Grafii 44 Napisano 11 Listopada 2020 Może ktoś podać link do plansz testowych? Sprawdzę z ciekawości na 12 letniej plazmie ile ma wypaleń. W codziennym użytkowaniu nic złego nie widać, ale przecież plazmy 10-12 lat temu tez były hejtowane za wypalenia, bardziej nawet niż dziś OLEDy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin255 4 Napisano 15 Listopada 2020 Yutube wpisuję test 4K W dniu 9.11.2020 o 22:32, Rybus85 napisał: Niekoniecznie TVN. Każdy program "śniadaniowy" wykańcza OLEDA. Tak samo kanały informacyjne. Ja wiem ale u mnie naprawdę nie gra 12 h non stop na jakimś tvn24 , dodatkowo tak się przyjrzałem w/w stacji to non stop reklamy ,przerywniki , pogoda . Szczerze nie spodziewałem sie takiego numeru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz Kubik 0 Napisano 17 Listopada 2020 Witam, przestało mi znowu działać wybieranie głosowe, czy oprócz przywrócenia tv do ustawień fabrycznych macie jakiś inny sposób na przewrócenie wybierania głosem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebciof11 5 Napisano 18 Listopada 2020 Witam,takie kwiatki w postaci białych plam które są obecne na mojej matrycy,kwalifikuje się na wymianę gwarancyjną? (LG C9). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbigniew Barchanowicz 0 Napisano 20 Listopada 2020 Witam, posiadam telewizor LG OLED C9. Od pewnego czasu po włączeniu telewizora samoistnie włącza się i rozwija u dołu ekranu menu WebOS. Wcześniej tego nie było. Czy ktoś pomoże mi zmienić to ustawienie? Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 20 Listopada 2020 @Zbigniew Barchanowicz to po ostatniej aktualizacji - też mnie to denerwuje , na szybko poszukałem w Ustawieniach ale nie znalazłem .. Bardziej mnie interesuje czy ktoś może Pomóc - od dłuższego czasu przy oglądaniu YT pokazują się irytujące Reklamy dosłownie co Utwór - kiedyś tak często na pewno nie występowały ! Zna ktoś z Kolegów jakieś "obejście" - ominięcie tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zhirandell 25 Napisano 20 Listopada 2020 Youtube premiumWysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 20 Listopada 2020 @zhirandell .. aleś "dow[beeep]ny" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zhirandell 25 Napisano 20 Listopada 2020 @zhirandell .. aleś "dow[beeep]ny" Google zwiększyło ilość reklam na YouTube. Wg. mnie to jedyne pewne rozwiązanie.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Rzadko korzystam na TV ale bywa że w Sobotni wieczór ( ) trochę posiedzę i nie muszę chyba mówić jakie to wnerwiające 🤨 ================== PS ================== Na Kompie oczywiście od lat Temat "rozwiązany" ! Edytowane 20 Listopada 2020 przez 007marc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4r3KS 204 Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Jedyna opcja do zastosowanie pihole i zrobienie serwera dns który wytnie to wszystko w pizdu... Wtedy na urządzeniach ustawiasz adres dns swojego serwera domowego i papa reklamy. Edytowane 20 Listopada 2020 przez D4r3KS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekm 6 Napisano 20 Listopada 2020 pihole blokuje po DNS i ma marną skuteczność z youtube (które serwuje reklamy w większości z tych samych serwerów co treści). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 314 Napisano 20 Listopada 2020 3 minuty temu, D4r3KS napisał: Jedyna opcja do zastosowanie pihole i zrobienie serwera dns który wytnie to wszystko w pizdu... Niestety ale YouTube pihol-em nie wytniesz tych reklam bo całkowicie materiał się nie otworzy Nie wiem .. może jest jakiś mod .. ruski mają na C9 swój własny sklep i apki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4r3KS 204 Napisano 20 Listopada 2020 A kiedyś sprawdzałeś? bo ja około roku temu i wszystko działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 314 Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) 13 minut temu, D4r3KS napisał: A kiedyś sprawdzałeś? bo ja około roku temu i wszystko działało. Kiedy ? wczoraj , cały czas .. Mam cały czas pihol-a i niestety .. google jest cwańsze .. jest coraz więcej reklam na YouTube YouTube jakoś zaszywa te reklamy w materiale video , mało tego -- każde urządzenie generuje specjalny index-numer i reklamy tak prosto nie idzie zablokować Pamiętam gdy miałem Samsunga - można było zainstalować z trybu developera swoje apki W LG jest coś podobnego ale jeszcze tego nie przetrawiłem Trzeba innego sposobu może gdy Adguard się postara bo obiecał to będzie ok Edytowane 20 Listopada 2020 przez Eleonor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 20 Listopada 2020 @Eleonor Nie znam się (mam wtyczkę Adguard na Lisku) , Adguard działałby wtedy na WebOS czy trzeba by opanować w inny sposób bo widzę że działa tylko na Windzie , Mac , Android i iOS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 314 Napisano 20 Listopada 2020 2 minuty temu, 007marc napisał: @Eleonor Nie znam się (mam wtyczkę Adguard na Lisku) , Adguard działałby wtedy na WebOS czy trzeba by opanować w inny sposób bo widzę że działa tylko na Windzie , Mac , Android i iOS ? Nie działałby Wspomniałem o Adguard ale dokładnie chodziło mi o konkurenta PiHole - AdguardHome -- obiecali że zablokują YouTube .. pytanie kiedy .... cytat translator: ,, Znane ograniczenia Oto kilka przykładów tego, czego nie może zablokować bloker na poziomie DNS: YouTube, reklamy Twitch Posty sponsorowane na Facebooku, Twitterze, Instagramie Zasadniczo żadna reklama, która dzieli domenę z zawartością, nie może być blokowana przez bloker na poziomie DNS. Czy jest szansa, aby poradzić sobie z tym w przyszłości? DNS nigdy nie wystarczy, aby to zrobić. Naszą jedyną opcją jest użycie proxy do blokowania treści, tak jak to robimy w samodzielnych aplikacjach AdGuard. W przyszłości zamierzamy udostępnić tę funkcję AdGuard Home. Niestety, nawet w tym przypadku nadal będą występować przypadki, w których to nie wystarczy lub wymagałoby dość skomplikowanej konfiguracji.. ,, 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ronaldo864 39 Napisano 20 Listopada 2020 15 godzin temu, Zbigniew Barchanowicz napisał: Witam, posiadam telewizor LG OLED C9. Od pewnego czasu po włączeniu telewizora samoistnie włącza się i rozwija u dołu ekranu menu WebOS. Wcześniej tego nie było. Czy ktoś pomoże mi zmienić to ustawienie? Z góry dziękuję. Też tak mam na b9 na nowym firmware . Poszukam rozwiązania i dam znać jak to wyłączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekm 6 Napisano 21 Listopada 2020 Ogólne -> dodatkowe ustawienia -> ustawienia ekranu głównego i tam któraś. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 21 Listopada 2020 Wszystkie ustawienia/Ogólne/Dodatkowe ustawienia/Ustawienia ekranu głównego/Automatyczne włączenie ekranu głównego .. (wyłączyć) ... ufff trochę "cykania" ale działa 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 21 Listopada 2020 Dzięki za info, też u siebie wyłączyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ronaldo864 39 Napisano 21 Listopada 2020 Dzięki panowie za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 395 Napisano 23 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 11:48, Eleonor napisał: Mam cały czas pihol-a i niestety .. google jest cwańsze .. jest coraz więcej reklam na YouTube YouTube jakoś zaszywa te reklamy w materiale video , mało tego -- każde urządzenie generuje specjalny index-numer i reklamy tak prosto nie idzie zablokować Też mam pi-hole i mogę potwierdzić te słowa. W Youtube po prostu reklamy lecą z tych samych adresów co normalne wideo i z punktu widzenia sieci nie da się ich odfiltrować. Większość korpo które żyją z reklam jakiś czas temu się przestawiło żeby serwować reklamy z tych samych adresów co treść, żeby tego łatwo nie dało się zablokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ronaldo864 39 Napisano 23 Listopada 2020 Youtube Vanced ogranicza liczbę reklam i to znacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alwyn 116 Napisano 23 Listopada 2020 Niestety na platformwe WebOS nie ma obecnie żadnego sposobu aby ograniczyć reklamy w YouTube oprócz wykupienia premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach