Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: Android TV Philips PUS 6501 Ultra HD

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos wie jaka matryce ma pus7101? IPS czy VA?

Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka

Teoretycznie, poza 65" to IPS

Mnie się ten model podoba. Przeraża trochę cena taka sama za ambilight 2 i 3 stronny (6501 i 6561). Menu i ogólnie soft chodzi odczuwalnie szybciej od serii 2k15. Brak 3D ogólnie mnie nie przeszkadza, zbędny bajer. Tylko dlaczego srebrne tylko ?! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak na tym telewizorze wyglada przegladanie stron www? Czy jest jakas strzalka na ekranie, dzieki ktorej mozemy kliknac w jakies miejsce na stronie, np. w jakis link albo w przycisk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie, poza 65" to IPS

Mnie się ten model podoba. Przeraża trochę cena taka sama za ambilight 2 i 3 stronny (6501 i 6561). Menu i ogólnie soft chodzi odczuwalnie szybciej od serii 2k15. Brak 3D ogólnie mnie nie przeszkadza, zbędny bajer. Tylko dlaczego srebrne tylko ?! :)

Hej, dzięki wszystkim za miłą forumową konwersację. Philips po teście już odpuściłem. W piątek po 2 miesiącach szukania tv dokonałem zakupu samsunga 48JU7000 :) I jestem bardzo zadowolony, cena też dobra - 4050 zł w media markt (4500 - 450 bonów na paliwo na BP). Promocja trwa jeszcze dzisiaj :) Na kilka lat mam spokój, ale postępy w technologii będę pilnie śledził. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
In TVs philips has not put LG panel. They are branded IPS-VA panel. Correct. 43PUS6501 / 12 TPT430U3-EQLSHA.G S2A NH TPV - IPS panel - 100hz

Production - TPV. Why should they buy from someone panel if they are able to do no worse than others)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dzięki wszystkim za miłą forumową konwersację. Philips po teście już odpuściłem. W piątek po 2 miesiącach szukania tv dokonałem zakupu samsunga 48JU7000 :) I jestem bardzo zadowolony, cena też dobra - 4050 zł w media markt (4500 - 450 bonów na paliwo na BP). Promocja trwa jeszcze dzisiaj :) Na kilka lat mam spokój, ale postępy w technologii będę pilnie śledził. Pozdro

tez bym tak chciał tylko czy to we wszystkich mediamarkt? gdzie kupiłeś o ile to nie tajemnica? ;) w necie nic nie ma po takiej cenie

Edytowane przez theo01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Media markt, w saturnie maja to samo tylko ze tam rozdaja bony do piotra i pawla. 100 zl za kazdy wydany 1000 zl. Dziala w calej PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak na tym telewizorze wyglada przegladanie stron www? Czy jest jakas strzalka na ekranie, dzieki ktorej mozemy kliknac w jakies miejsce na stronie, np. w jakis link albo w przycisk?

Tutaj zacząłem Ci odpowiadać: http://hdtvpolska.com/topic/37182-w-jaki-sposob-uzywacie-przegladarki-na-android-tv/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tera pacze i sie napaczyc nie mogam bo moj telefon za 500zl ma 2x wyzszy kontrast niz ten TV :). Zenula :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tera pacze i sie napaczyc nie mogam bo moj telefon za 500zl ma 2x wyzszy kontrast niz ten TV :). Zenula :).

Rozumiem, że komórkę oglądasz z 2.5-5 metra.. ;)

Wolałbym 48pus7600 do 5k złotych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym 48pus7600 do 5k złotych

Odpadl ze względu na cenę oraz input lag. Powyzej 80 ms w trybie gra. Zalezalo mi takze na dobrym systemie uplynniania. Samsung oferuje wieksze mozliwosci ustawien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--> Rapiernik . Znalazłem też w mediamarkcie za 4050 zł ale pisze że nosi ślady użytkowania ..tez tak miałeś ? no i co to może faktycznie oznaczać bo nie pisza o zarysowaniach takie są po 3999 zł.Nie sprawdze bo u mnie nie ma mediamarktu. Najbliższy w Głogowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--> Rapiernik . Znalazłem też w mediamarkcie za 4050 zł ale pisze że nosi ślady użytkowania ..tez tak miałeś ? no i co to może faktycznie oznaczać bo nie pisza o zarysowaniach takie są po 3999 zł.Nie sprawdze bo u mnie nie ma mediamarktu. Najbliższy w Głogowie

Nie ja tak nie miałem. W Gdańsku, w którym kupowałem tv były 4 egzemplarze (w tym jeden na ekspozycji). Przy zamawianiu poprosiłem o potwierdzenie że tv nie pochodzi z espozycji oraz zwrotów. Takie potwierdzenie otrzymałem no i w sklepie przy odbiorze zobaczyłem faktycznie że tak jest. Karton cały, nienaruszony, wszystkie opakowania, folie itp dziewicze. Bez naruszeń. Także na tv nie było żadnych śladów - a to można rozpoznać chociażby po wkręcaniu śrubek - bo łatwo o zadrapania wtedy. Wydaje mi się że naprawdę mam nówkę. Przy zamawianiu powiedziano mi że jeśli tv będzie ze zwrotów/ekspozycji to mi o tym powiedzą - bo wtedy cena mogłaby być niższa. Tak mówili, ale może ściemniali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpadl ze względu na cenę oraz input lag. Powyzej 80 ms w trybie gra. Zalezalo mi takze na dobrym systemie uplynniania. Samsung oferuje wieksze mozliwosci ustawien.

Tegoroczne mają mieć w trybie gra/komputer poniżej 40 ms :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tegoroczne mają mieć w trybie gra/komputer poniżej 40 ms :)

I matryce IPS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung JU7000, to bardzo dobry wybór, tylko dla mnie 48 to zbyt mało - mam w domu jeden tv 47 cal i teraz szukam czegoś w okolicy 55 cal.

Jeszcze myślę nad Sony W809C - Dobre Full HD mi w sumie wystarczy :) I cena fajna bo 3,9k za 55 cal.
Ewentualnie Samsung JU6200 60 cal - idzie wyrwać za 4,5k :D Tylko nie wiem jak z matrycą w 60 cal, bo 55 ma elegancką.

Edytowane przez Calvex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli nie potrzebujesz uhd i trawisz androida to sony w809c bedzie bardzo ok. Tez testowalem w sklepach i mi sie podobalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co komu wygodne :)

No pewnie :) na moje warunki IPS nie byłby tak dobry ja VA. A te nowe philipsy które mnie interesowały mają IPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego tylko stwierdzam fakt ;) Też byłem za VA, teraz znowu za IPS. Ważne, że te nowe philipsiaki będą miały setki matrycę :) Dzisiaj widziałem porównanie też hdr na Sony, i też ciekawi mnie jak to będzie z tym na 6501 i wyżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dźwięku już nie testujecie ? Górny kwadrat dE 6.4 macie raport cały z tego wycinka czy tylko średnia ? Po co pokazujecie przestrzeń DCi(prawie nikt takiego materiału nie ma w domu) a jak to pokazujecie(rozumiem że macie materiał) to ustawcie tv na koordynaty DCI i proszę pokazać jak to wygląda na ekranie - gwarantuję ,że będzie tak sobie :-) . A rec2020 to jest abstrakcja na dziś . http://tufotki.pl/faxjB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dźwięku już nie testujecie ? Górny kwadrat dE 6.4 macie raport cały z tego wycinka czy tylko średnia ? Po co pokazujecie przestrzeń DCi(prawie nikt takiego materiału nie ma w domu) a jak to pokazujecie(rozumiem że macie materiał) to ustawcie tv na koordynaty DCI i proszę pokazać jak to wygląda na ekranie - gwarantuję ,że będzie tak sobie :-) . A rec2020 to jest abstrakcja na dziś . http://tufotki.pl/faxjB

Testuję w odniesieniu do Rec2020, bo tak kodowane są filmy UHD, natomiast pokrycie względem DCI jest ważne chociażby dlatego, że bazuje na nim specyfikacja Ultra HD Premium :) Gamutu się nie ustawi bardziej do jednej czy drugiej normy, bo matryca nie zapewnia takiego pokrycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model Philips 55PUS6501 już dostępny w MediaExpert za 4899

Sugerowane przez producenta ceny PUS7101:

49” - 4899

55” - 5699

65” - 8999

75" - 18999

Edytowane przez vigoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model Philips 55PUS6501 już dostępny w MediaExpert za 4899

Sugerowane przez producenta ceny PUS7101:

49” - 4899

55” - 5699

65” - 8999

75" - 18999

tylko gdzie go można obejrzeć i naocznie sie przekonać jaki ten kontrast jet na żywca. Bo cena b.dobra, tylko ten IPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko gdzie go można obejrzeć i naocznie sie przekonać jaki ten kontrast jet na żywca. Bo cena b.dobra, tylko ten IPS

To już bym wolał dołożyć i kupić tego PUS7101 55" niż tą serie 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi