Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: Samsung HU6900 - tanie Ultra HD 4K od Samsunga wchodzi do Polski, UE55HU6900, UE50HU6900, UE40HU6900

Rekomendowane odpowiedzi

Jak udało się wam ustawić rozdz. 3840x2160 w 60hz od dziś jestem posiadaczem w/w TV i nie mogę ustawić tej rozdz. Ustawić się da ale mam czarny ekran.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspaniale, że udzieliłeś nam wszystkich niezbędnych informacji :f

Sent from my Nokia 520 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radier a jaka Ciebie osobiście informacja interesuje ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Maciej_27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc koledzy , jestem na kupnie tv ok 50 cali Samsunga, waham sie miedzy samsung 6400, 6700 lub HU6900, co sądzicie o HU 6900 jak to jest z tym smużeniem , artefaktami i wogóle

Widze wiele komentarzy ze niewarto isc UHD , 3 D nie potrzebuje a cena obecnie taka sama jak FHD to i kusi

jak ten TV wyswietla obraz , sygnal glownie z NC+ odleglosc od tv ok 2,5m.

z gory dziekuje za opinie

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem warto Hu6900, rownież wąchałem się nad Ue6400 Panasonickiem i Sony seri w8.. Wybrałem samsunga i nie żałuje jednak moim zdaniem wymaga kalibracji.. Sygnał z hd fajnie przerabia sobie na UHD ze zwykłym sd niestety jest o wiele wiele gorzej ,smuzenie widać szczególnie z bliska ale podobno można temu jakoś zaradzić.. Smart TV na wielki plus, usb czyta chyba wszystko.. Moim zdaniem warto

Edytowane przez Gontar3d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem warto Hu6900, rownież wąchałem się nad Ue6400 Panasonickiem i Sony seri w8.. Wybrałem samsunga i nie żałuje jednak moim zdaniem wymaga kalibracji.. Sygnał z hd fajnie przerabia sobie na UHD ze zwykłym sd niestety jest o wiele wiele gorzej ,smuzenie widać szczególnie z bliska ale podobno można temu jakoś zaradzić.. Smart TV na wielki plus, usb czyta chyba wszystko.. Moim zdaniem warto

Dzieki Gontar3D

obecnie mam sterego szamsunga 37 " od 5 -6 lat , jestem zawodolony z niego ale brakuje mi smart i wiekszy by sie przydał. no i tak se pacze na te telewizory jaki by kupic i te same rozmiary FHD i UHD sa w tych samych cenach , stad moje rozterki . na dzień AD 24.11.2014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się przesiadłem z 5 letniego LG hd ready wiec dla mnie różnica jest przeogromna , rodzice maja plazmę panasonica 60" , która ma już kilka lat jednak jakoś bardziej odpowiada mi obraz w moim nowy, TV. Masz gdzieś blisko Saturna ? Przejdź się najlepiej i sam zobacz jeszcze przez 6 dni maja fajna promocje , za każdy 1tys wydany na TV otrzymujemy 100zl zwrotu w moim wypadku za 50hu6900 który kosztował 3299 zapłaciłem 2999 :) w wypadku 48hu6400 2799 na 2599zl wiec pomyślałem ze warto dołożyć te 400zl tym bardziej ze nigdzie na internecie nie ma takiej ceny za ten TV , wszędzie minimum 3300, pomysł ze ten model kosztował w maju 7300, sam nie wiem czy to dobrze czy nie. Nie oczekiwałem za taka cenę cudu jednak jestem zadowolony :) warto jednak mieć dobry pakiet TV satelitarnej z kanałami Hd . TV ma hdmi 2,.0 oraz daje radę obsługiwać pełne 60fps wiec to tez dobry sprzęt dla graczy którzy maja mocne PC. Sam mam xboxa i jak dla mnie jest okej input lag wyniósł mi 46 :) co to brandingu i cloudingu, czerń jest w porządku są delikatne przejaśnienia widać ze ta matryca nie jest w 100% idealnie podświetlona.. Nie przeszkadza mi to wiec nie będę wymieniał tym bardziej ze mogę trafić na gorszy model bo ten problem występuje w większośći ledowych telewizorów :)) od kilku dni szukam jak go dobrze skalibrować jak ustawić ten tryb motion itp jednak na nic jeszcze nie trafiłem. W sklepie polecali mi najbardziej serie w8 od Sony bez uHD ale cena 3700 wiec zrezygnowałem ,:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pawlo79 bierz 55", ja siedzę tak 2,5m-3m i jest idealnie :)

no ja tez mam 2,5 - 3m , ale 55 mi na szafce rtv zle bedzie wygladal , za duzy chyba , i kwota tez troszke za duza , a Ty masz 55HU6900 czy jakis fhd ??

jesli masz hu , to jestes zadowolony ??

a powiedzcie mi jak go przetestowac w sklepie ? jaki materiał kazać żeby zapodali na nim żeby można bylo zobaczyc jego mocne i tez słabe strony

Edytowane przez Pawlo79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wymieniałem Thomsona 55cali na tego samsunga hu6900 55 cali i jestem zadowolony z niego, może najlepszy nie jest ale daje rade :)

A z tej odległości co oglądasz 55cali na prawdę będzie lepsze, jak masz możliwość dozbierać/dołożyć to nie ma co się wahać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko posiadam hu6900 i jak jest czarny ekran delikatnie oczywiście podświetlony a nie wygaszony to gdy podejdę bliżej z lewej lub prawej strony to widać takie białe prześwity , jak się siedzi na wprost i dalej to czerń jest jak najbardziej OK ale jednak z boku widać te białe podświetlenia . To normalne ? Na szarym tle tez trochę widać takie przebarwienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Moją 50hu6900 mam od tygodnia, kupiłem ją za niecałe 3k.

Z sygnałem DVB-t jest średnio (przy programach "HD" optymalnie).

Do DVB-s jak wyżej.

Bardzo dobrze radzi sobie z filmami 720p o wielkości ca. 4GB, upscaling robi wrażenie, z bliższej odległości nie widać pikseli tak jak to ma miejsce przy matrycach FHD.

Do zdjęć z aparatu rewelacja, dopiero widać jakiej jakości jest aparat, który robi zdjęcia.

Polecam, za takie pieniądze TV 50" moim zdaniem warto.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zakupiłem ten telewizor trzy tygodnie temu początkowo oglądałem na ustawieniach fabrycznych i byłem zachwycony jednak wczoraj zrobiłem kalibracje właśnie z tej strony z małą zmianą zamiast film ustawiłem naturalne. Po tym zabiegu obraz jak dla mnie REWELACJA. Pozdrawiam ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Telewizor zakupiony wczoraj, ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony jednak mam jedno pytanie do osób które również ten model posiadają:

Czy podczas włączania i wyłączania TV dioda stand by miga kilka razy? Podczas pierwszego uruchamiania telewizora nie zwracałem na to uwagi ale po personalizacji pilota i sparowaniu klawiatury Samsung z TV zauważyłem że dioda zachowuje się "dziwnie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie ale szczerze warto kupić ten TV? mam teraz Samsunga LED 55 6340 bodajże, warto zmienić na tego? Oglądam 50% programy, filmy 30% sport, 20% ps4. Mam 55 za 3999 zł. Do jutra muszę podjąć decyzję. Czy może coś innego? I najważniejsze to źródło obrazu to nc+. Oglądam tylko kanały HD.

FHD: SONY KDL-55W955B

FHD: LG 55LB870V

FHD: SONY KDL-55W815B

4K: SAMSUNG UE55HU6900

4K: LG 55UB820V

4K: LG 55UB850V

Myślałem jeszcze o: SHARP LC-60UQ10E ale nie wiem czy warto tyle kasy dawać za niego.

Edytowane przez elliotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie u mnie to nie występuje mam sparowany telewizor wraz z dekoderem i TV startuje w mgnieniu oka dekoder potrzebuje 2-3 sekund.

Właśnie zauważyłem że dioda stand by miga podczas korzystania z pilota standardowego przy np.zmianie głośności lub kanału.

Miga również kilka razy szybko podczas wyłączania TV natomiast podczas załączania miga trzy razy wolno na obu pilotach...

Myślałem o przywróceniu ustawień fabrycznych TV i wtedy dziwne zachowanie diody zniknie. Nie jest to aż tak kłopotliwe w użytkowaniu jednak nie wiem czy kazdy model tak ma czy tylko mój :)

I niestety im dłużej użytkuję ten TV tym więcej problemów mam :(, po każdym uruchomieniu pojawia się komunikat "kabel sieciowy odłączony", sprawdzałem net jest i wszystko działa, na innym kablu również komunikat się pojawia.

Parowanie pilota uniwersalnego z dekoderem nc+, parowanie udane niestety jak kabel z irdą zniknie z przed TV nie mogę przełączać kanałów reszta przycisków działa.

Miał ktoś do czynienia z wsparciem Samsung? Jak to wygląda, może od razu zanieść TV do sklepu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś aktualizował ostatnio sterowniki do NV? Mi po aktualizacji nie chce działać tryb 60Hz pokazuje w TV, że brak sygnału... na 30Hz wszystko działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem do tego tylnego HDMI i działa 60Hz, ale jest inny problem - gdy włączy się wygaszacz ekranu to później TV nie wstaje i trzeba przełączać między monitorem, a TV aby dostał jeszcze raz sygnał. Gdy już złapie to czasem obraz strasznie drży i pojawia się na 2-3 sekundy czarny ekran i znów jest obraz, czasem ponowne uruchomienie TV pomaga, więc to problem ze strony sterowników czy sprzętu, jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytam ma wyświetlać wszystkie napisy .txt lub .srt. Dlaczego mój ich nie widzi? w dodatku gdy nie widzi napisów od razu w menu znika opcja 'napisy' jakies pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzę i widzę na euro cenę za 50" 3290. LOL tyle dałem za 40 parę miesięcy temu ; ) Niesamowicie lecą ceny na te budżetowe 4K. Z kompem nadal różnie z nowymi sterownikami. Ogólnie szukam teraz tego Philipsa 40" z DP. Możliwe, że jeszcze sprawdzę LG w między czasie ale chcę coś jednak z DP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzę i widzę na euro cenę za 50" 3290. LOL tyle dałem za 40 parę miesięcy temu ; ) Niesamowicie lecą ceny na te budżetowe 4K. Z kompem nadal różnie z nowymi sterownikami. Ogólnie szukam teraz tego Philipsa 40" z DP. Możliwe, że jeszcze sprawdzę LG w między czasie ale chcę coś jednak z DP.

Jak uda Ci się kupić jakiś ekran 40" z DP to napisz proszę parę zdań na jego temat. Interesuje mnie takie rozwiązanie w roli monitora. Główne pytania to o skalowanie do 1920x1080 (gry) i jak nisko można zejść z jasnością, żeby mi oczu nie wypaliło.

Wysłane z mojego Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Wszystkim!

Czy probowal ktos z Was nagrywac programy na dysk zewnetrzny?

U mnie niestety funkcja ta nie dziala podobno dlatego ze sygnal TV jest podawany na telewizor z dekodera N. Przez taka konfiguracje zablokowany jest PVR. Tak powiedzial konsultant z Samsunga.

Czy ktos probowal ten PVR odblokowac w menu serwisowym i jak z gwarancja po takiej operacji jest?

We wczesniejszych modelach podobno byla mozliwosc takiej operacji.

Pozdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty chcesz nagrywać program z dekodera n-ki (z wejścia hdmi)?

takiego czegoś żaden tv nie umie.

nagrywać można z dvb-t/s/c ale tylko z tunerów wewnętrznych telewizora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi