Skocz do zawartości
yanki

Nowy kanał filmowy na "n" MGM HD

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='peterm' post='27769' date='09.12.2006, 15:47 ']

PS na tym forum jest naprawde trudno dowiedziec sie czegos nowego
[/quote]

W takim razie jestes duzo bardziej zaawensowany w HDTV niz ja, moze powinienes zostac moderatorem ;)

[quote name='telemaniak' post='27770' date='09.12.2006, 15:54 ']
dokładnie...... to nie tylko ja widze że twórcy tej N(iby) platformy licza tylko na frajerów i naiwniaków którzy będą wierzyć w to co im się powie o danym kanale a nie to co on naprawde bedzie zawierał......
no ale cóz wierna rzesza moecherowych oglądaczy czekała prawie całe swoje życie na ten premium kanał z hollywodzkimi hitami.... :P:):D:D:D:D
[/quote]

Nie rozumiem wyrazenia "mocherowi ogladacze", to ma byc obrazliwe ? Musisz sie troche wysilic, bo ja tez czekalem na te filmy, a beretu nie nosze, a moze jestes wielbicielem "Matrixa" i to ty cale swoje zycie bedziesz czekal na kanal filmowy z takimi gniotami ? :angry:
PS. jestem w opozycji i w ogole....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Adamm4' post='27798' date='09.12.2006, 20:12 ']
chodziło mi czy Bondy kiedykolwiek będą w hd. :angry:
[/quote]

Bondy JUŻ SĄ w HD ;) .

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pmcomp' post='27833' date='09.12.2006, 19:45 ']
Bondy JUŻ SĄ w HD :angry: .

Pozdro
[/quote]

Tak, tylko czy kanał mgm je wyświetli?

zastanawiam się czy dołaczyć ten pakiet z mgm. W związku z tym mam pytania:
1. Czy wszystkie filmy nadawane na tym kanale są hd - ponieważ w opisie epg hd mgm zaczyna sie o czwartewj nad ranem - tj dziesiątej wieczór w NY.
2. Czy filmy te da się oglądać? tzn czy nie jest to taka sama nuda jak np. ale kino, cinemaxy, axny i itp. Z tego co pamiętam a było to dość dawno to mgm jako wytwórnia robiła naprawdę ciekawe i dobre filmy.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Adamm4' post='27837' date='09.12.2006, 20:04 ']

1. Czy wszystkie filmy nadawane na tym kanale są hd - ponieważ w opisie epg hd mgm zaczyna sie o czwartewj nad ranem - tj dziesiątej wieczór w NY.
2. Czy filmy te da się oglądać? tzn czy nie jest to taka sama nuda jak np. ale kino, cinemaxy, axny i itp. Z tego co pamiętam a było to dość dawno to mgm jako wytwórnia robiła naprawdę ciekawe i dobre filmy.

Pozdr.
[/quote]

1. wszystkie sa w HD 16:9
2. da sie, starsze (najmlodszy dotychczas był chyba 1991r. ale moge sie mylic) za to [beeep], znani aktorzy, znane stare kreacje, nowy obraz ;) mi sie podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='axl2000' post='27901' date='10.12.2006, 00:22 ']
1. wszystkie sa w HD 16:9
2. da sie, starsze (najmlodszy dotychczas był chyba 1991r. ale moge sie mylic) za to [beeep], znani aktorzy, znane stare kreacje, nowy obraz :D mi sie podoba
[/quote]

Obraz wg mnie bez zarzutów - co prawda sprawdzałem tylko na jednym filmie ...z pewnością jest lepszy niż z DVD.
Mam jeszcze pytanie - czy mgm jest całodobowy? bo teraz wyświetlana jest plansza od 4.00 do 11.20 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Adamm4' post='27837' date='09.12.2006, 21:04 ']

Pozdr.
[/quote]
Wszystko jest jak trza, czy nuda to rzecz gustu a MGM HD w EPG podają jak nie nadają.
pozdro. Edytowane przez DUDEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='jacek2' post='27813' date='09.12.2006, 19:33 ']
Cytat z testu odtwrzacza Toshiba HD-A1, ktory jest odpowiedzia na Twe pytanie:
....Żadne Nki, żadne binarki. To nie jest to. : ) Napwno tam też jest ładnie ale jak ktoś chce zobaczyć referencyjne HD to tylko i wyłącznie odtwarzacz stacjonarny i płytka z filmem.

;)
[/quote]

No coż. Nie masz racji mimo podpierania się dość wiarygodnym źródłem.
Leci własnie "true confessions" które już na pierwszy rzut oka ma jakość lepsza od dvd. Więc to chyba kwestia kopi filmu a nie "niemocy MGM".

Druga sprawa. Jesli LuxeHD wygląda jak wyglada a leci z satelity to nie można też twierdzić że nie da się zrobić czegoś dobrego ... jesli tylko sie chce.

Ja z MGM jestem zadowolony :) mimo wszystko. Pasuje mi ich klimat - dużo klasyki która bije na głowe ofertę HBO.
Miałem wieksze oczekiwania co do jakosci ale widzę że kiepska jakość nie reguła. Bywa lepiej i gorzej.
Miłego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='neg' post='27993' date='10.12.2006, 14:28 ']
No coż. Nie masz racji mimo podpierania się dość wiarygodnym źródłem.
Leci własnie "true confessions" które już na pierwszy rzut oka ma jakość lepsza od dvd. Więc to chyba kwestia kopi filmu a nie "niemocy MGM".

Druga sprawa. Jesli LuxeHD wygląda jak wyglada a leci z satelity to nie można też twierdzić że nie da się zrobić czegoś dobrego ... jesli tylko sie chce.

Ja z MGM jestem zadowolony :) mimo wszystko. Pasuje mi ich klimat - dużo klasyki która bije na głowe ofertę HBO.
Miałem wieksze oczekiwania co do jakosci ale widzę że kiepska jakość nie reguła. Bywa lepiej i gorzej.
Miłego dnia.
[/quote]

Oczywiście, że się da zrobić coś lepszego na satce nawet od samych BR (tu i tak są kwadraty i inne syfy) i HDDVD. Ale nigdy taki bitrate nie poleci przez satelitę (zyczę wszystkim platformom na rynku takiego bitratu jak na C MORE HD w Szwecji to jednak będzie można wsadzić między bajki te słowa ; ) (i tak nie możliwe ale może kiedyś... ). Ale kolega jacek2 cytując słowa z recki jednak nie trafił w temat gdyż takie porównania nie mają za bardzo sensu.

Zawsze tak będzie, że nośniki to obraz najlepszy. Czy kiedyś w TV poleciał film jakości DVD? Hm chyba TVN jest najbliższy.
To samo z HD. Nadawanie satelitarne to nadawanie satelitarne. Luxe HD jest lux bo jest w MPEG-2 z bardzo wysokim bitrate (tak samo C MORE HD) ale i tak widać kwadraty tak jak zresztą na BR. A przyszłość to MPEG-4 a tam potrzeba naprawdę dobrego bitratu i taki jak jest teraz jest poprostu okej. Jest bardzo dobrej jakości HD jak na coś co leci z satki. Ale nie bez powodu jest coś takiego jak nośnik HD DVD (no i BR).

Na MGM widać w 100%, że filmy są w HD. Tak samo jest np. na HBO HD w US. Identyczny praktycznie bitrate itd. Tak właśnie wygląda 95% kanałów filmowych HD (us i eu). Wyjątki to właśnie C MORE HD.

Więc jak komuś się nie podoba to niestety już nic mu się nie spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kuba2222

Gwoli scislosci (nie pomyslcie ze sie czepiam) C MORE HD nie istnieje od kilku tygodni. Teraz to sie nazywa CANAL+HD :angry: Oczywiscie jakosc pozostala. To jest najlepszy przyklad ze polska nadaj jest traktowana z przymrozeniem oka (jakosc C+HD PL).

Cos mi sie zdaje ze odbiegamy od tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego wlączając program MGM za kazdym razem musze wpisywać kod ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wisio' post='28083' date='11.12.2006, 01:44 ']
Dlaczego wlączając program MGM za kazdym razem musze wpisywać kod ???
[/quote]

Najprawdopodobniej masz włączoną kontrolę rodzicielską.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie można znaleźć program mgm? Nie chodzi mi o odpowiedź, że w epg - bo to u mnie raz działa a raz nie.
Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' post='27996' date='10.12.2006, 16:42 ']...Na MGM widać w 100%, że filmy są w HD. Tak samo jest np. na HBO HD w US. Identyczny praktycznie bitrate itd. Tak właśnie wygląda 95% kanałów filmowych HD (us i eu)... ...Więc jak komuś się nie podoba to niestety już nic mu się nie spodoba...[/quote]
[b]Gmeru[/b], czyli jak potrzebuję telewizor tylko do oglądania programów naziemnych i satelitarnych to nie ma się co pchać w droższe Full HD, wystarczy HD Ready???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Grigorij' post='28208' date='11.12.2006, 13:53 ']
[b]Gmeru[/b], czyli jak potrzebuję telewizor tylko do oglądania programów naziemnych i satelitarnych to nie ma się co pchać w droższe Full HD, wystarczy HD Ready???
[/quote]
do naziemnej i satelitarnej SD najlepszy jest tv crt. Zapomnij o Full HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lordKszyh' post='28211' date='11.12.2006, 16:04 ']
do naziemnej i satelitarnej SD najlepszy jest tv crt. Zapomnij o Full HD.
[/quote]
Oczywiście mam zamiar pooglądać trochę [b]satelitarnej TV HD[/b] ("n" albo "Cyfra+") Z drugiej strony jaki TV CRT 46-50" byś polecił do salonu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Grigorij' post='28215' date='11.12.2006, 14:16 ']
Oczywiście mam zamiar pooglądać trochę [b]satelitarnej TV HD[/b] ("n" albo "Cyfra+") Z drugiej strony jaki TV CRT 46-50" byś polecił do salonu? :D
[/quote]
oczywiście przy tylu calach to nie ma mowy o crt... ale obecnie nie ma żadnej konieczności ładowania się w Full HD, no chyba że nie liczysz się z kosztami, ale jakość obrazu SD może Cię bardzo rozczarować. Lepiej zainwestuj w porządny LCD HD Ready...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lordKszyh' post='28217' date='11.12.2006, 16:20 ']...Lepiej zainwestuj w porządny LCD HD Ready...[/quote]
Tak też chyba zrobię. Kupię LCD 1366x768. Nie mam zamiaru podłączać żadnego Blueraya ani HD DVD bo i tak znając siebie to nie będę oglądał (moja dotychczasowa kinoteka DVD to jedna płyta z Matrixem jak sobie kupowałem kino domowe w 2001 :D ) Komputer, xbox i playstation też odpada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pmcomp' post='28094' date='11.12.2006, 01:02 ']
Najprawdopodobniej masz włączoną kontrolę rodzicielską.

Pozdro
[/quote]

Dokładnie własnie tak bylo !
dzieki ! i pozdrawiam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 grudnia ma być na MGM HD o 18:00 film Barbershop z 2002 roku. Ciekawe czy puszczą go w 5.1 bo orginalnie film ten był nagrany w DD 5.1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w środę o 21 film z 1999r :)
"Bez skazy"

Edytowane przez amstrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No no, 2002 , 1999 to juz calkiem nowe filmy. Widac ze jest jednka sznasa na Terminatora w HD :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest dobrze , mie tam MGM sie podoba , na poczatku tez krecilem nosem ze starocie z lat 70-90 , obejrzalem 2 filmy i zmienilem zdanie . Naprawde dobre kino , wprawdzie brak efektów i wszytskich wypasów teraźniejszego kina holywoodzkiego ale wartościowo te filmy sa niejednokrotnie 100x lepsze od niejednego "hita" z 2006 :]

a jak widac jest coraz lepiej bo i filmy z 200x sie pojawiaja :)

pozdrawiam

ps. pozatym te stare filmy w HD nabieraja rumieńców i wygladaja naprawde "fresh"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pabloss' post='28750' date='13.12.2006, 11:31 ']
21 grudnia ma być na MGM HD o 18:00 film Barbershop z 2002 roku. Ciekawe czy puszczą go w 5.1 bo orginalnie film ten był nagrany w DD 5.1.
[/quote]
dobrz że puszczają coraz nowsze produkcje!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='27996' date='10.12.2006, 15:42 ']
To samo z HD. Nadawanie satelitarne to nadawanie satelitarne. Luxe HD jest lux bo jest w MPEG-2 z bardzo wysokim bitrate (tak samo C MORE HD) ale i tak widać kwadraty tak jak zresztą na BR. A przyszłość to MPEG-4 a tam potrzeba naprawdę dobrego bitratu i taki jak jest teraz jest poprostu okej.
[/quote]

Jest dokładnie na odwrót - MPEG-4 potrzebuje mniejszego bitrate'u żeby zachować tą samą jakość :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi