Skocz do zawartości
zeoos

LG LW570 LW570S

Rekomendowane odpowiedzi

No to mnie trochę uspokoiłeś.Bo już myślałem, że tylko ja mam taki problem.

Może ktoś by jeszcze się wypowiedział co do zachowania się pilota w tych tv.

mwojtex Jakie masz firmware?

Firmware aktualny: 4.4.10. Byłem u znajomego, ma ten sam model, ten sam firmware i pilot działa prawidłowo, więc chyba się rozbije o serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmware aktualny: 4.4.10. Byłem u znajomego, ma ten sam model, ten sam firmware i pilot działa prawidłowo, więc chyba się rozbije o serwis.

Właśnie pisałem z konsultantem z LG. W odpowiedzi na moje zapytanie o działanie pilota, otrzymałem odpowiedz- "Proszę wykonać reset ustawień TV do ustawień fabrycznych"

Nie przywracałem jeszcze do ustawień fabrycznych, dzisiaj jak na złość pilot działa jak powinien :) Poczekam jak znowu zacznie szwankować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duży przeskok z 04.04.10 na 05.01.10. Powinny być duże zmiany. Za chwilkę zobaczymy. Dawajcie swoje uwagi co do nowego softu.

No po krótkim teście dalej brak polskich znaków w EPG na SAT :-(

Poprawne działanie z serwerem DLNA (Może być nero, All Share - osobiście ten preferuję)

Ogólnie szybciej przełączają się kanały (takie mam odczucie)

To na razie tyle.

Edytowane przez grzesu1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można prosić o link do nowego firmware.

Firmware automatycznie sie pobiera po podlaczeniu tv do sieci lub link http://www.lg.com/pl/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=47LW570S&initialTab=drivers&targetPage=support-product-profile&searchEngineModelCode=47LW570S#

ad DLNA - wczesniej dzialalo poprawnie, przynajmniej u mnie. Dysk sieciowy z pakietem ushare. Niestety dalej w przypadku dlna nie wczytuje napisow.

Edytowane przez Marcin1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można prosić o link do nowego firmware.

sprawdź przez aktualizacje w menu tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej podepnij tv do net'u to sam pobierze. Na stronie LG jest dalej mowa o 04.04.11 Jeszcze nie zaktualizowali?

UPS jestem troszkę spóźniony

Edytowane przez grzesu1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś wie, kiedy lub czy wogóle pojawi się tvnplayer w telewisorach lg? Póki co z polskich Apps jest tylko ipla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Rzeczywiście jak podłączyłem TV do internetu, pokazało się nowe software. Ale ze mnie "ciota" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś kto już pracuje na nowym sofcie potwierdzić czy działa odblokowany DVR i czy bez problemu można wejść do funkcji serwisowych EZ_ADJUST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zastanawia mnie sprawa WiFi w LG42 lw570s.

Do telewizora potrzebna jest jakaś dedykowana karta WiFi, czy może być WiFi na USB innego producenta?

Jeśli inne to jakie działa najlepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zastanawia mnie sprawa WiFi w LG42 lw570s.

Do telewizora potrzebna jest jakaś dedykowana karta WiFi, czy może być WiFi na USB innego producenta?

Jeśli inne to jakie działa najlepiej?

Wystarczy troszkę poszukać jak się chce i oto pojawi się z zachodniego forum info

Broadcom

LG official AN-WF100 adapter has BCM4323 chip with VendorID: 0x043E and ProductID: 0x3001.

Here's the possible list of alternatives using the same chip, which might work (probably not all of them have been tested yet):

AmTRAN WU260-AM

Arcadyan WN8522B

Arcadyan WN8522B 1

Arcadyan WN8522B 3

Arcadyan WN8522B 4

AzureWave AW-NU231

Belkin F6D6050

Belkin F7D4101

Belkin F9L1101

CyberTAN WU260-A1-AM

LG AN-WF100

LG WN8522D1

LG WN8522D2

Linksys AE2500

Netgear WNDA3100v2

Panasonic DY-WL10

Roku HD XR Wireless Module

Sony WU600-TS

Toshiba WLM-10UB1

Wistron NeWeb DNUB-B1

Some of them are used with TVs of other vendors in simmilar way - to access other networking services.

Other WIFI dongles (based on different chips) are not supported at all. Maybe with alternative firmwares there will be support for more dongles

Tłumaczenie we własnym zakresie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś kto już pracuje na nowym sofcie potwierdzić czy działa odblokowany DVR i czy bez problemu można wejść do funkcji serwisowych EZ_ADJUST.

Odblokowany DVR działa oraz można wejść do funkcji serwisowych EZ ADJUST. Ja jednak przed aktualizacją TV ustawiłem wszystko tak jak było oryginalnie.

Czy ktoś testował opcje: USB hub count oraz THX 3D w menu serwisowym (TOOL options 6)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zaprzyjaźnionym forum kolega napisał

Odpaliłem również opcję USB hub count w menu serwisowym teraz mam podłączone aż 4 urządzenia usb wszystko działa. THX 3D i DVR też odblokowane na nowym sofcie (obecnie testuję)

...

Wchodzisz w menu serwisowe-TOOL options6 i zaznaczasz THX 3D z 0 na 1 i po sprawie. Dodaje to możliwość jak się nie mylę opcji THX wfilmach 3D, zmieniłem też inne ustawienia w opcjach THX w tool options3 na thx cały czas testuję.

sam osobiście jeszcze nie podłączałem huba usb ale już cierpię na brak wolnych portów usb1 hdd do dvr , usb2 kontroler magic.

No i zonk :/ wgrałem wersje 05.01.01 i zmieniłem ustawienia USB Hub Count z 0 na 1 i zostawiłem USB Count 2 . Po włączeniu tv nie znajduje dysku z nagrywarki i nie działa pilot magic. Po powrocie USB Hub Count na 0 wszystko OK, zaznaczam że nie podłączałem dodatkowego huba, tylko hdd i magic podłączone do usb1 i usb2.

Nagrywarka dvr i time shift działa bez problemu.

Edytowane przez ovner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odblokowany DVR działa oraz można wejść do funkcji serwisowych EZ ADJUST. Ja jednak przed aktualizacją TV ustawiłem wszystko tak jak było oryginalnie.

Czy ktoś testował opcje: USB hub count oraz THX 3D w menu serwisowym (TOOL options 6)?

Zdradzi ktos tajemnice jak te wszystkie "cuda" uruchomic? Probowalem cos znalezc w necie na ten tematr ale mi sie nie udalo. Moze ma ktos namiar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem dodają coś w LG Apps, bo nie zauważyłem innych zmian w menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawily sie nowe uslugi premium, AUPEO (radio internetowe, chyba usluga platna, bo wyswietla, ze zostalo 14 dni) i iConcerts - baza koncertow (same starocie, po kilka minut zamiast calego koncertu - chyba ze caly trzeba kupic, nie sprawdzalem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok. No i Blu-ray jest w promocji. Tzn. powinien być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Mam kablówkę cyfrową Multimedia (tuner zewnętrzny Multimedia podpięty via HDMI).

Czy da się zrobić (i jak:)), żeby kanały cyfrowe były dotępne bezpośrednio z telewizora, bez pośrednictwa tunera zewnętrznego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi