mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 Tcl odpala filmy na yt w formacie mp4 z max rozdzielczoscia 720p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 14 Lipca 2016 Kontaktowaliśmy się w międzyczasie z producentem. Niebawem otrzymamy nowy firmware do telewizora (hehe tak wiem, jak to śmiesznie brzmi dla niektórych z Was ). Faktem jest jednak, że nasz egzemplarz jest samplem, który krąży od tak dawna, że nawet nie potrafił się sam zaktualizować do tego softu, który ładowany jest obecnie fabrycznie. Stąd na pewno niemożność wejścia w Smart TV i prawdopodobnie mankamenty z upłynniaczem. Jak tylko zweryfikujemy te sprawy to zaktualizujemy test. W obecnej chwili uzupełniłem go o zdjęcie kolorowej czcionki bez chromy 4:4:4, bo zawsze pokazuję jak wygląda to gdy jest chroma, a na czas publikacji TCL'a zapomniałem, więc się poprawiam. Teraz odnośnie wypowiedzi jakoby telewizor ten wspierał HDR (co jest oczywiście bzdurą). Napiszę Wam krótkie wyjaśnienie, które możecie (powinniście) wklejać wszędzie tam, gdzie szerzona jest dezinformacja na ten temat: Jak wspomniałem już pliki z HDR to nic innego jak zwykłe 10 bitowe filmy, ale zakodowane w szczególny sposób, przez co muszą zostać odpowiednio zinterpretowane by efekt HDR działał. Jeśli nie zostaną odpowiednio odczytane, to zobaczymy na ekranie "szmatę". Określenie to wcale nie jest obrazą czegokolwiek. Jest to niemalże fachowe określenie, bowiem wszyscy pracownicy studio tak właśnie nazywają materiały logarytmiczne z kamer, wyświetlane na monitorze bez konwersji - wyprane i bez kontrastu. Prawie to samo dzieje się jeśli odtwarzamy pliki HDR bez interpretacji jako HDR. No bo czy jeśli wstawię Wam klatkę z filmu HDR to macie HDR na monitorze? No oczywiście, że nie. Mamy wyprany z kolorów i kontrastu obrazek i tak samo wygląda on na TCL S7906, tudzież każdym innym telewizorze bez obsługi HDR. Jednak wyświetla się. No więc co, działa? Jeżeli tak ktoś uważa, to równie dobrze może wymontować silnik z samochodu i twierdzić, że jeździ. No bo przecież z górki się stacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Lipca 2016 Cholera ze szmata teafilem idealne Maćku dzięki za wyjaśnienia a co do wklejanka nie wiem czy jest sens. A nowy firmware.......... no cóż zapodajcie I dawajcie znać Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 Nie ma sensu wklejać, bo "admin" wykasuje to w 5 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BenKane 0 Napisano 14 Lipca 2016 Biorąc pod uwagę że chciałbym model 50", który wykorzystywany byłby jako monitor to czy jest jakiś konkurent z 4K dla tego telewizora w cenie 2500-3000zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 Kolejny gwóźdź na kikiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Lipca 2016 Wychodzą tajne softy Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 14 Lipca 2016 Naturalnie, instalowanie/zastepowanie oryginalnego softu producenta oprogramowaniem nieautoryzowanym/firm trzecich jest naruszeniem warunkow gwarancji w przypadku kazdego producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karl4 0 Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) TCL s7906 nie obsługuje kodeka VP9, treści z YouTube są odtwarzane tylko w rozdzielczości hd :-/ kontaktowałem się z firmą tcl przez fb i nie jest im znany termin wypuszczenia aktualizacji softu z kodekiem VP9 ponieważ narazie ograniczają ich prawa licencyjne :-/ krótko mówiąc nie wiadomo czy wogole wykupią licencję na kodek VP9 :-/ Edytowane 14 Lipca 2016 przez karl4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Lipca 2016 Czyli nie wykupią Szkoda Wysłane z mojego SM-N910C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Nie dziwie sie... Sprawa nabiera rozpędu Edytowane 14 Lipca 2016 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) QUOTE=kiki;1278606]Te są modele 100Hz - Sony 55W809 ten jest 100Hz fullhd - Philips 55PUS6561 - ten jest 100Hz , 4K, Android, Kodi, Ambilight - TCL 58 S7806 - ten jest 100 Hz, 4K - Philips 55PUS7100 Ten jest extra z wyższej półki , chociaż 50 Hz. Od jutra jest przez kilka dni specjalna promocja na wszystkie modele. Dotyczy cen, kalibracji i specjalnego prezentu. Fiu fiu Beda z 50%rabatem i z softem gratis Wysłane z mojego SM-N910C Edytowane 14 Lipca 2016 przez Piteron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 14 Lipca 2016 Ze Wam sie chce... Jesli moglbym zasugerowac - wyslalbym zapytanie do TCL z prosba o oficjalne stanowisko w tej sprawie. Ps. Pisanie o techniku, a w kontrze kiki o szefie technikow brzmi delikatnie mowiac jak zabawa w piaskownicy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 14 Lipca 2016 I po tym właśnie poście moje konto zostało zbanowane. Który pkt regulaminu złamałem...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piteron 228 Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) Mafiozo Spoko nic sie nie mart Nigdy tego nie robilem ale te sprawy poleciały za daleko Pw Kiki Z przykrością Ci powiem że nie dostaniesz informacji pełnej bo mimo ze kilka razy prosiłem Cię o zachowanie dżentlemeńskie to wyklepałeś wszystko chcąc błysnąć na forum. Byłeś jedynym znajomym z setek które poznałem na forum który się tak zachowuje. Oficjalnie. Tak otrzymujemy aktualizacje od różnych producentów mimo, że nie jest pokazywana oficjalnie na ich stronach. To jest zgodne z prawem i z ustaleniami co mamy z ty robić. Nie mamy własnych działań żadnych bez zgody producenta. Bardzo więc prosze Piotra lub Macieja o wyjaśnienie tej sprawy u źródła. Przecież to śmierdzi na odległość a napewno podpada pod artykuł o nieuczciwej konkurencji Wysłane z mojego SM-N910C Edytowane 14 Lipca 2016 przez Piteron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniel57 51 Napisano 15 Lipca 2016 Temat robi się bardzo , bardzo nie merytoryczny żeby nie użyć dosadniejszych określeń. Muszę dać sobie spokój z przeglądaniem forum. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 15 Lipca 2016 To prawda, należałoby założyć dodatko temat on tym "sprzedawcy". Jest o jego kalibracjach to teraz może być o BOK. Ten temat oberwał takimi postami, ponieważ Maciej z Gmeru udaremnili przypadkiem duży przekręt akurat związany z tą marką tv 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Davaeorn 7 Napisano 15 Lipca 2016 dzisiaj będzie "test" s79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 15 Lipca 2016 " ... nasz egzemplarz jest samplem, który krąży od tak dawna, że nawet nie potrafił się sam zaktualizować do tego softu, który ładowany jest obecnie fabrycznie. Stąd na pewno niemożność wejścia w Smart TV i prawdopodobnie mankamenty z upłynniaczem. Jak tylko zweryfikujemy te sprawy to zaktualizujemy test. ". Czyli co Panowie testowali i po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 15 Lipca 2016 (edytowane) I po tym właśnie poście moje konto zostało zbanowane. Który pkt regulaminu złamałem...? Capo di tutti - złamałeś ten sam ptk. co ja , czyli niewygodne pytania i brak argumentów oponenta. Wiesz ...ban/any są dobre i zawierają potas, więc olej to ! Edytowane 15 Lipca 2016 przez artomoher 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lahcim 27 Napisano 15 Lipca 2016 " ... nasz egzemplarz jest samplem, który krąży od tak dawna, że nawet nie potrafił się sam zaktualizować do tego softu, który ładowany jest obecnie fabrycznie. Stąd na pewno niemożność wejścia w Smart TV i prawdopodobnie mankamenty z upłynniaczem. Jak tylko zweryfikujemy te sprawy to zaktualizujemy test. ".Czyli co Panowie testowali i po co ? Testowali to co im producent przysłał do testów czyli to co według producenta ma najlepsze bo takie się właśnie do testu przysyła. Pewnie sprawdzili czy jest dostępna aktualizacja oprogramowania online i nic nie pobierało. 2015 widzę ze jesteś mocny haha naprawdę czy nie lepiej by ci było na forum locokiki ego ? Bez obrazy chodzi o podejście do testów bo to nie Gmeru produkuje ten tv tylko tcl wiec czyja to wina co testowali ? Oni nie ustawiają testów jak locokiki tak jak potrzeba w danym momencie i tak jak się robi sondaże w naszym kraju. Jakie możesz mieć do Gmeru i Maciej pretensje co testowali jak taki tv dostali od producenta ? Teraz to w Polsce każdy ma nawet najbardziej absurdalne roszczenia i pretensje o wszystko a najczęściej do tych co nie zawinili. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 15 Lipca 2016 Capo di tutti - złamałeś ten sam ptk. co ja , czyli niewygodne pytania i brak argumentów oponenta. Wiesz ...ban/any są dobre i zawierają potas, więc olej to ! Spoko. Bana mam do 21 lipca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 15 Lipca 2016 Eeeeeeeeeeeee tam, to tylko taki (a la) nuuuuu, nuuuuuuuu , Ty nieposłuszny. Taki też miałem , a teraz konkretnie dożywotni, ale nie żałuję. Przynajmniej nie muszę czytać monotematycznego, bajkopisarza Lolka. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 15 Lipca 2016 " ... nasz egzemplarz jest samplem, który krąży od tak dawna, że nawet nie potrafił się sam zaktualizować do tego softu, który ładowany jest obecnie fabrycznie. Stąd na pewno niemożność wejścia w Smart TV i prawdopodobnie mankamenty z upłynniaczem. Jak tylko zweryfikujemy te sprawy to zaktualizujemy test. ".Czyli co Panowie testowali i po co ? Rola testera nie jest sprawdzanie sprzetu tylko jego testowanie. O kopletnosc wyposazenia, aktualizacje itp. rzeczy musi zadbac dystrybutor. To on jako zywo jest zainteresowany tym aby sprzet wypadl mozliwie naj w tescie. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach