Hagis 0 Napisano 5 Grudnia 2011 czy cena 3570 pln za ten telewizor to dobra cena? A gdzie on jest w takiej cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 53 Napisano 5 Grudnia 2011 Witam. Panowie mam problem z aktualizacja Tv przez USB. Soft ściągnięty ze strony LG, rozpakowany i Tv nie chce go pociągnąć. Czy robię coś nie tak a jeżeli to proszę o wskazówki jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ovner 0 Napisano 5 Grudnia 2011 Witajcie Mam kablówkę cyfrową Multimedia (tuner zewnętrzny Multimedia podpięty via HDMI). Czy da się zrobić (i jak:)), żeby kanały cyfrowe były dotępne bezpośrednio z telewizora, bez pośrednictwa tunera zewnętrznego? Musisz się dowiedzieć w Multimedia czy oferują moduł CAM do TV, ja od swojego operatora (TELPOL) mam moduł CAM i karte bezpośrednio włożoną do TV i wszystkie kanały DVB-C mam w tv i nagrywarke też oczywiście. Minusem tego rozwiązania jest kilkusekundowe opóźnienie przy przełączaniu kanałów, zanim pojawi się obraz, pozatym nie wiem jak u innych ( czekam na potwierdzenie) jak jest podłączony dysk do nagrywarki i włączony TimeShift to reakcja tv na zmianę kilku kanałów w górę/dół pod rząd (np 3x szybko P+ przeskakuje tylko o 1kanał dioda w tv miga 3 razy) z pilota jest sporo opóźniona + opóźnienie w wyświetlaniu obrazu i masz ok 4-5s black screena . Przy wyłączonym dysku klikam i przeskakuje kanał po 2s pojawia sie obraz, kilka razy to kilka kanałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 5 Grudnia 2011 Witam. Panowie mam problem z aktualizacja Tv przez USB. Soft ściągnięty ze strony LG, rozpakowany i Tv nie chce go pociągnąć. Czy robię coś nie tak a jeżeli to proszę o wskazówki jak to zrobić. Hej Na penie lub hdd musi być katalog LG_DTV a w nim plik GP3_DVB_EU_BB_MP_113Q_C0_RevNo59074_V05[1].10.02_111125_ota_V2_SECURED.epk ja tak zrobiłem i poszło ;-) Ale musiałem potem przywrócić TV do ustawień fabrycznych i wczytać ustawienia bo rozjechały mi się listy programów. Oczywiście żeby TV zobaczył nowy soft na pilocie input i wybierasz USB1 lub USB2 potem zapyta się o aktualizację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 5 Grudnia 2011 Pojawily sie nowe uslugi premium, AUPEO (radio internetowe, chyba usluga platna, bo wyswietla, ze zostalo 14 dni) i iConcerts - baza koncertow (same starocie, po kilka minut zamiast calego koncertu - chyba ze caly trzeba kupic, nie sprawdzalem) Aupeo i iConcerts były już dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 5 Grudnia 2011 Jak dla mnie wciąż brakuje w przeglądarce obsługi flash 9 w górę. Szkoda że samemu nie da się doinstalować ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tronton 0 Napisano 5 Grudnia 2011 wiadomo cos czy kiedys bedzie obsługiwac flash 9\10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
japi-85 2 Napisano 6 Grudnia 2011 No właśnie co do input laga. Gdzieś w teście tego telewizora przeczytałem cytuję "•Gry wideo – powiedzmy to jasno, ten panel absolutnie nie nadaje się dla graczy. Input lag jest zbyt duży by można go było zaakceptować. To ogromna wada, eliminująca ten model całkowicie dla wielu odbiorców." Nie będę tego komentował. Mam ten telewizor od miesiąca z podpiętą konsolą X360 (ustawienie na konsoli 1080p),(gram dużo) i powiem wam, że działa świetnie (gry FPS). W ustawieniach Tryb obrazu Gra(użytkownika), (można trochę ulepszyć i poustawiać parę rzeczy ręcznie). Oprogramowanie: 05.01.10. Jestem w 100% zadowolony z tego TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 53 Napisano 6 Grudnia 2011 Hej Na penie lub hdd musi być katalog LG_DTV a w nim plik GP3_DVB_EU_BB_MP_113Q_C0_RevNo59074_V05[1].10.02_111125_ota_V2_SECURED.epk ja tak zrobiłem i poszło ;-) Ale musiałem potem przywrócić TV do ustawień fabrycznych i wczytać ustawienia bo rozjechały mi się listy programów. Oczywiście żeby TV zobaczył nowy soft na pilocie input i wybierasz USB1 lub USB2 potem zapyta się o aktualizację. Czy po ściągnięciu i rozpakowaniu pliku z aktualizacją główny katalog musi mieć zmienioną nazwę na LG_DTV bo nie rozumiem o co chodzi. U mnie ma nazwę taką samą jak sam plik aktualizacyjny. Coś jednak robię nie tak. Z pena nie chce pociągnąć aktu. a na necie nie wyszukuje-znajduje jej. Co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Czy po ściągnięciu i rozpakowaniu pliku z aktualizacją główny katalog musi mieć zmienioną nazwę na LG_DTV bo nie rozumiem o co chodzi. U mnie ma nazwę taką samą jak sam plik aktualizacyjny. Coś jednak robię nie tak. Z pena nie chce pociągnąć aktu. a na necie nie wyszukuje-znajduje jej. Co jest. Po rozpakowaniu archiwum masz plik GP3_DVB_EU_BB_MP_113Q_C0_RevNo59074_V05[1].10.02_111125_ota_V2_SECURED.epk na dysku wymiennym lub pendrive musisz utworzyć katalog LG_DTV i do niego wgrać w/w plik. Oczywiście ten katalog musi być w katalogu głównym. Wkładasz pena do tv usb port1 i zaraz powinien pojawić się komunikat o aktualizacji. Jeżeli nie to na pilocie naciskasz klawisz input i wskazujesz pena wtedy powinien zaskoczyć. Zrobiłem zgodnie z instrukcją na stronie LG. Ścieżka dostępu powinna wyglądać np. tak e:\LG_DTV\GP3_DVB_EU_BB_MP_113Q_C0_RevNo59074_V05[1].10.02_111125_ota_V2_SECURED.epk Ale pamiętaj że u mnie pen jest jako dysk e a u ciebie może być inny. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez grzesu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 53 Napisano 11 Grudnia 2011 Może z tym ktoś mi poradzi?????? Mam pilota Harmony 300 i nie mogę w żaden sposób dodać ustawień pilota pod Watch TV. Tzn w konfiguracji Watch TV jest moj tv ale po włączeniu tej opcji nic prawidłowo nie działa. Nie wyłącza i włącza Tv a tylko jedno z wyjść na którym akurat Tv jest ustawiony np HDMI 1 a tv dalej jest włączony na sygnale TV czyli naziemna telewizja albo z modułu. Jak ten problem rozwiązać Pomocy!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 11 Grudnia 2011 Czy da się odtwarzać po usb filmy z dzwiękiem DTS. No i gdzie mu się włącza 100Hz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC 331 Napisano 11 Grudnia 2011 DTS nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) 100Hz to opcja TrueMotion w menu. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 11 Grudnia 2011 Mam ustawione w proporcjach ekranu "Pelna szerokosc" aby odtwarzany obraz byl rozciagany na caly ekran. Raz obraz jest rozciagany na caly ekran, 10 razy nie. To samo przy odtwarzaniu z usb/dlna. Czy ktos wie od czego to zalezy? Czy jest jakas "magiczna" kombinacja klawiszy aby recznie rozciagnac obraz na caly ekran? W moim starym LG 32lc2r opcja ta dzialala bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 0 Napisano 11 Grudnia 2011 Nie potrafię dać sobie rady z programowaniem kanałów. Z kanałów DVB-T doszedł 1, więc chciałem go dodać, ale skasowałem wszystkie kanały SAT. Władowałem kanały SAT, poustawiałem (prawie) jak chciałem, a następnego dnia część mi się poprzestawiała (np tvn24 z nr 7 uciekło na 183). Chciałbym teraz doładować kanały DVB-T, ale boję się, że zniszczę sobie liste kanałów SAT. One chyba wykorzystują wspólną/jedną pamięć. Czy ktoś się już tym bawił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mefisto12345 0 Napisano 12 Grudnia 2011 Hagis o jaki telewizor Ci chodzi z tą ceną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mefisto12345 0 Napisano 12 Grudnia 2011 Hagis przepraszam, chodziło mi o decklena o jaki telewizor jemu chodzi .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) po tyle były a w zasadzie były by gdyby mieli w mediaexpert do 7.12 ja kupiłem 47lw570s w mixelectronic za 3950 Powiedzcie jak przerobić film mkv z dts-em na mkw z ddigital bo wiadomo nasze tv nie obsługują dts Edytowane 13 Grudnia 2011 przez decklen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 13 Grudnia 2011 Powiedzcie jak przerobić film mkv z dts-em na mkw z ddigital bo wiadomo nasze tv nie obsługują dts Ja korzystam z MKV2AC3, prosty i skuteczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kijuu 0 Napisano 13 Grudnia 2011 panowie pomocy true motion ustawione na 10 użytkownik a po wciśnięciu info pokazuje cały czas 50Hz jak to zmienic na 100Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 14 Grudnia 2011 @kijuu I bardzo dobrze ci pokazuje - to informacja o sygnale wejściowym a nie o ustawieniach "poprawiaczy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MBOX 1 Napisano 14 Grudnia 2011 panowie pomocy true motion ustawione na 10 użytkownik a po wciśnięciu info pokazuje cały czas 50Hz jak to zmienic na 100Hz Witam Wszystko jest ok. Info i te 50 Hz odnosi się do sygnału wejściowego doprowadzonego do wejścia. A true motion 100 Hz dodaje wyliczone dodatkowe klatki (poprzez interpolacje ruchu) w celu "usprawnienia" płynnosci obrazu. Co w niektórych materiałach powoduje efekt sztuczności czy teatralności w odbiorze tak spreparowanego materiału. pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
decklen 0 Napisano 14 Grudnia 2011 Czy Panowie macie problem z odtworzeniem filmów mkv zrobionych jako m1080. Takie 720p i 1080p idą bez problemu ale pobrałem z wiadomych serwisów kopie zapasowe w m1080 i mi kwadraty ciągnie po ekranie jak jest u Was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader6 0 Napisano 16 Grudnia 2011 Witam od wczoraj jestem posiadaczem tego LG i dużo się dowiedziałem w dyskusji na temat modyfikacji tego tv ale mam do was pytanie czego wprost nie mogę wyczytać.Temat związany z nawiązaniem połączenia internetowego przez ten telewizor.Jestem w tym temacie trochę laikiem i dlatego pytam.Mam w domu router przez który "puszczam" internet do laptopa i czy przez ten sam router internet połączy się z telewizorem bez zakupowania jakichś dodatkowych urządzeń czy muszę coś dokupić prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź gdyż po pracy chciałbym usiąść i wszystko w nim poukładać pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach