ambidark 71 Napisano 17 Marca 2016 Szkoda, że nie testujecie funkcji 3D. Teraz należy do rzadkości i może przechylić szalę na stronę tego modelu, a Philips miewał problemy z jej implementacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 17 Marca 2016 Ten model nie ma 3d Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 17 Marca 2016 Zgadza się. Zdanie zostało z szablonu Philipsa z zeszłego roku. Przepraszam za błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Hej, Dzięki za test, profesjonalnie. Ale muszę przyznać że sam test mnie rozczarował. Myślałem ze ten tv będzie alternatywą dla samsunga JU7000, ale chyba wypada gorzej. Martwi mnie sama matryca IPS, w moich warunkach domowych i upodobaniach (wieczorne i nocne seanse) mimo wszystko lepiej byłoby z matrycą VA. Kąty też są dla mnie średnio ważne. Mam problem także z tym upłynnianiem, boję się że to będzie tak samo jak w panasie cx700e. Tam stopnie regulacji są podobne i efekt teatru przy pośrednim i maksymalnym. Tutaj jak się okazuje też mamy teatr przy minimalnym. I co teraz brać do 50 cali w cenie do 4500 zł? Ja żyć? Edytowane 17 Marca 2016 przez rapiernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vigoo 20 Napisano 17 Marca 2016 Matryca IPS ? Też jestem rozczarowany. Dziękuje, szukam dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 17 Marca 2016 Gmeru a jak wygląda w tym TV efekt sample and hold? W ogóle jaki TV poleciłbyś do grania w 4k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calvex 5 Napisano 17 Marca 2016 No szkoda, że dopiero w modelu 65 cal zdecydowali się na panel VA :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukash83 1 Napisano 17 Marca 2016 Z czystej ciekawości, czy Philips opanował w końcu tak skomplikowaną opcję, jak zapamiętywanie ustawień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ambidark 71 Napisano 17 Marca 2016 Zgadza się. Zdanie zostało z szablonu Philipsa z zeszłego roku. Przepraszam za błąd. W takim razie coś za mało tych minusów... Brak 3D jest wadą, która dla niektórych dyskwalifikuje ten telewizor, a tym bardziej matryca IPS bez wygaszania strefowego. Kontrast natywny 880:1?! Monitory VA sprzed 10 lat mają lepszy, a przecież zwykle używa się ich w oświetlonym pomieszczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) W takim razie coś za mało tych minusów... Brak 3D jest wadą, która dla niektórych dyskwalifikuje ten telewizor, a tym bardziej matryca IPS bez wygaszania strefowego. Kontrast natywny 880:1?! Monitory VA sprzed 10 lat mają lepszy, a przecież zwykle używa się ich w oświetlonym pomieszczeniu. Nie no bez przesady z tą wadą odnośnie 3D. Równodobrze wadą telewizorów FullHD byłoby to że nie są UltraHD, a to po prostu dobre FullHD jest Z resztą z góry było wiadomo że ten tv jest bez 3D, to nie żadna niespodzianka. Wadą z kolei byłoby kiepskie działanie 3D w tym tv (gdyby je miał). Edytowane 17 Marca 2016 przez rapiernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rudeford 2 Napisano 17 Marca 2016 Ja nawet bym nie uznał słabego kontrastu jako wadę tego tv. Ten model ma matrycę IPS bez zaawansowanego systemu wygaszania i inaczej być nie mogło. Kontrast w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irzi 1 Napisano 17 Marca 2016 Pozostaje czekać aż się w którymś sklepie pokaże .... I cena trochę powinna spaść. Może że nowość to przez to. Bo cena tego modelu jest w cenie aktualnie poprzedniej wyższej serii czyli 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 17 Marca 2016 dca to podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mro123 0 Napisano 17 Marca 2016 Wygląda z testu zdecydowanie gorzej niż 7600 Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calvex 5 Napisano 17 Marca 2016 No właśnie ja cały czas się zastanawiam nad tym tv. Trochę IPS mi nie pasuje... Ogólnie do wyboru mam: Philips 6501 i trochę droższy KD-55X8505C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
123MARTINEZ 0 Napisano 17 Marca 2016 Witam. Z youtube odtwarza 4k w 60 klatkach ? Wyrabia się z płynnością ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rapiernik 1 Napisano 17 Marca 2016 Czy ktos wie jaka matryce ma pus7101? IPS czy VA? Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafibydgoszcz 1 Napisano 17 Marca 2016 W jaki sposob przeglada sie strony internetowe na tym telewizorze, skoro nie ma zadnego wskaznika (pointera)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
theo01 2 Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) No właśnie ja cały czas się zastanawiam nad tym tv. Trochę IPS mi nie pasuje... Ogólnie do wyboru mam: Philips 6501 i trochę droższy KD-55X8505C ? tak samo ja i z tego samego powodu. Czy zawsze musi byc jakis minus. To zapewne dzialanie marketingowe. Mamy czuć niedosyt. Teraz u mnie w głowie Philips 6501 vs.Samsung JU7000 ( w rezerwie KD-55X8505C, ale nie chce potanieć) Edytowane 17 Marca 2016 przez theo01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ambidark 71 Napisano 18 Marca 2016 tak samo ja i z tego samego powodu. Czy zawsze musi byc jakis minus. To zapewne dzialanie marketingowe. Mamy czuć niedosyt. Teraz u mnie w głowie Philips 6501 vs.Samsung JU7000 ( w rezerwie KD-55X8505C, ale nie chce potanieć) A nad czym tu się zastanawiać? Jedyną zaletą 6501 jest ambilight. Ma kilka razy gorszy kontrast, brak wygaszania strefowego i 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cronosil 0 Napisano 18 Marca 2016 Ja czekam jeszcze na test SONY KD-55XD8505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vigoo 20 Napisano 18 Marca 2016 Ten Sony KD-55XD8505, to tez nie jest czasami IPS ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arim 0 Napisano 18 Marca 2016 czy transmisje 4k z satelity udało się obejrzeć na tym philu ... bo modele z 2015 sobie z tym nie radziły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calvex 5 Napisano 18 Marca 2016 Ten Sony KD-55XD8505, to tez nie jest czasami IPS ??? Z tego co czytałem, to IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 18 Marca 2016 Naród czeka na telewizjada.net i ewentualnie cda.pl To podstawa. Do tego sa wtyczki do KODI . Czyli grzybni hodowanej naj wulgarnych okresleniach dla meskiego organu kopulacyjnego ciag dalszy . Kontrast nizszy niz monitory na TN. Moj jeden monitor BenQ ma kontrast 3000:1 (mva). Bierz czlowieku albo wolna matryce z wysokim kontrastem od Pazdzierzasa, albo szybka ale z kreskowkowym kontrastem (Phiu[beeep]s). Tragedi i robienie z klientow idiotow . Ze co? 300 linii bez uplynniacza? To nawet Pazdzierzasy cx680-680-700 mialy szybsze matryce . Na co temu tv 120Hz matryca jesli obraz w ruchu ciagnie ledwo 300 linii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach