Skocz do zawartości
predipall2015

M9702 V2 Czyli Chinskie OPPO 203 z HDR10+ i Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupowalem w Chinach. Mam w zestaie dokladnie to co ty. Ja tez jestem bardzo zadowolony z odtwarzacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Koneser napisał:

Witam kolegów !

Może cos zmieni sie po wygrzaniu, na jeszcze lepsze. Mam pytanie do kolegów którzy sprowadzili klona z Chin. Co powinno być w zestawie ?? Ja otrzymałem : klona,pilot,zasilacz i i kabelek USB. Nie było żadnej płyty o której tutaj czytałem / do upgrade/

Na lepsze zmieni ci się w audio po wymianie zasilacza. Kiedyś Ron sprzedawał ale chyba drogo, bo po 100$. Myślę, że 50$ to max, co można dać.

Płyty żadnej nie było. Zresztą po co, skoro masz już wszystko "poprawione" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Barnaba napisał:

Na lepsze zmieni ci się w audio po wymianie zasilacza. Kiedyś Ron sprzedawał ale chyba drogo, bo po 100$

To prawda. Sekcja audio klona napewno zyska. Mam wrażenie że klon z każdą godzina brzmi lepiej. Już widzę ze będzie wdzięcznym obiektem do modyfikacji. Prześledziłem pobieznie zagraniczne fora na jego temat i widzę że można jak mówia tam ,dodać mu wejscie coaksial, HDMI, zasilacz na toroidzie. Nie znalazłem natomiast nigdzie rozważań o WI-FI do tego clona ,co mnie smuci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie znalazłem natomiast nigdzie rozważań o WI-FI do tego clona ,co mnie smuci.

Dajesz mikroklienta wifi zasilanego z USB i kłopot z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, kenczorf napisał:

@Barnaba po ile Ron sprzedaje teraz tą lepszą wersje z plusem ?

Nie mam zielonego pojęcia - chyba już nie będę u niego robił zakupów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kenczorf napisał:

A to coś się stało? Przesiadka na inny odtwarzacz czy koleś zaczął walić w pręta? 

Po prostu się obkupiłem i chyba przez kilka lat mam spokój :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Barnaba napisał:

Po prostu się obkupiłem i chyba przez kilka lat mam spokój :)

Czyli masz za dużo, a więc coś na handel? ;)

Pytanie - jak jakość obrazu w stosunku do Egreat A5 czy Dune 4K pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie handluję.

Mam egreata i klona oppo - oba są porównywalne w jakości obrazu UHD. Wiadomo, ze oppo to DV i ogólnie najwyższa jakość obrazu. Egreat podobno gorszy w BD, ale tych daaaawno nie oglądałem :)

Egreat na pewno ciut lepszy w ilości odtwarzanych formatów - znalazłem "wynalazki", których nie łykał oppo, a E5 bez problemu.

Oppo startuje błyskawicznie, Egreat z każdą aktualizacją wolniej :( Teraz koszmarnie wolno - to chyba przez android.

Android to ZŁO, szczególnie w produktach video!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z chinczykiem. Mówi, że za klona  350 usx z wysyłką czyli jakieś 1400zl. Egreat jest na allegro za 715 czyli przez pół. 

Mój TV DV niema... Ba nawet HDR niema, co nie znaczy, że jak za parę lat go zmienię to takie funkcje się przydadzą. 

BD czyli BR disk czyli płyty ISO? Do tej pory Chyb tylko raz coś takiego nieświadomie ściągnąłem. 

Domyślam się, że dziala koszmarnie wolno w stosunku do klona. Ale czy jest to tak wolno, że utrudnia pracę? 

Ja będę odtwarza sieciowo z serwera na routerze tak jak do tej pory. Czy to oznacza, że tylko menu będzie wolno działać czy, że filmy które mają np po 60gb będą się przycinać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem o bardzo wolnym starcie urządzenia. Generalnie E5 pracuje poprawnie, no może poza pilotem, który jest chyba najgorszy, jaki miałem w życiu (trzeba precyzyjnie celować w urządzenie)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie Ferguson Fbox TV, to zobaczysz , co to jest "badziewny pilot"

Nie dość, że przyciski działają ciężko, to jeszcze trudniej trafić wiązką w uzasadnienie, niż na Egreat.

Można stracić nerwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kenczorf

Po co kupować dziadostwo typu egreat jak można kupić najszybszy odtwarzacz shield tv i mieć w nim w zasadzie wszystko, klon oppo to jest urządzenie dla osób mają konkretne wymagania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@kenczorf
Po co kupować dziadostwo typu egreat jak można kupić najszybszy odtwarzacz shield tv i mieć w nim w zasadzie wszystko, klon oppo to jest urządzenie dla osób mają konkretne wymagania.
Z wyjątkiem wyglądu

Wygląda, jak kupa tetrisowego ludka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd jest świetny na pewno lepszy od urządzeń w jakimiś gównianymi zegarkami :) , wszędzie się zmieści i ukryję w czarnym, pilotem nie trzeba celować bo jest na bt do tego ma jeden z najlepszych pilotów a nie najgorszych, uruchamia się od razu bo jest uśpiony w nowej odsłonie wraz z upscalingiem, dolby vision, atmosie w netflixie do tego jest najszybszym urządzeniem na rynku, wifi 2.4-5ghz, 1G lan. Multi platformowy król wszystkie inne urządzenia to jakiś kompromis z którym trzeba się liczyć.

Edytowane przez D4r3KS
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, raf7705 napisał:

Kup sobie Ferguson Fbox TV, to zobaczysz , co to jest "badziewny pilot" emoji16.png

Nie dość, że przyciski działają ciężko, to jeszcze trudniej trafić wiązką w uzasadnienie, niż na Egreat.

Można stracić nerwy.

Ja żeby nie stracić, dokupiłem pilota z dodatkową funkcja BT i podświetleniem. 
teraz irytuje tylko start urządzenia 

Za tę kasę to świetny player. Brak mu tylko DV, ale to ma tylko Oppo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie używałem oryginalnego pilota (może być nawet z kartonu). Harmony ogarnia wszystkie sprzęty. Najtańszy 555 kosztuje jakieś śmieszne pieniądze a celować można nawet w sufit taką ma irde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie ,po kilku dniach różnych experymentów z clonem M9702 v.3.  Napiszę co -nieco o doznaniach z odsłuchu  zakupionego clona / 2100pln/.  Refleksje dotyczą odsłuchu tylko sekcji audio w clonie. Nie jestem maniakiem filmowym, dlatego odtwarzanie video było poza moim zainteresowaniem. Najpierw zalety: Odtwarzanie gaples, cue, iso .Posiadam pokażną kolekcję plików SACD-iso / ok. 2TB na zew. HDD. i podobnie z plikami DVD-audio. Na taką ilość plików nie znalazło się nic czym clon by wzgardził, co by przeżuwał i wypluwał. Czyta pewnie i bez zająknięcia w wersji Stereo jak i w wersji MULTICHANELL i robi to z klasą. Bas schodzi naprawdę bardzo nisko i nie jest to bas średni powyzej 100Hz lecz jest wiecej  nizszych składowych tego basu. Wokale są na 1 planie. Duże składy jazzowe nie zlewają się w kakofonię lecz naprawde dżwiek jest selektywny.Słychać piękne wokale,kontrabas,rózne przeszkadzajki i inne. Brzmienie jest nie męczace nawet  przy odsłuchu grupy Metalica. Porównałem clona bardziej precyzyjnie do Pioneera N50A odtwarzając te same utwory na tych samych poziomach głośności  / Metalica-Metalica; Four Play- Silver; Annie Lenox- Bare/ i jednak Pioneer góruje pod pewnymi względami. A teraz minusy tego clona. Najpowazniejszy to : brak możliwości sterowania klonem w przypadku braku pilota. Wyobrażam sobie co byłoby gdybym zgubił lub uszkodził trwale pilota , wtedy clon będzie bezuzyteczny. Może są jakieś appki do niego, tego nie wiem. Następny poważny  minus to ; brak wyjść RCA. Amplitunery KD nie są stworzone do odsłuchu muzyki  w stereo,  a tylko przeważnie KD jest uzbrojone w wejscia HDMI.  Mozna zastosować konwerter HDMI- RCA ale nie mam pojęcia czy ze stratą w dżwieku czy nie. Następnie 1 wyjście Toslink/optyczne/  Nie sadzę aby przepusciło sygnał 24/192. Starsze ampli KD nie mają wejsć HDMI, ale mają coax każdy,  a clon takiego nie ma . Jak ogladnąć koncert w DTS-ie multichanel?. Następna dolegliwość; podłaczony HDD zewnętrzny pod USB nie wyłącza się przy wyłączeniu clona. Dziwnym jest to, ze podłączony do USB dysk zew.SSD po wyłączeniu clona wyłacza sie razem z nim. Nie wyłaczają sie tylko  dyski talerzowe. Dziwne prawda? Dyski SSD czerpia zasilanie 5V z clona, talerzowe są zasilane zasilaczem zew.12V. Moze tutaj tkwi przyczyna ?  Ogólnie  ! do odtwarzania tylko muzyki, mimo ze nie jest żle, klona poraz drugi bym nie kupił. Samo brzmienie i uniwersalność jest po stronie pioneera N50A.

Może ktoś wie jak zabezpieczyć się w zapasowy pilot do powyzszego clona? Może ktoś używa jakiejś appki na androida? Moze ktoś znalazł jakiegos zamiennika do oryginalnego pilota? Wybaczcie ja mam takie zboczenie / liczy się zapas he...he../

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę kolega przepłacił, ja za to samo zapłaciłem niecałe 1400, jest oprogramowanie na telefon (jedyne czego z jego poziomu nie udało mi się zrobić to włączyć playera)

Teraz co do reszty, widzę że kolega przysiadł do tematu ale chyba źle podszedł do tego urządzenia.
To z założenia jest player plików wideo a nie audio, gdyby było audio byłaby jakaś sekcja audio analogowa a jej nie ma, jest tylko cyfra.
Dlatego jak zawsze zastanawia mnie to że rózni ludzie piszą że słyszą różnicę w momencie gdy w porównych urządzeniach mamy cały tor tylko i wyłącznie cyfrowy i sygnał jest przesyłany do amplitunera/wzmacniacza również cyfrowo.
Mógłbyś napisać do czego i jak były podłączone playery?

Pozdrawiam.
A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi