flappyduck 2 Napisano 18 Marca 2016 Czy ktos wie jaka matryce ma pus7101? IPS czy VA? Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Teoretycznie, poza 65" to IPS Mnie się ten model podoba. Przeraża trochę cena taka sama za ambilight 2 i 3 stronny (6501 i 6561). Menu i ogólnie soft chodzi odczuwalnie szybciej od serii 2k15. Brak 3D ogólnie mnie nie przeszkadza, zbędny bajer. Tylko dlaczego srebrne tylko ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafibydgoszcz 1 Napisano 19 Marca 2016 No ale jak na tym telewizorze wyglada przegladanie stron www? Czy jest jakas strzalka na ekranie, dzieki ktorej mozemy kliknac w jakies miejsce na stronie, np. w jakis link albo w przycisk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 20 Marca 2016 Teoretycznie, poza 65" to IPS Mnie się ten model podoba. Przeraża trochę cena taka sama za ambilight 2 i 3 stronny (6501 i 6561). Menu i ogólnie soft chodzi odczuwalnie szybciej od serii 2k15. Brak 3D ogólnie mnie nie przeszkadza, zbędny bajer. Tylko dlaczego srebrne tylko ?! Hej, dzięki wszystkim za miłą forumową konwersację. Philips po teście już odpuściłem. W piątek po 2 miesiącach szukania tv dokonałem zakupu samsunga 48JU7000 I jestem bardzo zadowolony, cena też dobra - 4050 zł w media markt (4500 - 450 bonów na paliwo na BP). Promocja trwa jeszcze dzisiaj Na kilka lat mam spokój, ale postępy w technologii będę pilnie śledził. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manner2010 0 Napisano 20 Marca 2016 In TVs philips has not put LG panel. They are branded IPS-VA panel. Correct. 43PUS6501 / 12 TPT430U3-EQLSHA.G S2A NH TPV - IPS panel - 100hz Production - TPV. Why should they buy from someone panel if they are able to do no worse than others) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theo01 2 Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) Hej, dzięki wszystkim za miłą forumową konwersację. Philips po teście już odpuściłem. W piątek po 2 miesiącach szukania tv dokonałem zakupu samsunga 48JU7000 I jestem bardzo zadowolony, cena też dobra - 4050 zł w media markt (4500 - 450 bonów na paliwo na BP). Promocja trwa jeszcze dzisiaj Na kilka lat mam spokój, ale postępy w technologii będę pilnie śledził. Pozdro tez bym tak chciał tylko czy to we wszystkich mediamarkt? gdzie kupiłeś o ile to nie tajemnica? w necie nic nie ma po takiej cenie Edytowane 21 Marca 2016 przez theo01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 21 Marca 2016 Media markt, w saturnie maja to samo tylko ze tam rozdaja bony do piotra i pawla. 100 zl za kazdy wydany 1000 zl. Dziala w calej PL. Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 21 Marca 2016 No ale jak na tym telewizorze wyglada przegladanie stron www? Czy jest jakas strzalka na ekranie, dzieki ktorej mozemy kliknac w jakies miejsce na stronie, np. w jakis link albo w przycisk? Tutaj zacząłem Ci odpowiadać: http://hdtvpolska.com/topic/37182-w-jaki-sposob-uzywacie-przegladarki-na-android-tv/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 21 Marca 2016 Tak tera pacze i sie napaczyc nie mogam bo moj telefon za 500zl ma 2x wyzszy kontrast niz ten TV . Zenula . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flappyduck 2 Napisano 22 Marca 2016 Tak tera pacze i sie napaczyc nie mogam bo moj telefon za 500zl ma 2x wyzszy kontrast niz ten TV . Zenula . Rozumiem, że komórkę oglądasz z 2.5-5 metra.. Hej, dzięki wszystkim za miłą forumową konwersację. Philips po teście już odpuściłem. W piątek po 2 miesiącach szukania tv dokonałem zakupu samsunga 48JU7000 I jestem bardzo zadowolony, cena też dobra - 4050 zł w media markt (4500 - 450 bonów na paliwo na BP). Promocja trwa jeszcze dzisiaj Na kilka lat mam spokój, ale postępy w technologii będę pilnie śledził. Pozdro Wolałbym 48pus7600 do 5k złotych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 22 Marca 2016 Wolałbym 48pus7600 do 5k złotych Odpadl ze względu na cenę oraz input lag. Powyzej 80 ms w trybie gra. Zalezalo mi takze na dobrym systemie uplynniania. Samsung oferuje wieksze mozliwosci ustawien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theo01 2 Napisano 23 Marca 2016 --> Rapiernik . Znalazłem też w mediamarkcie za 4050 zł ale pisze że nosi ślady użytkowania ..tez tak miałeś ? no i co to może faktycznie oznaczać bo nie pisza o zarysowaniach takie są po 3999 zł.Nie sprawdze bo u mnie nie ma mediamarktu. Najbliższy w Głogowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 23 Marca 2016 --> Rapiernik . Znalazłem też w mediamarkcie za 4050 zł ale pisze że nosi ślady użytkowania ..tez tak miałeś ? no i co to może faktycznie oznaczać bo nie pisza o zarysowaniach takie są po 3999 zł.Nie sprawdze bo u mnie nie ma mediamarktu. Najbliższy w Głogowie Nie ja tak nie miałem. W Gdańsku, w którym kupowałem tv były 4 egzemplarze (w tym jeden na ekspozycji). Przy zamawianiu poprosiłem o potwierdzenie że tv nie pochodzi z espozycji oraz zwrotów. Takie potwierdzenie otrzymałem no i w sklepie przy odbiorze zobaczyłem faktycznie że tak jest. Karton cały, nienaruszony, wszystkie opakowania, folie itp dziewicze. Bez naruszeń. Także na tv nie było żadnych śladów - a to można rozpoznać chociażby po wkręcaniu śrubek - bo łatwo o zadrapania wtedy. Wydaje mi się że naprawdę mam nówkę. Przy zamawianiu powiedziano mi że jeśli tv będzie ze zwrotów/ekspozycji to mi o tym powiedzą - bo wtedy cena mogłaby być niższa. Tak mówili, ale może ściemniali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flappyduck 2 Napisano 23 Marca 2016 Odpadl ze względu na cenę oraz input lag. Powyzej 80 ms w trybie gra. Zalezalo mi takze na dobrym systemie uplynniania. Samsung oferuje wieksze mozliwosci ustawien. Tegoroczne mają mieć w trybie gra/komputer poniżej 40 ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 24 Marca 2016 Tegoroczne mają mieć w trybie gra/komputer poniżej 40 ms I matryce IPS Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calvex 5 Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Samsung JU7000, to bardzo dobry wybór, tylko dla mnie 48 to zbyt mało - mam w domu jeden tv 47 cal i teraz szukam czegoś w okolicy 55 cal. Jeszcze myślę nad Sony W809C - Dobre Full HD mi w sumie wystarczy I cena fajna bo 3,9k za 55 cal. Ewentualnie Samsung JU6200 60 cal - idzie wyrwać za 4,5k Tylko nie wiem jak z matrycą w 60 cal, bo 55 ma elegancką. Edytowane 24 Marca 2016 przez Calvex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 24 Marca 2016 Jesli nie potrzebujesz uhd i trawisz androida to sony w809c bedzie bardzo ok. Tez testowalem w sklepach i mi sie podobalo. Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flappyduck 2 Napisano 24 Marca 2016 I matryce IPS Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Co komu wygodne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 24 Marca 2016 Co komu wygodne No pewnie na moje warunki IPS nie byłby tak dobry ja VA. A te nowe philipsy które mnie interesowały mają IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flappyduck 2 Napisano 25 Marca 2016 Dlatego tylko stwierdzam fakt Też byłem za VA, teraz znowu za IPS. Ważne, że te nowe philipsiaki będą miały setki matrycę Dzisiaj widziałem porównanie też hdr na Sony, i też ciekawi mnie jak to będzie z tym na 6501 i wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VETO 10 Napisano 26 Marca 2016 Dźwięku już nie testujecie ? Górny kwadrat dE 6.4 macie raport cały z tego wycinka czy tylko średnia ? Po co pokazujecie przestrzeń DCi(prawie nikt takiego materiału nie ma w domu) a jak to pokazujecie(rozumiem że macie materiał) to ustawcie tv na koordynaty DCI i proszę pokazać jak to wygląda na ekranie - gwarantuję ,że będzie tak sobie :-) . A rec2020 to jest abstrakcja na dziś . http://tufotki.pl/faxjB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Marca 2016 Dźwięku już nie testujecie ? Górny kwadrat dE 6.4 macie raport cały z tego wycinka czy tylko średnia ? Po co pokazujecie przestrzeń DCi(prawie nikt takiego materiału nie ma w domu) a jak to pokazujecie(rozumiem że macie materiał) to ustawcie tv na koordynaty DCI i proszę pokazać jak to wygląda na ekranie - gwarantuję ,że będzie tak sobie :-) . A rec2020 to jest abstrakcja na dziś . http://tufotki.pl/faxjBTestuję w odniesieniu do Rec2020, bo tak kodowane są filmy UHD, natomiast pokrycie względem DCI jest ważne chociażby dlatego, że bazuje na nim specyfikacja Ultra HD Premium Gamutu się nie ustawi bardziej do jednej czy drugiej normy, bo matryca nie zapewnia takiego pokrycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wajdos 0 Napisano 29 Marca 2016 Kiedy będzie dostępny w sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vigoo 20 Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) Model Philips 55PUS6501 już dostępny w MediaExpert za 4899 Sugerowane przez producenta ceny PUS7101: 49” - 4899 55” - 5699 65” - 8999 75" - 18999 Edytowane 31 Marca 2016 przez vigoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theo01 2 Napisano 1 Kwietnia 2016 Model Philips 55PUS6501 już dostępny w MediaExpert za 4899 Sugerowane przez producenta ceny PUS7101: 49” - 4899 55” - 5699 65” - 8999 75" - 18999 tylko gdzie go można obejrzeć i naocznie sie przekonać jaki ten kontrast jet na żywca. Bo cena b.dobra, tylko ten IPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irzi 1 Napisano 1 Kwietnia 2016 tylko gdzie go można obejrzeć i naocznie sie przekonać jaki ten kontrast jet na żywca. Bo cena b.dobra, tylko ten IPS To już bym wolał dołożyć i kupić tego PUS7101 55" niż tą serie 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach