RobbieK 10 Napisano 20 Listopada 2015 Ogłupianie ciemnego ludu, czyli tzw. marketing. Plus ma jakies tam znaczenie przy LCD gdzie kąty są słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 20 Listopada 2015 Poddaję się, głupi jestem. Przed takimi argumentami padam: Teraz można dać odpocząć oczom i oglądać obraz, który jest idealnie dopasowany do naturalnego pola widzenia. Niezależnie od kąta patrzenia można podziwiać olśniewający obraz i doświadczyć realistycznych wrażeń. Obraz na zakrzywionym ekranie telewizora OLED LG ma taką samą jakość, niezależnie od miejsca, w którym znajduje się widz. Ekran gwarantujący najwyższy poziom realizmu pozwala dostrzec cuda natury. -cytat ze strony LG o EG910 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 20 Listopada 2015 Krzywizna ekranu wynika z geometrii chińskiej twarzoczaszki dlatego jako rasa europejska mamy problem ze zrozumieniem tej głębokiej idei stworzonej z myślą o rasach gdzie oczka są też są zakrzywione. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Manior 0 Napisano 21 Listopada 2015 Witam! Stronę i forum czytam od dawna (dzięki za artykuły i cenne info od użytkowników), w końcu zdecydowałem się na pierwszy post (tak bardzo interesuje mnie ten tv). Co powiecie na tą ofertę? Ściema? Skąd taka cena? http://scpoznan.pl/55eg910v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 21 Listopada 2015 Już ktoś z forum u nich kupił.Nie dostał nawet dowodu zakupu(paragon,faktura) czyli nie ma gwarancji. LG nie uzna gwarancji bez dowodu zakupu a sklep wypnie się na Ciebie gdy coś się stanie. To taka pseudo oszczędność. Poczekaj chwilę cena po nowym roku spadnie do 8999,Saturn ma cykliczne akcje minus15% i kupisz sobie TV za 7650 w gwarancją. A jak chcesz kupić w Poznaniu odezwij się w PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 21 Listopada 2015 http://technologie.gazeta.pl/interne/1,113842,1921213,lg-eg910v-oled-dla-ludzi-plusy-i-minusy-test.html#oxBizCzMniej czołobitny tekst pokazujący ciągle sporo wad ale doceniający przełom technologiczny.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszek 44 Napisano 21 Listopada 2015 Jesli krzywizna nie ma znaczenia to po co jest? Może technologicznie łatwiej, taniej? Może jest w stanie zamaskować jakieś niedoskonałości? Nie wiem. Ale nie sądzę, żeby to był tylko marketing. Myślę, że demonizowanie krzywizny jest działaniem nieco na wyrost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 21 Listopada 2015 wyłącznie marketing. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 21 Listopada 2015 pmcomp ma 100% racji to nic więcej jak czysty marketing,tak samo jak co dekadę mamy modę na 3D,które w domowych warunkach jest kompletnie poronionym pomysłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 21 Listopada 2015 Oglądam na projektorze w domu 3D i mam zgoła odmienne zdanie na temat jakiegoś poronienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 22 Listopada 2015 Projektor to co innego,masz większy obraz niż na jakimkolwiek tv,a tym samym obraz 3D wypełnia całe pole widzenia a nie jak w TV tylko np65" W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VETO 10 Napisano 22 Listopada 2015 Napisałem kiedyś i powtórzę -każdy na dziś tv ma wady ! Ale trzeba pisać dość wyraźnie i dlatego piszę po raz drugi -stwórzcie ranking,listę i niech każdy kto ma jakis tv się wypowie . Dodając małą fotkę tylnej ścianki z numerem seryjnym częściowo zamazanym (eliminując przypadkowych powieściopisarzy) !!! Ponieważ jak zaczyna się użytkować coś mocniej i dłużej to wychodzi wszystko , czasami po paru miesiącach . Niekoniecznie tak samo ale coś w tym stylu . http://www.optyczne.pl/ranking_czytelnik%C3%B3w-ranking_lustrzanek.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maruder 1 Napisano 22 Listopada 2015 Teraz w sprzedaży jest jednak wreszcie telewizor, który mogę z czystym sumieniem polecić większości z Was. Nie jest to oczywiście telewizor bez wad, ale wiele z nich występujących poprzednio zostało zminimalizowanych lub usuniętych. Pozostały równocześnie wszystkie zalety OLEDów jako takich oraz konkretnie sprzętu LG. webOS 2.0 to obecnie najwygodniejszy system dla telewizorów na rynku, kąty boczne są znakomite, a czerń doskonała. Ten ostatni aspekt jest powodem, dla którego powinniście kupić OLED. Nie zawiedziecie się. To oczywiście cytat z podsumowania tego testu na gazeta.pl. Wnioski są więc podobne. Jedyny sensowny zarzut jaki tam znalazłem to kłopot z podłączaniem kompa do tv i używaniem go jako edytora tekstu. Bitch please... OLED jako monitor do pisania tekstów? Poza tym TV ma same plusy, w szczególności jak się go porówna z ec930... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszek 44 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) wyłącznie marketing. Jeśli tak to oznacza, że w LG pracują same debile. OLED jako nowa technologia spokojnie obroniłby się bez zakrzywiania ekranu.Chyba, że .... no właśnie. Obawiam się, że w miarę upływu lat okaże się, że poza fenomenalną czernią technologia OLED obarczona jest kilkoma wadami, które są wpisane w nią wpisane i nijak nie da się tego poprawić. Edytowane 22 Listopada 2015 przez Miszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rys1908 2 Napisano 23 Listopada 2015 A co z pokryciem palety DCI P3 i Rec 2020? W poprzednich testach było to podawane, a przy tym TV się nie pojawiło. Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 24 Listopada 2015 Bo to ekran Full HD? ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rys1908 2 Napisano 24 Listopada 2015 Hahaha, fakt:) Ostatnio testowaliście same 4K i... tak mi jakoś zostało:) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 24 Listopada 2015 To tak szczerze, czy o odleglosci 3m widac roznice pomiedzy 4k a FHD, czy warto doplacać tyle kasy do 4K nawet gdyby byl kontent native 4K oglądając z 3m 55"??? Odpowiedzcie proszę bo musze w koncu cos wybrac, jesli warto to zaczekam na 920 oleda, jesli nie to biore 910, wszyscy recenzenci polecaja te 910 zamiast np. js9000 edge led. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 24 Listopada 2015 Ja bym brał 910. Serio. Ale to oczywiście moja opinia Zobaczysz, że rozdzielczość zostanie na drugim planie gdyż Full HD i tak jest wypas a walory obrazowe wgniatają w glebę ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 24 Listopada 2015 @Gmeru, dziekuje bardzo za odpowiedz tak myślałem po przeczytaniu wielu recenzji ale wolałem sie upewnic tu na Naszym forum od fachowców ktorzy widzieli, testowali a nie na podstawie ze ktos cos widzial w sklepie i mu sie wydaje. Pozdraiwam i dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) To tak szczerze, czy o odleglosci 3m widac roznice pomiedzy 4k a FHD, czy warto doplacać tyle kasy do 4K nawet gdyby byl kontent native 4K oglądając z 3m 55"??? Jak będziesz oglądał przez lornetkę to zobaczysz różnice na 55 calach z 3m ps. różnice będzie widać jedynie przy 3D Edytowane 24 Listopada 2015 przez Slawko1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zz11x 0 Napisano 24 Listopada 2015 Witam serdecznie. Zauważyłem, że wszyscy wychwalają pod niebiosa czerń w oledach, a co ze szczegółami w tej czerni? Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto posiada ten tv? Czy czerń jednocześnie nie jest też największą wadą oledów? Może podam mały przykład: Będąc w mm oglądałem urywek jakiegoś filmu i to co mi się rzuciło w oczy to scena, w której idzie koleś w czarnej marynarce. Wszystko się zlało, nie widać gdzie jest kołnierz, kieszenie guziki itp. Porażka... Nie wiem czy ten tv był jakoś kiepsko ustawiony, ale ginące szczegóły w czarnej czerni są nie do przyjęcia, zwłaszcza dla miłośnika horrorów:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Moja rada ... zanim zaczniesz oglądać szczegóły w czerniach OLEDa to ... go skalibruj. Pozdro Edytowane 24 Listopada 2015 przez pmcomp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obcy 6 Napisano 25 Listopada 2015 Witam serdecznie. Zauważyłem, że wszyscy wychwalają pod niebiosa czerń w oledach, a co ze szczegółami w tej czerni? Mógłby się wypowiedzieć ktoś kto posiada ten tv? Czy czerń jednocześnie nie jest też największą wadą oledów? Może podam mały przykład: Będąc w mm oglądałem urywek jakiegoś filmu i to co mi się rzuciło w oczy to scena, w której idzie koleś w czarnej marynarce. Wszystko się zlało, nie widać gdzie jest kołnierz, kieszenie guziki itp. Porażka... Nie wiem czy ten tv był jakoś kiepsko ustawiony, ale ginące szczegóły w czarnej czerni są nie do przyjęcia, zwłaszcza dla miłośnika horrorów:) Dokładnie tak było po zakupie telewizora. Po kalibracji Maćka dopiero było widać te wszystkie szczegóły. Różnica jest spora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJ MARTINO 0 Napisano 25 Listopada 2015 Mam pytanie czy może ktoś sprawdzić czy da się ustawić jedno HDMI w tryb ARC (kanał zwrotny) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach