Barnaba 1 073 Napisano 21 Grudnia 2022 7 minut temu, qazar napisał: dziś żałuje jednak, że zmieniłem 83G23 na 65S95B Poważnie zamieniłeś oleda na mniejszego??!! To pierwszy znany mi przypadek - musiałeś mieć bardzo ważne powody? Przeprowadzka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 5 minut temu, MarcinC napisał: Natomiast brawo dla samsunga za pozbycie się baterii i ładowania solarnego. Nikt na to nie wpadł Urządzenia ładowane solarnie występują na bazarkach od kilku lat.Może w galeriach handlowych dla ''Nowobogackich ''to nowość? Edytowane 21 Grudnia 2022 przez gangi007 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodlasty 18 Napisano 21 Grudnia 2022 Zmiana telewizora z większego na mniejszego, to nieporozumienie. Co do pilota, ja uważam, że jest ok. Może mógłby być ze szczotkowanego aluminium Jest to co powinno być. W poprzednim TV miałem nawet klawiaturę i co z tego jak po latach się wytarła i przestała być funkcjonalna. 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prodarek 85 Napisano 21 Grudnia 2022 Niektórzy robią więcej na tv niż oglądanie reklam do kanapek przy jedzeniu w kuchni. Wtedy faktycznie wystarczy włącz i wyłącz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 21 Grudnia 2022 To że tobie wystarczy 5 klawiszy na krzyż i taka podstawowa funkcja jak wybór źródła jest zbędną (bo przecież lepiej jest klikać przez menu) to twoja sprawa! Jak sobie pilotem klikasz strzałkami to świetne hobby, nie ma co 😃 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 5 minut temu, gangi007 napisał: Urządzenia ładowane solarnie występują na bazarkach od kilku lat.Może w galeriach handlowych dla ''Nowobogackich ''to nowość? gongi pewnie sam handlujesz w Łodzi na tych bazarkach skoro masz tak rozległą o nich wiedzę XD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 21 Grudnia 2022 6 minut temu, Barnaba napisał: Poważnie zamieniłeś oleda na mniejszego??!! To pierwszy znany mi przypadek - musiałeś mieć bardzo ważne powody? Przeprowadzka? Tak przeprowadzka, tylko żeby było zabawnie, mam oddzielny pokój kinowy i chciałem zmienić na QD-OLEDA (wiesz ta nowa jakość 😉 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 1 minutę temu, prodarek napisał: Niektórzy robią więcej na tv niż oglądanie reklam do kanapek przy jedzeniu w kuchni. Wtedy faktycznie wystarczy włącz i wyłącz To napisz nam co robisz z tym tv więcej i jakich to klawiszy jeszcze używasz oprócz tych, które wypisałem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, jodlasty napisał: Zmiana telewizora z większego na mniejszego, to nieporozumienie. Co do pilota, ja uważam, że jest ok. Może mógłby być ze szczotkowanego aluminium Jest to co powinno być. W poprzednim TV miałem nawet klawiaturę i co z tego jak po latach się wytarła i przestała być funkcjonalna. Tak, zgadzam się, to nieporozumienie. Człowiek uczy się na błędach 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodlasty 18 Napisano 21 Grudnia 2022 To jest forum, tutaj są sami maniacy. Codziennie kalibrują swoje ekrany, poprawiają dźwięk i cały czas coś tam zmieniają w ustawieniach. Ja ustawiłem raz i już tylko oglądam. Do korzystania z PS5 i aplikacji typu netflix, czy HBO, wystarczą 4 klawisze na krzyż. 3 minuty temu, qazar napisał: Tak, zgadzam się, to nieporozumienie. Człowiek uczy się na błędach 😄 Ja chciałem też popełnić taki błąd (przyoszczędzić), ale żona stanowczo się sprzeciwiła. A pamiętam jak kupiłem Philipsa 65" to na początku gadała, że po co taki wielki telewizor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 O tym właśnie mówię - pilot jak to pilot każdy telewizor ma właściwie takiego samego. Czepianie się pilota bo akurat się popsuł największemu nadętemu burakowi na tym forum, który robi awantury z byle gó... Takim to nawet jakby przysłali z tym pilotem dwa dodatkowe to nadal by smarował bo jego życie toczy się w większości w świecie wirtualnym. I jeszcze kupił w promce. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 21 Grudnia 2022 6 minut temu, jodlasty napisał: To jest forum, tutaj są sami maniacy. Codziennie kalibrują swoje ekrany, poprawiają dźwięk i cały czas coś tam zmieniają w ustawieniach. Ja ustawiłem raz i już tylko oglądam. Do korzystania z PS5 i aplikacji typu netflix, czy HBO, wystarczą 4 klawisze na krzyż. Ja chciałem też popełnić taki błąd (przyoszczędzić), ale żona stanowczo się sprzeciwiła. A pamiętam jak kupiłem Philipsa 65" to na początku gadała, że po co taki wielki telewizor. Tu nie była kwestia oszczędności, a chęć obcowania z nową jakością/technologią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 21 Grudnia 2022 8 minut temu, MarcinC napisał: gongi pewnie sam handlujesz w Łodzi na tych bazarkach skoro masz tak rozległą o nich wiedzę XD Przykro mi pudło.Ale prawda jest taka sprzedawca,kupujący w Łodzi jest bardzo dziwny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 28 minut temu, MarcinC napisał: A, że tak zapytam: co jest totalnym nieporozumieniem w pilocie od Samsunga? Mam takiego pilota od wielu, wielu lat i jedyne co na nim naciskam to strzałka w górę, dół, lewo, prawo, OK, wstecz oraz włącz wyłącz. Potrzeba tutaj rzeczywiście niesamowitego rozwiązania🤣😨Natomiast brawo dla samsunga za pozbycie się baterii i ładowania solarnego. Nikt na to nie wpadł. Bardzo przydatna sprawa. Widocznie twoja ograniczona inteligencja i brak mozliwosci przyswajania bradziej skomplikowanych rozwiązań nie pozwalaja ci ogarnąć lepszych rozwiązań typu remote control. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 21 Grudnia 2022 23 minuty temu, Barnaba napisał: Poważnie zamieniłeś oleda na mniejszego??!! To pierwszy znany mi przypadek - musiałeś mieć bardzo ważne powody? Przeprowadzka? I tak mało kto ogląda z referenyjnej odległośći.Ludzie sie chwalą salonami po 100 mk i oglądają z 10 metrów na 65'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 21 minut temu, MarcinC napisał: O tym właśnie mówię - pilot jak to pilot każdy telewizor ma właściwie takiego samego. Czepianie się pilota bo akurat się popsuł największemu nadętemu burakowi na tym forum, który robi awantury z byle gó... Takim to nawet jakby przysłali z tym pilotem dwa dodatkowe to nadal by smarował bo jego życie toczy się w większości w świecie wirtualnym. I jeszcze kupił w promce. Uważaj z epitetami bo w necie bardzo łatwo sprawdzić kto ty zacz, skad nadajesz i gdzie chadzasz. A potem mozliwosci jest mnostwo, np. kara jednego roku pozbawienia wolnosci, sprawdź sobie kk. A jesli ewidentne wady tego TV sprowadzasz jedynie do fabrycznie niedziałajacego pilota to … do „małej inteligencji” dodam jeszcze brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. A to poziom szkoly podstawowej. Utknąłeś tam w ostatniej ławce bez swiadectwa ukończenia? Wcale bym się nie zdziwił. Przeczytaj jeszcze raz co napisalem wczesniej, potem jeszcze raz i jeszcze raz. A oze w międzyczasie przyda ci sie zimn6 prysznic bo hormony ci buzują. Moze jednak cos do ciebie dotrze? A moze kupisz, samodzielnie przetestujesz i podzielisz sie swoimi wrażeniami? Edytowane 21 Grudnia 2022 przez pmcomp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 13 minut temu, pmcomp napisał: Widocznie twoja ograniczona inteligencja i brak mozliwosci przyswajania bradziej skomplikowanych rozwiązań nie pozwalaja ci ogarnąć lepszych rozwiązań typu remote control. I ty piszesz błaznie o remote control? Ty który nastukał z 15 postów bo ci pilot solarny nie działał? Tak, nie potrzebuję żadnego remote control bo nim odpalę aplikację w telefonie to już dawno zacznę oglądać serial na netflix. Ty lepiej naucz się korzystać z solarnego ładowania bo widzę, że bardzo pod górkę z nowoczesnymi rozwiązaniami jak to już wyżej napisano rodem z bazarów znanych od lat. 15 minut temu, gangi007 napisał: I tak mało kto ogląda z referenyjnej odległośći.Ludzie sie chwalą salonami po 100 mk i oglądają z 10 metrów na 65'' A co niby mają kupić za telewizor jak mają salon 100 metrów? Co za mądrala. Chciałbyś mieć w życiu takie zmartwienia jak salon 100 metrów hahahaha 8 minut temu, pmcomp napisał: Uważaj z epitetami bo w necie bardzo łatwo sprawdzić kto ty zacz, skad nadajesz i gdzie chadzasz. A potem mozliwosci jest mnostwo, np. kara jednego roku pozbawienia wolnosci, sprawdź sobie kk. A jesli ewidentne wady tego TV sprowadzasz jedynie do fabrycznie niedziałajacego pilota to … do „małej inteligencji” dodam jeszcze brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem. A to poziom szkoly podstawowej. Utknąłeś tam w ostatniej ławce bez swiadectwa ukończenia? Wcale bym się nie zdziwił. Przeczytaj jeszcze raz co napisalem wczesniej, potem jeszcze raz i jeszcze raz. A oze w międzyczasie przyda ci sie zimn6 prysznic bo hormony ci buzują. Moze jednak cos do ciebie dotrze? A moze kupisz, samodzielnie przetestujesz i podzielisz sie swoimi wrażeniami? hahaahahahahahahahahaha Nazywam się Marcin. Podpowiem ci zebyś miał łatwiej panie NONAME PMCOMP. Lepiej skasuj połowę postów z tego forum bo na ciebie to by znalazł więcej niż na całe to forum razem wzięte. Nie strasz nie strasz bo się zesr. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 44 minuty temu, MarcinC napisał: To napisz nam co robisz z tym tv więcej i jakich to klawiszy jeszcze używasz oprócz tych, które wypisałem Ja ci odpisze bo ty kochasz mnie i kochasz to co poszę: - brak klawiszy numerycznych czyli brak szybkiego wyboru oglądanych kanałow z DVBT/S/C - brak szybkiego i bezposredniego wyboru źrodła - brak bezposredniego wyboru aspect ratio obrazu - brak szybikiego wyboru ustawień telewizora (jak setup) Wystarczy? To tak jak porownać pilot od Egreat A5 ( taki z dwom klawiszami na krzyż) do pilota OPPO. Identycznie jak klasa obu urządzeń. BTW Samsung wzial kase od Netflixa, Amazona i Disneya za klawisze skrotow do ich aplikacji. Czyli nie bylli jednak tacy prosci i oszczedni? Edytowane 21 Grudnia 2022 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Czyli 99% z tych co wypisałeś NIKT nie potrzebuje w dzisiejszych czasach (aspect ratio mnie rozbroiło, lata 90). Całe szczęście, że to nie ty odpowiadasz za jakiekolwiek projekty pilotów Edytowane 21 Grudnia 2022 przez MarcinC 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 3 minuty temu, MarcinC napisał: I ty piszesz błaznie o remote control? Ty który nastukał z 15 postów bo ci pilot solarny nie działał? Tak, nie potrzebuję żadnego remote control bo nim odpalę aplikację w telefonie to już dawno zacznę oglądać serial na netflix. Ty lepiej naucz się korzystać z solarnego ładowania bo widzę, że bardzo pod górkę z nowoczesnymi rozwiązaniami jak to już wyżej napisano rodem z bazarów znanych od lat. A co niby mają kupić za telewizor jak mają salon 100 metrów? Co za mądrala. Chciałbyś mieć w życiu takie zmartwienia jak salon 100 metrów hahahaha hahaahahahahahahahahaha Nazywam się Marcin. Podpowiem ci zebyś miał łatwiej panie NONAME PMCOMP. Lepiej skasuj połowę postów z tego forum bo na ciebie to by znalazł więcej niż na całe to forum razem wzięte. Nie strasz nie strasz bo się zesr. och chlopczyku, chlopczyku … nigdy nie dorosniesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gangi007 345 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 10 minut temu, MarcinC napisał: Chciałbyś mieć w życiu takie zmartwienia jak salon 100 metrów hahahaha Ha ha.W salonie 110mk nie oglądam na 65''. Profanacja była by to.65'' max to 3 metry Edytowane 21 Grudnia 2022 przez gangi007 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, MarcinC napisał: Co za mądrala. Chciałbyś mieć w życiu takie zmartwienia jak salon 100 metrów hahahaha To odpowiedz nie na moj post ale zapytam w twoim stylu: czy z ciebie wyszedł wlaśnie kawał małego, zakompleksionego chujka … ? 😡 Edytowane 21 Grudnia 2022 przez pmcomp 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 21 Grudnia 2022 Uważaj na słowa bo zbieram na ciebie dowody do płokułatuły 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 21 Grudnia 2022 3 godziny temu, gangi007 napisał: Ha ha.W salonie 110mk nie oglądam na 65''. Profanacja była by to.65'' max to 3 metry Dokładnie 65" oglądam z 2,9m co i tak jest słabe. Sala była od początku na 83" i więcej, ale jednak wygrała chęć testu nowego. Podobno na CES ma być premiera 77" to zobaczymy 😉 Wracając do tematu, bo widzę, że w komentarzach offtopic i [beeep]burza 😄 Faktycznie QD-OLED ma znakomitą równomierność szarości czy bieli i faktycznie po doświadczeniach z WRBG oledami, to spory plus! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 21 Grudnia 2022 2 godziny temu, qazar napisał: Faktycznie QD-OLED ma znakomitą równomierność szarości czy bieli i faktycznie po doświadczeniach z WRBG oledami, to spory plus! Pelna zgoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach