Skocz do zawartości
MarcZon

Polskie Seriale / Filmy na Blu-ray

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za link! Świetne wiadomości! Czyli jednak dotrzymali słowa w KinoRP :)

Czytając opisy zwróciłem uwagę na to zdanie: "Wajda obok Barei, Has czy Chmielewski, Zaorski, Ford, a także Antczak, Bugajski i Bromski. Monumentalna seria, na którą składają się obrazy dramatyczne, ważne społecznie, a także ekranizacje z niezapomnianymi kreacjami aktorskimi." Nazwiska innych reżyserów sugerują kolejne wydawnictwa np. Krzyżaków (Forda). Byłoby pięknie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,Panie....dla mnie wiadomość roku! I ta cena :D Zamówiłem wszystko.

Edytowane przez angola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodex, tytuły rewelacyjne. Szkoda tylko, ze to premiery na DVD - oby znowu w tym przypadku nie pominięto bluray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez pośpiechu, repertuar powinien być obszerny.

Jest około 100 tytułów po rekonstrukcji więc bedzie z czego wybierać. Pewnie to ile następnych filmów wyjdzie na Blu-ray zależy od poziomu sprzedaży tych z października. Jedno trzba przyznać, cena jest "na miarę naszych możliwości". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej czekam na Wesele Wajdy ...W HD po rekonstrukcji powinien wygladac genialnie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na BD są inne tytuły (5). Te , które przytoczył Bodex na razie tylko na dvd.

Tutaj http://bluedvd.pl/manufacturer/kinorp jest sporo więcej na bluray ale niestety bez daty premiery. W ten sposób to "Krzyżacy" wisieli u nich juz od dwóch lat. Może tym razem będzie inaczej.

Edytowane przez Xelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, liczę że na DVD i BD będzie wydawane dokładnie to samo, trzeba czekać na uzupełnienie zapowiedzi na empiku. O ile nastąpi. Oby!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest około 100 tytułów po rekonstrukcji więc bedzie z czego wybierać. Pewnie to ile następnych filmów wyjdzie na Blu-ray zależy od poziomu sprzedaży tych z października. Jedno trzba przyznać, cena jest "na miarę naszych możliwości". :)

Bardzo trafna uwaga.... Posiadacze odtwarzaczy BR kupujcie w/w plyty .... !!!! Bo jesli sprzedaz bedzie slaba to nigdy nie doczekamy sie na ciag dalszy ....!!!!

Plyt jak na razie (??) nie ma w ofercie Merlina ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale Naszym Rodakom trudno dogodzić... Już na innych forach czytam, że "trzeba poczekać, zobaczyć bitrate, zobaczyć czy nie będzie skalowania do 16/9". Pojawiają się też głosy, że "w Krzyżakach to właściwie zrobili mydło z obrazu" itd. Tak więc może się okazać, że większość dojdzie ostatecznie do wniosku końcowego pod tytułem "rekonstrukcje są bez sensu, szkoda kasy na płyty skoro część będzie w tv" - a wobec braku sprzedaży na odpowiednim poziomie wydawca zaniecha dalszych wydań. Oczywiście chciałbym się myślić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem sobie te 5 pozycji, które oferuje Empik - grunt, to żeby wydawca widział, że jest zainteresowanie tymi rekonstrukcjami.

Cena śmieszna więc nie ma się co zastanawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Xelos:

Sprzedaż będzie, jeśli wydania będą na poziomie. Brak dodatków przeboleję, ale jeśli transfery nie będą przedstawiały takiego poziomu, jak powinny (czytaj: będzie DNR lub jakieś inne kwiatki), to moich pieniędzy nie zobaczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu ten DNR - moim zdaniem jeśli coś jest użyte z sensem to może być. Oczywiście mówmy NIE totalnie głupim rozwiązaniom (jak np. dźwięk 128 kbit/s w koncertach na BD) ale nie mówmy, że jak będzie 16/9 z 4/3 czy DNR to będzie do d.....y. Trzeba zobaczyc jak to wszystko wyjdzie - i tak będzie duuużo lepiej niż przed rekonstrukcją. Wiele z tych filmów nie nadawało się już do oglądania z powodu uszkodzeń, zniszczeń itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na Krzyżaków.Mój zmarły ojciec będąc w wojsku brał udział jako statysta w nagrywaniu tego filmu. Wiele zdjęć z nagrywania tego filmu ma moja mama.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poprzedniej stronie macie przecież screeny gdzie można ocenić efekt rekonstrukcji. A co dodatków to "filmy wzbogaca komentarz filmoznawcy Andrzeja Bukowieckiego".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojęcia "DNR" oraz "użyte z sensem" wzajemnie się wykluczają, wiesz?

Może dla Ciebie tak ale pamiętaj, że nie jesteś jedyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz jeszcze jaki to świetny był ostatni transfer Predatora na Blu-ray, a będę mieć pełny obraz sytuacji.

Na poprzedniej stronie macie przecież screeny gdzie można ocenić efekt rekonstrukcji.

Racja, zapomniałem o nich. W większości trudno się do czegoś przyczepić, ale już np. ten kadr http://www.imagebam.com/image/b01719238560828 wygląda masakrycznie źle, obwódki wokół aktorów gorsze niż na niesławnym transferze Mrocznego Rycerza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko na razie wyrokować biorąc pod uwagę, że te screeny Krzyżaków mają rozdzielczość 1428x804 i siakieś 16:9, przecie nawet w TVP HD to leciało w OAR 2.40:1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko na razie wyrokować biorąc pod uwagę, że te screeny Krzyżaków mają rozdzielczość 1428x804 i siakieś 16:9, przecie nawet w TVP HD to leciało w OAR 2.40:1.

No nie wiem, jak ja widziałem to na TVP HD to było 16:9, może któraś inna projekcja była OAR, ale w polskiej TV to raczej rzadko spotykane jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, jak ja widziałem to na TVP HD to było 16:9, może któraś inna projekcja była OAR, ale w polskiej TV to raczej rzadko spotykane jest.

Wpisz w google "krzyżacy hd", bez problemu znajdziesz screeny i zajawki w 2.35:1 z widocznym logo tvp hd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi