Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój ojciec ma taki problem z cx, że co jakiś czas gubi ustawienia kanałów, a także nie da się przełączyć np. na kanał 119. Tv chwilę myśli i przełącza na 1. To tak w ogólnym skrócie.

Kablówka Upc przez kartę ci+.

Myślicie, że to problem po stronie tv? W Upc póki co przez telefon tak stwierdzili, jutro będzie dzwonił do Lg.

Może spotkał się ktoś z podobnym problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo maksymalnie wykorzystanych możliwości HDR rtings zaleca ustawić OLED Light na 100, maksymalną jasność na wysoki, odcień na Ciepły2, oraz kontrast dynamiczny na średni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pojawila się, poprawka do trybu gry.

3.21.16

Edytowane przez wincent19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nowy soft a nie sama poprawka. Dodać należy , że po każdej aktualizacji softu TV zmieniają się parametry ekranu i należy od nowa ustawiać każde źródło sygnału.

Wielu z Was ma pewnie jeszcze soft 03.11.30 nowszy 03.21.09 już jest w rolloucie do telewizorów a mój dostał dzisiaj kolejny soft 03.21.16

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

przeczytałem wątek i widzę raczej pozytywne opinie. Czy z perspektywy czasu, dzisiaj kupilibyście CX pod nowe konsole i filmy? (Telewizji brak)

Szykuję się na 77cali.

pozrawiam i będę wdzięczny za podpowiedz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, ze tak. 

Jestem zadowolony,  oled imo jest bezkonkurencyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój stoi cały czas na 03.11.30. Jak to jest możliwe że można dostać już soft z poprawką a ja nawet nie mam tego bez poprawki? Chyba nawet jak go ściągnę z koreańskiej strony to mi nie zainstaluje.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi być wersja eu, aktualizacja przychodzi cyklicznie. 

Na stronie lg ,aktualnie 3.21.09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, kotlet_schabowy said:

przeczytałem wątek i widzę raczej pozytywne opinie. Czy z perspektywy czasu, dzisiaj kupilibyście CX pod nowe konsole i filmy? (Telewizji brak)

Zdecydowanie tak, przy czym mam też B7 (zmienialem z 55" na 65") i nie widzę istotnej różnicy w obrazie, tzn. nadal jest baaaardzo dobry (po kalibracji), a teraz dodatkowo większy :) Matryce OLED od LG osiągnęły pewien poziom i jest on niezmienny, czy pojawią się jakieś rewolucje w 2021 to się okaże. W każdym razie do gier czy filmów to co jest, jest świetne, niech nikt nie da sobie wcisnąć ciemnoty, że HDR na poziomie 500-800 to mało, w ciemnym pokoju to wypala oczy.

• Plusik 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super, bardzo Wam dziękuję - czas powoli szukać dobrej oferty :) czy każdy z Was ma model OLED77CX3LA? czy też czasami są modele z różną "końcówką" 3LA?

wolę się upewnić, bo to są często niuanse, a potem się okazę, że HDMI 2.1 braknie lub czegoś innego i się załamię :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te oznaczania różnią się między krajami, jak kupisz w PL z polskiej dystrybucji to będzie właśnie taka końcówka. Według mojej wiedzy nie ma różnych wersji CX między krajami w sensie różnic na poziomie portów HDMI itd., takie różnice są między seriami czyli BX vs CX.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mojego ojca dalej to samo - problem z modułem CI+. Lg umywa ręce i każą czekać na jakąś aktualizację. Tv dalej sobie wywala listę kanałów co jakiś czas, a co jakiś działa normalnie. Na infolinii olewka totalna. Ehh, a tak go namawiałem na tego oleda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Kmicic13 napisał:

U mojego ojca dalej to samo - problem z modułem CI+. Lg umywa ręce i każą czekać na jakąś aktualizację. Tv dalej sobie wywala listę kanałów co jakiś czas, a co jakiś działa normalnie. Na infolinii olewka totalna. Ehh, a tak go namawiałem na tego oleda.

Moze popros UPC o zmianę modułu, lub dekoder. Wtedy sprawdzisz,  czy to nie problem z modułem. 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Grudzi72 napisał:

Moze popros UPC o zmianę modułu, lub dekoder. Wtedy sprawdzisz,  czy to nie problem z modułem. 

Pozdrawiam.

Upc od razu zastrzegło, że problem leży po stronie tv.

Zresztą, na starym Samsungu w drugim pomieszczeniu wszystko działa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Dawno tu nie zaglądałem..😉 Jako użytkownik LG OLED65CX3 i modułu CI+ z UPC  mogę potwierdzić, iż są "problemy z EPG" i wówczas komfort pracy z TV spada niemal do 0 ponieważ powoduje to problem przy zwykłej zmianie kanału.

TV co jakiś czas zwyczajnie "EPG gubi" - doraźnie pomaga wyłaczenie listwy zasilającej na kilka minut.

Dziś po aktualizacji do 3.21.16  "działa".....Jak długo ?...zobaczymy ?

( "stara" plazma nie miała takich problemów ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam
Od kilku dniu posiadam model 65CX, podczas oglądania różnych materiałów z lewej strony zauważyłem delikatnie odcień różowego koloru względem reszty.
Odpaliłem różne plansze testowe i jest to najbardziej widoczne na białym lub szarym tle, gdy patrze lekko pod kątem to tego już nie widać. Ktoś wie o co z tym chodzi ? TV zakupiony jako nowy w rtv agd przez internet.

Pozdrawiam

20210119_141122.jpg

20210119_141330.jpg

20210119_141909.jpg

20210119_142012.jpg

20210119_142649.jpg

20210119_142706.jpg

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć kupiłem oleda GX i przywiozłem sobie go autem do domu nie sprawdzając w sklepie (olbrzymi błąd) 

Rozpakowuje w domu a tam skrzywiony tv... w sklepie rękojmia nie obejmuje bo wiozłem do domu sam i powiedzieli ze przy transporcie pewnie się wygiął.

No to pytanie do znawców na forum myślicie że moge spróbować wygiąć ten tv w drugą stronę ? jeśli tak to czy ktoś ma jakiś pomysł zeby zrobic to bezpiecznie tak zeby matryca nie strzeliła... 

Dodam że matryca jest nie uszkodzona

z góry dziekuje za rady... "do kosza... "

• Zmieszany 2
  • Smutny 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, sochanus napisał:

Cześć kupiłem oleda GX i przywiozłem sobie go autem do domu nie sprawdzając w sklepie (olbrzymi błąd) 

Rozpakowuje w domu a tam skrzywiony tv... w sklepie rękojmia nie obejmuje bo wiozłem do domu sam i powiedzieli ze przy transporcie pewnie się wygiął.

No to pytanie do znawców na forum myślicie że moge spróbować wygiąć ten tv w drugą stronę ? jeśli tak to czy ktoś ma jakiś pomysł zeby zrobic to bezpiecznie tak zeby matryca nie strzeliła... 

A to sprzedawca sam nie sprawdził matrycy przed wydaniem telewizora? Dziwne bo jak ja kupowałem to sprzedawca sam z siebie sprawdził matryce czy jest w całości. Ogólnie nie wiem czy to będzie bezpieczne wyginać ją w druga stronę. Zależy tez jak bardzo skrzywiona jest matryca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.01.2021 o 01:19, FUNBOY ;) napisał:

Apropo maksymalnie wykorzystanych możliwości HDR rtings zaleca ustawić OLED Light na 100, maksymalną jasność na wysoki, odcień na Ciepły2, oraz kontrast dynamiczny na średni.

Kontrast dynamiczny wylaczony, ew na Low.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli opakowanie nie nosi śladów uszkodzeń mechanicznych to wg mnie sprzedawca nie może tego zwać na Ciebie. Przysługuje Ci normalne prawo reklamacji gwarancyjnej lub z tytułu rekojmi (do wyboru). To producent ma wyposażyć tv w bezpieczny karton.
Co innego jeżeli karton jest zniszczony.

Jeżeli sprzedawca nie przyjmuje tv to zadzwoń do serwisu lg i przedstaw sytuacje. Nie masz nic do stracenia.

Pod żadnym pozorem nie naprawiaj tv we własnym zakresie!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

nie sprawdzając w sklepie (olbrzymi błąd)

Zapakowany TV może się przewrócić. Np. podmuch wiatru. Karton nie nosi w tym przypadku żadnych śladów a w środku może być masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie a co w kwestii softu 03.21.09. Ja w tej chwili dostałem 03.21.16 (trwa aktualizacja) natomiast 03.21.09 jak nie było tak nie ma. W związku z powyższym mam dwa pytania:

1. Czy 03.21.09 jest dołączone w paczce aktualizacyjnej wraz z 03.21.16 czy trzeba ją sobie osobno doinstalować i skąd, bo na stronie LG widzę tylko odnośnik do paczki 03.21.16 ?

2. Czy jak na nowo sobie zainstaluje na telewizorze 03.21.09 to będę musiał ponownie aktualizować 03.21.16 ?

3. W końcu gdzie w telewizorze mogę zobaczyć jakie paczki mam pobrane ?

Szczerze to niezły burdel w tych aktualizacjach się porobił.

Edytowane przez FUNBOY ;)
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi