Skocz do zawartości
Maciej Koper

Samsung KS9500/KS9800 (UE65KS9500) Test - Flagowy Direct LED, SUHD, Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieje duza roznica pomiedzy szukaniem pomocy a dziwnym wylewaniem zali polaczonym z gloszeniem teori spiskowych i wmawianiem ludziom, ze jak nie maja problemow to albo klamia albo ich jeszcze nie dostrzegli. 

Skoro ktos trafil na tak fatalny egzemplarz i odmawia sie mu jego wymiany to powinien podzielic sie z nami nazwa sprzedawcy - ot tak by inni nie podzielili tego strasznego losu a sprzedawca odczul dotkliwie zle traktowanie klienta.

W OLEDy tez nie wierze - to jeszcze zbyt nowa technologia. Gdyby bylo absolutnie rozowo , giganci nie oddaliby tak latwo calego rynku LG. Zreszta jak widac na przykladach , nawet w dziedzinie obrazowania ta technologia ma jeszcze powazne wady. Czern owszem, swietna tyle ze potrafi zalac szczegoly obrazu. Pewnie przez to wydaje sie jeszcze glebsza :). Moze za trzy - cztery lata warto bedzie taki telewizor kupic, ale moze tez byc tak ze pewnych barier technologicznych sie nie przeskoczy.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się wydaje, że wszyscy producenci sprawdzają jakość obrazu na linii produkcyjnej jedynie wyrywkowo i tak jak napisał ktoś tu wcześniej liczą na to, że nawet nieudane sztuki ktoś zaakceptuje, a jeśli nie zaakceptuje - to serwis wymieni. To dotyczy LG, Samsunga czy też Sony. Liczą się pieniądze i koszty, które musieliby ponieść, gdyby mieli wszystkie telewizory dokładnie sprawdzać.

@Rotpil

Co do OLEDa - w 2016 roku faktycznie LG gubiło szczegóły w cieniach, ale tego problemu już nie ma w 7 serii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Andy_LIs napisał:

Klaus71 ty ciągle to samo.

nie, to ciągle ty to samo - ty męczysz bułę i piszesz że oled to bubel odpisując na mój jakiś stary post  - a co jako dowód podajesz? jednej osobie kilka razy wymienili matryce

a w tym wątku co się dzieje z ks9500 to jeszcze lepszy cyrk niż z narzekaniami na oledy

to też tylko moje zdanie

i czytaj ze zrozumieniem to co ja pisze - mi naprawdę jest obojętne jest jaki masz tv - tylko po co oczerniasz inny który tylko widziałeś w sklepie

22 minuty temu, Rotpil napisał:

W OLEDy tez nie wierze - to jeszcze zbyt nowa technologia. Gdyby bylo absolutnie rozowo , giganci nie oddaliby tak latwo calego rynku LG. 

Sony i Samsung umoczył sporo kasy w Oledach i wiarę w to miało - jak widać poszli złą ścieżką (3 kolorowe oled'y) a lg bardziej zachowawczo (tylko białe) i prostota (oraz pewnie teraz także jakieś patenty) wygrały

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony i Samsung umoczył sporo kasy w Oledach i wiarę w to miało - jak widać poszli złą ścieżką (3 kolorowe oled'y) a lg bardziej zachowawczo (tylko białe) i prostota (oraz pewnie teraz także jakieś patenty) wygrały

Sprzeczajcie jak chcecie, ale pisanie ze Samsung umorzył kasę w Oledach jest nieprzyzwoite.

Nikt nie zarobił tyle na OLEDach co Samsung.

To ze nie nadają sie one do telewizorów, to już inna histroria, badania z pewnością jednak nie poszly na marne.

Poza tym Nie można pisac, ze konkurencja "oddała" rynek OLED. Japońskie firmy skonsolidowane pracują nad rozwojem technologii, chociaż przeciez same nie produkuja matryc do składanych przez siebie telewizorow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko matryca to pewnie z 80% produkcyjnych kosztów TV. 

Dopóki LG ma monopol na matryce OLED dopóty LG będzie kreował polityke cenową OLEDów. Czy to się komuś podoba czy nie.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oled to przyszłość. Pisanie, że nie nadają się do telewizorów to żart.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem świeżo po zakupie 65ks9500, fabrycznie nowy z Samsung Brand Store, mam jeszcze 10 dni na ewentualny zwrot bez podania przyczyny:) Miałem ips LG,Samsunga 48h6400, ostatnio 55cx700, w trakcie kupna Panasa, oddany Sony 55x8509. Powiem Wam, że Samsung to na tle Panasonica marka irytująca jednak. Może gdybym nie miał 1,5 roku Panasa lepiej bym ocenial 9500. Model niby premium, a niczym w h6400 spasowanie ramki jest nieprezycyjne, zwłaszcza przy dolnych rogach, na lewym jest dosłownie mini szczelina przepuszczająca światło. W Panasie żadnych takich uchybień. Cx700 przez 1,5 roku totalnie bezproblemowo działał. Podzielam niektóre negatywne opinie, które nie są na wyrost. Karta Wifi, niby flagowiec a dramat. Mówiono mi, że w Panasie jest słaba, no ale w Samsungu, który stoi w tym samym miejscu... bez komentarza. Faktycznie zauważyłem, że mam mocno podświetlony lewy dolny róg, idzie ku środkowi taki jasny promień światła, który daje efekt cloudingu. Identyczną chmurkę na czarnym tle miałem w Sony, co było przyczyną oddania go.Ale jest to widoczne tylko przy wyłączeniu local dimming, bądź przy włączeniu HDR+. Ustawione wygaszanie na niski, calkowicie to niweluje, dlatego jeszcze rozważam pozostawienie sprzętu. Testy nie wykazały problemów z bandingiem czy dse, wiadomo Direct LED. Beton systemowy Panasa też o dziwo lepszy. Szybciej można było poruszać się po systemie przy kalibracji. Łatwiejsza edycja kolejności kanałów mając moduł Ci, też po stronie Panasa. Czasem dziwnie obraz potrafi zarwać, przy tak samo podłączonym Panasie tego nie uświadczyłem. Może kwestia upłynniacza? Mam soft 1201. W ogóle to dlaczego z pułapu tv, Samsung nie aktualizuje wyżej, nie rozumiem tego. Martwe, świecące pixele nie wychwycone, no ale w Panasie też było ok. W H6400 mialem z racji tej materii wymienioną matrycę... Sam nie wiem, obraz ok, czarne pasy przy zwyklych filmach robią wrażenie. HDR dla mnie subiektywnie nic nadzwyczajnego, wolałem technologie 3d. Nie wiem czy odsylac, noze sprawdzic powinienem krawędziowe 65ex780, OLED dopiero za 1,5 roku:) Trochę czuję rozczarowanie jak na top model, który na początku kosztował 15 tys. zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oled to przyszłość. Pisanie, że nie nadają się do telewizorów to żart.
OLED WRGB jest rzeczywistoscia w telewizorach od 3 lat, więc chyba gdzieś Ci kontekst mojej wypowiedzi umknal.
Ale jesli nie, to wytłumacz proszę , czemu OLEDy RGB Samsunga i Sony nie zostały wdrożone do masowej produkcji jako matryce dla telewizorów Dla przypomnienia aktualna zdolność luminancji wyświetlaczy OLED Samsunga, to ponad 1000 nitow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Sony potrafi je robić, to po co kupuję od LG? I Sony i Samsunga za drogi wychodzi ich produkcja. Proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skoro Sony potrafi je robić, to po co kupuję od LG? I Sony i Samsunga za drogi wychodzi ich produkcja. Proste
Wow. Powinieneś zostać analitykiem.
Myślę że w dowolnej dziedzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając jeszcze do 1208,mam wrażenie że mam teraz bardzo jasno w tv,musiałem zjechać z podswietleniem z7 do 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz co ten upgrade wniósł do twojego tv czy nie za bardzo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda poprawka, jakis upgrade cos tam zmienia itp, moze cos gdzies wyczytales a nie ze tylko sam to odczuwasz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slodki jezu,jak ks9500 stanial,8200 juz w matrix media :/ 800 stow roznicy w porownaniu do sierpnia ,jak kupowalem.

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Pytanie do posiadaczy tego modelu czy warto go jeszcze kupować?Nigdzie go nie widziałem więc nie wiem jaką ma jakość odbioru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dzikiraj napisał:

Witam.Pytanie do posiadaczy tego modelu czy warto go jeszcze kupować?Nigdzie go nie widziałem więc nie wiem jaką ma jakość odbioru

Absolutnie nie warto , poczytaj wpisy na tym forum. Obraz fatalny, działanie jeszcze gorsze i taki OLED zjada go jak chce, chociaż trzeba poczekać na kolejną generację OLEDów by to widzieć. Flary, szumy, brudy, rozklejanie itp. A co gorsza, sądząc z wpisów, sprzedawcy tego telewizora muszą terroryzować jego nabywców, bo jak widać boją się ujawnić , gdzie ten fatalny wyrób kupili. Nie kieruj się głosami zachwyconych użytkowników  - nie wiedzą co piszą. Zresztą jak napiszesz do osób tutaj się udzielających a rozczarowanych tym Samsungiem, to pewnie odkupisz od nich prawie nowy telewizor za maksymalnie 3000 zł, i jeszcze zdejmiesz im kamień z pleców, serca i przyrodzenia. Czegokolwiek byś nie kupił będzie lepsze: z lepszym obrazem, bardziej niezawodne, ładniejsze, nowocześniejsze, z lepszej firmy ... 

• Lubię 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Absolutnie nie warto , poczytaj wpisy na tym forum. Obraz fatalny, działanie jeszcze gorsze i taki OLED zjada go jak chce, chociaż trzeba poczekać na kolejną generację OLEDów by to widzieć. Flary, szumy, brudy, rozklejanie itp. A co gorsza, sądząc z wpisów, sprzedawcy tego telewizora muszą terroryzować jego nabywców, bo jak widać boją się ujawnić , gdzie ten fatalny wyrób kupili. Nie kieruj się głosami zachwyconych użytkowników  - nie wiedzą co piszą. Zresztą jak napiszesz do osób tutaj się udzielających a rozczarowanych tym Samsungiem, to pewnie odkupisz od nich prawie nowy telewizor za maksymalnie 3000 zł, i jeszcze zdejmiesz im kamień z pleców, serca i przyrodzenia. Czegokolwiek byś nie kupił będzie lepsze: z lepszym obrazem, bardziej niezawodne, ładniejsze, nowocześniejsze, z lepszej firmy ... 
Szkoda komentować twoje słowa. Ty po prostu nie masz o tym pojęcia i nie wiesz co piszesz. Może ty troll jesteś?
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 8400 w 65" to nie wiem co można kupić lepszego niż KS9500 ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie szok na tym forum Samsung KS9500,LG Oled B7, Panasonic dx900, itd..Same problemy,wadliwe i nie wiadomo co kupić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minutes ago, Rotpil said:

Czegokolwiek byś nie kupił będzie lepsze: z lepszym obrazem, bardziej niezawodne, ładniejsze, nowocześniejsze, z lepszej firmy ...

Dobrze się czujesz? Przecież to jest absolutnie najwyższa półka LCD, najlepszy model Samsunga. Gdyby miał 3D sam bym się skusił.

• Plusik 1
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, dzikiraj napisał:

Naturalnie że warto,w tej cenie to wogóle hiper okazja.Najlepszy LCD w tej kategorii cenowej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi