodałem uzasadnienie z komentarzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patryczak 0 Napisano 23 Lipca 2017 Panowie, przymierzam się do zakupu tv 49-50" 4K z Androidem. Budżet 3000-3500. Byłem już zdecydowany na zakup Philipsa 49PUS6561, ale jak zobaczyłem w euro Sony 49XD8099 to zwątpiłem w Philipsa. Nie wiem czy to kwestia ustawień w sklepie/marketingu czy po prostu jakości Sony(?) Głębia kolorów, jasność o niebo lepsza od Philipsa. Ogólnie po przejrzeniu forum zauważyłem że ten Philips nie cieszy się za dobrymi opiniami mimo matrycy 120Hz. Czy możecie podpowiedzieć coś na temat tego modelu Sony? Mało jest o nim komentarzy i opinii.. Jaki inny TV w tym budżecie jest warty uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
christoff.w 33 Napisano 23 Lipca 2017 Już proszono o nie wklejanie z tamtego forum tych wypocin kłamliwych itp.itd. Juz wszyscy wiemy o co chodzi.Nie jest to warte ani sekundy czasu!Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misza8888 4 Napisano 24 Lipca 2017 P60 to uj ale tam dalej się poleca tego Philipsa pus6561 czy pus6401 a to większe dziadostwo od tego TCL-a , za darmo bym nie wziął 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruchaha 0 Napisano 24 Lipca 2017 Ja potrzebuję telewizora "na teraz" i zastanawiam się jak duża różnica w jakości jest pomiędzy modelami TCL P60 a C70. Bo jeśli chodzi o kasę to przy calażu 55 trzeba dopłacić 600 złotych, tylko czy się zwyczajnie opłaca? Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto już dłużej użytkuje P60? Tomasz Chmielewski w tej cenie poleca, ale czy warto dopłacać te 600 zł za lepszy głośnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachuu0 9 Napisano 24 Lipca 2017 (edytowane) Jeśli w pokoju masz okno na tv na wprost to wybierz P60. C70 ma na dole materiał, który prześwituje, jeśli świeci na niego światło. Widać wtedy wgłębienia w obudowie i dziury na głośniki. Nikt o tym nie pisał, a ja kupiłem wysyłkowo i teraz trochę żałuję. Dnia 22.07.2017 o 10:44, Qsay napisał: 1, 2, 3 sprawdze w domu jak wroce z pracy i bede mial czas, mozliwe ze dopiero jutro. 4. nie mam takiego problemu chyba, wydawalo sie normalnie. Tez sprawdze, ale moze masz cos z gniazdem sluchawkowym? Poza tym moze to choroba wieku dzieciecego. Jesli to wina oprogramowania to moze z aktualizacja 7.0 to naprawia. 5. Odpalalem filmy z pendrive takie testowe (gdzies tu znalazłem na forum) i testowalem hdr z yt(btw. mi dzialaly fimy hdr z yt). Nic takiego nie mialo u mnie miejsce. Masz moze sample takiego filmu co robi Ci taki 'wspanialy' efekt? Odpal na pendrive byle jaki film w 1080p lub 4K z ciemnymi scenami. Zatrzymaj obraz na takiej scenie, bo przy zatrzymanym obrazie jest to bardziej widoczne. Używasz dedykowanej aplikacji do otwierania multimediów ( Media Center - otwiera się sama po włożeniu pendrive'a)? Jeśli chodzi o 4K HDR z Youtube to takie filmy są widoczne w wyszukiwaniu. Otwierają się, ale czy telewizor obsługuje ten HDR w aplikacji Youtube? Przy otwieraniu filmu z HDR'em z pendrive'a lub odpaleniu gry na PS4 wyświetla się komunikat na TV, że telewizor przechodzi w tryb HDR 10. Na Youtube tego nie ma. Może w "statystykach dla nerdów" jest informacja. Edytowane 24 Lipca 2017 przez stachuu0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qsay 2 Napisano 24 Lipca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, stachuu0 napisał: Jeśli w pokoju masz okno na tv na wprost to wybierz P60. C70 ma na dole materiał, który prześwituje, jeśli świeci na niego światło. Widać wtedy wgłębienia w obudowie i dziury na głośniki. Nikt o tym nie pisał, a ja kupiłem wysyłkowo i teraz trochę żałuję. Odpal na pendrive byle jaki film w 1080p lub 4K z ciemnymi scenami. Zatrzymaj obraz na takiej scenie, bo przy zatrzymanym obrazie jest to bardziej widoczne. Używasz dedykowanej aplikacji do otwierania multimediów ( Media Center - otwiera się sama po włożeniu pendrive'a)? Jeśli chodzi o 4K HDR z Youtube to takie filmy są widoczne w wyszukiwaniu. Otwierają się, ale czy telewizor obsługuje ten HDR w aplikacji Youtube? Przy otwieraniu filmu z HDR'em z pendrive'a lub odpaleniu gry na PS4 wyświetla się komunikat na TV, że telewizor przechodzi w tryb HDR 10. Na Youtube tego nie ma. Może w "statystykach dla nerdów" jest informacja. Sprawdzalem wczoraj i nie mialem tego problemu z ekranem na filmach z pendrive i tak, uzywalem tej aplikacji (dzieki za info bo sam bym pewnie dwa lata szukal). Co do hdr na yt to rzeczywiscie jest tylko samo 4k chyba (moze aktulizacja pomoze?). Sluchawki postaram sie dzis sprawdzic, ale np nie mam problemu z zciszaniem sie dzwieku po wylaczeniu i tego alertu o uszkodzeniu sluchu tez nie. Nie umiem znalezc opcji z tym wylaczaniem (tzn calkowitym a trybem stand by) - wydaje mi sie ze moze mam nowszy soft juz wgrany, albo poprostu nie wiem gdzie znajduje sie ta opcja. Jak wylacze z gniazdka to odpala sie z tym fikusnym napisem android, a potem juz szybciutko w pare sekund. Mam za to pytanie czy ten TV ma mozliwosc nagrywania programu z naziemnej? Nigdzie nie znalazlem takiej mozliwosci? Poszukam czy da sie sprawdzic jaki soft mam i Ci moze podam, bo moze dwie rozne wersje mamy (tylko moze). Mi nie przeszkadzaja te przeswity przy glosnikach, bardziej ten brokat ;p ale tv i tak lepiej wygląda niz np lg tesciowej lub samsung brata w plastiku 1 godzinę temu, gruchaha napisał: Ja potrzebuję telewizora "na teraz" i zastanawiam się jak duża różnica w jakości jest pomiędzy modelami TCL P60 a C70. Bo jeśli chodzi o kasę to przy calażu 55 trzeba dopłacić 600 złotych, tylko czy się zwyczajnie opłaca? Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto już dłużej użytkuje P60? Tomasz Chmielewski w tej cenie poleca, ale czy warto dopłacać te 600 zł za lepszy głośnik? Nie wiem czy dla samych glosnikow warto, ale szeroka paleta kolorow jak masz z czego zapodac wydaje mi sie ze robi robote. Poza tym jest ciut jasniejszy to i hdr pewnie ciut lepiej widac. Glosniki jak juz pisalem graja dosc glosno i czysto z slyszalnym bassem. Edytowane 24 Lipca 2017 przez Qsay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 24 Lipca 2017 (edytowane) Takie coś wyłapałem z fotki (Macieja) porównawczej TCL vs Samsung, poniżej wycięte (przeze mnie) z całości obrazu fragmenty tych samych obiektów przy szybkim ruchu kamery : TCL rozdwaja na górze ekranu : <--- a na dole nie A Samsung rozdwaja na dole ekranu : <--- a na górze nie Edytowane 24 Lipca 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachuu0 9 Napisano 24 Lipca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Qsay napisał: Sprawdzalem wczoraj i nie mialem tego problemu z ekranem na filmach z pendrive i tak, uzywalem tej aplikacji (dzieki za info bo sam bym pewnie dwa lata szukal). Co do hdr na yt to rzeczywiscie jest tylko samo 4k chyba (moze aktulizacja pomoze?). Sluchawki postaram sie dzis sprawdzic, ale np nie mam problemu z zciszaniem sie dzwieku po wylaczeniu i tego alertu o uszkodzeniu sluchu tez nie. Nie umiem znalezc opcji z tym wylaczaniem (tzn calkowitym a trybem stand by) - wydaje mi sie ze moze mam nowszy soft juz wgrany, albo poprostu nie wiem gdzie znajduje sie ta opcja. Jak wylacze z gniazdka to odpala sie z tym fikusnym napisem android, a potem juz szybciutko w pare sekund. Mam za to pytanie czy ten TV ma mozliwosc nagrywania programu z naziemnej? Nigdzie nie znalazlem takiej mozliwosci? Poszukam czy da sie sprawdzic jaki soft mam i Ci moze podam, bo moze dwie rozne wersje mamy (tylko moze). Mi nie przeszkadzaja te przeswity przy glosnikach, bardziej ten brokat ;p ale tv i tak lepiej wygląda niz np lg tesciowej lub samsung brata w plastiku Nie wiem czy dla samych glosnikow warto, ale szeroka paleta kolorow jak masz z czego zapodac wydaje mi sie ze robi robote. Poza tym jest ciut jasniejszy to i hdr pewnie ciut lepiej widac. Glosniki jak juz pisalem graja dosc glosno i czysto z slyszalnym bassem. Alert jest tylko przy zajętym gnieździe słuchawkowym - jak w każdym androidzie. Nagrywania nie ma z tego co czytałem, już się burzyli ludzie na innych forach, że by się przydało, bo konkurencja ma. Wersję aktualizacji mam v143 i jest to najnowsza, na stronie TCL'a można sprawdzić. Dzwoniłem na infolinię i na stronie jest błąd, aby pobrać aktualizację trzeba kliknąć w odnośnik o nazwie "Głośniki Harman/Kardon". Jednakże tej aktualizacji nie wgrywałem ponownie i nie wiem czy się różni plikami. Ustawienia stanu wstrzymania są z tego co pamiętam w: Menu (domek) > ustawienia > zasilanie. Co do tego odświeżania: Pytałeś o materiał na którym występują problemy. Mi występują na każdym, ale to może jakies błędy kompresji (x264, HEVC). Pisałeś, że pobrałeś jakieś demka. Mógłbyś udostępnić link? Pobiorę, wrzucę i postaram się nagrać w czym problem. Mi będzie ciężko wyciąć scenę z filmu o wadze 60GB. Edytowane 24 Lipca 2017 przez stachuu0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekWML 107 Napisano 24 Lipca 2017 3 godziny temu, Misza8888 napisał: P60 to uj ale tam dalej się poleca tego Philipsa pus6561 czy pus6401 a to większe dziadostwo od tego TCL-a , za darmo bym nie wziął Nie tylko tam sieją propagandę Pytanie teraz komu wierzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misza8888 4 Napisano 24 Lipca 2017 1 minutę temu, JarekWML napisał: Nie tylko tam sieją propagandę Pytanie teraz komu wierzyć heheheheeheheheh ja mam własne zdanie na temat tych philipsów i je wyraziłem :)) wierz w komentarze użytkowników na forach... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qsay 2 Napisano 24 Lipca 2017 21 minut temu, stachuu0 napisał: Alert jest tylko przy zajętym gnieździe słuchawkowym - jak w każdym androidzie. Nagrywania nie ma z tego co czytałem, już się burzyli ludzie na innych forach, że by się przydało, bo konkurencja ma. Wersję aktualizacji mam v143 i jest to najnowsza, na stronie TCL'a można sprawdzić. Dzwoniłem na infolinię i na stronie jest błąd, aby pobrać aktualizację trzeba kliknąć w odnośnik o nazwie "Głośniki Harman/Kardon". Jednakże tej aktualizacji nie wgrywałem ponownie i nie wiem czy się różni plikami. Ustawienia stanu wstrzymania są z tego co pamiętam w: Menu (domek) > ustawienia > zasilanie. Co do tego odświeżania: Pytałeś o materiał na którym występują problemy. Mi występują na każdym, ale to może jakies błędy kompresji (x264, HEVC). Pisałeś, że pobrałeś jakieś demka. Mógłbyś udostępnić link? Pobiorę, wrzucę i postaram się nagrać w czym problem. Mi będzie ciężko wyciąć scenę z filmu o wadze 60GB. Pobieralem ktorys z linkow tego tematu: Sluchawki sprawdze w domu, czyli wpinam je, zostawiam, wylaczam tv, wlaczam sprawdzam glosnosc i czy wyskakuje monit o sluchu? Lipa z tym brakiem nagrywania, moze da sie to jakos softow zalatwic, przeciez na cos te 16GB wbudowanej pamieci trza wykorzystac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stachuu0 9 Napisano 24 Lipca 2017 Dokładnie tak. Będę miał chwiłę czasu to sprawdzę te nagrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Egooo 2 Napisano 24 Lipca 2017 A 75 ma mieć 120hz ? Ciekawe jak jest w 65 bo ten by mnie interesował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urania 0 Napisano 24 Lipca 2017 Dnia 22.07.2017 o 22:08, Fjubens napisał: Pytam bo Audiostereo podaje, że sklep LOCOLOCO ma adres...:http://www.audiostereo.pl/sklepy/warminsko-mazurskie/olsztyn/loco-krzysztof-gorski-r82.html "Adres: Piłsudskiego 44 (Hala Urania)" No i mamy "króliczka" . Kolejne wcielenie kikiego-Urania .Umiesz czytać podałem do siebie kontakt wystarczy zadzwonić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 24 Lipca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, urania napisał: No i mamy "króliczka" A właśnie że już mamy "króliczka" : http://www.audiostereo.pl/wasze-typy-i-antytypy-na-inne-zrodla-informacji-o-tematyce-hdtv_113900.html/page__st__480#entry4154458 Edytowane 24 Lipca 2017 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach