BoDeX 121 Napisano 23 Lutego 2014 Czy ktoś już wpadł na trop CUSTOM-FIRMWARE, które z tego urządzenia zdejmuje wszystkie ograniczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 23 Lutego 2014 Czy ktoś już wpadł na trop CUSTOM-FIRMWARE, które z tego urządzenia zdejmuje wszystkie ograniczenia ? Jest tylko jailbreak który działa na amerykańskich/azjatyckich wersjach odtwarzacza. Jest do kupienia na E-bayu. Sam, uzależniam zakup tego odtwarzacza od przywrócenia wcześniejszych funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ice75 0 Napisano 23 Lutego 2014 Witam, może ma ktoś na sprzedasz 95 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titanic1912 0 Napisano 23 Lutego 2014 VHS, o co chodzi, o jakie funkcje "Sam, uzależniam zakup tego odtwarzacza od przywrócenia wcześniejszych funkcji."? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) VHS, o co chodzi, o jakie funkcje "Sam, uzależniam zakup tego odtwarzacza od przywrócenia wcześniejszych funkcji."? Mam prawo do swoich kopii SACD-R, które do tej pory były odtwarzane przez wszystkie modele Oppo od wielu lat. Nagle Oppo po 1,5 roku od wypuszczenia 105 postanowiło zablokować tę funkcję. Dlaczego nie zrobili tego od razu wprowadzając ten model? Równie dobrze mogli zablokować możliwość odtwarzania własnych kopii płyt audio (CD-R). Edytowane 23 Lutego 2014 przez Grendel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titanic1912 0 Napisano 23 Lutego 2014 VHS, Dzięki nie wiedziałem. Mnie to dziwi, że ani plików 24BIT/352.8kHz ani 5.6448Mbit/s nie mogę odsłuchać, oczekiwałem tego, jako standard, ale może to nie ta klasa jeszcze.W sumie bardziej pod tym kątem zakupiłem 105, muzycznym niż video.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 23 Lutego 2014 Odtwarzacze OPPO z serii BDP-103 EU/D oraz BDP-105EU/D bezproblemowo odtworzą każdą płytę SACD. Mam prawo do swoich kopii SACD-R, które do tej pory były odtwarzane. Nagle Oppo po 1,5 roku od wypuszczenia 105 postanowiło zablokować tę funkcję. Każdą SACD, oprócz SACD-R ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 24 Lutego 2014 Każdą SACD, oprócz SACD-R ? Dokładnie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 24 Lutego 2014 To jednak musieli się napracować, bo przecież SACD-R to zwykłe DVD-R i z samym czytaniem problemu być nie powinno. To celowe ograniczenie ... tak jak i wiele innych - niestety. Z mega-playera robią powoli sflaczałą starą skarpetę ! A na wyjściu SPDIF masz chociaż 24/192 , bo to podobno także okrojono. http://code.google.com/p/sacd-ripper/wiki/SACDRCompatiblePlayers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) http://www.ebay.com/itm/oppo-bluray-jailbreak-firmware-for-103-103D-105-105D-regions-free-of-DVD-BD-/251456960539?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8c00b81b Od biedy możesz skonwertować SACD do LPCM - zrobisz to programem FOOBAR z wtyczką SACD . Edytowane 24 Lutego 2014 przez BoDeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) To jednak musieli się napracować, bo przecież SACD-R to zwykłe DVD-R i z samym czytaniem problemu być nie powinno. To celowe ograniczenie ... tak jak i wiele innych - niestety. Z mega-playera robią powoli sflaczałą starą skarpetę ! A na wyjściu SPDIF masz chociaż 24/192 , bo to podobno także okrojono. http://code.google.com/p/sacd-ripper/wiki/SACDRCompatiblePlayers Tak jak napisałem, miałem zamiar go kupić ale w porę zorientowałem się, w jaki sposób z zaskoczenia Oppo potraktował swoich użytkowników. Nie ukrywam, że czekam na nieoficjalne oprogramowanie które pozdejmuje te ograniczenia. W Stanach i w Azji już to zrobili. Taki jailbreak rzeczywiście funkcjonuje. Wymieniłem maile ze sprzedawcą, sprawdziłem komentarze i fora. Co więcej, można legalnie ten firmware kupić na ebayu. Może ktoś w Europie coś podobnego przygotuje. Jak na razie cieszę, z bardzo dobrego Oppo 83 Special Edition. Oppo 105 to świetny odtwarzacz ale firma powinna być konsekwentna w swojej polityce, a nie nagle zaskakiwać swoich użytkowników i traktować ich jak potencjalnych złodziei. Gdyby od początku wprowadzenia tego modelu były takie ograniczenia, byłbym skłonny to zrozumieć ale nie po 1,5 roku. Edytowane 24 Lutego 2014 przez Grendel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jabbaa 5 Napisano 24 Lutego 2014 Wtedy 30 % kientów nie zrozumaiła by ceny. Dobrze że rasa panów z usa nie dołożyła skanera paragonów, co by pożyczonego bluraja nie odtworzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fanta123 0 Napisano 25 Lutego 2014 To jednak musieli się napracować, bo przecież SACD-R to zwykłe DVD-R i z samym czytaniem problemu być nie powinno. To celowe ograniczenie ... tak jak i wiele innych - niestety. Z mega-playera robią powoli sflaczałą starą skarpetę ! A na wyjściu SPDIF masz chociaż 24/192 , bo to podobno także okrojono. http://code.google.com/p/sacd-ripper/wiki/SACDRCompatiblePlayers myślę że jedyne wyjście to mieć możliwość "po prostu" zgrania tych sacd-r na pliki dff lub dsf -pytanie jak to zdjełać????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 26 Lutego 2014 myślę że jedyne wyjście to mieć możliwość "po prostu" zgrania tych sacd-r na pliki dff lub dsf -pytanie jak to zdjełać????? Jest do tego jakiś program, na forum avs bez problemu znajdziesz. Podobno bez probelmu można zrippować każdą SACD-R. Problemem jest jednak Gapless playback. Jak na razie (ostatni soft też jeszcze - podobno- w pełni nie pomógł) nie można odtwarzać plików dff w trybie gapless. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fanta123 0 Napisano 26 Lutego 2014 Grendel będę wdzięczny za podpowiedź bo coś nie mogę znaleźć -z tego co wyczytałem to można sacd zripować tylko niektórym sprzętem sony jak ps3, laptopy vaio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grendel 4 Napisano 26 Lutego 2014 Grendel będę wdzięczny za podpowiedź bo coś nie mogę znaleźć -z tego co wyczytałem to można sacd zripować tylko niektórym sprzętem sony jak ps3, laptopy vaio Jak masz oryginał SACD i chcesz go przerobić na dff to najpierw musisz to zrobić (obraz SACD-R) przy pomocy tego programu na Playstation. Gdy już masz SACD-R możesz przerobić go na dff go na zwykłym PC korzystając z poniższego programu. http://sacd-ripper.googlecode.com/svn/trunk/readme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoresto 0 Napisano 28 Lutego 2014 do plików dsf i dff z iso płyty SACD Sonore ISO2DSD - Converts DSD ISO to DFF or DSF http://www.sonore.us/iso2dsd_PC_v6.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fanta123 0 Napisano 28 Lutego 2014 tylem na to czekał -dzięki zoresto - działa ten program ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titanic1912 0 Napisano 2 Marca 2014 WItam, korzystam z tego programu sonore, ale nie mogę znaleźć skonwetowanego pliku ISO, dokąd on się konwertuje-zapisuje? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoresto 0 Napisano 2 Marca 2014 Do katalogu z programem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
titanic1912 0 Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Zoresto, dzięki, znalezione. Może wiesz dlaczego nie ma dostępu do menu płyt CD z imedia control(iphone), i czemu jak odtwrzam pliki z sieciowego dysu też za pomocą iphona, to kolejność odtwrzania jest zupełnie inna, niż jak bym odtwarzał bezbośrenio z OPPO? Edytowane 2 Marca 2014 przez titanic1912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoDeX 121 Napisano 2 Marca 2014 OPPO 93 zdetronizowany w testach HQV ! ... przez SONY bdp-s780 http://uk.hardware.info/productinfo/benchmarks/43/dvdblu-raymedia-players?products[]=198503&specId=8314&tcId=177 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 3 Marca 2014 Punktowa różnica bardzo duża. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 3 Marca 2014 OPPO 93 zdetronizowany w testach HQV ! ... przez SONY bdp-s780 http://uk.hardware.info/productinfo/benchmarks/43/dvdblu-raymedia-players?products[]=198503&specId=8314&tcId=177 Niby tak, ale na HQV 2.0 jest cała masa bzdurnych testów jak np. redukcja szumów, której i tak się nie używa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ice75 0 Napisano 7 Marca 2014 Witam Czy ktoś z Was podł zew DAC do oppo 103 zależy mi na znaczącej poprawie dzwięku w streo. Taki DAC coś zmieni, czy lepiej kupić oppo 95. Zasugerowałem się tym filmikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach