Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG 65E6V Test - Signature OLED 4K z HDR

Rekomendowane odpowiedzi

To nie czytaj, skoro to dyrdymały są !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie TV przełomowy pokazujący w końcu możliwości nowych technologii a nie wałkowanie led/lcd. Dell wypuszcza oled 120hz :wub: - w końcu zaczyna coś się dziać, a za 2 góra 3 lata będzie można to kupić w miarę normalnych pieniądzach gdy będzie content a nie parę filmów na krzyż w 4K.

Poza tym pomijam fakt że 4K w 65 calach to jest totalne nieporozumienie ;) - oglądając bluray w formacie kinowym 2.35:1 (czyli faktyczna przekątna ok 49 cali) powinniśmy siedzieć od 1m do maks 2m, żeby w ogóle to całe uhd zobaczyć ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dyskusji widać, że polskie narzekactwo wspina się na najwyższe poziomy. Nikt nie mówi, że ten tv jest dla mas. Tak jak przeciętny Kowalski nie kupuje Lamborghini czy Bentleya, tak samo nie dla niego jest tv za 30 k i nie ma co z tego powodu narzekać.

• Lubię 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie mówi, że OLED jest dla mas. Dla mas za chwilę pojawią się chińskie LCD 4K UHD w baaardzo atrakcyjnych cenach. W Niemczech juz są.

Moim zdaniem OLED powinien oferować najlepszą możliwą jakość obrazu. A widać gołym okiem, że OLEDy staja się coraz lepsze ale w pewnych aspektach jeszcze im brakuje.

Ja zakupię OLEDa nawet za 30 tys o ile spełni moje oczekiwania. Ale mam nadzieję, że najpierw pojawi się taki projektor 4K UHD. Rozmiar robi różnicę, to zawsze mówiłem.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam osobiście nawet jakby teraz taki Oled kosztował te 10 tyś, to nie kupiłby tego , raz że ma wiele nie dociągnięć,dwa to jest to tylko 65 cali i po 3 latach obcowania z taką przekątną , śmiem twierdzić że jest to o dobre 25 cali za mały ekran do kina domowego.O 4K już nawet nie wspomnę bo to nie ma sensu dla przeciętnego wzroku 30-40 latka . :lol: Kolega Irokez już to maglował.Jest to po prostu pokaz technologii jak w chyba 1997 r , wisiały pierwsze plazmy Philipsa (z tragicznym obrazem) 42 calowe za 40 tyś zł . 3-4 lata panowie i będziemy mieli konkurencje i niskie ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam osobiście nawet jakby teraz taki Oled kosztował te 10 tyś, to nie kupiłby tego , raz że ma wiele nie dociągnięć,dwa to jest to tylko 65 cali i po 3 latach obcowania z taką przekątną , śmiem twierdzić że jest to o dobre 25 cali za mały ekran do kina domowego.O 4K już nawet nie wspomnę bo to nie ma sensu dla przeciętnego wzroku 30-40 latka . :lol: Kolega Irokez już to maglował.Jest to po prostu pokaz technologii jak w chyba 1997 r , wisiały pierwsze plazmy Philipsa (z tragicznym obrazem) 42 calowe za 40 tyś zł . 3-4 lata panowie i będziemy mieli konkurencje i niskie ceny.

Pierwsza plazma Philipsa kosztowała 69.999 zł.

Rok 1998.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możliwe , pamiętam dobrze jak wisiał w Warszawskim salonie Philipsa na Placu Konstytucji w cenie 40 tyś !!!!! <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możliwe , pamiętam dobrze jak wisiał w Warszawskim salonie Philipsa na Placu Konstytucji w cenie 40 tyś !!!!! <_<

Bo to promocja była ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz się załozyć?

Mój sąsiad przez płot byl wtedy dyrektorem marketingu w Philips Polska Consumer Electronics.

Do dzis anegdota jest jak w tymze sklepie Pani Basia sprzedawała tą plazmę. A znałem ja osobiscie bo trochę klocków Marantza w cenach pracowniczych w tym sklepie od Niej kupowałem. Klient przyszedl, popatrzył, popytał, pomyslał. Następnego dnia przyszedł, mowi ... biorę i wyjał odliczony zwitek banknotow ... jak się okazało po przeliczeniu ... 7000 zł. Jak Pani Basia pokazala mu cene z usmiechem twierdząc, że trochę mu brakuje to prawie uciekl ze sklepu.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Basia z Piły?

Miałem przez jakiś czas 65EC970. Troche wg mnie wad posiada i jedna zasadnicza - nie jest płaski.

Dlatego biorąc pod uwagę jakość/cena w planach mam 65EF950. Nie sadze by 65E6 był wart podwójnej ceny 65EF950

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dyskusji widać, że polskie narzekactwo wspina się na najwyższe poziomy. Nikt nie mówi, że ten tv jest dla mas. Tak jak przeciętny Kowalski nie kupuje Lamborghini czy Bentleya, tak samo nie dla niego jest tv za 30 k i nie ma co z tego powodu narzekać.

Czytanie ze zrozumieniem kuleje. Chodzi o dysproporcje.

Lambo i Bentleya kupują panienki, Koenigsegg jest dla facetów. :P:D

Tak na marginesie, to LG wprowadziło pierwsze tv LCD

,monstrualnych rozmiarów.

Edytowane przez artomoher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytanie ze zrozumieniem kuleje. Chodzi o dysproporcje.

Lambo i Bentleya kupują panienki, Koenigsegg jest dla facetów. :P:D

Tak na marginesie, to LG wprowadziło pierwsze tv LCD

,monstrualnych rozmiarów.

Posłuchaj internetowy trollu, nie podoba Ci się to wyjedź lub zmień swoją pracę a nie robisz personalne wycieczki.

Porównywanie Polski do innych krajów jak Niemcy i Francja, trącą trochę brakiem znajomości historii. Z tego co osiągnęliśmy powinniśmy być dumni, a nie narzekać bo tak jest najłatwiej.

P.S. Koniec offtopa, skupmy się może na dyskusji na temat TV

Edytowane przez Irokez
  • Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irokez - pipi się cieciu.

Takim wpisem kolego potwierdzasz tylko wpis Irokez.

A może by tak coś konstruktywnego, coś co chętnie przeczyta reszta forumowiczów.

• Lubię 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irokez - pipi się cieciu.

Obywatel tego kraju, kolega nie przejdzie mi przez gardło, potrafi jedynie pisać w tym właśnie stylu.

Sprawdźcie proszę ile ten waszmość napisał na tym portalu MERYTORYCZNYCH POSTÓW.

Sprawdźcie ile POPEŁNIŁ TESTÓW.

I wtedy wszystko stanie się jasne.

Az dziwię się, że Gmeru go jeszcze toleruje. Wcześniej takie trolle po dwóch tygodniach lądowały na śmietniku historii. No cóż, jak widzimy dookoła świat się zmienia i niekoniecznie w dobrym kierunku.

PS. jestem przygotowany na podobne wpisy w stosunku do mojej osoby. Bo my się nie kochamy :).

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje , że większość nie jest zainteresowana odczuciem mniejszości(sic!). Mnie dziwi , że można tego nie dostrzegać.

Jak się ma np. cena tego tv w Danii na poziomie 59900 DKK , gdzie zarobki przeciętnego Larsena są w granicach 25000 DKK netto / miesiąc, a u nas cena tv 29999 PLN, gdzie zarobki przeciętnego Kowalskiego to 2100 PLN netto / miesiąc ???!!! (sic!) Mówi Ci to coś ???

Uprościłeś zbytnio :

a) nie ma sensu porównywać ceny w Polsce i Danii bez uwzględnienia kosztów życia - Dania (podobnie zresztą jak Norwegia i Szwecja) jest krajem gdzie te koszty są bardzo wysokie. Byłem parę razy zawodowo w Danii i muszę przyznać, że byłem zdziwiony/zaskoczony że:

- ceną piwa w pubie - ok. 40 -60pln za butelkę, w sklepie 10-14 pln za kg jabłek, 12-20 pln za bochenek prawdziwego chleba, Snickers 6 pln

- faktem, że mieszkańcy Kopenhagi przeprowadzają się do Szwecji (Malmo) tak wysokie są ceny mieszkań/domów w stolicy i codziennie dojeżdżają do pracy prawie 100km

- za 1 dobę parkingu auta w centrum zapłaciłem jakieś 200 pln

+ ilością osób na ulicy stolicy, którzy oglądali się za "zwykłym" Porsche Panamerą

b ) pewnie jesteś zbyt młody aby to wiedzieć czy pamiętać, ale jeszcze w latach 80 tych w Polsce szczytem marzeń był japoński kolorowy telewizor sterowany pilotem (Sony, Sanyo, Hitachi, Otake itp.) - takie cuda można było kupić w Baltonie lub Pewexie za dewizy/bony

telewizor w rozmiarze bodaj 20 lub 21 cali kosztował ok 550-600 USD, przy średniej pensji w tamtym czasie ok. 20-30 USD, przelicz sobie ile za dzisiejszą średnią krajową można nabyć "kolorowych telewizorów na pilota"

I w tym momencie zastanów sie, gdzie byliśmy wtedy a gdzie jesteśmy teraz.

PS. Poza tym nie rozumiem, dlaczego wydaj się Tobie, że jesteś "większością".

Edytowane przez Xisiek
  • Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irokez, 2.35:1 - przekątna wyniesie 61 cali. To powierzchnia ekranu zmniejszy się o 25%

Przekątna wyświetlanego obrazu zmniejsza się o 6%

Faktycznie walnąłem się w obliczeniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś ładowałem tv LG (większość dość nowe modele 4K) do serwisu we Wrocławiu,,, nie spodziewałem się jednak że wśród nich będzie tak dużo 4K OLED`ów (naliczyłem około 30 sztuk),,, sam celuję raczej w model z Fuj HD choć napałka nieco osłabła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś ładowałem tv LG (większość dość nowe modele 4K) do serwisu we Wrocławiu,,, nie spodziewałem się jednak że wśród nich będzie tak dużo 4K OLED`ów (naliczyłem około 30 sztuk),,, sam celuję raczej w model z Fuj HD choć napałka nieco osłabła...

Nie strasz mnie, mam 65b6j .Po dwóch philipsach 65pus9809 miałem nadzieje na dobry telewizor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obywatel tego kraju, kolega nie przejdzie mi przez gardło, potrafi jedynie pisać w tym właśnie stylu.

Sprawdźcie proszę ile ten waszmość napisał na tym portalu MERYTORYCZNYCH POSTÓW.

Sprawdźcie ile POPEŁNIŁ TESTÓW.

I wtedy wszystko stanie się jasne.

Az dziwię się, że Gmeru go jeszcze toleruje. Wcześniej takie trolle po dwóch tygodniach lądowały na śmietniku historii. No cóż, jak widzimy dookoła świat się zmienia i niekoniecznie w dobrym kierunku.

PS. jestem przygotowany na podobne wpisy w stosunku do mojej osoby. Bo my się nie kochamy :).

Popieram pmcomp!!! Ten troll ma chyba za dużo czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie strasz mnie, mam 65b6j .Po dwóch philipsach 65pus9809 miałem nadzieje na dobry telewizor.

Typ z 10 postami to troll samsunga, serio się na to złapałeś (50gr za wpis)? :D /czekam na jego kontrę że sam nie mam więcej

Edytowane przez techmindyo
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No...sprzęt i wyposażenie - BAJKA

Tylko cena rozwala....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi