powysz 0 Napisano 23 Lipca 2012 znalazłem cos takiego w sieci ustawiłem i jest lepiej ale czy dobrze to juz nie wiem. Czy moze ktos rzucic na te ustawienia okiem. A moze sa jakies lepsze MOVIE MODE SETTINGS Picture Mode = Movie Backlight = 11 Contrast = 90 Brightness = 54 Sharpness = 20 ( 55 cali / 4m / przy materiale HD = 35 ) Colour = 50 Tint = 50/50 Black Tone = Off Dynamic Contrast = Off Shadow Detail = 0 Gamma = -1 Colour Space R = 52/0/3 G = 14/57/4 B = 0/8/100 Y = 59/50/4 C = 9/58/63 M = 48/4/59 White Balance R Offset = 19 G Offset = 21 B Offset = 25 R Gain = 43 G Gain = 35 B Gain = 7 10p White Balance 1 = 5/5/3 2 = 1/1/1 3 = 1/1/2 4 = 2/2/2 5 = 1/1/1 6 = -1/1/1 7 = -2/-1/-1 8 = -2/-3/-3 9 = -2/-3/-4 10 = -2/-2/-6 Flesh Tone = 0 Edge Enhancement = Off Motion Lighting = Off Led Motion Plus = Off Tone = Warm2 Digital Noise = OFF Mpeg Noise = OFF HDMI Black = Low Motion Plus - Clear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 23 Lipca 2012 Jeżeli miałeś problem z widocznością detali to ustawienie gamma na -1 j.w. na pewno pomogło. Temperatura na warm2 też (w oddaniu barw). Ale jak mamy ocenić, czy ustawienia są dobre? Niektóre rzeczy, które wypisałeś typu: korekcja przestrzeni barwnej, czy wielopunktowy balans bieli są już indywidualne dla każdego egzemplarza telewizora i kopiowanie mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edkowski 1 Napisano 25 Lipca 2012 Strasznie kusi mnie ten soniaczek cena jeszcze zaporowa może po olimpiadzie trochę spadnie.Kusi mnie głównie płynnością obrazu za którą jest wychwalany,mam już dosyć dramatycznej płynności w mojej plaźmie Panasonic g30 :dobani: to moja pierwsza plazma i zarazem ostatnia. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 25 Lipca 2012 Zawsze w okolicach większych imprez różne firmy podklejają się do fali sprzedaży. Może w jakiejś sieciówce przed Olimpiadą zrobią ciekawe promocje - takie moje zdanie. Tak - płynność w HX850 nie jest tylko chwytem marketingowym! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziooom 0 Napisano 30 Lipca 2012 W Sony Centre aktualnie jest promocja raty 0%. Do modelu hx850 dają 2 pary okularów. Przecenili model hx920 - 46" jest aktualnie tańszy niż hx850. Jeśli chodzi o rozmiar 55" to też został przeceniony z 11 000 na 9800. Sam mam teraz spory problem z wyborem. Pomocne komentarze mile widziane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Gmeru proszę popraw zdjęcie na pierwszej stronie testu z poborem od Panasonic'a bo nie działa albo chwilowo serwer imageshacka sie wyłożył. Dzięki Edytowane 31 Lipca 2012 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 1 Sierpnia 2012 W Sony Centre aktualnie jest promocja raty 0%. Znasz może szczegóły tej promocji? Najbardziej na chwilę obecną interesują mnie raty 0% . Panie Premierze - jak żyć :_beczy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 3 Sierpnia 2012 Znasz może szczegóły tej promocji? Najbardziej na chwilę obecną interesują mnie raty 0% . Panie Premierze - jak żyć :_beczy: Raty 0% to w chwili obecnej "hłyt marketingowy", też ostatnio chciałem tak coś kupić i okazało się że raty owszem i sa 0% ale do rat dochodzi obowiązkowe ubezpieczenie o którym było napisane bardzo małym druczkiem. W teorii można pisać do banku że się z tego ubezpiedczenia rezygnuje ale bank może zawsze rozpatrzyć takie pismo odmownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie jestem pewien czy jest w ogóle możliwość rezygnacji z ubezpieczenia. Bo jak mniemam ubezpieczenie tyczy się spłacania rat kredytowych a nie samego TV? Dobrze rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 3 Sierpnia 2012 Nie jestem pewien czy jest w ogóle możliwość rezygnacji z ubezpieczenia. Bo jak mniemam ubezpieczenie tyczy się spłacania rat kredytowych a nie samego TV? Dobrze rozumiem? Tak, to jest ubezpieczenie kredytu a nie telewizora. Teoretycznie można zrezygnować, ale jak raz probowałem to dostałem odmowę. Mimo tego, że zdolność kredytową miałem na 1000%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 4 Sierpnia 2012 Poszperałem w internecie i doczytałem się, że można spotkać się z zapisem o braku rozłączności tych dwóch usług - czyli kredyt i ubezpieczenie kredytu. Choć nie jestem prawnikiem i na 100% nie mam pewności czy tak jest w naszym prawie. Może komuś przyda się info przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deimos 944 Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) W Sony Centre aktualnie jest promocja raty 0%. Do modelu hx850 dają 2 pary okularów. Przecenili model hx920 - 46" jest aktualnie tańszy niż hx850. Jeśli chodzi o rozmiar 55" to też został przeceniony z 11 000 na 9800. Sam mam teraz spory problem z wyborem. Pomocne komentarze mile widziane:) O modelu 920 znalazłem taki wpis użytkownika cytuję: iałem już przyjemność bycia autorem opinii na temat produktu SONY również telewizora KDL-55NX810 w miesiącu styczniu 2011 r. Moja historia ze wspomnianym modelem zakończyła się w sposób dość mało przyjemnie dla mnie, natomiast z całą odpowiedzialnością chcę podkreślić, że nie było to spowodowane z winy telewizora. Równie w przypadkowy sposób stałem sie właścicielem telewizora, który SONY określił jako Flagship czyli Statek Flagowy - coś perfekcyjnego, najlepszego. Postaram się opisać ten telewizor w dość prosty sposób, bardzo proszę przeczytać moją opinięo KDL-55NX810 i dodatkowo chcę napisać jakie występują różnice w modelu KDL-55HX920. Na pierwszy rzut oka telewizory wyglądają identycznie, natomiast obudowa w HX-ie wykonana jest z metalu a nie z plastiku co wyeliminowało całkowicie trzeszczenie plastiku jak telewizor był kilka godzin ibył nagrzany, można było słyszeć takie skrzypienie, tego tu juz nie ma. To samo jest z dźwiękiem, dużo lepsze pudło rezonansowe. Wbudowany transmitter, 2 pary okularów, kamerka do Skype, tego brakowało w NX-ie. Pilot jest również w metalowej obudowie ale jest bardziej skromny, tam można było sterowac innymi urządzeniami , był podświetlany tu już tego zabrakło (w droższym modelu gorszy pilot? Są to powiedzmy szczegóły nie tak zauważalnelżub tez można było coś dokupić itd. Są jednak 4 rzeczy, które zdecydowanie różnią HX od NX. Czerń, kontrast, ostrość oraz dźwięk. Nie wiem jak działają dokładnie Inteligentne LED-y zastosowane w matrycy ale tworzą nieprzecięny soczysty ostry obraz pozbawiony zbędnej szarzyzny mówię tu o ekranie wygaszonym w momentach ciemnych, ta czerń jest poprostu czarna a nie szarowata. Dzięki mega kontrastowi obraz 3D, który w SONY jest lekko przygaszony powoduje, że teraz można ogladać materiały 3D bez utraty jakości obrazu. Oglądając materiały z kanałów HD ma się wrażenie, że jest się tam się obok aktorów, obraz jest tak realistyczny i naturalny. Dźwięk oznaczony jako 3D + głośniki 3 x 10W zadowolą bez wspomagania kina domowego.Poprostu chce się oglądać i o to chyba chodzi producentowi aby dać produkt, który zadowala w pełni. Mnóstwo możliwości ustawień, gadżety internetowe, skype, nagrywanie na HDD, czujniki obecności, alert zbliżeniowy jeśli dziecko jest w pobliżui wiele innych w sumie w 3/4 przydatnych dodatków. Od momentu zakupu omijam szerokim łukiem działy telewizyjne , uwierzcie mi nie chcę innego telewizora i nie chcę oglądać czegoś co i tak jest gorsze na dzień dzisiajszy. Zdecydowanie telewizor referencyjny wart polecenia dla każdego potencjalnego nabywcy. Proszę mi zaufać - na takie rzeczy warto poczekać. Plusy: - Plazmowa czerń i kontrast, - Nieopisane kolory i ostrość, - Doskonały dźwięk, - Piękny wygląd na ścianie, - Mnóstwo ustawień i dodatków, - Wart swojej ceny Minusy: - Zdecydownie brak wad. Więcej informacji: http://www.euro.com....e#ixzz23LtKvDK0 Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Deimos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daareek 1 Napisano 18 Sierpnia 2012 Hmm.. a zauwazyl ktos ze najnowsze okularki 3d sony maja jeden powazny feler? Wygodne, lekkie wszystko super tylko ktos dal ciala i w calkowicie zaciemnionym pomieszczeniu migajaca diode sygnalizujaca tryb pracy widac w szklach okularow (nie da sie tego zaslonic, zakleic, swieci na zasadzie swiatelka umieszczonego na rancie szyby)! Na szczescie zona widzi ten efekt tylko przez pierwszych pare minut i pozniej sie przyzwyczaja, ale dla mnie to je dyskwalifikuje... :-( Uzywam je jeszcze z seria HX900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 18 Sierpnia 2012 Ciekawe. Muszę na to zwrócić uwagę gdy będę miał dostęp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja miałem kiedyś źle wklejone szkła korekcyjne w oprawkę. Wydałem kupę kasy na okulary do pracy przed PC i było jeszcze gorzej. Po wizycie u optyka temat został rozwiązany w kilka chwil. Okazało się, że gość co składa wszystko do kupy wyjął szkła i przeciągnął zewnętrzną krawędź czarnym markerem i było po sprawie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daareek 1 Napisano 20 Sierpnia 2012 Tak, jak by byla mozliwosc rozebrana tych okularkow i przeciagniecia czarnym markerem krawedzi "szkiel" albo zasloniecia czyms tej diody to ma to szanse pomoc... Dioda jest wklejona pod tytanowym gornym paskiem (swieci przez "otworek") w zwiazku z tym cala ta dioda swieci "w srodku" obudowy swiecac m.in. po "szklach"... Mialem nawet pomysl zeby ja przewiercic ale tak jakos "szkoda" z okularkami wyjetymi swiezo z pudelka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 21 Sierpnia 2012 Jedyny pomysł jaki mi się nasuwa to czarny lakier do paznokci rozcieńczony lekko acetonem (np zmywaczem do paznokci) - całość cieniutką igłą nakroplona na diodę. Choć ja bym tego nie robił i Tobie też nie radzę ze względu na gwarancję oraz możliwość zniszczenia okularów, które kosztują nie mało . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makakam 33 Napisano 22 Sierpnia 2012 Chlopaki w sekcji pomiarow dalej nie ma LG i Panasonica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 22 Sierpnia 2012 Panasonica zrobię w wolnej chwili skoro oczekujesz W LG jest problem z kalibracją ISF stąd brak pomiarów - nie odwzorowują rzeczywistości. Problem jest zgłoszony do producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daareek 1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Jedyny pomysł jaki mi się nasuwa to czarny lakier do paznokci rozcieńczony lekko acetonem (np zmywaczem do paznokci) - całość cieniutką igłą nakroplona na diodę. Choć ja bym tego nie robił i Tobie też nie radzę ze względu na gwarancję oraz możliwość zniszczenia okularów, które kosztują nie mało . To nie zadziala! To zalatwi tylko miganie diody widocznej od gory - ale to jest srednio upierdliwe, miganie tej nieszczesnej diody widac w szkle okularow! - a wiec w zaciemnionym pomieszczeniu widac to mrugniecie (a wlasciwie smuge swiatla od mrugniecia w szkle okularow) bezposrednio przed oczami - dla mnie to jest fatalne... Jedyny sposob to ta cienka igle rozgrzac i wypalic diode - wtedy tylko nie bedzie sygnalizowania ze dzialaja... Pozatym mam "moralne" opory... :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 20 Września 2012 Mam pytanie do posiadaczy tego tv Sony jak u niego z odbiciami w matrycy w dzien?.Mam dosc sloneczne mieszkanie i nie wiem czy ten Sony da rade ? .Czy bardzo wszystko sie w nim odbija?.I jak sprawa z 3D czy minimalny ruch glowy i 3d znika?.Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 20 Września 2012 (edytowane) cureman - odbija sie od ekranu tylko podczas kiedy ekran masz wyłączony, kiedy oglądasz nic sie nie odbija chyba ze postawisz naprzeciwko jasnego okna czy jakiejś mocno dającej lampy. Warto tez posłuchać tego wywiadu. [media=] [/media]Co do 3D, tak jesli przechylisz troche głowę na boki efekt 3D ucieka, z tego co wiem to kwestia prawdopodobnie głównie okularów, modele BR250,750 tak sie zachowują, także jeśli planujesz oglądanie na leżąco nic z tego. Tak, jak by byla mozliwosc rozebrana tych okularkow i przeciagniecia czarnym markerem krawedzi "szkiel" albo zasloniecia czyms tej diody to ma to szanse pomoc... Dioda jest wklejona pod tytanowym gornym paskiem (swieci przez "otworek") w zwiazku z tym cala ta dioda swieci "w srodku" obudowy swiecac m.in. po "szklach"... Mialem nawet pomysl zeby ja przewiercic ale tak jakos "szkoda" z okularkami wyjetymi swiezo z pudelka... Sprawdzałem specjalnie wieczorem i żadna dioda nie świeci mi po szkłach, jeszcze sprawdzę w totalnej ciemności, ale na pewno tego nie idzie dostrzec normalnie oglądając wieczorem. Edytowane 20 Września 2012 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aditonie 0 Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Witam. Czy jak powieszę TV na uchwycie na ścianie to muszę zachować kąt nachylenia 6 stopni TV? Być może DUNE HD CONNECT rozwiąże bolączke HX850 z plikami MKV, FLAC oraz NTFS http://www.cdrinfo.p...-swiecie-33165/ Edytowane 20 Września 2012 przez aditonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 20 Września 2012 (edytowane) ^Przecież nie wieszasz TV razem z podstawą Edytowane 20 Września 2012 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 20 Września 2012 Mieszkam w DE i znalazlem takie okulary Sony 3D -Active -Shutter -Brille TDG -BR250 czy beda dzialac z tym telewizorkiem i czy warto je kupic (wychodzi jakies 35euro po rabacie) czy szukac innych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach