Skocz do zawartości
Gmeru

Telewizor dla każdego? Philips Performance PUS7304 / PUS7334. Pierwsze wrażenia!

Rekomendowane odpowiedzi

Gmeru ja się nie mądruję odnoszę się do tego że napisałeś że ty masz ips i jesteś źródłem i generalnie powinno tak być.Wysłałem tobie wiadomość z prośbą o poradę czy mógłbyś mi pomóc wybrać telewizor zastanawiam się nad tym philipsem 43 i zastanawiam się czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo dokładnie tak jest. Jestem źródłem, mamy te tv w wersjach 43, 50 i 55 cali bo nad nimi pracujemy dla Philipsa i powinno tak być i na 99% tak będzie z matrycami przynajmniej na początku bo co będzie za rok to każda firma miała już takie przypadki, że matryca mogła się zmienić czasem ze względu właśnie na braki u producenta samych matryc. Co do porad mam za dużo wiadomości. Nie da rady ogarnąć sorry... na forum mamy już użytkownika, moje wrażenia znasz. Ciężko dodać coś więcej. Ten telewizor jeszcze się trochę zmieni do jesieni (ale tylko w stronę pozytywu) bo jak napisałem: pracujemy także nad poprawkami do niego różnych drobiazgów związanych z obrazem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Gmeru napisał:

Ten telewizor jeszcze się trochę zmieni do jesieni (ale tylko w stronę pozytywu) bo jak napisałem: pracujemy także nad poprawkami do niego różnych drobiazgów związanych z obrazem.

być może trywialne pytanie bo jestem w temacie "świeżakiem", ale na jakiej zasadzie? czy "konstrukcyjnie" bo producent dokona jeszcze pewnych poprawek (jak w autach, gdzie mówi się o tym, że nie opłaca się kupować aut z początków produkcji), czy mowa o sofcie/ustawieniach, które z czasem będą "dopieszczone"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niektóre rzeczy związane z obrazem można wpłynąć. Chodzi oczywiście o soft i każdy to dostanie bez względu kiedy zakupi telewizor. Generalnie producenci zawsze coś poprawiają (czasem psują?) z czasem ;) Znamy to chociażby z ostatnich głośnych update dla OLED LG... o których tyle już było rozmowy na forum. Napisałem po prostu, że nad pracami w przypadku tej serii bierzemy czynny udział bo to najważniejszy model na ten rok dla firmy. Stąd mowa o źródle jako ja ;)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru jak myślisz czy teraz kupić ten tv czy poczekać na wasze testy czy poczekać do jesieni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Tomek230 napisał:

Gmeru jak myślisz czy teraz kupić ten tv czy poczekać na wasze testy czy poczekać do jesieni?

Pozwolę sobie odpowiedzieć bo mam podobny dylemat (chociaż ja celuję w 8804) :) Jak możesz to czekaj :) 

Nie dość, że niedługo pojawią się testy potwierdzające lub negujące wspaniałość tego telewizora to również znajdziemy na forach opinie / opisy problemów, których na próżno szukać w obecnych folderach reklamowych . Będzie łatwiej się zdecydować. Nadmienię tylko, że ja osobiście nie zwracam zbytniej uwagi na niektóre problemy z TV jeżeli widzę, że dotyczą pojedynczych przypadków lub związane są z elementami, które mnie nie interesują / nie dotyczą (np. obsługa jakichś specyficznych złącz, formatów czy aplikacji).

Przede wszystkim jednak spadną ceny... Taki 55PUS6703 kosztował wyjściowo zdaje się, że ok. 3 tys. zł. Ostatnio był w jednym z Auchan za 1680 zł (https://www.pepper.pl/promocje/tv-philips-55pus6703-169435)... Może nie ma co liczyć aż na takie promocje, ale wytrwali zawsze oszczędzą kilka stówek na elektronice. Każdy musi sobie jednak odpowiedzieć na pytanie, gdzie jest dla niego ten opłacalny moment. Elektronika zawsze tanieje, a my tak możemy czekać i czekać ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie będę czekał rok bo nie wiem kiedy zrobią testy i nie wiadomo kiedy się pojawią opinie a co do cen to albo na święta będą promocję lub jak wejdzie następca modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Tomek230 napisał:

To w takim razie będę czekał rok bo nie wiem kiedy zrobią testy i nie wiadomo kiedy się pojawią opinie a co do cen to albo na święta będą promocję lub jak wejdzie następca modelu

bez obrazy, ale nie rozumiem tego typu dylematów; masz "nóż na gardle" to kupuj; ten tv pojawił się w sprzedaży chwilę temu to za 2 dni mają być jego testy na wszystkich portalach? z tego co czytałem to test będzie lada moment, ale wiadomo że portali, w tym zagranicznych, są dziesiątki także na opinie innych też można poczekać; ostatecznie to Tobie sprzęt ma się podobać, spełniać Twoje wymagania i mieścić się przy okazji w Twoim budżecie; zamów przez neta z prawem zwrotu, nie spodoba się to odeślesz; modeli tv są dziesiątki - jak nie ten model to poprzednie, jak nie ta marka to inne; a promocje w różnych sklepach są co chwila - to 2 raty gratis, to weekend bez vat, to bony 50 zł za każde wydane 500 zł, to -25% na drugi produkt jak chce się kupić coś jeszcze (lub 2x tv), tylko jak się nie wie do końca czego się chce, musi się mieć wszystko od razu, a do tego wymaga to trochę wysiłku od człowieka to faktycznie może być problem

Edytowane przez supermarioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam noża na gardle po prostu nie wiem kiedy będzie coś o nim wiadomo to oczywiste że wyszedł dopiero tydzień temu.Moge poczekać.

Pawel973 czy jak przetestujesz ten model to podzielisz się z nami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie szukam odpowiednich dla siebie ustawień obrazu, dźwięku bo ciągle mam wrażenie, że w starym był lepszy obraz. Może to tylko wrażenie bo tu większy ekran, bardziej widoczne szczegóły.

Podłączyłem pod router wifi. Sprawdzałem YT ale do takich rzeczy mam laptopa.

Próbuję udostępnić zdjęcia z telefonu na ekran i niby są ale na wczytanie kolejnego zdjęcia czeka się ... 35s

Nie wiem do czego jest BT bo telefonu jakoś nie może wykryć. Próba połączenia w druga stronę też nie wychodzi. Niby tel widzi tv, wyświetla klucz dostępu ale nie połączy.

Alexa jak wspomniał Gmeru nie polskiego języka.

No i ciągle boli mnie ten brak logo. Jestem trochę estetą i naprawdę znaczki (które mają niższe modele) dodają elegancji telewizorowi. A tak wygląda jak sklepowy monitor bez nazwy. Nie wiem co nimi kierowało. Kto teraz stawia tv na podstawce, 2 na10  ? Być może gdybym wziął z serii 6000 nie zauważyłbym żadnych różnic w jakości obrazu a wydałbym 700zł mniej. BT, Alexa i tak się nie przydaje.

Tv wziąłem sobie w EuroRtv na raty z wpłatą własną bo po co na raz wydawać kasę jak można spokojnie po stówce spłacać.

Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię czytać opinie takie jak ta @pawel973. Oczywiście jak sam stwierdził, cały czas sprawdza możliwe ustawienia i może uda mu się wyciągnąć z tv coś więcej, ale nazbyt często spotykam się z opiniami, gdzie reklamowe ochy i achy lądują w koszu wraz z pierwszą stycznością ze sprzętem. Bo co niby producent miał takiego nowego, innowacyjnego wymyślić(?) Jak oni zresztą testują ten sprzęt, że potem sprawia użytkownikowi tyle kłopotów(?) Sam przestałem wierzyć w nowoczesny i rewolucyjny sprzęt po tym jak w nowym laptopie touchpad nie nadawał się do użycia; klika m-cy po zakupie LG V30 przestał działać port USB, na ekranie pojawiają się od czasu do czasu ciemne pasy (wystarczy wyłączyć i włączyć wygaszanie ekranu), w nowym blenderze Brauna wyrobiła się przy zwykłym siekaniu warzyw końcówka, która kosztuje 150 zł itp. itd. Dawno nie użytkowałem bezproblemowo żadnego sprzętu. Tandeta, brak porządnych testerów, słaba kontrola jakości, gonitwa za zyskiem i cwaniactwo producentów sprawiają, że trzeba wszystko sprawdzać i o wszystko dopytywać sto razy, chociażby pisząc na forach jak to, żeby później możliwie mało żałować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak niestety jest i na to już nie mamy wpływu kiedyś to robili dobre sprzęty a teraz to się psuje zaraz po gwarancji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć :)

Gmeru co wybrać. Tego philipsa 43 cali, czy lepiej jednak wziąć Samsung QLED QE43Q60R?

Edytowane przez MaciejJB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z niecierpliwością czekam na pierwsze testy telewizora. Szykuje się do zakupu 65", prawdopodobnie dopiero jesienią ale do tego czasu chce dokładnie przyjrzeć się opinią testom i relacjom użytkowników .  Jak to mówią co nagle... Dodam jeszcze tylko że byłem zdecydowany na Samsunga z serii 8000 ale jeśli testy Philipsa wypadną pomyślnie to będzie moim faworytem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam techniczne pytanie z przesyłaniem zdjęć na ekran telewizora.

Jak już wcześniej wspominałem jest problem. Otwieram zdjęcie na telefonie, klikam udostępnianie - wyświetl zawartość na - łączy się z tv i wyświetla zdjęcie. Ale już  kolejne zdjęcia po przesunięciu na telefonie wczytują się b.długo a na ekranie tv jest jakaś mozaika, zatem jest to bez sensu. Czy coś robię nie tak ? Czy to jakieś błędy softu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka prośba - czekam z niecierpliwością na test i mam sugestię - czy moglibyście porównać go do PUS8303? W tej chwili w mojej głowie i kieszeni walkę toczy rozmiar 65 cali - albo The One albo PUS8303 - niby niewielka różnica cenowa ale zawsze to będzie na kolejne żarówki HUE :)

TV głównie do oglądania treści z serwisów VOD (za pomocą Apple TV) oraz grania na konsoli obecnej oraz przyszłej generacji. Czy te 120Hz to naprawdę taka różnica? Wiem, że nowe konsole pewnie to już wykorzystają ale czy rzeczywiście warto dodawać kilka stówek? Znowu The One wg tego co piszecie ma rewelacyjny Input Lag. Ciężka sprawa - będę bardzo wdzięczny jakbyście porównywali go w teście właśnie do PUS8303 - może pomoże to mi i niektórym z nas się zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też z niecierpliwością czekam na test. Jestem też ciekaw jak spisują się po podpięciu konsoli do gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 19.07.2019 o 22:54, pawel973 napisał:

Jak już wcześniej wspominałem jest problem. Otwieram zdjęcie na telefonie, klikam udostępnianie - wyświetl zawartość na - łączy się z tv i wyświetla zdjęcie. Ale już  kolejne zdjęcia po przesunięciu na telefonie wczytują się b.długo a na ekranie tv jest jakaś mozaika, zatem jest to bez sensu. Czy coś robię nie tak ? Czy to jakieś błędy softu ?

Co możesz robić nie tak? Oczywiście że to błędy softu. Typowe dla Philipsa jest takie coś: jest jakaś fajna funkcja, ale tak działa, że się odechciewa z niej korzystać, czyli tak naprawdę jakby tej funkcji w TV nie było.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważna seria dla philipsa i hasło ten jedyny żenada to jest tylko chwyt marketingowy po to by ludzie go wzięli pawel973 nie jest do końca z niego zadowolony i nie działa mu wyświetlanie zdjęć  z telefonu ja chciałem kupić model43calowy ale się zdecydowałem go nie brać przez to że posiada matryce ips więc jest brak kontrastu 

dodam też że znalazłem test tego modelu i jest tak sobie zamieszczam link do testu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3598374.html redakcja hdtv nie podaję kiedy się za niego wezmą więc możecie poczytać test który wam zamieściłem

Edytowane przez Tomek230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa test i tam są sprawdzane parametry tego tv ja bym tak do końca nie ufał redakcji hdtv wybierają ludzi którym pomagają nie odpisują na wiadomości forum i komentarze mnie nikt nie pomógł i widzę też że nie tylko mnie i oni współpracują z philipsem więc robią im reklamę

• Plusik 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wincent19, @Tomek230 Tak czytam wasze wypociny, które do tej pory wyprodukowaliście na tym forum:

https://hdtvpolska.com/forum/profile/166540-tomek230/

https://hdtvpolska.com/forum/profile/163601-wincent19/

Myślę, że dla dobra tego forum przestańcie tu pisać bo nie wnosicie nic oprócz pisania jakiś bredni. Aż szkoda klawiatury zużywać. A poniższy post wszystko tłumaczy ale oczywiście nawet do niego nie doszliście:

Dnia 10.07.2019 o 15:57, Gmeru napisał:

Bo dokładnie tak jest. Jestem źródłem, mamy te tv w wersjach 43, 50 i 55 cali bo nad nimi pracujemy dla Philipsa i powinno tak być i na 99% tak będzie z matrycami przynajmniej na początku bo co będzie za rok to każda firma miała już takie przypadki, że matryca mogła się zmienić czasem ze względu właśnie na braki u producenta samych matryc. Co do porad mam za dużo wiadomości. Nie da rady ogarnąć sorry... na forum mamy już użytkownika, moje wrażenia znasz. Ciężko dodać coś więcej. Ten telewizor jeszcze się trochę zmieni do jesieni (ale tylko w stronę pozytywu) bo jak napisałem: pracujemy także nad poprawkami do niego różnych drobiazgów związanych z obrazem.

Więc możecie chłopakom z hdtvpolska co najwyżej buty pucować tak samo jak sklep hdtv.com.pl. A wy tu jeszcze go przywołujecie. Sami coś mądrego napiszcie to będą was szanować. A tak? Zmykajcie stąd bo poziom zaniżacie. 

Edytowane przez MarcinC
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ten post czytałem tak napisałem bo od miesiąca nikt mi nie chce pomóc myślałem że jak się zajmują telewizorami to otrzymam pomoc od ludzi którzy się na tym znają.Nie chciałem nikogo urazić przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości wrzucam wam zdjęcie modelu ...7354 z niemieckiego Media M

Stopka niklowana, jak dla mnie brzydsza niż w 7334. No i cena ...też brzydsza  ?

Co do mojego tv, trochę kombinowałem z ustawieniami i jakoś się ogląda. Materiały w 4K z YT naprawdę ładne.

20190723_175425.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi