kakarotosongo 17 Napisano 19 Stycznia 2020 TV zawsze będzie pracował w 4K bo taką ma rozdzielczość matrycy... Chyba że pytasz się gdzie sprawdzić w jakiej rozdzielczości jest dostarczany materiał źródłowy? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janwojx 2 Napisano 19 Stycznia 2020 Teraz, kakarotosongo napisał: Nieprecyzyjnie się wyraziłęm, chodzi mi o parametry wyświetlanego materiału. W YT mogę mieć tę informację, w materiałach z USB nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakarotosongo 17 Napisano 19 Stycznia 2020 Na filmie z usb wciśnij "..." (dodatkowe opcje) i tam będzie rozdzielczość filmuWysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janwojx 2 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) 21 minut temu, kakarotosongo napisał: 7 minut temu, kakarotosongo napisał: Na filmie z usb wciśnij "..." (dodatkowe opcje) i tam będzie rozdzielczość filmu Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Hmm... po wciśnięciu ... widzę okienko wyboru: - Aplikacja - Podręcznik obsługi - Multi-view Edytowane 19 Stycznia 2020 przez janwojx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakarotosongo 17 Napisano 19 Stycznia 2020 Nie wyświetla ci się w lewym dolnym rogu w jakiej rozdzielczości jest film? Dziwne Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakarotosongo 17 Napisano 19 Stycznia 2020 Nie wyświetla ci się w lewym dolnym rogu w jakiej rozdzielczości jest film? Dziwne Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaAle film masz już załączony? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janwojx 2 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) 7 minut temu, kakarotosongo napisał: Nie wyświetla ci się w lewym dolnym rogu w jakiej rozdzielczości jest film? Dziwne Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Znalazłem Nie ... na pilocie, a na ekranie. Ale dalej nie widzę fps. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez janwojx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 19 Stycznia 2020 Na to samo wychodzi , X to 10 po rzymsku w 2021 pewnie nie C11 tylko CXI Też o tym pomyślałem.Jako ciekawostkę napiszę, że w UK, jak napisałem w dokumencie datę i użyłem rzymskich znaków, dla odznaczenia miesiąca, to mój szef, nie wiedział co to jest . 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CeZaR83 53 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 18.01.2020 o 19:52, Zykfyr napisał: Na to samo wychodzi , X to 10 po rzymsku w 2021 pewnie nie C11 tylko CXI Niby tak ale jak mamy sie trzymać nomenklatury rzymskiej to C (100) też oznacza cyfrę arabską 100 😁 a nie mówimy o modelu 110 tylko o modelu CX wiec dobrze napisałem ze nie bedzie modelu C10 tylko CX i to nie jest to samo........................... Edytowane 19 Stycznia 2020 przez CeZaR83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxmxm 47 Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) A jaka karta sieciowa w tym modelu sieci też tylko 100Mb czy już 1Gb włożyli? Edytowane 21 Stycznia 2020 przez mxmxm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donsego 5 Napisano 21 Stycznia 2020 2 godziny temu, mxmxm napisał: A jaka karta sieciowa w tym modelu sieci też tylko 100Mb czy już 1Gb włożyli? Niestety, ale w środku siedzi karta 100Mb. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 075 Napisano 21 Stycznia 2020 Wg użytkowników forum LG działa takie rozwiązanie 1Gb: https://www.amazon.de/dp/B00BBD7NFU/ref=pe_3044161_189395811_TE_SCE_dp_1 Sprawdzone serie 7, 8 i 9. Tv niby nie wykrywa karty sieciowej ale faktycznie połączenie jest i to > 100 Mb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafał Bejszczuk 31 Napisano 21 Stycznia 2020 W telewizorze 100mbit wystarczy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 075 Napisano 21 Stycznia 2020 Godzinę temu, Rafał Bejszczuk napisał: W telewizorze 100mbit wystarczy. Czasem może być za mało przy niektórych UHD. Dość niszowe, ale jednak... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekgd 118 Napisano 22 Stycznia 2020 @Rafał Bejszczuk jakby 100mbit wystarczyło to nie kupowałbym do B7, Nvidii Shield. 100mbit jest na papierze, a w realu przesył jest niższy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domowa Latarnia 0 Napisano 22 Stycznia 2020 Witam. Odbieram dzisiaj LG 55 C9 od kuriera i stąd krótkie pytanie. Czy można gdzieś odczytać w prosty sposób ile godzin pracował już telewizor (jakaś zakładka ?) - chcę się uchronić przed ewentualnym egzemplarzem powystawowym. Czytałem na ten temat i nic konkretnego nie wyczytałem. Jak ktoś wie to proszę o krótką merytoryczną odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 22 Stycznia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Barnaba napisał: Czasem może być za mało przy niektórych UHD. Dość niszowe, ale jednak... Z tym że tego UHD w postaci oryginalnej na TV wprost nie wyświetli więc problem raczej wydumany. Dla UHD maksymalny dopuszczalny strumień z płyty to 120Mbit, ale mówimy o całości która idzie z płyty i są to tak jak napisałeś niszowe przypadki, z tego co obsewuje u siebie to 70-80mbit to taki standard. 7 godzin temu, leszekgd napisał: @Rafał Bejszczuk jakby 100mbit wystarczyło to nie kupowałbym do B7, Nvidii Shield. 100mbit jest na papierze, a w realu przesył jest niższy. Tak.z ciekawości możesz napisać cóż takiego masz zamiar przesyłac na TV że 10mbit to dla Ciebie za mało? Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Jasiek_31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 075 Napisano 22 Stycznia 2020 Wygrzebałem z szuflady jakiś chiński "wynalazek" - rozgałęziacz (hub) 3*usb + rj45, podłączyłem do B7 i ...działa Tv informuje, że podłączono nierozpoznane urządzenie, ale sieć hula i test netflixa (fast.com) pokazał 180 Mbs (na łączu 1Gbs) Więc jeśli ktoś potrzebuje przełamania bariery 100 Mbs na telewizorach LG, to za kilka $ jest proste rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekgd 118 Napisano 22 Stycznia 2020 @Jasiek_31 w tej chwili już nie pamiętam, bo od 2 lat mam Shield TV. Miałem filmy z bitrate'em 80mbit, które teoretycznie powinny "chodzić"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 22 Stycznia 2020 21 minut temu, leszekgd napisał: @Jasiek_31 w tej chwili już nie pamiętam, bo od 2 lat mam Shield TV. Miałem filmy z bitrate'em 80mbit, które teoretycznie powinny "chodzić"... OK, rozumiem. Pytanie z czego to ciągnąłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekgd 118 Napisano 22 Stycznia 2020 Wydaję mi się, że były to "zgrabowane" przez HDMI filmy, kiedy jeszcze nie było narzędzi do robienia kopii z płyt UHD. Takie kopie miały zdecydowanie większy rozmiar i bitrate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bambolo82 15 Napisano 22 Stycznia 2020 W dniu 18.01.2020 o 16:18, TomeksWro napisał: Witam Planuje zakupić LG c9 65. Dzisiaj byłem w sklepie zobaczyć go na własne oczy i przy okazji chwilę porozmawiałem z doradcą. Osoba ta powiedziała mi że ten model będzie dostępny jeszcze przez miesiąc i muszę się spieszyć bo w marcu zamiast c9 będzie c10 i aktualny model nie będzie już dostępny, czy to prawda...? Druga sprawa to kwestia wypalania pikseli w matrycy. Doradca powiedział mi że jak mam zamiar grać w gry gdzie przykładowo pasek życia świeci się cały czas to bez sensu jest kupowanie modelu c9. Wiem że kiedyś był to duży problem ale czy tak jest również w tym modelu? Ogólnie gość zrobił na mnie słabe wrażenie, proszę zweryfikujcie te dwie kwestie Najlepiej kup C9 w kwietniu lub maju 2020. Telewizor będzie wtedy jeszcze szeroko dostępny i będzie intensywnie wyprzedawany (czyszczenie magazynów przed lipcowymi premierami nowej linii od LG). Spoojniet kupisz C9 w 65" za 6000 w maju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domowa Latarnia 0 Napisano 22 Stycznia 2020 No LG 55 C9 przyjechał kurierem w całości. Z przodu folia i z tyłu folia, a wyprodukowany w listopadzie. Powieszony na ścianie i chodzi a odbiera sygnał cyfrowy z nadajnika naziemnego. Takie pierwsze spostrzeżenia to w porównaniu do mojej plazmy Panasonica St50 obraz jest jakby bardziej wyrazisty, albo powiem to inaczej w plazmie jest bardziej plastyczny. Tak więc TY chodzi a po 1,5 roku sprawdzimy czy coś się gdzieś nie wypaliło aby ewentualnie skorzystać jeszcze z gwarancji i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 22 Stycznia 2020 8 godzin temu, leszekgd napisał: @Jasiek_31 w tej chwili już nie pamiętam, bo od 2 lat mam Shield TV. Miałem filmy z bitrate'em 80mbit, które teoretycznie powinny "chodzić"... Bardziej pytałem co było źródłem (w sensie z jakiego urządzenia ciągnołeś to na TV). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekgd 118 Napisano 23 Stycznia 2020 Źródłem był komputer. TV i PC połączone przewodowo z ruterem. NVIDIA Shield w takiej konfiguracji "łyka" na razie wszystko (no ale wiadomo, że ta maszynka jest stworzona do neta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach