Paweł Usinowicz 8 Napisano 23 Marca 2019 3 godziny temu, tonybcc napisał: Zmieniłem ustawienia i jest lepiej A co dokładnie zmieniłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 23 Marca 2019 Jasność w dolnych punktach ire. Teraz gamma jest płaska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pietraso 8 Napisano 23 Marca 2019 Dnia 22.03.2019 o 09:38, Prykon napisał: Wygląda to jakby ta folia była przyklejona na klej w sztyfcie i zostały po nim pozostałości...trochę nie ładnie to wygląda. Daj znać co sklep odpowie. Na razie mają mi przysłać serwisanta LG żeby potwierdził wadę fabryczną, potem go zabiorą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado75 77 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Zauwazylem ze na nowym sofcie nie dziala w ogole opcja redukcja szumow mpeg, jest gozej jak bylo a jak u was ? Edytowane 24 Marca 2019 przez konrado75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanil ek 23 Napisano 25 Marca 2019 Dnia 23.03.2019 o 15:14, tonybcc napisał: Jasność w dolnych punktach ire. Teraz gamma jest płaska. Gdzie to w menu jest umiejscowione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 25 Marca 2019 Sam tego nie zmienisz musisz mieć kolorymetr i program. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
donsuper 0 Napisano 25 Marca 2019 Dnia 24.03.2019 o 16:54, konrado75 napisał: Zauwazylem ze na nowym sofcie nie dziala w ogole opcja redukcja szumow mpeg, jest gozej jak bylo a jak u was ? Też to zauważyłem, widać kręgi jak na wodzie po wrzuceniu do niej kamienia ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado75 77 Napisano 25 Marca 2019 41 minut temu, donsuper napisał: Też to zauważyłem, widać kręgi jak na wodzie po wrzuceniu do niej kamienia ? no niestety lipa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 26 Marca 2019 Panowie jezeli macie problem z ta aktualizacja to można wrócić do poprzedniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jediwolf 3 Napisano 26 Marca 2019 1 godzinę temu, tonybcc napisał: Panowie jezeli macie problem z ta aktualizacja to można wrócić do poprzedniej. A jak to się robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 26 Marca 2019 Po pierwsze potrzebujesz telefon z Androidem i i ird następnie instalujesz aplikacje sure https://play.google.com/store/apps/dev?id=5734629456188755485 pobierasz oprogramowanie (czyli poprzednia wersje) i w aplikacji jest opcja aktualizacji, wskazujesz plik i powinno wskoczyć. Napisałem powinno ponieważ ja zostaje narazie na ostaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojPo 20 Napisano 26 Marca 2019 A skąd pobrać poprzednią wersję oprogramowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 26 Marca 2019 Nie wiem jaki numer miała poprzednia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fio2 264 Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=Qz9GkiO8ELdDtz73fAMg Link bezpośredni do starszego oprogramowania powyżej. Jeżeli nie ufasz (słusznie) wejdź na stronę lg uk. Tam jest wersja 04.10.20. 1 godzinę temu, tonybcc napisał: Po pierwsze potrzebujesz telefon z Androidem i i ird następnie instalujesz aplikacje sure https://play.google.com/store/apps/dev?id=5734629456188755485 pobierasz oprogramowanie (czyli poprzednia wersje) i w aplikacji jest opcja aktualizacji, wskazujesz plik i powinno wskoczyć. Uzupełnię to: telefon nie potrzebuje ird. Łączysz się z tv za pomocą wifi. Lepszy link do aplikacji (SURE - Smart Home and TV Universal Remote): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tekoia.sure.activities Oprogramowanie musi być na nośniku usb podpiętym do tv. Aplikacja uruchamia specjalne menu (wydaje mi się, że serwisowe, bo jest po angielsku), do ręcznej aktualizacji oprogramowania. Jeszcze nie sprawdzałem, czy to zadziała, ale biorę downgrade pod uwagę i dlatego sprawdzałem, jak to zrobić. Edytowane 26 Marca 2019 przez fio2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tonybcc 148 Napisano 26 Marca 2019 @fio2 dzięki z pracy ciężko czasam poprawnie napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojPo 20 Napisano 26 Marca 2019 24 minuty temu, tonybcc napisał: Nie wiem jaki numer miała poprzednia. Telewizor kupiłem w lutym i miał 4.10.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaculek63 23 Napisano 26 Marca 2019 7 godzin temu, WojPo napisał: Telewizor kupiłem w lutym i miał 4.10.30 to jest najstarszy soft z 06/06/2018r potem był 4.10.20 a najnowszy to 4.10.36 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WojPo 20 Napisano 26 Marca 2019 53 minuty temu, jaculek63 napisał: to jest najstarszy soft z 06/06/2018r potem był 4.10.20 a najnowszy to 4.10.36 Coś mylisz jaculek63 ! To historia wersji : Release History [03.00.63] 1. Minor Bug Fix [03.00.75] 1. Update for Dolby vision calibration [03.01.05] 1. Revert the Tricolor New Spec Implemntation 1.4 (CIS Only) 2. To improve Magic remote control operation disabled issue during Magic remote control on/off repeatedly. [04.10.05] 1. Google Assistant is also available in the following countries. (Australia, Canada, France, Germany, Korea, Spain, United Kingdom) 2. Alibaba voice AI feature is available in China. 3. You can control the TV (channel change, volume control, input switch, etc.) using the Google Home / Amazon Echo Smart Speakers in the following countries as well. (Google Home : France, Germany, Japan, Korea) (Amazon Echo : Australia, Canada) 4. We have reduced the amount of time the cursor is displayed when not moving the MRCU. In addition, Minor Bugs are fixed. [04.10.15] 1. To improve that the subtitle is not displayed when HbbTV app in on. 2. Change HDR luminance curve. [04.10.31] 1. Improved issue of external AV Receiver "Not Supported" error when playing Dolby Atmos content. 2. To improve issue of Macro Block Noise. Ostatnią jest 4.10.31 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert6969 28 Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, jaculek63 napisał: to jest najstarszy soft z 06/06/2018r potem był 4.10.20 a najnowszy to 4.10.36 No nie, 04.10.36 jest najnowszą wersją dla B8, gdzie poprzednią (zakup w styczniu) była 04.10.25. Edytowane 26 Marca 2019 przez robert6969 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmicic13 228 Napisano 26 Marca 2019 Kolega namieszał trochę, co widać po numerkach. Powiedzcie Pany, co z tą ostatnią aktualizacją (04.10.31), która ściemniła obraz? Wycofali? Nie chcę nawet sprawdzać, an i pobierać na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado75 77 Napisano 27 Marca 2019 13 godzin temu, Kmicic13 napisał: Kolega namieszał trochę, co widać po numerkach. Powiedzcie Pany, co z tą ostatnią aktualizacją (04.10.31), która ściemniła obraz? Wycofali? Nie chcę nawet sprawdzać, an i pobierać na razie. Na twoim miejscu bym nie pobieral 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poncio 9 Napisano 27 Marca 2019 Chyba dobrze, że jednak nie kupiłem LG... może jednak warto poczekać na nową serie Panasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafal Plotka 105 Napisano 27 Marca 2019 Ma ktos link do 4.10.15? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanil ek 23 Napisano 27 Marca 2019 1 godzinę temu, poncio napisał: Chyba dobrze, że jednak nie kupiłem LG... może jednak warto poczekać na nową serie Panasa Ja nie widzę problemu. Zaktualizowałem, zwiększyłem jasność do 58 na każdym trybie i jest dobrze. ☺️ A w Pansie Smart TV mi nie podchodzi. Nie ma co popadać w paranoję to dobry sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafal Plotka 105 Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Jednak wyłączenie de-contouring w aktualizacji 4.10.31 powoduje tak drastyczny spadek jakości wyswietlanych tresci (np. potężny banding kolorów na YouTube), że tv traci kompletnie na opłacalności w stosunku do konkurencji, a przede wazystkim do B8, od której zdaje się ta opcja najbardziej sie różniła (wykożystanie procesora wersji 9 w stosunku do 7 zastosowanej w B8). Ciekawe zagranie ze strony LG przed premierą Oled C9, gdzie opcja ta ma zostac wyciągnięta z redukcji szumów mpeg. Choć raczej szczególnie nieuczciwe należałoby napisać. Pisałem do LG, ale zdają się udawać, że problem nie istnieje i nie spowodowali obniżenia funkcjonalności tv, bo jak inaczej nazwać zachęcanie do przeprowadzania restartu do ustawień fabrycznych. Jakość obrazu TRAGEDIA Edytowane 27 Marca 2019 przez Rafal Plotka Dodanie zdjecia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach