Damianos19932 208 Napisano 19 Maja 2020 (edytowane) 19 minut temu, mikoko napisał: Ale zaraz zaraz. Wiadomo ze Sony czy inna firma nie robi co roku nowych płyt głównych. Na jakiej podstawie twierdzicie ze blokują HDMI 2.1 przecież ze wszystkich materiałach reklamowych i instrukcjach podają ze model XG posiada takowy. Po co mieliby to robić? Czytałem ze maja problemy z eARC. Wycofanie się z zapowiadanej funkcjonalności to byłby ich strzał w kolano tym bardziej ze hardwarowo model jest kompatybilny. Co do apple chyba wiecie czym to się skończyło? Zbiorowymi pozwami. Zreszta nowy model iphona SE2020 ma prawie identyczna płytkę jak model IP 8 sprzed 2 lat. Nawet niektóre części są w pełno wymienialne między modelami Pozwy , Pozwami ale czy to coś dało . Apple jakoś sie zbytnio tym nie przejęło i tak jak piszesz wypuściło SE 2020 , który ku mojemu zdziwieniu odniósł sukces . Dla mnie to jest niesamowite jak magia marki może działać na ludzi kupują telefon ,który pod wzgledem mozliwosci fotograficznych i deasingu jest na poziomie telefonów z 2015 roku . Edytowane 19 Maja 2020 przez Damianos19932 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Dlatego trzymam się swojego XS 256 który będzie ze mną póki się nie rozpadnie Co do pozwów dały, może nie dały. Ale smród pozostał na cały świat. Chyba każdy o tym słyszał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 19 Maja 2020 Godzinę temu, mikoko napisał: Ale zaraz zaraz. Wiadomo ze Sony czy inna firma nie robi co roku nowych płyt głównych. Na jakiej podstawie twierdzicie ze blokują HDMI 2.1 przecież ze wszystkich materiałach reklamowych i instrukcjach podają ze model XG posiada takowy. Po co mieliby to robić? Czytałem ze maja problemy z eARC. Wycofanie się z zapowiadanej funkcjonalności to byłby ich strzał w kolano tym bardziej ze hardwarowo model jest kompatybilny. Co do apple chyba wiecie czym to się skończyło? Zbiorowymi pozwami. Zreszta nowy model iphona SE2020 ma prawie identyczna płytkę jak model IP 8 sprzed 2 lat. Nawet niektóre części są w pełno wymienialne między modelami Seria xg nie ma HDMI 2.1. dopiero seria xh90 miała dostać 2.1 po aktualizacji. Nie było wzmianki o xh95 czy tym bardziej o xg95. Jednak jest pewne że te tv mają wspólne bebechy i hardware jest przygotowany pod 2.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Jeśli nie ma jeszcze to otrzyma wraz z młodszymi braćmi. Jakoś info o 2.1 dla xg nie zniknęło z żadnych komunikatów prasowych, reklamowych, instrukcji. Chwalą się eARC i atmosem w tym modelu na każdym kroku. Wyszła niedawno aktualizacja zainstalowałem wczoraj. Dźwięk dużo lepiej działa. Być może już jest 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 19 Maja 2020 A , Twój soundbar ma wejście HDMI 2.1 ? Aby , zadziałało powinno mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Piszą ze tak Wysłane z iPad za pomocą TapatalkChyba sobie spróbuje zrobić ze swojego XG90 XH90 programowo Wysłane z iPad za pomocą TapatalkCiekawe czy europejski tv przyjąłby soft z USA. Bo mam już ściągnięty dla modelu XH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 19 Maja 2020 A , to szacun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Ale mnie korci wrzucenie softu od XH do XG. Z tym ze mam tylko wersje USA. Chyba poczekam na Europejka bo trochę się boje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Wcale mnie takie praktyki nie dziwią w którymś iphonie zablokowali jeden rdzeń by w kolejnym go odblokować i sprzedawać jako nowy model Po co pokazywałeś mi ten link? Siedzę właśnie na avsforum. Po lekturze czekam na soft dla XH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 19 Maja 2020 4 godziny temu, mikoko napisał: Po co pokazywałeś mi ten link? Siedzę właśnie na avsforum. Po lekturze czekam na soft dla XH nie mogłem się powstrzymać 😆 . Sony nie spieszy się z takimi rzeczami możesz sb trochę poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 19 Maja 2020 Mam już soft tyle ze dla USA/CA a tego trochę boje się wgrywać. Dla Europy jeszcze nie wyszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 20 Maja 2020 to poczekaj na europejski , chyba że Ci się spieszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 21 Maja 2020 @mikoko I jak najnowszy firmware? Zauważyłeś jakieś nowe/stare problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 21 Maja 2020 Z dźwiękiem jest lepiej nie zanika na netflix. Mówię o sofcie dla xg 😜 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 21 Maja 2020 Zrobiłem update i po 30 min na Amazon prime dźwięk zanikł. Zrobiłem factory reset, zobaczymy. Nie liczę na wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 21 Maja 2020 Szczerze ? Czekam na gh Eu 😜 Raz mi się przyciął dźwięk na netflix. Powiedz mi czy po resecie do fabryki jest już dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek K86 0 Napisano 26 Maja 2020 Panowie a moglibyscie podpowiedziec jak ogarnac temat filmow z dolby atmos dostepnych na torrentach.Pobralem z ciekawosci film dolby atmos truehd 7.1 a po odpaleniu soundbar wyswietla dolby sorround no i atmosa brak.Wiem ze najlepiej to 4k bluray player no ale skoro ludzie wrzucaja takie wstawki to czy jest mozliwosc cieszenia sie z filmu z atmosem podpietym przez usb ?Ktos tam wspomnial ze uzywa nvidia shield,Czy owy sprzet to umozliwia? Sorki ze tak nie na temat troche Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Z aplikacji natywnych (np kodi) Tv umożliwia przesyłanie dzwieku tylko w podstawowym formacie DTS lub dd. Nie ma możliwości przesłania DTS HD czy dolby truehd (w tym bezstratnego atmos który jest w twoim filmie). Można przesłać skompresowany atmos podobnie jak Netflix, ale nadal jest to skompresowany dźwięk. Edytowane 26 Maja 2020 przez sleet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 26 Maja 2020 A próbowałeś NOVA player? Wszystko ładnie śmiga, łącznie z dopasowaniem klatek, ale nie wiem jak jest z audio bo nie mam jak sprawdzić obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej-74 0 Napisano 31 Maja 2020 Witam Mam pytanie czy jest sens wydawać 2000 zł więcej na nowy model KD-65XH9505 skoro zeszło roczny niczym się nie różni oprócz hdmi 2.1 Czy może jeszcze są jakieś inne drobiazgi które są warte tych 2000 zł Pozdrawiam Roman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariobull 50 Napisano 31 Maja 2020 Ten nowy jest nowy faktycznie i przede wszystkim ma warstwę poprawiającą kąty widzenia.Natomiast xg9505 występuje głównie z ekspozycji lub że zwrotów więc szansa że dostaniesz nowy z fabryki jest nikła.Natomiast kwota w różnicy zakupu jest za duża i to największy absurd cen w Polsce Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 31 Maja 2020 Czytałem ze wewnątrz to są te same telewizory. Zmieniono tylko głośniki reszta jest identyczna. Warstwę na ekranie pomijam. Oprogramowanie dla wersji H jest dużo lepsze. Znacznie poprawiono upłyniacze. Ci niektórzy zza oceanem wgrali soft od H do G twiedza że jest znaczna poprawa w obrazie. Sony nie chce tego oprogramowania oficjalnie udostępnić dla wersji G bo przecież „nowszy” musi być lepszy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariobull 50 Napisano 31 Maja 2020 No ale nowy jest lepszy. Dodatkowy wzmacniacz i inne głośniki. Warstwa poszerzająca kąty nie może być pomijana jeśli ktoś miał porównanie xg w wersji 75cali z mniejszymi. Różnica jest bardzo widoczna. Dzięki temu uniwersalność tego xh jest dużo większa.Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Bebeby mają oprócz innych głośników identyczne. I irytuje mnie ze seria XG nie dostała nowego znacznie lepszego softu. Bardzo niefajne zagranie Sony, bo tv kupiłem w grudniu i już próbują go sztucznie postarzać Edytowane 31 Maja 2020 przez mikoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleet 6 Napisano 31 Maja 2020 Nie ogarniam jak ktoś może jeszcze patrzeć na dźwięk w tv. Soundbar za 500 zł będzie grać 100x lepiej niż telewizor. W dodatku warstwa poszerzająca katy widzenia ma też minus. Zmniejsza kontrast. Więc jeśli oglądasz tv na wprost warstwa jest minusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach