Skocz do zawartości
VAMET

IcyBox MP3011HW

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Próbowałem podłączyć napęd DVD po USB, nie widzi go, ktoś może próbował i mu się udało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos probowal kopiowac cos w sekcji kopiowania plikow ? Jak wybiore zrodlo i cel to co trzeba zrobic by zatwierdzic decyzje i zaczelo sie kopiowanie bo jak daje zgodnie z informacja "RIGHT" i jak rozumiem jest to strzalka w prawo na pilocie nic sie nie dzieje innych opcji takze nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a czy ktos probowal kopiowac cos w sekcji kopiowania plikow ? Jak wybiore zrodlo i cel to co trzeba zrobic by zatwierdzic decyzje i zaczelo sie kopiowanie bo jak daje zgodnie z informacja "RIGHT" i jak rozumiem jest to strzalka w prawo na pilocie nic sie nie dzieje innych opcji takze nie ma...

Najpierw select'em wybierasz to co chcesz kopiować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten odtwarzacz po hdmi puszcza dzwięk w jakosci Dts Ma hd, dolby d true hd taki jaki jest w danym obrazie płyty czy go puszcza w takiej jakosci jakiej był pierwotnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co masz na myśli bo ni w ząb nie kumam?

puszcza dźwięk tak jak jest w pliku/obrazie płyty

pawel a sprawdzales oznaczenia scalaka?bo akurat zwarcie SW to nie problem i nie ryzyko za to scalaka już owszem :)

przy okazji panowie - ariva blokuje działanie hdmi cec - sprawdźcie jak to jest z icybox'em....generalnie mozna usunąć styk nr 13 we wtyku kabla i po sprawie ale to też cholerstwo malutkie że trza by do zegarmistrza skoczyć :)

Edytowane przez pkomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowałem sobie dysk (odpowiednio wczesniej zapełniony próbkami poprzez kompa) w ICKU (IcyBox mp3011hw prawda że lepiej i krócej brzmi ICEK??:) przynajmniej dla mnie) i teraz:

1. czy ktoś mnie może oświecić i powiedzieć w jaki sposób spowodować aby Biblioteka Multimediów (media Library) została zapełniona i zaktualizowana?? (ani kliknięcie aktualizacji ani wyszukiwania nic nie daje oprócz pojawienia się znaczka że operacja jest niedozwolona (czerwone przekreślone kółko w lewym górnym rogu)

2. Dlaczego ICEK (dla przypomnienia omawiany player) ZA KAŻDYM RAZEM jak go włączę ze stand bay-a chce mi FORMATOWAĆ dysk i ostrzega mnie że przechodzi do tej czynności i łaskawie daje mi możliwość wybrania OK (domyślnie) lub Anulowania kiedyś w końcu niechcący ja albo moja Żonka naciniemy OK i 1 tb danych pójdzie się.......w zapomnienie czy tylko u mnie jest ten problem?

3. Kolejna niestabilność softu przy przeglądaniu zdjęć potrafi się zawiesić nic nie można zrobić po czym po chwili się restartuje , i kolejne to ma swoje humory i nie zawsze czyta dźwięk hd, np dźwięk hd-master z Predatora nie podawał (inne ścieżki owszem były bez problemu) po czym po wyłączeniu i ponownym zwykłym włączeniu ICKA już dźwięk HD-master był

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Parę problemów i uwag:

1. Zainstalowałem HDD (WD Green 500GB) i .. po podłączeniu do PC jest w nim widoczny(można z nim robić wszystko), a 3011 nie widzi.

Próbuje formatować z menu, ale jakoś nie można.

2. Pliki z audio HD (przynajmniej tak opisane) odtwarzają audio, ale tylko stereo, mimo różnych ustawień audio. Amp. HK 255.

Może jakiś pomysł na pkt. 1 ?

Edytowane przez Gatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.1) moze byc tak ze WD Green 500 Gb jest jak narazie nie kompatybilny z IcyBoxem w innych pleyerach tez nie wszystkie dyski dzialaja poprawnie.

Ad.2) wgraj najnowszy soft i sprawdz, moze to tez pomoze na pkt 1 :angry:

Edytowane przez skiller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dobrze zrozumiałem to dysk jest już sformatowany, więc nie ma potrzeby formatowania. Zanim podejmiesz jakieś nerwowe kroki sprawdź czy inny dysk jest widoczny. Ewentualnie włóż dysk do komputera i sprawdź czy odtwarzacz będzie widział ten dysk w sieci, o ile masz komputer i odtwarzacz w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzę na innym dysku.

Soft mam najnowszy.

Może te pliki nie maja audio HD ?

Pokombinuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy okazji jeszcze jedno pytanie - próbując się dostać poprzez WWW na tego playera widzę stronę logowania, na której należy podać pola "Username" i "Password". W instrukcji nie znalazłem ani słowa na ten temat. Ktoś pomoże?

Mam ten sam problem, udało Ci się go rozwiązać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
admin

123

nie działa ?

niestey nie, widziałem że już wczesniej ktoś o tym wspomniał(bodajże że w arivie tak jest) ale to niestety tu nie ma zastosowania

także kto wie jaki jest domyślny login i hasło??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ad.1) moze byc tak ze WD Green 500 Gb jest jak narazie nie kompatybilny z IcyBoxem w innych pleyerach tez nie wszystkie dyski dzialaja poprawnie.

Z tym że to Greeny to nie powinno mieć nic wspólnego mam dwa greene 1 tb i 1.5 tb formatowane pod kompem i Icybox widzie je bez problemu tyle że chce je za każdym razem formatować po włączeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestey nie, widziałem że już wczesniej ktoś o tym wspomniał(bodajże że w arivie tak jest) ale to niestety tu nie ma zastosowania

także kto wie jaki jest domyślny login i hasło??

Dobra dzięki działa admin 123 ale aby dostać się na panel przez www trzeba w playerze mieć BT włączoneggo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo chyba torrent i Samba włączają się jednym poleceniem?

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sprawdzę na innym dysku.

Może te pliki nie maja audio HD ?

HDD Seagate Barracuda 500 GB z IB nie działa (sprawdzane na różne sposoby).

Jak znajdę jeszcze jakiś dysk to sprawdzę.

Audio HD, pliki są krótkie DTS HD Ma (15 sek) nie działa, może nie zdąży zaskoczyć IB.

DD HD działa. Plik nieco dłuższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę zgłupiałem. Urządzenie nie widzi dysku, czy też nie widzi tylko plików DTS HD MA.

Jeżeli to drugie to chyba wszystko w porządku, sam nie korzystam więc trudno mi potwierdzić, ale zgodnie z opisem najnowszego fw Arivy 210 (chyba identyczny soft) DD HD działa, a DTS HD MA chyba nie do końca, o ile pamiętam było tam chyba stwierdzenie "experimental".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wypiłem piwko :rolleyes: i udało się.

Otóż niechlujstwo ludzi składających IB to spowodowało.

Kabel sygnałowy SATA podłączony był w IB do "martwego" złącza.

Zmieniłem na to drugie i ... wszystko działa.

Jedna uwaga, jeśli mamy stworzone partycje pod Windowsem to IB przy uruchamianiu uparcie chce formatować HDD.

Jeśli na to pozwolimy to mamy jedną partycje i .... "święty spokój".

Swoją drogą instrukcja, ta krótka (polska) i ta "długa" sa raczej mało dokładne.

Panowie (a może i Panie) od IB poprawcie się.

Edytowane przez Gatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.

Wypiłem piwko :rolleyes: i udało się.

Otóż niechlujstwo ludzi składających IB to spowodowało.

Kabel sygnałowy SATA podłączony był w IB do "martwego" złącza.

Zmieniłem na to drugie i ... wszystko działa.

Jedna uwaga, jeśli mamy stworzone partycje pod Windowsem to IB przy uruchamianiu uparcie chce formatować HDD.

Jeśli na to pozwolimy to mamy jedną partycje i .... "święty spokój".

Swoją drogą instrukcja, ta krótka (polska) i ta "długa" sa raczej mało dokładne.

Panowie (a może i Panie) od IB poprawcie się.

Fakt instrukcja mogła by być bardziej szczegółowa, ale na usprawiedliwienie Panów (i Pań??) z HumanMedia dodam że dzisiaj wymieniłem z nimi kilka maili (5 chyba w ciągu godziny odpisują natychmiast) i prawie wszystko mi wyjaśnili np odnośnie dysku twardego i nieustannej próby formatowania go przez playera

"Na dysku zakładane są trzy partycje. Dwie małe, systemowe, w

formatach EXT2, reszta to NTFS dla użytkownika."

w 30 minut sprawdzili czy formatowanie dysku przez playera skończy pytania odnośnie wymuszania formatowania dysku.

instrukcja licha (brak takich inforacji czy brak informacji odnośnie logowania do playera przez www) ale polski dystrybutor stara się jak może (przynajmniej narazie;) i niech tak pozostanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi