Skocz do zawartości
Gmeru

Oficjalny Dekoder Cyfry+ do telewizji HD

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='krzyku' post='27177' date='07.12.2006, 11:36 ']
Może coś takiego by się sprawdziło
[url="http://www.allegro.pl/item148098389_przejsciowka_jack_optyczny_toslink_pozlacana.html"]http://www.allegro.pl/item148098389_przejs..._pozlacana.html[/url]
ewentualnie
[url="http://www.nikomp.com.pl/cgibin/shop?show=AW000"]http://www.nikomp.com.pl/cgibin/shop?show=AW000[/url]
[/quote]
to ja raczej wymienie DVD na takie z wyjściem optycznym i będzie po kłopocie. Na allegro sporo świtnych propozycji. A moje SONY DVD odsprzedam za pare groszy. Zyskam na funkcjonalności i jakości na DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='MaBri' post='27166' date='07.12.2006, 11:07 ']
Który ładniejszy, a który brzydszy - śmiechu warte.
Czy na własnośc, czy wyporzyczony - jak dla mnie byle taniej, jak ktoś napisał za dwa lata, to i tak będzie kupa złomu.
To ma działać oraz dobrze wyświetlać obraz i dźwięk.
[/quote]

Czy na wlasnosc czy wypozycznony. zgadzam sie, niewazne. byle taniej.

ladniejszy brzydszy - nie zgadzam sie, sorry, ale nie po to pracowalem ciezko nad projektem mieszkania
i jego urzadzeniem zeby na koniec postawic radosnie STOLEC na srodku salonu.

Sa ludzie ktorzy cenia sobie dobry design, na razie sa skazani na ból oczu :) choc n'ka recorder juz tak bardzo nie razi - tylko te biale printingi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Popieram poprzednika. Akurat nie spodziewam sie wielkiej roznicy w jakosci obrazu i dzwieku wiec pozostaje porownanie funkcjnalnosci i wygladu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kamcyk26' post='27242' date='07.12.2006, 13:50 ']
Popieram poprzednika. Akurat nie spodziewam sie wielkiej roznicy w jakosci obrazu i dzwieku wiec pozostaje porownanie funkcjnalnosci i wygladu.
[/quote]
tylko z ładnego tunera "N" nic co mnie interesuje akurat nie zobacze(np.liga angielska,włoska)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='romanow74' post='27153' date='07.12.2006, 08:17 ']
a co to ma za znaczenie masz oglądać programy a nie menu :)
[/quote]

Sęk w tym, że 24/7 nie oglądam 1 programu, a już przy zmianie kanału dostrzec możemy cząstkę tego menu. Podobnie przy wyborze wersji językowej i przy podglądzie opisu o filmie. Dla przykładu wystarczy porównać je do wersji francuskiej.
Generalnie obecne menu nie jest złe, ale mogło by być ładniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale to chyba nie ma aż tak dużego znaczenia,ja się już do tego starego na mediasacie przyzwyczaiłem i np. denerwuje mnie to które ma mój znajomy na Philipsie po "Wizji"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='romanow74' post='27261' date='07.12.2006, 14:40 ']
ale to chyba nie ma aż tak dużego znaczenia,ja się już do tego starego na mediasacie przyzwyczaiłem i np. denerwuje mnie to które ma mój znajomy na Philipsie po "Wizji"
[/quote]
Może i nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia, ale jednak niesmak pozostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś już może ma tego nowego tunerka w domu, lub wie coś dokładniej kiedy go będzie mozna dostać - codziennie dystrybutorzy przekazują inne info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) dzisiaj w Łodzi powiedzieli że koło 20!!! :)
nie wiem jak w innych miastach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='cyfro' post='27275' date='07.12.2006, 15:41 ']
Czy ktoś już może ma tego nowego tunerka w domu, lub wie coś dokładniej kiedy go będzie mozna dostać - codziennie dystrybutorzy przekazują inne info.
[/quote]

W Częstochowie podobno ma być " koło soboty" - to słowa pracownika jednego z salonów sprzedaży...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Kamjas' post='27294' date='07.12.2006, 16:22 ']
W Częstochowie podobno ma być " koło soboty" - to słowa pracownika jednego z salonów sprzedaży...
[/quote]
wczoraj jak dzwoniłem w Łodzi miały być koło15 dzisiaj już 20 :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='romanow74' post='27298' date='07.12.2006, 18:28 ']
wczoraj jak dzwoniłem w Łodzi miały być koło15 dzisiaj już 20 :angry:
[/quote]
jeden dzień nie robi różnicy ale jakby miało być tak dłużj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Cyfra, Brawo, a miało być tak pięknie, ciekawe jak duże będzie opóźnienie w dostępności dekodera.

Może do 24 grudnia zdążą opchnąć kilkaset sztuk :angry:

Pozdrawiam wszystkich oczekujących

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz my (właściciele n-ki) się troszkę pośmiejemy z posunięć cyfry i reakcji ich klientów.

Nie. Tylko żartuję. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TAK SIE CYFRA CHWALI TYMI DEKODERAMI. MIALY BYC W SPRZEDAZY NA POCZATKU MIESIACA ROWNOLEGLE ZE STARTEM HD A TU KICHA .ZA GRANICA BYLOBY TO NIE DO POMYSLENIA TAM DBAJA O KAZDEGO KLIENTA A U NAS MAJA TO GDZIES.LICZA NA NAIWNYCH A MOZE KTORYS WPADNIE W SIEC, NIE TE CZASY MAMY 3 PLATFORMY JEST W CZYM WYBIERAC NIECH SIE BUJAJA ZTYM DEKODEROWYM DINOZAUREM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lemon a czy Ty wiesz jaki dekoder mają francuzi z canalsat ? Identyczny :unsure:
A hiszpanie z Digital+ ? Wogóle. A włosi ze Sky ... cały biały z wystającą kartą, oprogramowaniem prawie identycznym jak mediasat, nawet bez wyświetlacza tylko z diodami.
Także daruj sobie swoje nieprofesjonalne i mylne wywody. N-ka ma napewno nowocześniejszy dekoder, ale reszta Europy niekoniecznie.

Opóźnienie jest wkurzające, oczywiście, ale pamiętam również ten dzień, dzień obiecany w którym n-ka zasypała cały rynek dekoderami .... ehhhh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='krog' post='27373' date='07.12.2006, 22:26 ']
Lemon a czy Ty wiesz jaki dekoder mają francuzi z canalsat ? Identyczny :unsure:
A hiszpanie z Digital+ ? Wogóle. A włosi ze Sky ... cały biały z wystającą kartą, oprogramowaniem prawie identycznym jak mediasat, nawet bez wyświetlacza tylko z diodami.
Także daruj sobie swoje nieprofesjonalne i mylne wywody. N-ka ma napewno nowocześniejszy dekoder, ale reszta Europy niekoniecznie.

Opóźnienie jest wkurzające, oczywiście, ale pamiętam również ten dzień, dzień obiecany w którym n-ka zasypała cały rynek dekoderami .... ehhhh.
[/quote]

coś mi się wydaje część ludzi biadoli dla samego biadolenia i jeszcze przez kolejne tygodnie czy miesiące będą się zastanawiać czy braćczy nie; no bo to albo nie ładne albo za drogo. Ja sobie spokojnie w sobotę idę do dystrybutora Canal+ i zapytam kiedy będą a mieszkam w nieduzym miescie więc pewnie to potrwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='krog' post='27373' date='07.12.2006, 20:26 ']

[/quote]

To ja moze dla przykladu pokaze jak moze wygladac dekoder HD ...

[url="http://sky.com/hd/what-do-i-need.htm"]http://sky.com/hd/what-do-i-need.htm[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='lidi' post='27377' date='07.12.2006, 20:42 ']
coś mi się wydaje część ludzi biadoli dla samego biadolenia i jeszcze przez kolejne tygodnie czy miesiące będą się zastanawiać czy braćczy nie; no bo to albo nie ładne albo za drogo. Ja sobie spokojnie w sobotę idę do dystrybutora Canal+ i zapytam kiedy będą a mieszkam w nieduzym miescie więc pewnie to potrwa.
[/quote]

Brawo popieram takie rozumowanie !!! :):unsure::blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kamcyk26' post='27378' date='07.12.2006, 20:55 ']
To ja moze dla przykladu pokaze jak moze wygladac dekoder HD ...

[url="http://sky.com/hd/what-do-i-need.htm"]http://sky.com/hd/what-do-i-need.htm[/url]
[/quote]

Normalnie az szkoda ogladac takie sprzety, po takiej fotce mam dejavu z komuna :unsure: ,
u nas nic a na zachodzie kraina mlekiem plynaca...

Co tam kiedys te cudenka i tutaj dotra, komuna w koncu tez upadla... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to N-Recorder nie musi sie wstydzic a piloty sa prawie identyczne :unsure:))
Jedynie wyjscie SATA - cool
i wejscie i wyjscie antenowe RF -cool nr 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do dziś pamiętam jak w 1995 roku zdziwiłem się w Newcastle oglądając w hotelu knige o grubości prawie 200 stron, która była ni mniej, ni więcej tylko ofertą sieci SKY na nadchodzący miesiąc (czy dwa). Także do angoli, japonczyków i amerykańców brakuje nam naprawdę baaaaaaaaaaaardzo dużo. Ale do reszty coraz mniej.
Ale pamiętajcie tez o jednym, brytyjska SKY chyba jako jedyna europejska sieć od tylu lat nigdy nie borykała się z problemem piractwa i nielegalnego odbioru.

Odbiornik wizualnie faktycznie wymiata ale n-recorder nie ma się czego wstydzic. Edytowane przez krog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NAtomiast wstydzic to moga sie wszystkie nasze platformy do kupy razem wziete oferty. Mnie wystarczylkaby oferta SKY HD pakietu nawet bez kanałów free to air no moze musiałbym miec TVN24 i do tego ta cena :())))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi