Skocz do zawartości
Maciej Koper

Panasonic TX-65DX900 ( DX900 ) TEST - Ultra HD Premium LCD LED

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem 4K/UHD to kolejny krok w jakości obrazu/telewizji, wiadomo minie jeszcze długo zanim stanie sie standardem jak FHD ale czy sie tego chce czy nie tak sie stanie.

Zestawianie UHD do 3D nie ma sensu zupełnie, bo 3D mozna by nazwać ficzerem dodatkiem ale juz UHD niezbyt, to juz prędzej HDR choć widać wnoszący duzo nowych doznań w połączeniu z 4K.

Mieliśmy odbiorniki HD Ready, potem FullHD, teraz 4K naturalna kolej rzeczy, przecież na tym tylko zyskujemy bo materiały są to coraz to lepszej jakości wyższy bitrate większa ilość detali itd także ja bym tam nie narzekał na UHD :)

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alez ja nie narzekam. Sam jestem fanem nowinek w audio/video.

Ale się nie podniecam.

UHD się przyjmie nie z powodu playerów BD-UHD i treści tam zapisanych, a tylko wtedy gdy nadawcy i operatorzy zdecydują się na nadawanie czegoś w tym standardzie. Dzisiaj nadają w 1080i, a nie w 1080p. Dlaczego? KASA !!!

Nie trzeba byc finansistą, żeby stwierdzić że dzisiaj UHD na siebie nie zarobi. Z punktu widzenia nadawcy.

HD potrzebowało w Polsce 10 lat !!! n wprowadziło HD w 2006 roku jako druga telewizja w Europie po brytyjskim Sky.

10 LAT !!! A to był przełom. Przejście z SD na HD.

A przejście z HD na UHD już takim przełomem nie jest.

To ile Twoim zdaniem będzie potrzebowało UHD? Jestem ciekaw odpowiedzi :).

Czy ja narzekam na UHD? Sam zakupię gdy lista dostepnych tytułów się powiększy i gdy zrobią odpowiedni projektor w akceptowalnej cenie. A to jeszcze potrwa. Niestety 65" przestało mi wystarczać. Ot dla mnie dobra przekątna ... w sypialni ;).

Dla mnie osobiście wielkim skokiem było przejście z 65" na 120" w HD. A teraz z dźwieku 7.1 na 11.2. A przejście z 65" HD na 65" UHD jest dla mnie dzisiaj jedynie krokiem w bok.

Ale dla mnie, a ja jestem maniakiem, a tu rozmawiamy o całym rynku. A rynek w Polsce zyje 500+, a nie UHD. Dla rynku w Polsce jeszcze niedawno standardem przekatnej było 32", teraz jest 40". Wyobrażasz sobie to UHD na 40-u calach? :D:lol::D

A my na tym portalu jesteśmy hobbystami i maniakami, a nie przeciętnymi konsumentami.

A do tego policz ilu tych maniaków z tego portalu ma system "większy" niż 7.1. Ja doliczyłem się trzech, łącznie ze mną :). A obraz UHD bez takiego dźwięku albo inaczej ... tylko przez wbudowane w telewizor popierdziawki jest ... profanacją kina domowego. Wyobraź sobie, że dzisiaj w każdym kinie wyłączą system dźwiękowy i puszczą go przez jeden głośnik ustawiony pod ekranem. Pójdziesz na taki film?

Śmieszy mnie czasami, że wszyscy podniecają się obrazem, a zapominają o dźwięku. Tylko kupic fajny telewizor UHD, jak widać nawet z tego wątku jest bardzo łatwo. Ale zbudować w swoim domu porządny system audio do kina domowego to już jest wyzwanie. I do tego taki, który będzie grał :).

A ludziska wydaja 20 tys na telewizor i ... 5 tysięcy na system audio. I myślą, że Pana Boga za nogi złapali. A na dobry system audio potrzeba minimum kolejne 20 tys albo i lepiej jak ktoś chce bezkompromisowej jakości tak jak bezkompromisowym jest UHD na dziś.

Dobry zestaw głosników "pasujący" do jakości obrazu UHD?

Bardzo proszę, piszę z własnego doświadczenia:

6763_65573.jpg

http://www.teufelaudio.com/home-cinema-thx/system-10-thx-ultra-2-certified-cinema-5.1-p13402.html

8.000 EUR za set 5.1. Czyli w przybliżeniu razy dwa dla 11.2. 16.000 EUR !!! Tylko za głosniki. A gdzie procesor? A gdzie 11 końcówek mocy?

Zawsze mozna kupić sobie taki dźwięk, model, producent i zdjęcie przykładowe:

1113soundbar.lg.jpg

Za powiedzmy 1.000 zł. To tak jak ten jeden głosnik pod ekranem w kinie :P .

Wracając do obrazu.

Powtórzę .. jak zrobią dobry i sprawdzony projektor z natywnym 4K i z UHD pierwszy pobiegnę do sklepu.

Jeszcze jedno. Za chwile zapewne wejdzie HDMI 2.1 i być może ten dzisiejszy HDR i wszystkie te nowoczesne telewizory, amplitunery i playery będą ... przestarzałe i nadadzą się do ... muzeum techniki. A tą "rewolucję" w HDMI zawdzięczamy jedynie producentom i ich celowemu działaniu. Dla kasy. Już raz napisałem i powtórzę. Skoro mozna było w latach 80-ych dobrze wymyśleć raz na zawsze standard CD, to można było to mądrze zrobić i z HD i z UHD. Policzcie ile było wersji HDMI. Ale każdy producent CHCE BYC PIERWSZY W DOSTĘPIE DO NASZEGO PORTFELA, najlepiej kilka razy.

A co przeszkadzało żeby przy UHD wprowadzić Display Port albo transmisję np. z protokołem HDBaseT przez zwykłą skrętkę komputerową? Odpowiedzcie sobie sami.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie stanie się to szybko ale myśle ze w przeciągu max kilku lat 3-4 będziemy mieli już kilkanaście kanałów w 4K, nowe dekodery u dostawców z HEVC itd. przynajmniej tak mi się wydaje a moze i szybciej :)

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie stanie się to szybko ale myśle ze w przeciągu max kilku lat 3-4 będziemy mieli już kilkanaście kanałów w 4K, nowe dekodery u dostawców z HEVC itd. przynajmniej tak mi się wydaje a moze i szybciej :)

To jesteś w błędzie. W Polsce u obu operatorów jest to na razie temat ... ciekawostka technologiczna. To sie nie składa finansowo to raz. Bo nie ma efektu skali. Dwa to bardzo prozaiczny powód. Brak contentu. Palców obu rąk starczy na policzenie dostepnych tytułów w UHD. Co chcesz wyświetlać w tym UHD ??? Cyfrowa telewizja to kilkadziesiąt kanałów 24/7. Te kilka czy kilkadziesiat tytułów dostepnych pewnie do końca 2016 roku w pętli? Będziesz ciagle patrzył na to samo. Potrzebna jest rewolucja w produkcji materiału.

Może zobaczymy w najbliższej przyszłości coś w UHD z piłki kopanej ;).

Powtórzę. HD zajęło to 10 lat. I to też dlatego, że Polacy wymieniali kineskopowe telewizory na płaskie oraz wprowadzono DVB-T.

Czy sądzisz, że z powodu UHD Polacy rzucą się do sklepów wymieniać swoje "dopiero co zakupione" nowe telewizory na jeszcze nowsze UHD ???

Czy sądzisz że Cyfrowy Polsat i nc+ wymienią ok. 5,5 mln dekoderów na nowe UHD (a takich chyba jeszcze nie ma, mam na mysli HDR, odpowiednie HDMI, a nie 4K i HEVC). Kto za to zapłaci? Bo Polacy już nie chcą płacić więcej za usługę telewizyjną. A do tego władza funduje nam teraz nowy podatek telewizyjny. A koszt podniesienia na satelitę? A koszt contentu? Przecież wytwórnie nie dadzą go za darmo. Powtórzę, z biznesowego punktu widzenia to się dzisiaj nie składa.

Potrzeba wizjonera, takiego jakim był Jan Wejchert z TVN,

633921397093070000.jpg

takiego który zechce umoczyć w takim projekcie setki milionów złotych. I otworzy trzecią platformę cyfrową z UHD. Pamiętając, że n było finansową klapą. Albo przez satelitę albo przez internet. Tylko takiej jakości jak w Netflix ja mówię zdecydowane NIE.

Moim zdaniem zajmie to w Polsce minimum kolejne 10 lat !!!

A od kiedy liczyć te 10 lat? Aaa ... to zobaczymy ;).

BTW czy zdajecie sobie sprawę, że trzeba płacić operatorom sieci internetowych ciężka kasę za wpuszczenie do netu contentu multimedialnego? I nie mam tu na mysli piratów typu WebTV czy telewizjada.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pmcomp

Sory, ale gadasz pierdoły... :blink:

Ten zestaw co wyżej podałeś, gdzie same głośniki kosztują ponad 30k pln, do tego jakieś końcówki itd... - co Ty chcesz nagłaśniać, sale koncertową 200m2? Nonsens! Za 10-20k pln spokojnie zrobisz zestaw z amplitunerem z dobrymi kolumnami do pomieszczeń (salonu) tak 30-40m2... i się mogę założyć, że jak zrobisz w takim pomieszczeniu powiedzmy 30m2, mój zestaw za załóżmy 15tys, a Twój za powiedzmy 50tys. (żeby aby :lol: ), to 95% ludzi słuchających muzyki/oglądających filmy nie USŁYSZY żadnej różnicy, bo Ten Twój pomysł to po prostu przerost formy nad treścią!

To jest tak samo jak teraz miałbym sobie kupić ekran 8k 100cali za 200tys. plnów... bez sens!

Jestem tutaj świeży, jednak jeżeli chodzi o audio stero/KD to troszkę w tym już siedzę, więc od góry proszę mnie nie oceniaj, bo pewnie to będziesz mimo woli robił... XD

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ uciekamy od wątku głównego proszę o powrót do dyskusji i tak konstruowanie postów by ludzie, którzy chcą poczytać o DX900 nie musieli przebijać się przez tasiemce nie związane z wątkiem. W innym wypadku będę usuwał / edytował posty. Na tematy sensu 4K i inne zapraszam tutaj: http://hdtvpolska.com/topic/32958-co-to-jest-ultra-hd-i-4k-czym-tak-naprawde-jest-technologia-ktora-wlasnie-podbija-rynek/

Co do audio możecie sobie do woli dyskutować w dziale audio: http://hdtvpolska.com/forum/114-dzwiek-hd/

Co do HDRa to jako fan najlepszej jakości obrazu powtórzę to co prawimy od kiedy mamy Ultra HD Blu-ray'a: naprawdę robi niebywałe wrażenie. Ale rozumiem użytkowników powyżej piszących, że mają wątpliwości. Po prostu póki tego nie zobaczą na żywo to dyskusja będzie prowadzić do niczego. Ci co mają i oglądają (a na forum takich osób jest zaledwie kilka) - zawsze napiszą, że jest opad szczęki (bo tak jest ;p) a Ci co nie mają i czytają testy / oglądają zdjęcia zawsze mogą napisać co chcą.

Ten telewizor jest tak dobry, ma tak dobrą czerń i robi takie wrażenie (na ten moment bo konkurencja jeszcze nie odkryła wszystkich kart i pytanie czy osiągnie taki poziom w 2016 rok?), że prawdopodobnie sam go sobie kupię ;p A to już coś bo tylko OLED jest jeszcze dla mnie brany pod uwagę. Ale to taka prywata :-). W końcu pojawiają się telewizor naprawdę godne pokazywania możliwości Ultra HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A telewizor UHD Panasonic DX900 to nie jest przerost formy nad treścią idąc Twoim tokiem rozumowania?

Zgodnie z Twoją tezą zapewne tylko ok. 5% ludzi doceni jego zalety. I zapewne jego udział w całkowitej sprzedaży liczby telewizorów w Polsce będzie rzędu pojedynczych promili. Promili, nie procentów. Pomijalne tło sprzedaży. Bo przecież za 5000 zł też kupisz wspaniały telewizor. A za 2.000 zł zupełnie przyzwoity.

Dla ciebie nagłaśnianie głośnikami jest nonsensem, dla mnie nie. Właśnie w swoim pokoju 43 mk2 mam system Teufela 11.2. Nie ten tylko starszy.

Mnie nie obchodzi, że 95% nie usłyszy różnicy. Ważne, że JA ją słyszę. I za tą różnicę zapłaciłem. Za procesor, koncówki i te jedenaście głosników plus dwa subwoofery powiedzmy że ok. 35 tys złotych. Tak samo jak są klienci na tego Panasonica za 20 tysięcy złotych.

Nie mam zamiaru Cie oceniać. Sam się oceniłeś. Zapewne jesteś w tych cytowanych przez Ciebie 95% którzy zadowolą się przeciętnym telewizorem 40" za 1.500 - 2.000 zł i moim przykładowym soundbarem za kilkaset złotych. Bo to dla nich nie jest ważne, nie mają kasy, nie mają miejsca i zapewne z tysięcy innych powodów.

Ale żeby KINO DOMOWE rewelacyjnie grało i świeciło należy wydać odpowiednią kwotę.

:).

Co do HDRa to jako fan najlepszej jakości obrazu powtórzę to co prawimy od kiedy mamy Ultra HD Blu-ray'a: naprawdę robi niebywałe wrażenie. Ale rozumiem użytkowników powyżej piszących, że mają wątpliwości. Po prostu póki tego nie zobaczą na żywo to dyskusja będzie prowadzić do niczego. Ci co mają i oglądają (a na forum takich osób jest zaledwie kilka) - zawsze napiszą, że jest opad szczęki (bo tak jest ;p) a Ci co nie mają i czytają testy / oglądają zdjęcia zawsze mogą napisać co chcą.

Gmeru, jeśli pijesz do mnie to HDRu naoglądałem się w Berlinie na IFA 2015. Na conajmniej dwóch pokazach u dwóch różnych producentów. I robi róznicę.

Co nie spowoduje, że UHD szybko trafi pod strzechy polskim domów. Dlaczego napisałem.

A posty są jak najbardziej na temat, o którym dyskutuję z Maciejem, PeterMackiem i Slaviolą.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale akurat co do TV to mam zamiar właśnie kupić tego Panasonica DX900 - lub któregoś z OLEDów, chodź jeszcze nie zdecydowałem, a KD też mam wysokiej półki, jak i również w nowym budowanym domu również przeznaczę sporą kwotę na KD, no ale nie przesadzajmy by kupować KD za 50 tys... a TV to OBRAZ więc według mnie jest ważniejszym elementem niż DŹWIĘK, ale to już dywagacje na dłuższe posiedzenie... no i na marginesie Ci powiem, że słyszę różnicę mimo wszystko, a np. za HDRa chętnie dopłacę kilka tys. $ jeśli faktycznie warto, a wierzę że tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale akurat co do TV to mam zamiar właśnie kupić tego Panasonica DX900 - lub któregoś z OLEDów, chodź jeszcze nie zdecydowałem, a KD też mam wysokiej półki, jak i również w nowym budowanym domu również przeznaczę sporą kwotę na KD, no ale nie przesadzajmy by kupować KD za 50 tys... a TV to OBRAZ więc według mnie jest ważniejszym elementem niż DŹWIĘK, ale to już dywagacje na dłuższe posiedzenie... no i na marginesie Ci powiem, że słyszę różnicę mimo wszystko, a np. za HDRa chętnie dopłacę kilka tys. $ jeśli faktycznie warto, a wierzę że tak :D

To super. Kupisz znakomity telewizor. Na pewno jeden z najlepszych w tej chwili na rynku. I ten telewizor i jego obraz z treściami w HDR zasługują na dobrego kompana np. w formie pokazanych przeze mnie głośników.

Jesli kupisz słabszy system audio to stawiam pod znakiem zapytania zasadność zakupu przez Ciebie tego telewizora. Bo znakomite kino domowe to znakomity obraz plus znakomity dźwięk, a nie tylko znakomity obraz i przeciętny dźwięk ;).

I na tym proponuję zakończyć ta dyskusję bo się Gmeru denerwuje.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pamiętaj, zwłaszcza w kwestii dźwięku - głośników audio/stereo i KD, wydana $ nie zawsze idzie w parze z jakością reprodukcji dźwięku, wiesz o tym ;)

Dobra, koniec OT z mojej strony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno w tej akurat materii nie zgodzić się z pmcomp. Współczesny, nawet średnio zaawansowany konsument nie wie co ma kupić! Dziś kupię TV z UHD i HDR oraz najwyższy model amplitunera z HDMI 2.0a, a za chwile okaże się że mamy HDMI 2.1 bez upgradu i jesteśmy w krzakach. Napaliłem się się TX-65DX900 do tego marantz SR7010, tylko co w sytuacji jak się okaże że wizje pmcompa ziszczą się...?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę, chcesz kupić bardzo dobry obraz i całkiem niezły dźwięk. Z powodów, które opisujesz ja kupiłem z nowych klocków tylko procesor. Na projektor czekam, a końcówki mocy są "na zawsze".

Napisze tak: jest ryzyko, jest przyjemność :).

A pozostając w temacie wątku najbardziej obawiałbym się wymiany HDR "na nowszy" co nam właśnie grozi. Widać to z informacji z netu nt. wyświetlania treści z HDR i problemów z tym związanych. I wtedy niechybnie czeka nas HDMI 2.1. Pytanie czy upgrade firmwareu wystarczy czy czekać nas będzie wymiana klocków.

Jak sugerował Gmeru proponuję zaprzestać tej dyskusji tutaj. Jeśli ktoś ma ochotę zapraszam na swój blog, skopiowałem tam odpowiednie treści.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, loza ekspertow sie zebrala, pomadrzyla to teraz glos ludu :-).

90% argumentow tu poruszonych dla wiekszosci uzytkownikow nie ma na dluzsza mete znaczenia, ewentualnie traktuja to jako ciekawostke.

Ja kupilem ten tv ze wzgledu na czern (nie, nie najlepsza na swiecie, ale lepsza niz w planowanym wczesniej samsungu) i duza jasnosc ze wzgledu na salon w jakim bedzie stal.

Argumenty ze wyglada jak produkt premium, jest solidnie zbudowany tez mialy znaczenie.

Nawet podswietlany,solidny i przemyslany pilot bardzo sie dla mnie liczyl.

Jakos ujely mnie tez (nie wiem czy prawdziwe) informacje o dobrym serwisie czy ponadprzcietnej bezawaryjnosci.

Nie specjalnie spuszczam sie nad nowinkami typu hdr ale pewnie kupie odtwarzacz z czystej ciekawosci.

Cena byla wtorna, nie dlatego ze lubie wyrzucac pieniadze, lecz dlatego ze te 6000 roznicy miedzy modelami, biorac pod uwage kilka lat uzytkowania, uzasadnia taki wydatek.

A dzwiek? Kupilem slabe kino bo szczytem checi bylo bose ale jak wszedlem z zona posluchac i facet przypier...:-) juz wiedzialem ze nie kupimy :-)

Kupilem fidelio b6 bo lepsze niz glosniki tv i dlatego ze po prostu bardzo pasuje mi do salonu.

Zapewniam Panow, ze wiekszosc ma tego tupu motywacje, nie nie srele, kandele, nity itd. ;-)

Pozdrawiam serdecznie.

P

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo Ty jesteś normalnym Kowalskim (ale z kasą i zakładam, że z klasą ;)), a ja czy poniektórzy inni są maniakami kina domowego :).

A ja do tego jeszcze maniakiem audio w stereo do odtwarzania muzyki.

Określenie numer 2: http://sjp.pl/Maniak

I Twój punkt widzenia jest jak najbardziej słuszny i należy go szanować. Każdy kupuje to na co ma ochotę i basta.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady z ta kasa, po prostu urzadzam dom.
Inna percepcja kosztow przy skali wydatkow.

Podziwiam Twoja wiedze i innych obecnych, sam sporo sie przy Was nauczylem ale uwazam jednak ze tacy jak ja to jednak wiekszosc.
I warto przez ten pryzmat rowniez patrzec na taki tv, nawet majac Panstwa wiedze :-)

Wiec zachecam niezdecydowanych do kupna tego tv bo wiele lepszego sprzetu szybko nie znajdziecie

warto miec swiadomosc dobrze wydanej kasy.Mi nie zepsuje jej fakt ze nie swieci jak oled, czy ze za 3 miesiace ks9500 bedzie lepszy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie pic tyle, gasic grille, pisac, edukowac :-)

Ty w koncu za robote sie wez, a nie ciagle tylko łikend i łikend :P;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ooo witaj :-)

Widze ze kacyk jest ...

Jak Twoj denny tv i w ilu wreszcie calach?

Edytowane przez Colibri75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega chcialem przypomniec, ze ja w majestacie prawa w dni wolne od pracy, oraz swieta % nie spozywam, szczegolnie podczas ogladania bardzo dobrego telewizjora :D czego obecnie i tobie zycze ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizji satelitarnej N która już dzisiaj praktycznie nie istnieje zawdzięczamy ,że mamy telewizje wysokiej rozdzielczości. Gdyby nie ta firma to pewnie do dzisiaj byśmy to traktowali jako nowość techniczną. Tak naprawdę to dzięki telewizji satelitarnej N w Polsce dokonała się niebywała rewolucja technologiczna w tym zakresie. Szkoda bardzo poczciwej dobrej N-ki. Chwała jej za to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracajac do watku.

Panasonic ma jedna rzecz ktora jesli naprawde dziala to dla mnie jest to magia i czary :-) i dziwie sie, ze inni producenci tego nie maja

Sorry nie pamietam fachowej nazwy, ale jest to przesylanie obrazu, tresci z tv np. na tablet, ktore jesli dobrze zrozumialem, dziala nawet jak jestes na wczasach w Ciechocinku z tym tabletem :-).

Na pewno to sprawdze bo wiele moze mi spraw rozwiazac na rodzinnych wyjazdach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci w CIechocinku oglądać jeden program, który sobie wcześniej włączysz na tym TV i z niego prześlesz? Do tego TV w domu musi być cały czas włączony.

W nc+ masz za free funkcjonalność nc+ GO. Dużo lepszą. Z biblioteką "keczupów".

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety po raz kolejny nie masz racji i po raz kolejny widzę, że nie czytasz testu. Ale jak zawsze wszystko wiesz :ph34r: To naprawdę zaczyna być męczące :(

Wracajac do watku.
Panasonic ma jedna rzecz ktora jesli naprawde dziala to dla mnie jest to magia i czary :-) i dziwie sie, ze inni producenci tego nie maja

Sorry nie pamietam fachowej nazwy, ale jest to przesylanie obrazu, tresci z tv np. na tablet, ktore jesli dobrze zrozumialem, dziala nawet jak jestes na wczasach w Ciechocinku z tym tabletem :-).

Na pewno to sprawdze bo wiele moze mi spraw rozwiazac na rodzinnych wyjazdach ;-)

Oj dobrze, że wróciłeś do tematu bo już ciężko mi się czyta posty ludzi, którzy narzekają na coś czego nie widzieli i czego nie mają. A wszystko już dawno wiedzą ;-)

Special for u : ) Bo nagraliśmy trochę filmów o DX900 - będą pojawiać się w tym tygodniu. Aha. Jak odpaliłem w domu to trochę przycinało. Mamy bardzo kiepski net w redakcji. Bardzoooo. Upload znikomy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziekuje. Zaje..bista robota.

Czekam na inne filmy.

Moja zona zwariuje, tv z funkcja "m jak milosc anywhere" - bomba :-)

Ps.

20 km w 2 s...rzeczywiscie "need for speed" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Niestety po raz kolejny nie masz racji i po raz kolejny widzę, że nie czytasz testu. Ale jak zawsze wszystko wiesz :ph34r: To naprawdę zaczyna być męczące :(

Obejrzałem Twój filmik z zainteresowaniem. Rzeczywiście funkcjonalność lepsza niż z innych telewizorów ale do funkcjonalności nc+ GO daleka droga. A dlaczego? Da się streamować dwa niezalezne programy na dwa urządzenia mobilne i oglądać jednocześnie inny trzeci w domu? Zapewne nie bo to z Twojego filmiku nie wynika.

Wszystkie badania pokazują, że konsumenci na urządzeniach mobilnych chcą korzystać z telewizji off-lineowej czyli "keczupów" i VODów, a nie z on-lineowej. Dlaczego? Bo maja ochotę obejrzeć coć w danym momencie i do tego od początku.

Nie wspomniałeś jeszcze o małej rzeczy jaką jest fakt, że aby coś obejrzeć z tunera SAT należy wykorzystać moduł CAM. Na dzień dzisiejszy, od dwóch lat nc+ takiego modułu nie oferuje, a Cyfrowy Polsat niby oferuje ale zdobycie go w sieci sprzedaży CP jest praktycznie niemożliwe.

A streamowanie do Ciechocinka kanału dostepnego z DVB-T gdzue w Ciechocinku jest DVB-T mija sie raczaj z celem.

Nie mówiąc już o tym, że i w Ciechocinku i w Nowej Zelandii dostępna jest niby legalna ale jednak piracka telewizjada.net. Bez potrzeby kupowania Panasonica za 20 tysiów. nc+ GO do aktualnie posiadanego rozwiązania też będzie tańsze.

To tak gwoli dopowiedzenia Panie "wszystkowiedzący" :).

A jak Cie moje posty męczą to ich po prostu nie czytaj. Chyba męczą Cię też te wszystkie testy, pisanie postów, konferencje, sympozja. Wiem ... ciężka robota. Ja wolę włączyć sobie wieczorem dobry film na ekranie czy telewizora czy projektora. Otworzyć zimne piwko. Relax :).

Czego Tobie gorąco życzę !!!

Bo o to w tej zabawie chodzi. O czerpanie przyjemności. O zabawę. Jak w każdym hobby. Chyba o tym zapomniałeś bo traktujesz to jak pracę. A jak nie wiesz co dobrego obejrzeć to zapraszam na blog. Znajdziesz tam opisy kilku fajnych filmów :). Wyluzuj, take your breath (a nie take your deep breath ;)), odrobina przyjemności nie zaszkodzi, jest majówka.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi