Skocz do zawartości
Gmeru

Testujemy nowy LG OLED C9. Pierwsze wrażenia!

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś podać link do plansz testowych? Sprawdzę z ciekawości na 12 letniej plazmie ile ma wypaleń. W codziennym użytkowaniu nic złego nie widać, ale przecież plazmy 10-12 lat temu tez były hejtowane za wypalenia, bardziej nawet niż dziś OLEDy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yutube wpisuję test 4K 

W dniu 9.11.2020 o 22:32, Rybus85 napisał:

Niekoniecznie TVN. Każdy program "śniadaniowy" wykańcza OLEDA. Tak samo kanały informacyjne. 

Ja wiem ale u mnie naprawdę nie gra 12 h non stop na jakimś tvn24 , dodatkowo tak się przyjrzałem w/w stacji to non stop reklamy ,przerywniki , pogoda . Szczerze nie spodziewałem sie takiego numeru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przestało mi znowu działać wybieranie głosowe, czy oprócz przywrócenia tv do ustawień fabrycznych macie jakiś inny sposób na przewrócenie wybierania głosem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,takie kwiatki w postaci białych plam które są obecne na mojej matrycy,kwalifikuje się na wymianę gwarancyjną? (LG C9).20201117_161827.thumb.jpg.be2dad4cd0ed5c3a5ff9a15d750d280b.jpg

20200512_214631.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam telewizor LG OLED C9. Od pewnego czasu po włączeniu telewizora samoistnie włącza się i rozwija u dołu ekranu menu WebOS. Wcześniej tego nie było. Czy ktoś pomoże mi zmienić to ustawienie? Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zbigniew Barchanowicz

to po ostatniej aktualizacji - też mnie to denerwuje  ;) , na szybko poszukałem w Ustawieniach ale nie znalazłem  ..

Bardziej mnie interesuje czy ktoś może Pomóc - od dłuższego czasu przy oglądaniu YT pokazują się irytujące Reklamy dosłownie co Utwór - kiedyś tak często na pewno nie występowały !

Zna ktoś z Kolegów jakieś "obejście" - ominięcie tego  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@zhirandell
.. aleś "dow[beeep]ny" 
Google zwiększyło ilość reklam na YouTube. Wg. mnie to jedyne pewne rozwiązanie.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko korzystam na TV  ale bywa że w Sobotni wieczór ( ;) ) trochę posiedzę i nie muszę chyba mówić jakie to wnerwiające 🤨

==================

PS

==================

Na Kompie oczywiście od lat Temat "rozwiązany"  !

Edytowane przez 007marc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna opcja do zastosowanie pihole i zrobienie serwera dns który wytnie to wszystko w pizdu...

Wtedy na urządzeniach ustawiasz adres dns swojego serwera domowego i papa reklamy.

Edytowane przez D4r3KS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pihole blokuje po DNS i ma marną skuteczność z youtube (które serwuje reklamy w większości z tych samych serwerów co treści).

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, D4r3KS napisał:

Jedyna opcja do zastosowanie pihole i zrobienie serwera dns który wytnie to wszystko w pizdu...

Niestety ale YouTubpihol-em nie wytniesz tych reklam bo całkowicie materiał się nie otworzy 

Nie wiem .. może jest jakiś mod .. ruski mają na C9 swój własny sklep i apki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, D4r3KS napisał:

A kiedyś sprawdzałeś? bo ja około roku temu i wszystko działało.

Kiedy ?  wczoraj , cały czas ..

Mam cały czas pihol-a i niestety .. google jest cwańsze .. jest coraz więcej reklam na YouTub

YouTube jakoś zaszywa te reklamy w materiale video , mało tego -- każde urządzenie generuje specjalny index-numer i reklamy tak prosto nie idzie zablokować

Pamiętam gdy miałem Samsunga - można było zainstalować z trybu developera swoje apki

W LG jest coś podobnego ale jeszcze tego nie przetrawiłem

Trzeba innego sposobu może gdy Adguard się postara bo obiecał to będzie ok

Edytowane przez Eleonor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Eleonor

Nie znam się  (mam wtyczkę Adguard na Lisku) , Adguard działałby wtedy na WebOS czy trzeba by opanować  w inny sposób bo widzę że działa tylko na

Windzie , Mac , Android i iOS   ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, 007marc napisał:

@Eleonor

Nie znam się  (mam wtyczkę Adguard na Lisku) , Adguard działałby wtedy na WebOS czy trzeba by opanować  w inny sposób bo widzę że działa tylko na

Windzie , Mac , Android i iOS   ?

Nie działałby

Wspomniałem o Adguard ale dokładnie chodziło mi o konkurenta PiHole - AdguardHome -- obiecali że zablokują YouTube .. pytanie kiedy ....

cytat translator:

,,

Znane ograniczenia

Oto kilka przykładów tego, czego nie może zablokować bloker na poziomie DNS:

YouTube, reklamy Twitch
Posty sponsorowane na Facebooku, Twitterze, Instagramie
Zasadniczo żadna reklama, która dzieli domenę z zawartością, nie może być blokowana przez bloker na poziomie DNS.

Czy jest szansa, aby poradzić sobie z tym w przyszłości? DNS nigdy nie wystarczy, aby to zrobić.
Naszą jedyną opcją jest użycie proxy do blokowania treści, tak jak to robimy w samodzielnych aplikacjach AdGuard. W przyszłości zamierzamy udostępnić tę funkcję AdGuard Home. Niestety, nawet w tym przypadku nadal będą występować przypadki, w których to nie wystarczy lub wymagałoby dość skomplikowanej konfiguracji.
.     ,,

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Zbigniew Barchanowicz napisał:

Witam, posiadam telewizor LG OLED C9. Od pewnego czasu po włączeniu telewizora samoistnie włącza się i rozwija u dołu ekranu menu WebOS. Wcześniej tego nie było. Czy ktoś pomoże mi zmienić to ustawienie? Z góry dziękuję.

Też tak mam na b9 na nowym firmware  . Poszukam  rozwiązania  i dam znać jak to wyłączyć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólne -> dodatkowe ustawienia -> ustawienia ekranu głównego i tam któraś.

• Plusik 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie ustawienia/Ogólne/Dodatkowe ustawienia/Ustawienia ekranu głównego/Automatyczne włączenie ekranu głównego .. (wyłączyć)

... ufff trochę "cykania" ale działa ;)

• Plusik 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.11.2020 o 11:48, Eleonor napisał:

Mam cały czas pihol-a i niestety .. google jest cwańsze .. jest coraz więcej reklam na YouTub

YouTube jakoś zaszywa te reklamy w materiale video , mało tego -- każde urządzenie generuje specjalny index-numer i reklamy tak prosto nie idzie zablokować

Też mam pi-hole i mogę potwierdzić te słowa.

W Youtube po prostu reklamy lecą z tych samych adresów co normalne wideo i z punktu widzenia sieci nie da się ich odfiltrować. Większość korpo które żyją z reklam jakiś czas temu się przestawiło żeby serwować reklamy z tych samych adresów co treść, żeby tego łatwo nie dało się zablokować. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na platformwe WebOS nie ma obecnie żadnego sposobu aby ograniczyć reklamy w YouTube oprócz wykupienia premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi