raf7705 965 Napisano 28 Kwietnia 2022 Jest winowajca w odbiciu poniżej spodka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maserlap 13 Napisano 28 Kwietnia 2022 13 godzin temu, burz napisał: Szkoda, że umarły testy, a chłopaki z hdtvpolska skupili się na reklamówkach - dla przykładu, ostatni prawdziwy test projektora JVC był w 2017 roku (RS540)!!! Właśnie, prosimy więcej pro proj testów, miło się czyta jak jvc wyprzedza resztę peletonu 😛 Swoją drogą, ten nowy line up sony wygląda wcale dobrze, XW5000 może dobrze namącić w segmencie zdobywanym przez NP5 i LS12000 👍🏻 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebna 120 Napisano 28 Kwietnia 2022 W dniu 27.04.2022 o 13:58, raf7705 napisał: Mój komentarz był do zdjęcia kolegi, Montas. Sebna u Ciebie mleko gładziutkie, tylko coś balans bieli na zdjęciu, coś nie teges, bo wszystko żółte się zrobiło. (Pewnie dodatkowe źródło, sztucznego światła). Aby sprawiedliwości stało się zadość Ta sama kawa ale w bardziej naturalnej kolorystyce (jedno zdjęcie Samsung zdecydował się zrobić w naturalnej kolorystyce ^^) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 29 Kwietnia 2022 Widze ze temat sie rozlreca 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 29 Kwietnia 2022 Co ja tu robię, co ja tu robię??? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 29 Kwietnia 2022 Całkiem fajnie wyglądają te kawusie na Jvcach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 29 Kwietnia 2022 Co ja tu robię, co ja tu robię??? Chyba espresso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 29 Kwietnia 2022 (edytowane) Slowo wyjasnienia. Ten jednorozec, to dzielo spotkanego na drodze tajskiego mistrza . Ja tylko cyknalem zdjecie, przed wypiciem. Zainteresowanych sztuka dekorowania latte odsylam tutaj. Nie wiem czy wiecie, ale mamy bardzo silna zawodniczke w barwach bialo-czerwonych, trzykrotna mistrzynie Polski - Agnieszke Rojewska. p.s. Moja kawowa preferuja to espresso z emfatyczna crema, ale doceniam i lubie ogladac baristow przy pracy a i dobrym latte z ciastem nie pogardze. Edytowane 29 Kwietnia 2022 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 29 Kwietnia 2022 Czyli, że preferujesz mieszanki z robustą?Ja tylko single arabica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 3 Maja 2022 U mnie niestety cappuccino bez wzorków 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 4 Maja 2022 Ale za to cappuccino "z widokiem" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebna 120 Napisano 4 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 21:46, szewi napisał: U mnie niestety cappuccino bez wzorków Nie postarali się ale za to widok nadrabia W dniu 29.04.2022 o 16:58, binary napisał: Slowo wyjasnienia. Ten jednorozec, to dzielo spotkanego na drodze tajskiego mistrza . Ja tylko cyknalem zdjecie, przed wypiciem. Zainteresowanych sztuka dekorowania latte odsylam tutaj. Nie wiem czy wiecie, ale mamy bardzo silna zawodniczke w barwach bialo-czerwonych, trzykrotna mistrzynie Polski - Agnieszke Rojewska. p.s. Moja kawowa preferuja to espresso z emfatyczna crema, ale doceniam i lubie ogladac baristow przy pracy a i dobrym latte z ciastem nie pogardze. Właśnie miałem się pytać czy sam coś takiego wyczarowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 5 Maja 2022 sebna Mialem wiecej nie spamowac na ten temat, ale po tym Mistrzostwie Swiata w cytowaniu, juz chyba niczego nie da sie uratowac. Jakbym sam tak czarowal, , tobym film nakrecil, bo to robi wieksze wrazenie, niz zdjecia. Z moich doswiadczen wynika, ze u Wlochow kawa dobra wszedzie, nawet na stacji benzynowej, wiec brak atrakcyjnej prezentacji mozna im darowac. Ale sa tez inne nacje, ktore swoja kawe biora "na powaznie". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebna 120 Napisano 6 Maja 2022 (edytowane) 15 godzin temu, binary napisał: sebna Mialem wiecej nie spamowac na ten temat, ale po tym Mistrzostwie Swiata w cytowaniu, juz chyba niczego nie da sie uratowac. Jakbym sam tak czarowal, , tobym film nakrecil, bo to robi wieksze wrazenie, niz zdjecia. Z moich doswiadczen wynika, ze u Wlochow kawa dobra wszedzie, nawet na stacji benzynowej, wiec brak atrakcyjnej prezentacji mozna im darowac. Ale sa tez inne nacje, ktore swoja kawe biora "na powaznie". E tam spamować od razu, ja bym powiedział, że tchnęliśmy nieco (odmiennego) życia w wątek . W tych czasach najbardziej lubię light i ewentualnie medium single orgin roast, także we Włoszech musiał bym się trochę naszukać, bo oni tam, przynajmniej tradycyjnie są zakochani w espresso roast czyli w zasadzie najmocniej spalone ziarna jak się da i przeważane rożne blendy . Ostatni raz jak byłem we Włoszech to byłem jeszcze nastolatkiem i o ile kilka espresso się napiłem to bardziej było to utylitarnie, żeby podbrudzi się nieco za kierownicą, niż dla smaku ale faktycznie bardzo miło je wspominam. Ale myślimy znów wybrać się do Włoch na wakacje po latach obierania innych kierunków, gdzie bardziej rumem życie się toczy, niż winem. Ale za to gdzie kawa rośnie naturalnie Pozdrawiam Edytowane 6 Maja 2022 przez sebna 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 6 Maja 2022 Tu się trochę bardziej postarali 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebna 120 Napisano 6 Maja 2022 Godzinę temu, szewi napisał: Tu się trochę bardziej postarali Nie będę pisał z czym mi się to kojarzy bo nie wypada , ale zdecydowanie bardziej się postarali niż poprzednicy Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 6 Maja 2022 IMHO Obrot o 90 stopni daje wydmy. Tu w kok czesana pupitka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 10 Maja 2022 W dniu 18.04.2022 o 22:54, maserlap napisał: Ja jestem na etapie adaptacji pokoju, udało mi się znaleźć bardzo fajny materiał, może ktoś będzie zainteresowany; chodzi o czarny welur matt velvet 99, gramatura 420, ok 33zł mb (140cm x 100cm), co ważne, jest to martwa czerń, będzie siorpał światło aż miło. Na zdjęciu dla porównania z próbkami typowej tkaniny typu blackout oraz innego aksamitu o trochę wyższym stopniu połyskliwości. Ten materiał będzie służył mi za "wyściółkę" ścian. Plan się trochę zaktualizował, będę robić pełne obramowanie na "głównej" ścianie i paski 70cm na przylegających i suficie; mam wrażenie, że będzie wyglądało to naprawdę estetycznie i da ciekawy "arlekinowski" kontrast z resztą pomieszczenia :> To będzie ekspozycja stała. Dodatkowo dwie kotarki 140cm x 350cm na okna, żeby zabić światło od latarni. Nie wiem kiedy to zrobię, ale klamka już zapadła Wczoraj po paru tygodniach podłączyłem ponownie n5 i utwierdziłem się, że obraz który generuje to petarda, już na obecne warunki. Mógłbym cały czas oglądać spocone twarze czarnoskórych aktorów, jeśli wiecie o czym mówię :> Potrzebuję właśnie jeszcze tylko zniwelować efekt odbijanego światła w jasnych scenach i będzie świetnie. No cóż... kupiłem kawałek i porażka. W porównaniu do brytyjskiego wygląda podobnie, jak to powyższe porównanie foto. Z tym, że ten "twój" jest tym razem tym szarym. Sprawdzone w jaskini Batmana. W jasnym pomieszczeniu rzeczywiście można się pomylić i nawet zachwycić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boreira 4 Napisano 16 Maja 2022 korzysta ktoś tutaj z przystawki smart tv do projektora? polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 16 Maja 2022 Zależy co chcesz wyświetlać?Pliki własne, czy z serwisów VOD?Do jednego Zidoo z9x, do drugiego Apple TV.Do obydwu zastosowań, podobno NVIDIA jest Ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 16 Maja 2022 4 minuty temu, raf7705 napisał: Do jednego Zidoo z9x, do drugiego Apple TV. Czy ATV wypuszcza aktualnie Atmosa/HDR z Netflixa/HBO Max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 16 Maja 2022 Z netflixa zawsze wypuszczało.Jak jest z HBO, nie wiem. Nawiasem mówiąc, do plików własnych z serwera ATV też jest dobre, tylko dźwięk będzie LPCM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 16 Maja 2022 OK, a dobrze kojarzę że ATV + Hdfury wypuści Dolby Vision z Netflixa na JVC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boreira 4 Napisano 17 Maja 2022 11 godzin temu, raf7705 napisał: Z netflixa zawsze wypuszczało. Jak jest z HBO, nie wiem. Nawiasem mówiąc, do plików własnych z serwera ATV też jest dobre, tylko dźwięk będzie LPCM. a jak podłączacie audio do ATV? Czy jest opcja "po kablu" czy wyłącznie bluetooth? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maserlap 13 Napisano 17 Maja 2022 Ja szukałem długo takiej przystawki z wyjściem optycznym na ampli, i ostatecznie padło na realme 4k stick + hdmi splitter z Amazona za 150zł (dwa wejścia hdmi, jedno out, optyk), nie narzekam 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach