Skocz do zawartości
yanki

Nowy kanał filmowy na "n" MGM HD

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Jacusmars' post='27196' date='07.12.2006, 10:32 ']
jednak jest zmiana sciezki dzwiekowej ale strasznie dlugo trwa okolo 10-15s
a po za tym napisow brak
ramowka ok
[/quote]
Tak, koniec dyskusji o MGM - chociaż nie dodano literek HD to jednak jest w HD i nawet taka staroć jak Restauracja Alicji prezentuje się w Full HD na 55" całkiem okazale. A możliwość zmiany audio na ang. uzupełnia satysfakcję. U mnie audio zmienia się w sekundzie. Edytowane przez Sydon777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Jacusmars' post='27196' date='07.12.2006, 12:32 ']
jednak jest zmiana sciezki dzwiekowej ale strasznie dlugo trwa okolo 10-15s
[color="#FF6600"]a po za tym napisow brak[/color]
ramowka ok
[/quote]

No niiee, ludziom nie dogodzisz a zaraz będą się czepiać, że MGM nie nadaje w nocy albo, że niema ścieżki
dźwiękowej np. tureckiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W morde wlasnie leci jakis [beeep] film z Jamesem Belushim a ja musze isc do roboty...kurnaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Sydon777' post='27199' date='07.12.2006, 10:51 ']
Tak, koniec dyskusji o MGM - chociaż nie dodano literek HD to jednak jest w HD i nawet taka staroć jak Restauracja Alicji prezentuje się w Full HD na 55" całkiem okazale. A możliwość zmiany audio na ang. uzupełnia satysfakcję. U mnie audio zmienia się w sekundzie.
[/quote]

Czy te 55" to Sony KDS? Napisz coś więcej jak się sprawuje, czy jesteś zadowolony z zakupu. Jak wygląda współpraca z N-boxem (HDMI)?
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='M@rkus' post='27200' date='07.12.2006, 12:55 ']
No niiee, ludziom nie dogodzisz a zaraz będą się czepiać, że MGM nie nadaje w nocy albo, że niema ścieżki
dźwiękowej np. tureckiej
[/quote]

Nie będzie wersji tureckiej? Cholera - idę oddać to dziadostwo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie nadaja paragraf 99 :lol: miód obsada i jakość

btw. nie padla wam dzisiaj N po 11:30 na około 1/2h ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne forum wszyscy zadowoleni z MGM.Naprawde doskonaly repertuar starocie w HD -- bomba.Naprawde jakosc superrr????????. :lol::lol:
Sami Swoi w kolorze to byla technika ale to MGM to ktos zrobil sobie jaja z HD.
Czekam kiedy skonczy sie umowa i zaraz podziekuje

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='zibi61' post='27212' date='07.12.2006, 12:18 ']
Czy te 55" to Sony KDS? Napisz coś więcej jak się sprawuje, czy jesteś zadowolony z zakupu. Jak wygląda współpraca z N-boxem (HDMI)?
Pozdrawiam.
[/quote]
Ponieważ jest to wątek o MGM więc powiem tak: KDS daje doskonały obraz HD na Kanale MGM zarówno po componencie jak i HDMI. Nie ma żadnych problemów z dźwiękiem na HDMI. I żadnych innych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
obok znaku MGM powinni dopisac HD to jest znak ktory nie przynosi wstydu a byloby jeszcze weselej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='peterm' post='27226' date='07.12.2006, 15:23 ']
obok znaku MGM powinni dopisac HD to jest znak ktory nie przynosi wstydu a byloby jeszcze weselej.
[/quote]
Pytanie dla oglądających: Co ma lecieć dziś po południu i wieczorem? EPG działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie MGM odpowiada w zupełności ! kanał z duszą , filmy ktore sie oglada z przyjemnością ! może dlatego że 50-tka na karku ? jeszcze żeby czasu było wiecej ! ale dobrze że będą powtarzać , szkoda że ,, Gang Olsena '' nie jest z tej wytwórni bo z przyjemnością bym oglądnął wszystkie odcinki ! ( może poza ostatnim !)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak!
Jestem dumny ze Polska ma MGM na wylacznosc. :lol:
Mogli by dodac sciezke hiszpanska to juz by wogule byl git :lol:
Kazdy znajomy Hiszpan jak mnie odwiedza to sobie przysiada jak pokazuje kanal 40, no to teraz bedzie otwieral buzie jak mu pokaze kanal 20 i do tego po Polsku (ktos sie zdziwi ale Hiszpanie naprawde nie chca mowic po angielsku) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mam zwyklego nboxa i nie wiem jak u Was ale po wprowadzeniu MGM strasznie wolno przelancza mi sie sciezka dzwiekowa musze czekac od 10-15s i to sie zrobilo nie tylko na MGM ale tez na WiP a wczesniej na WiP dzwiek przelanczal sie szybko.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No wreszcie jestem po pracy i oczywiście nie omieszkałem luknąć na kanał 20.
Jak dla mnie zaskoczenie in plus. Obraz bardzo dobry, a repertuar jak już wcześniej podawano, na poziomie.
To co pokazywali w trilerach pomiędzy filmami - tylko czekać i oglądać.
Oczywiście nie dziwię się wychowanym na matrixach, bo to raczej nie będzie dla nich kanał. Chociaż parafrazując przysłowie - pooglądamy to zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale gmeru pisał że mają być i matrixy i władcy pierścienia...... więc jak to jest ...... tylko filmy mgm czy jeszcze coś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mariupa' post='27236' date='07.12.2006, 15:39 ']
Powiem tak!
Jestem dumny ze Polska ma MGM na wylacznosc. :)

[/quote]

w Niemczech i Grecji tez ten kanał jest odstępny...

może chodziło Ci że -n- ma na wyłącznośc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='27288' date='07.12.2006, 16:03 ']
Oczywiscie ze 16:9 . HD = 16:9
[/quote]

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie ma mnie niestety w domu więc nie mogę sprawdzić ale z wypowiedzi wcześniejszych mam rozumieć że ścieżka dżwiękowa jest orginalna i z lektorem ale nie ma napisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='MaBri' post='27251' date='07.12.2006, 14:17 ']
No wreszcie jestem po pracy i oczywiście nie omieszkałem luknąć na kanał 20.
Jak dla mnie zaskoczenie in plus. Obraz bardzo dobry, a repertuar jak już wcześniej podawano, na poziomie.
To co pokazywali w trilerach pomiędzy filmami - tylko czekać i oglądać.
Oczywiście nie dziwię się wychowanym na matrixach, bo to raczej nie będzie dla nich kanał. Chociaż parafrazując przysłowie - pooglądamy to zobaczymy.
[/quote]Nic dodać nic ująć. To jest to. Starsze filmy w jakości HD. Filmy na poziomie. Na to czekałem. A kiedyś mam nadzieję i nowości będziemy oglądać. Może VOD dodatkowo zasili dobrymi pozycjami w HD.
N staje sie pomału telewizją nowej generacji.
Mam tylko jeden problem - mało czasu i jak tu oglądać MGM, Discovery i Nsport.

[quote name='roslonp' post='27292' date='07.12.2006, 16:14 ']
nie ma mnie niestety w domu więc nie mogę sprawdzić ale z wypowiedzi wcześniejszych mam rozumieć że ścieżka dżwiękowa jest orginalna i z lektorem ale nie ma napisów.
[/quote]Dokładnie tak. Napisy pojawią sie na pewno w odpowiednim czasie. Na początek to wystarczy w zupełności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]Mam tylko jeden problem - mało czasu i jak tu oglądać MGM, Discovery i Nsport.[/quote]

Pozostaje usługa multiroom na 2-3 telewizory :angry:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi