Skocz do zawartości
Gmeru

nbox HDTV czyli tuner HDTV od ITI firmy ADB

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='24.09.2006, 01:53 ']Widzisz pic nie polega na oplacalnosci prawda jest taka ze czesc osob ktore bawi sie w takie rzeczy tak naprawde oplaca abo :angry:. Pic polega na zabawie i pokazaniu ze sie da :lol:.  Robi sie to czesto dla satysfakcji. Czy tak jak to bylo w przypadku premiere czy digital+ zeby nie placic za kazdy film osobno tylko miec dostep do wszystkich filmow. Wiekszosc osob ktore hakuja platformy robi to dla jaj i zeby udowodnic producentowi sprzetu ze nie mial racji mowiac ze sie nie da. Co do conaxa nie jest on polamany ze wzgledu na znikoma popularnosc nadaje w tym systemie pare kanalow raptem i jedna platforma wiec zbyt maly rozglos ;).
[right][post="11682"][/post][/right][/quote]

hmmm nie dokońca masz rację, ze kolesie robią to dla mołojeckiej sławy..
złamanie Premiere czy digital+ było pokłosiem wojny jaką pewnej grupie wydała firma Kudelskiego(producenta zabezpieczeń). Ta grupka sobie wegetowała na obrzeżach wielkiego świata, sprzedajć karty umozliwiające ogladanie bez opłat Premiere, używało tego niewiele osób (głównie hobbyści, którzy lubili grzebać w takich rzeczach), zaczeła ich ścigac policja niemiecka, zamykac sklepy w których były dostępne odpowiednie karty. No i sie wkurzyli i wydali oficjalne oświadczenie, ze jeżeli Kudelski i spółka nie dadzą im spokoju to będą upubliczniać kolejne dziury w systemie. No i się zaczeło...najpierw upublicznili dane umożliwiajće powszechne łamanie digital+, potem padła Premiere, przy okazji gdzieś podrodze odpryskiem dostał polsat (bo używa zabezpieczeń od tej samej firmy). Reasumujac nikt juz na tym świecie nie robi nic bezinteresownie...
c+ jest od dawna złamany, ale malo kto chce się dzielić wiedzą o tym jak to zrobić, wolą po cichu zarabiać niezły szmal (już widziałem dziwnie znikające posty i pliki na co poniektórych forach, jak ktoś coś chlapnał z wiedzy tajemnej).

Edytowane przez ulan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='24.09.2006, 05:23 ']Widzisz pic nie polega na oplacalnosci prawda jest taka ze czesc osob ktore bawi sie w takie rzeczy tak naprawde oplaca abo :). Pic polega na zabawie i pokazaniu ze sie da :).  Robi sie to czesto dla satysfakcji. Czy tak jak to bylo w przypadku premiere czy digital+ zeby nie placic za kazdy film osobno tylko miec dostep do wszystkich filmow. Wiekszosc osob ktore hakuja platformy robi to dla jaj i zeby udowodnic producentowi sprzetu ze nie mial racji mowiac ze sie nie da. Co do conaxa nie jest on polamany ze wzgledu na znikoma popularnosc nadaje w tym systemie pare kanalow raptem i jedna platforma wiec zbyt maly rozglos :).
[right][post="11682"][/post][/right][/quote]

I ty w to wierzysz?
A skąd masz takie wieści? Od hakerów z akademika?
Takie czasy się skończyły.
To jest taki sam biznes jak dziwki, narkotyki, benzynka, nielegalny spirytusik i takie tam różne.
Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pmcomp' date='24.09.2006, 09:02 ']I ty w to wierzysz?
A skąd masz takie wieści? Od hakerów z akademika?
Takie czasy się skończyły.
To jest taki sam biznes jak dziwki, narkotyki, benzynka, nielegalny spirytusik i takie tam różne.
Pozdro.
[right][post="11686"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Nie absolutnie w to nie wierze ale c+ na emu nie smiga za to karte moge samemu w domu przerobic bez ruskiej mafi i takich tam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mecenas64' date='24.09.2006, 00:46 ']to czemu wszyscy nie biora za darmo free ino maja zamiar placic te 99,00 zlotych???
[right][post="11677"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Bo minimum musisz wziąść 2 pakiety inaczej nie podpiszesz umowy! Czyli minimum 20zł.

[quote name='ulan' date='24.09.2006, 01:44 ']hmm co do problemów z HDCP to istnieją tego typu urzadzenia [url="http://www.engadget.com/2005/07/15/spatz-techs-dvimagic-killing-on-hdcp/"]http://www.engadget.com/2005/07/15/spatz-t...illing-on-hdcp/[/url]
choć trzeba uczciwie przyznać, ze są ostro zwalczane, tym niemniej istnieją :-)))
a co do samych nboxów to pewnie wkrótce pojawią sie alternatywne softy (kwestią tylko  pozostaje czy prędzej czy później)
faktem jest jednak że jeżeli utrzyma ITI niskie ceny, to poprostu nie będzie sie opłacało łamać (inna kwestia to złamanie możliwości nagrywania na i wyprowadzenia materiału na zewnątrz i tu widzę duże pole do popisu - wkońcu skąds te materiały HD w internecie się pojawiają, a te zagraniczne platformy tez pewnie były zabezpieczone przed nagrywaniem na zewnatrz)....
pożyjemy zobaczymy
[right][post="11681"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Tak tylko jak wgrać taki soft skoro to nie będą nasze tunery a kary za otwarcie będą wysokie? Chodziło by tu głównie o zgrywanie filmów w HD.

No chyba, że jak jakiś soft będzie to na jakiegoś Dreamboxa albo takie coś jak TIVO się pojawią ; )
[url="http://hdtvpolska.com/TIVO_pokonalo_Dish_Network_EchoStar-t1745.html"]http://hdtvpolska.com/TIVO_pokonalo_Dish_N...Star-t1745.html[/url]

Napewno z tego NBOXa da się coś zrobić tylko ja go otwierac nie będę ; /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm a czy nie było tak, że w niemieckim Premiere dbox też był rozprowadzany na podobnych zasadach co teraz ma być nbox???
pewnie powstanie rynek wtórny i za jakiś czas nie bedzie problemem kupno odpowiednio przerobionego nboxa, może nie od razu, ale z czasem pewnie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ulan' date='24.09.2006, 16:21 ']hmm a czy nie było tak, że w niemieckim Premiere dbox też był rozprowadzany na podobnych zasadach co teraz ma być nbox???
pewnie powstanie rynek wtórny i za jakiś czas nie bedzie problemem kupno odpowiednio przerobionego nboxa, może nie od razu, ale z czasem pewnie tak...
[right][post="11706"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

A jak chcesz sprzedać na rynku wtrnym coś co nie jest Twoje?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wreszcie coś się rusza, jestem nowy na forum - pierwszy post, zatem witam serdecznie; ale nie tak nowy w tematyce. Zabawki n-ki bardzo mi się podobają szczególnie ta czarna, pilot trochę duży i dedykowany.

Nie mam zastrzeżeń ale jedno mnie zastanawia. Jak pamiętam zawsze były problemy z dysponowaniem sygnału wew. jednego lokalu. Nie po to się kupuje towar by go tuningować gadzetami aby móc wykorzystać jego moc. Przeczytałem tutaj że prawdopodobnie będzie można oglądać co innego na jednym TV i co innego na drugim używając jednego tunera (ale póki co to tylko domysły)

Ja mam TV i Monitor LCD z PCeta + DVBs + CP hardware + twin. Przyznam się że mam tego dość. Chcę mieć jeden tuner, jeden abonament i dwa odbiornika z czego jeden do wspólnego użytku (LCD z PCta 19 lub 21 cali na DVI + SVGA (ma dwa lacza))

Czy zatem jest szansa że po wejściu w n-kę mając ich czarny model (ładny) będę mógł oglądać to w ten sposób? Jak by jeszcze mieli dwa piloty do tego to już kłaniam się nisko.

Pozdro, LukeSky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='LukeSky' date='24.09.2006, 15:04 ']Wreszcie coś się rusza, jestem nowy na forum - pierwszy post, zatem witam serdecznie; ale nie tak nowy w tematyce. Zabawki n-ki bardzo mi się podobają szczególnie ta czarna, pilot trochę duży i dedykowany.

Nie mam zastrzeżeń ale jedno mnie zastanawia. Jak pamiętam zawsze były problemy z dysponowaniem sygnału wew. jednego lokalu. Nie po to się kupuje towar by go tuningować gadzetami aby móc wykorzystać jego moc. Przeczytałem tutaj że prawdopodobnie będzie można oglądać co innego na jednym TV i co innego na drugim używając jednego tunera (ale póki co to tylko domysły)

Ja mam TV i Monitor LCD z PCeta + DVBs + CP hardware + twin. Przyznam się że mam tego dość. Chcę mieć jeden tuner, jeden abonament i dwa odbiornika z czego jeden do wspólnego użytku (LCD z PCta 19 lub 21 cali na DVI + SVGA (ma dwa lacza))

Czy zatem jest szansa że po wejściu w n-kę mając ich czarny model (ładny) będę mógł oglądać to w ten sposób? Jak by jeszcze mieli dwa piloty do tego to już kłaniam się nisko.

Pozdro, LukeSky
[right][post="11713"][/post][/right][/quote]

Witamy : )

Powiem wprost: JEST BARDZO DUŻA SZANSA ale troszkę w inny sposób. Ale będzie to bardzo opłacalne. Napewno dużo bardziej niż kupno 3 tunerów, 3 abonamentów itd. A jak to będzie wyglądać? Się okaże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myslę, że dla znawców to proste pytanie - dla mnie - nie.

Nie lubie monopolu, tak więc :

Według tego co wyczytałem tutaj nie ma mozliwości odbierania innych platform płatnych na nBoxie (brak miejsca na CAM-y). Jeśli więc chciałbym ogladać inne niż osiągalne FTA kanały, to muszę mieć druga skrzynkę.

Przykład (myśle, że może byc częsty) : 2 odbiorniki, 2 boxy ( w tym jeden nBox dwukierunkowy PVR) i np 4 satelity

JAK TO WSZYSTKO POŁĄCZYĆ BY MÓC OGLADAĆ NIEZALEZNIE NA DWÓCH ODBIORNIKACH ??? Chodzi mi o takie ustrojstwa jak : konwertery (jakie?), multiswitche, inne rozgałęźniki, itp. Jak to połączyc ze sobą?

pzdr Edytowane przez nowy66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pmcomp' date='24.09.2006, 13:34 ']A jak chcesz sprzedać na rynku wtrnym coś co nie jest Twoje?

Pozdro
[right][post="11710"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

hmmm już nie takie rzeczy wypływały na rynek (jak bedzie zapotrzebowanie, to pojawią się ludzie, którzy bedą chcieli je zaspokoić. takie sa prawa rynku, a że nie będzie to legalne?? a czy ściaganie filmów z netu jest legalne???
Mówię oczywiście czysto teoretycznie. Powtórzę skądś sie pojawiają w necie materiałt w HD (filmy, seriale, koncerty itp, ktoś to nagrywa, mimo, że tam tez są zabezpieczone podobnymi metodami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ulan' date='24.09.2006, 15:25 ']hmmm już nie takie rzeczy wypływały na rynek (jak bedzie zapotrzebowanie, to pojawią się ludzie, którzy bedą chcieli je zaspokoić. takie sa prawa rynku, a że nie będzie to legalne?? a czy ściaganie filmów z netu jest legalne???
Mówię oczywiście czysto teoretycznie. Powtórzę skądś sie pojawiają w necie materiałt w HD (filmy, seriale, koncerty itp, ktoś to nagrywa, mimo, że tam tez są zabezpieczone podobnymi metodami).
[right][post="11719"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Chodzi właśnie oto (i już pisałem dzisiaj o tym), że tam nie ma zabezpieczeń i możesz na takie TIVO nagrywać HD a potem z niego na kompa. Tzn niby są zabezpieczenia ale praktycznie żadne. Tutaj jest inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='24.09.2006, 16:40 ']Chodzi właśnie oto (i już pisałem dzisiaj o tym), że tam nie ma zabezpieczeń i możesz na takie TIVO nagrywać HD a potem z niego na kompa. Tzn niby są zabezpieczenia ale praktycznie żadne. Tutaj jest inaczej.
[right][post="11724"][/post][/right][/quote]
No to tak troche z innej beczki. Nigdy nie bylem abonentem zadnej polskiej platformy cyfrowej. Owszem mialem karte demo z c+ ale to z innego powodu. W 2000r kiedy sie zaczynalem bawic w edukacyjne zabawy z sat mowilo sie ze sie nie da. Niedlugo potem powstaly popularne zielonki. To ewoluowalo do obecnego stanu czyli super kart z bardzo mocnymi procesorami. Tak macie racje czesc algorytmow wyplynela dzieki bylym czy obecnym pracownikom jakiejs firmy. Czesc algorytmow byla wyszukiwana przez duuuuza liczbe ludzi wiele kompow itd. (prosze szukac faktoryzacji). Prawda jest jedna nie ma zabezpieczen nie do zlamania. Wide konsole. Nowe generacje konsol itd ale caly czas ktos pracuje nad zlamaniem sprzetu. Do tej pory bylo tak ze nasz cp i c+ nie byly atrakcyjnymi platformami dla hackerow no bo niby co tam jest atrakcyjnego nic. Filmy z rocznym opoznieniem w stosunku do zachodu? Na dodatek po polsku. Teraz w tej chwili to sie zmienia. Dostajemy w lapki mocno zaawansowana technologicznie platforme z vod. Dam sobie reke uciac ze za pol roku moze rok na wielu forach internetowych beda przepisy jak to ozywic pelny pakiet zmienic soft w tunerze, czy zgrac material z nboxa na hdd w kompie. Bedzie to wynikiem wlasnie wysokiej atrakcyjnosci oferty. Takie tunery jak dream od dawna maja epg na 7 dni (zreszta bardzo podobne do tego z nboxa az czekalem pod ktorymi kolorowymi guziczkami co bedzie :) ) I inne ficzery o ktorych nie chce mi sie pisac. Co pozwoli na bezproblemowe korzystanie z platformy n. Sory ale dreambox to taki maly komputer z mocnym procem zamkniety w ladnej obudowie i umiejacy emulowac to co mu programista karze. Jesli procek zastosowany w nboxie bedzie mial duza popularnosc czyli bedzie stosowany w wielu urzadzeniach to na 100% beda alternatywne softy. Tak samo z dyskiem cosik nie bardzo wierze w zastosowanie innych zlacz niz te znane ze swiata pc. Nie wyobrazam sobie np. firmy seagate ktora przestawia cala linie technologiczna co kosztuje krocie, tylko po to zeby zmienic typ zlacza. Sory ale to nie jest produkcja w garazu gdzie gieniu siedzi z lutownica i montuje plytki. Moze byc inny format zapisu danych z tym sie zgodze ale poprzez odpowiedni soft da sie to obejsc. Sorki ale pierwszy xbox tez mial nie byc zlamany a zrobiono z nim wszystko. Tam hdd ma tez swoj sposob zapisu plikow dysk jest szyfrowany na poziomie hardware i przypisany na sztywno do konsoli :). Wiec narazie sie z wami zgodze tuner powiazany z karta i tylko na nim wykorzystamy caly potencjal. Za pol roku to sie pewnie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' date='24.09.2006, 14:40 ']Chodzi właśnie oto (i już pisałem dzisiaj o tym), że tam nie ma zabezpieczeń i możesz na takie TIVO nagrywać HD a potem z niego na kompa. Tzn niby są zabezpieczenia ale praktycznie żadne. Tutaj jest inaczej.
[right][post="11724"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Myslisz, ze amerykanie bądż kanadyjczycy czy angole póściliby materiał full hd bez zabezpieczeń??? nie sądze. A jak będzie z nboxem to się okaże jak juz będzie to parę miesięcy na rynku. Moim zdaniem ktoś sie do tego dobierze, a czy z otwarciem czy bez obudowy?? to tez okaże przyszłość.
I nie mówię tylko o przypadkach łamania prawa autorskiego (np. filmy, które będzie mozna kupić na BD lub HD DVD) Mówie o np. meczach w HDTV, których jak sobie nie nagram to nigdzie legalnie nie kupię (a jaką piękną pamiatką jest np. kiedy Legia rozbijała w puch Wisłę 5:1). Albo moze kiedyś mecze Legii w LM, jak ITI spełni to co obiecuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ulan' date='24.09.2006, 16:28 ']Myslisz, ze amerykanie bądż kanadyjczycy czy angole póściliby materiał full hd bez zabezpieczeń??? nie sądze. A jak będzie z nboxem to się okaże jak juz będzie to parę miesięcy na rynku. Moim zdaniem ktoś sie do tego dobierze, a czy z otwarciem czy bez obudowy?? to tez okaże przyszłość.
I nie mówię tylko o przypadkach łamania prawa autorskiego (np. filmy, które będzie mozna kupić na BD lub HD DVD) Mówie o np. meczach w HDTV, których jak sobie nie nagram to nigdzie legalnie nie kupię (a jaką piękną pamiatką jest np. kiedy Legia rozbijała w puch Wisłę 5:1). Albo moze kiedyś mecze Legii w LM, jak ITI spełni to co obiecuje...
[right][post="11733"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Ja nie myślę tylko to wiem. Na forum jest jeden użytkownik sergio, który od czasu do czasu dzieli się informacjami z US bo tam mieszka.

[url="http://hdtvpolska.com/TIVO_pokonalo_Dish_Network_EchoStar-t1745.html"]http://hdtvpolska.com/TIVO_pokonalo_Dish_N...Star-t1745.html[/url]

[url="http://hdtvpolska.com/Co_to_jest_TIVO_HD_i_jak_to_pracuje_-t134.html"]http://hdtvpolska.com/Co_to_jest_TIVO_HD_i...cuje_-t134.html[/url]

I inne jego tematy są bardzo ciekawe.

Te wszystkie filmy co mamy właśnie biorą się takimi sposobami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na infolinii nie wiedza, na jak dlugo bedzie umowa.
Ja wiem, ze 12 pazdziernika pod moja plazma stanie nbox :)
Musze tylko do tego czasu zalatwic kabel HDMI-DVI, zeby podlaczyc go cyfrowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dobra, ja tu wyjade z kolejnym lamerskim pytaniem: bede mogl to cale N podpiac pod talerz cyfry+ ? i czy nie bedzie on za slaby albo jakis nie teges ? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='jasior' date='24.09.2006, 20:36 ']dobra, ja tu wyjade z kolejnym lamerskim pytaniem: bede mogl to cale N podpiac pod talerz cyfry+ ? i czy nie bedzie on za slaby albo jakis nie teges ? ;]
[right][post="11757"][/post][/right][/quote]

Będziesz mógł :) tylko przepinasz kabel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ok, ale jak potem bede chcial dokupic ten dekoder z PVR i VOD to bede musial zmienic talerz na wiekszy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu czytam to forum szukając informacji na temat nowej platformy. Po piątkowej prezentacji w zasadzie zdecydowałem się, że w to wchodzę. Problemem pozostaje tylko to, który dekoder wybrać. Otóż mam po domu rozprowadzoną instalację antenową. Generalnie można ją opisać tak, że wszystko jest w jednym kablu (TV naziemna + radio + TV Sat z HotBirda i Astry - przełącznik DiseqC). Wg informacji, które znalazłem m.in. na tym forum nbox z dyskiem twardym będzie miał dwie głowice i do pełnego wykorzystania jego możliwości należałoby doprowadzić do niego sygnał dwoma kablami z dwóch konwerterów lub z konwertera typu Twin. W moim przypadku nie ma takiej możliwości (kable w ścianie, nie chciałbym wiercić itp.), w związku z czym poszukuję informacji, jak zachowa się nbox we współpracy z jednym konwerterem. W zasadzie można mówić o trzech dodatkowych funkcjach w stosunku "mniej wypasionego" nboxa:
1) Time Shift - tu chyba nie powinno być problemu - funkcja użyteczna na tym kanale, który właśnie się ogląda.
2) PVR - jeśli nic nie ogląda, to powinno być OK. Jeśli w trakcie nagrywania chciałbym równolegle coś oglądać, to tylko z transpondera o tej samej polaryzacji, co nagrywany program. (DiseqC wyłączony?).
3) VoD - ????? (nie mam zielonego pojęcia, czy i jak będzie działać)

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś oświecił mnie w tym temacie.

Pozdrawiam
J.Badurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jasior' date='24.09.2006, 21:30 ']ok, ale jak potem bede chcial dokupic ten dekoder z PVR i VOD to bede musial zmienic talerz na wiekszy ?
[right][post="11767"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Nie , tylko konwerter na twin, poczytaj forum już kilkanaście razy było o tym

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jbadurek' date='24.09.2006, 21:54 ']Witam wszystkich.
Od pewnego czasu czytam to forum szukając informacji na temat nowej platformy. Po piątkowej prezentacji w zasadzie zdecydowałem się, że w to wchodzę. Problemem pozostaje tylko to, który dekoder wybrać. Otóż mam po domu rozprowadzoną instalację antenową. Generalnie można ją opisać tak, że wszystko jest w jednym kablu (TV naziemna + radio + TV Sat z HotBirda i Astry - przełącznik DiseqC). Wg informacji, które znalazłem m.in. na tym forum nbox z dyskiem twardym będzie miał dwie głowice i do pełnego wykorzystania jego możliwości należałoby doprowadzić do niego sygnał dwoma kablami z dwóch konwerterów lub z konwertera typu Twin. W moim przypadku nie ma takiej możliwości (kable w ścianie, nie chciałbym wiercić itp.), w związku z czym poszukuję informacji, jak zachowa się nbox we współpracy z jednym konwerterem. W zasadzie można mówić o trzech dodatkowych funkcjach w stosunku "mniej wypasionego" nboxa:
1) Time Shift - tu chyba nie powinno być problemu - funkcja użyteczna na tym kanale, który właśnie się ogląda.
2) PVR - jeśli nic nie ogląda, to powinno być OK. Jeśli w trakcie nagrywania chciałbym równolegle coś oglądać, to tylko z transpondera o tej samej polaryzacji, co nagrywany program. (DiseqC wyłączony?).
3) VoD - ????? (nie mam zielonego pojęcia, czy i jak będzie działać)

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś oświecił mnie w tym temacie.

Pozdrawiam
J.Badurek
[right][post="11774"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

hmm moze nbox będzie potrafił obsłużyć o to takie cudo, które obsługuje UNICABLE [url="http://www.dipol.com.pl/sklep/a98259.php?sid=78690c224942765"]http://www.dipol.com.pl/sklep/a98259.php?sid=78690c224942765[/url] co rozwiazałby wszelkie podobne problemy, ITI chwali się, ze będzie szybko z inżynierami reagował na wszelkie(oczywiści rozsądne) postulaty użytkowników...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie to czyli konwerter będzie twin? Trzeba będzie ciagnąć 2 kable z dachu czy jest inne rozwiązanie.Mam antene 100 z 4 konwerterami podłączone do diseq 4/1 Viper oraz Dreamboxa 5620 z przelotką, czy będę mógł to połączyc razem? Na dysk chyba będę mógł nagrywać pozycje z tunera,tak nawiasem czy jest możliwość nagrywać na ten dysk z zewnętrznego źródła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie zmieniam tylko konwerter na quad , dlaczego quad ? dwa kable pojda do nbox'a a trzeci do tunera od cyfry+ i jedno miejsce wolne zostaje na przyszlosc :) ,mam nadzieje, ze dobry quad+ kabel ctf113 wszystko ladnie pociagnie bez strat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zadam moze dla niektorych smieszne pytanie ale jestem poczatkujacym w temacie HD: czy mozna takiego n-boxa podpiac do zwyklego monitora CRT poprzez wejscie VGA? pytam bo kumpel ma X-Boxa 360 i podpina go do zwyklego monitora CRT i gra w gry w 720p...

na allegro znalazlem kabel-przejsciowke z componenta na VGA, czy jesli podepne takim kablem n-boxa do monitora CRT uzyskam obraz w 720p?

wogole czy component umozliwia ogladanie HDTV czy automatycznie skaluje obraz do SD?

mam nadzieje ze nic nie pokrecilem :)

pzd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi