Skocz do zawartości
predipall2015

M9702 V2 Czyli Chinskie OPPO 203 z HDR10+ i Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

A wracając do klona. Za pewne w każdym modelu tak jest, chyba że coś u mnie Chińczyki pomylili i gdy jest na czuwaniu żadna dioda się nie świeci, a jak włączam... to zapala się i świeci cały czas czerwona dioda... WTF?? Coś chyba nie tak. Nie taka zasada działania powinna być 😜

Ja kupiłem Orbsmarta R81 (niemiecki odpowiednik Zidoo Z9X) i totalnie urzekła mnie jedna opcja: przyciemnianie napisów SUP (PGS) w Blu-ray. Co przy oglądaniu OLED po ciemku jest jak... miód na moje oczy 😋

Tak więc będę wystawiał swojego klona model M9702 v3 na sprzedaż. Jakby ktoś był zainteresowany kupnem to zapraszam na priv, bo będę go chciał wystawić na jakimś portalu sprzedażowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaś zapraszam do działu ogłoszeń, mam na sprzedaż model M9201 i M9203 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie zakupilem do klona OPPO oryginalny pilot do OPPO 203. Kosztowal furmanke pieniedzy ale … mam oryginał OPPO w salonie, a klona w sypialni. Inny uklad klawiszy na pilocie klona doprowadzal mnie do szewskiej pasji. Co chwila sie myliłam.
Koniec mordęgi.

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Mam klona oppo podłączonego do sieci domowej i komputer na Windows 10 z uruchomionym protokołem SMB1, podłączyłem do komputera nowy dysk i klon nie chce go otwierać w sieci domagając się loginu i hasła. Starsze dyski działają bez problemu, próbowałem nazwę użytkownika i hasło do windowsa, nie przyjmuje. Oczywiście w ustawieniach udostępniania mam wyłączony dostęp na hasło. Ktoś ma jakiś pomysł jak odczytać na klonie ten nowy dysk?

Pozdrawiam
Remi

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką reakcję, niestety nie działa.

Spróbowałem jeszcze włączyć w Windows udostępnianie chronione hasłem, stare dyski bez problemu przyjmują nazwę nazwę użytkownika i hasło do windowsa, nowy wyrzuca błąd logowania i potwierdź nazwę użytkownika i hasło...

Dodam, że inne urządzenia opierające się na Sambie normalnie uzyskują dostęp do wszystkich dysków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem wszystkie kombinacje, próbując też z dużych liter, oraz wszystko dużymi literami, bez zmian...

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej udostępnianie dla "everyone" nie jest nadane dla tego dysku, i tylko administrator może podłączyć ten zasób.
Musisz wejść w ustawienia dysku, udostępnianie i tam dodać grupę "everyone" albo "wszyscy" do listy użytkowników uprawnionych do przegladania tego zasobu.
Ewentualnie gdy masz pytanie o hasło to login i hasło administratora z tej maszyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dostęp dla wszystkich, login/pass maszyny nie są przyjmowane.
Zauważyłem, że problem dotyczy tylko dysków WD, najstarszy dysk podłączony do komputera też WD bez zmian z mojej strony przestał wpuszczać oppo. Dyski Seagate działają bez problemu.
Jakieś inne pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż jak wygląda okno udostępniania dla tego dysku bo nadal twierdzę że problem jest po stronie tej maszyny i udostępniania zasobów.

Edytowane przez Jasiek_31

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrócę do domu z pracy to wrzucę screeny.
Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnianie dla wszystkich i wyłączone hasło...be6dfea733bd18400f19111ebfdd2d8b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Remi_K napisał:

Udostępnianie dla wszystkich i wyłączone hasło...be6dfea733bd18400f19111ebfdd2d8b.jpg

Hmm, wygląda dobrze. 
A co się stanie gdy spróbujesz udostępnić jakiś katalog który jest na tym dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to samo, folder pojawia się w klonie i wyrzuca błąd nazwy użytkownika i hasła...
Inne urządzenia bezproblemowo otwierają i dysk i udostępnione foldery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Remi_K napisał:

Dokładnie to samo, folder pojawia się w klonie i wyrzuca błąd nazwy użytkownika i hasła...
Inne urządzenia bezproblemowo otwierają i dysk i udostępnione foldery...

No to przyznaję się że dalszych pomysłów brak.
Sam dawno się udostępnianiem w Windows nie bawiłem bo mam NASa i z niego wszystko jest udostępniane, ale nadal też uważam że problem tkwi po stronie konfiguracji udostępniania na Twoim komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę się spierał, ale pytanie w jakim miejscu, no i dlaczego te dwa dyski WD spokojnie są dostępne czy to z innych komputerów, czy to z telefonów, a tylko z klona nie?
Na pewno następny dysk kupię Seagate i sprawdzę moja teorię związaną z producentem dysków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to oprogramowanie bardzo nie lubi serwerów smb/samba, najlepiej i najszybciej współpracuje z serwerem nfs.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.06.2023 o 20:29, Remi_K napisał:

Nie będę się spierał, ale pytanie w jakim miejscu, no i dlaczego te dwa dyski WD spokojnie są dostępne czy to z innych komputerów, czy to z telefonów, a tylko z klona nie?
Na pewno następny dysk kupię Seagate i sprawdzę moja teorię związaną z producentem dysków...

Tak jak napisałem wcześniej, kwestia uprawnień.
Zapewne oba wspomniane dyski były w komputerze gdy instalowałeś system a tego nowego tam nie było i tutaj jest "pies pogrzebany".
Niestety od dawna się już tak nie bawię nie potrafię Ci powiedzieć co dokładnie jest do włączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ten stary WD też przestał działać pomimo tego, że jest "od zawsze"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Remi_K napisał:

Właśnie ten stary WD też przestał działać pomimo tego, że jest "od zawsze"...

Ja bym na spokojnie przejrzał wszystkie ustawienia tego dysku który jest widoczny i to samo skopiował na nowy.
I nie mam na myśli tylko ustawień w udostępnianiu ale też uprawnienia użytkowników do tego dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=73389]Remi_K[/mention]Sprawdź czy masz ustawioną SMB 1. Nowe Windowsy wyłączają chyba SMB 1 i mają SMB 2. Ja miałem podobny problem po aktualizacji oprogramowania Synology NAS.
Mam, bez tego nie działa żaden dysk sieciowo z klonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Kupiłem Chinoppo 9201 i podłaczylem do routera kablem. Mam laptopa na win10 do którego podłaczone są dyski 5gb i 2gb i są one udostepniane w sieci. I tu zaczynają się schody, bo Chinoppo widzi tego laptopa jako urządzenie do strumieniowego przesyłania obrazów filmów i zdjęć. Odtwarza mi wszystkie filmy z tych dysków ale tylko wtedy jak dodam katalogi do biblioteki wideo i jest w tym pewien szkopół. Otóż jezeli odtwarzam film czy to MKV czy M2TS z portu USB Chinoppo i zamieszczę w katalogu z filmem napisy SRT o takiej samej nazwie jak film, to odtwarzacz je bez problemu doda do filmu jako jedną z kolejnych pozycji napisów do wyboru. Natomiast jeżeli odtwarzam film z dysku sieciowego to Chinoppo strumieniuje film z tego dysku ignorując zamieszczony tam plik z napisami SRT.  Nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu. Można ominąć problem wmuxowując napisy do każdego filmu, ale mam ich kilkaset i trwałoby to mnóstwo czasu, a chciałem zrezygnować wreszcie z przepinania dysku zewnętrznego z laptopa do komputera  za każdym razem jak chcę oglądnąć film.

Czy jest jakaś możliwość skonfigurować Chinoppo tak żeby dyski sieciowe traktowało jako dyski w innej lokalizacji i odtwarzało z nich zawartość tak jak z portu USB, a nie jak z urządzenia do strumieniowania?

Pozdrawiam 

Edytowane przez JUR08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi