Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung KS9500/KS9800 (UE65KS9500) Test - Flagowy Direct LED, SUHD, Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Leeonsjo napisał:

W sklepie firmowym 65 calowy teraz jest za 9,5k czy warto?Chciałem Sony xe9005 ale coraz więcej negatywnych opinii można wyczytać o tym soniaku.

Niestety :(

Dlatego coraz mocniej skłaniam się w kierunku Panasa ex 780. Zakup planuję na listopad więc jeszcze mam trochę czasu na podjęcie decyzji i ewent. spadki cen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co porównywać krawdziakow do pełnego podświetlania dlatego z tych tv i tegorocznych tv LCD lepszy będzie Samsung ks 9500 i tyle. Kombinujecie nie potrzebnie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 8.08.2017 o 15:39, Mr.Hankey napisał:

W sam raz na 65''.

Bo to FALD. Od dawna piszę, że telewizory tego typu zupełnie inaczej reprodukują obraz. Jest bardziej miękki, rzekłbym nawet "plazmowy".;) Zupełnie inne doznania niż standardowe krawędziowe LCD. FALD to nie tylko lepsza czerń, to po prostu inny obraz, piszę o tym od dawna.

Wcześniej zupełnie nie zdawałem sobie z tego sprawy, ale teraz pod taka opinia mogę się tylko podpisać. Faktycznie FALD daje inny rodzaj obrazu - jest bardzo plastyczny , brak nieprzyjemnej sztuczności widocznej w krawędziakach  czy OLEDach. Filmy , szczególnie w wysokiej rozdzielczości (od FullHD) wyglądają niesamowicie. "Marsjanina" można oglądać bez przerwy. Może być tak, ze najwieksza zaleta tego typu telewizorów zupełnie umyka procedurom testowym. Każdy kto szuka 65 cali powinien sie im dobrze przyjrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po swoich doświadczeniach z Sony raczej już nie spojrzę na telewizor tej marki. Nawet nie chodzi o fatalny obraz bo jak sądzę w przypadku 65xe8005 miałem po prostu pecha i trafiłem wadliwa sztukę. Wszystko wyświetlał źle  jakby matryca była kompletnie zużyta. Kolory przepalone, czerń fioletowa, reszta wlaziła w odcienie fioletu i błękitu. Po porównaniu z moim "starym" Samsungiem 55HU6900 można było się załamać , szczególnie po uswiadomieniu sobie ile się na ten bubel Sony wydało. Trudno , zdarza się. Ale zachowanie serwisu, który po opisaniu wszystkiego i przesłaniu zdjęć stwierdził, ze wszystko jest w porządku, kompletnie mnie z Sony wyleczyło. Telewizor oddałem do sklepu z ogromna ulga. Fatalne było też działanie systemu a odtwarzacz multimediów w tym telewizorze to chyba jakiś żart. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Rotpil napisał:

Wcześniej zupełnie nie zdawałem sobie z tego sprawy, ale teraz pod taka opinia mogę się tylko podpisać. Faktycznie FALD daje inny rodzaj obrazu - jest bardzo plastyczny , brak nieprzyjemnej sztuczności widocznej w krawędziakach  czy OLEDach. Filmy , szczególnie w wysokiej rozdzielczości (od FullHD) wyglądają niesamowicie. "Marsjanina" można oglądać bez przerwy. Może być tak, ze najwieksza zaleta tego typu telewizorów zupełnie umyka procedurom testowym. Każdy kto szuka 65 cali powinien sie im dobrze przyjrzeć.

Krawędziaka i OLEDa w jednym szeregu? Chłopie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Ary napisał:

Krawędziaka i OLEDa w jednym szeregu? Chłopie...

Znów popis kompletnego niezrozumienia tekstu. Nieekologicznie byłoby tłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Rotpil napisał:

Znów popis kompletnego niezrozumienia tekstu. Nieekologicznie byłoby tłumaczyć.

"Faktycznie FALD daje inny rodzaj obrazu - jest bardzo plastyczny , brak nieprzyjemnej sztuczności widocznej w krawędziakach  czy OLEDach" - no to oświeć mnie przyjacielu, bo naprawdę nie rozumiem. Nieekologicznie to zachować prawdę dla siebie i nie "naprostować" innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Leeonsjo napisał:

W sklepie firmowym 65 calowy teraz jest za 9,5k czy warto?Chciałem Sony xe9005 ale coraz więcej negatywnych opini można wyczytać o tym soniaku.

2 dni temu kupiłem za 8999zł z 4 letnią gwarancją więc radzę zadzwonić i spytać czy jest dalej taka promocja :) TV w 65`` 4k+ hdr robi wrażenie :) jeszcze tylko kalibrację muszę zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie ks9500,szukam uchwytu do ww tv.Z tego co się zorientowałem to w tv jest rozstaw vesa 400x400.Na razie wybralem dwa

https://www.euro.com.pl/uchwyty-do-telewizorow/arkas-dl-t-70-cz.bhtml

https://www.euro.com.pl/uchwyty-do-telewizorow/techlink-twm602.bhtml

Czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą na ten temat,wieszak ma być płaski,nie zamierzam tańczyćz tv po pokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Donio napisał:

W temacie ks9500,szukam uchwytu do ww tv.Z tego co się zorientowałem to w tv jest rozstaw vesa 400x400.Na razie wybralem dwa

https://www.euro.com.pl/uchwyty-do-telewizorow/arkas-dl-t-70-cz.bhtml

https://www.euro.com.pl/uchwyty-do-telewizorow/techlink-twm602.bhtml

Czy ktoś mógłby się podzielić wiedzą na ten temat,wieszak ma być płaski,nie zamierzam tańczyćz tv po pokoju.

Zalezy czego oczekujesz. Jak telewizor ma tylko lezec na scianie to spokojnie wystarcza, szczegolnie przy obecnosci connect boxa. Gorzej gdy w dzien siedzisz przed telewizorem np z 2,5 m od niego a wieczorem chcialbys poogladac film lezac na kanapie jeszcze z 1,5 metra w bok. Wowczas bedzie problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekuje że będzie wisiał przy scianie na stale bez żadnych regulacji poziomych.Obecnie mam też arkasa na plazme i służy mi już 10 lat i nie narzekam.Nie wiem tylko czy pyzy n zakrzywionym ekranie ,trzeba stosować jakieś specjalne uchwyty czy nie.W sklepie samsunga twierdzą że nie ale żadnego nie mieli.Także proszę o poradę,nie chce też wydać Bóg wie ile ,tak 200 zl max.Na razie sugerowałem się rozmiarem vesa 400x400 i max udżwigiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś kto ma ks9500 mógłby się podzielić informacją na co zwrócić uwagę podczas instalacji i wyjmowania z pudła.Ewentualnie przy uchwycie płaskim na co zwrócić uwagę,tonaż max takiego uchwytu ?czy coś innego ?.Bardzo się boje tego całego procesu wyjmowania z pudła/montazu na scianie itd.Mam przed oczami rozstrzaskaną matryce itd ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Donio napisał:

Czy ktoś kto ma ks9500 mógłby się podzielić informacją na co zwrócić uwagę podczas instalacji i wyjmowania z pudła.Ewentualnie przy uchwycie płaskim na co zwrócić uwagę,tonaż max takiego uchwytu ?czy coś innego ?.Bardzo się boje tego całego procesu wyjmowania z pudła/montazu na scianie itd.Mam przed oczami rozstrzaskaną matryce itd ;)

Jak tylko otworzysz pudło, znajdziesz dokładną, drukowaną instrukcję jak wyciągnąć z niego telewizor - wysuwasz na płasko, na podłodze, matrycą do dołu. Matryca jest zabezpieczona przed wygięciem styropianowymi belkami i należy uważać żeby wyciągać je razem z telewizorem. 

Montaż do uchwytu zależy już od samego uchwytu. U mnie było to banalnie proste - część przykręcało się od razu do telewizora a następnie tylko wieszało na ramieniu i porządnie ściągało śrubami. Ze względu na wagę i rozmiar telewizora, nawet do wyciągnięcia z podła potrzebne są dwie osoby. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Rotpil napisał:

Jak tylko otworzysz pudło, znajdziesz dokładną, drukowaną instrukcję jak wyciągnąć z niego telewizor - wysuwasz na płasko, na podłodze, matrycą do dołu. Matryca jest zabezpieczona przed wygięciem styropianowymi belkami i należy uważać żeby wyciągać je razem z telewizorem. 

Montaż do uchwytu zależy już od samego uchwytu. U mnie było to banalnie proste - część przykręcało się od razu do telewizora a następnie tylko wieszało na ramieniu i porządnie ściągało śrubami. Ze względu na wagę i rozmiar telewizora, nawet do wyciągnięcia z podła potrzebne są dwie osoby. 

A mozesz podac jaki masz uchwyt ?,jak pamiętasz .Będe montował z kolegą który ma sprzęt do wywiercenia otworów w scianie,zresztą zawodowo zajmuję się remontami i montował mi nie jeden tv na scianie,tylko boję się o tą krzywizne.ale jak piszesz że są jakieś styropianowe belki to ok.

Edytowane przez Donio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4World - jest ogromny i ma 70-cm ramie. Sprawdza sie rewelacyjnie, ale z tego co pisales Ty szukasz czegos plaskiego. 

20170804_162821.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło matko,jaka kobyła :) ,i może głupie pytanie ale nie wiem ,czy przed powieszeniem podłączyć kabel zasilający i ten od connecta ? bo nie wiem jaki będe miał dostęp jak zawiśnie blisko sciany,teraz w panasie na wieszaku mam swobodny dostęp łapą do wszystkiego ale jak będzie z takim zakrzywionym to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Donio napisał:

Ło matko,jaka kobyła :) ,i może głupie pytanie ale nie wiem ,czy przed powieszeniem podłączyć kabel zasilający i ten od connecta ? bo nie wiem jaki będe miał dostęp jak zawiśnie blisko sciany,teraz w panasie na wieszaku mam swobodny dostęp łapą do wszystkiego ale jak będzie z takim zakrzywionym to nie wiem.

Do złącza raczej będzie dostęp, ale z zasilaniem może być kiepsko. Może odezwie się ktoś kto ma doświadczenie z płaskimi uchwytami. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tv 65 cali odległość 2,5 -3 metry .Pytanie czy jak usiądę tak że tv będzie przesunięty tak że na wprost mnie będzie prawa krawędź telewizora.Czy poczuję jakiś dyskomfort z powodu zaokrąglonego ekranu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Leeonsjo napisał:

Tv 65 cali odległość 2,5 -3 metry .Pytanie czy jak usiądę tak że tv będzie przesunięty tak że na wprost mnie będzie prawa krawędź telewizora.Czy poczuję jakiś dyskomfort z powodu zaokrąglonego ekranu?

Nie. Chociaż wmówić sobie, szczególnie po lekturze forów internetowych można absolutnie wszystko :) 

• Lubię 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W piątek mój telewizorek już przyjedzie :) dzisiaj podczas rozpakowywania w salonie,panowie wyciagali go od góry,mimo że rysunki na pudle pokazują wywlekanie na lezaco.Mało tam zobaczyłem bo byl wylaczony poza tym ze jest bardzo ładny :P.Spróbuje powiesić go na obecnym uchwycie,bo znalazlem specyfikacje i obsluga v,esa 400x400 jest i udżwig 60kg ,w razie czego bede mial rezerwowy nowy,najwyzej oddam do sklepu.Muszę jeszcze strawić wydanie 9 tysiaków,w życiu bym nie podejrzewał że tyle wydam na tv ;).Jakby kogoś interesowało to w do salonu samsunga w silesii center przywieżli dzis 2 kolejne sztuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi