Skocz do zawartości
maru

Patriot Box Office Multimedia Player

Rekomendowane odpowiedzi

LivHanna :Jeśli to jest dysk 2,5cala (laptopowy)zasilany bezpośrednio z portu usb możliwe jest ,że PBO nie dostarcza mu wystarczajacej ilosci pradu ;).Jeśli to dysk standardowy w obudowie z zasilaczem spróbuj go podłączyć ,a dopiero póżniej włączyć playerka.

To dysk 3,5" w obudowie zewnętrznej. Zrobiłam jak napisałeś... po włączeniu PBO, dioda w obudowie dysku zaczęła migać (oznaka pracy), migało ok. minuty, następnie PBO się zresetował, a dioda dysku przestała migać (jedynie stale świeci na zielono - tak jak powinno być). Niestety nadal PBO nie widzi dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pojawiło się tu już to pytanie, ale jakiś czas temu, więc je powtórzę:

1. czy teraz po jakimś czasie używania PBO zmienilibyście go na coś innego? np. BD LG który też czyta mkv, albo np extreamera?

i mam jeszcze kilka pytań, bo poważnie rozważam zakup PBO:

2. czy kupując wersję PBO Core mam pewność że będzie z nowym bootcode?

3. czy podpięty zewnętrznyu napęd DVD/BD (zasilany tylko przez USB) będzie działał prawidłowo?

4. jak to w końcu jest z tymi programami które masowo zmieniają txt na srt (zmienia we wszystkich podkatalogach automatycznie)? jedni piszą że im działa ok, inni że na kompie działa a na PBO już jest desynchro

5. czy wentylator po włożeniu dysku jest bardzo uciążliwy?

6. jaki wybralibyście do niego dysk, 5400 czy 7200 obrotów? chodzi o ciszę i ciepło

ufff, trochę tych pytań się nazbierało z góry dzięki za rozwianie wątpliwości.

Ad.1 Wiadomo ,ze apetyt rosnie w miare jedzenia...Mnie przekonal klient bittorent.Okazalo sie ,ze jest lipny,transfery kaszanka.Dodatkowo menu Pbo delikatnie mowiac pozostawia wiele do zyczenia.To tyle minusow jak dla mnie.

Ad.2 Lezaki magazynowe juz sie dawno rozeszly.Jesli sprzet bedzie nowy stawiam ,ze z nowym bootcode.

Ad.3 To chyba loteria,może sie okazac ze zasilanie z jednego gniazda usb jest za niskie.

Ad.4 Nie wiem nie stosuje.Prawidlowa konwersja wymaga sprawdzenia parametrow filmu.Czy te programy to robia?

Ad.5,6 Dlatego kupilem tego playera .Dysk 5400 i bittorent w nocy =cisza :D.Bo chyba nie pytasz sie o hałas podczas ogladania filmu ;-)

Od siebie.

Przerobilem wczesniej wszelkiego rodzaju dvd ,manty itd (taki terazniejszy lg bd)z mozliwoscia odczytu divx itp i nie wybral bym takiego rozwiazania.Co rusz pojawiaja sie jakies nowe kodeki, a takie maszynki nie maja zbyt wielu aktualizacji.Pomijam juz kwestie jak fajna sprawa jest miec player sieciowy i nie latac z kazdym filmem od kompa z pendrivem.

Xtreamer jest fajny ,ale tylko z nowym chlodzeniem.Jezeli zalezy ci na funkcjach internetowych ,ktore PBO realizuje w beznadziejny sposob ,to Xtramer jest dla Ciebie.Szkoda tylko ,ze jest 2xdrozszy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź, chyba się na niego zdecyduję. na razie wezmę bez dysku bo mam zewnętrzny, a 2,5" kiedyś się dokupi i podepnie do sieci wtedy, bo wcześniej nie ma sensu.

no właśnie na serwisach internetowych czy bittorrencie mi nie zalezy, więc tu xtrmr nie ma dla mnie przewagi :) co do menu, to nowe firmware zmienia jego wygląd.

a mam jeszcze pytanie, czy masz PBO podpięty kablem czy przez wifi? bo słyszałem że po wifi są słabe transfery przy kopiowaniu filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź, chyba się na niego zdecyduję. na razie wezmę bez dysku bo mam zewnętrzny, a 2,5" kiedyś się dokupi i podepnie do sieci wtedy, bo wcześniej nie ma sensu.

no właśnie na serwisach internetowych czy bittorrencie mi nie zalezy, więc tu xtrmr nie ma dla mnie przewagi :) co do menu, to nowe firmware zmienia jego wygląd.

a mam jeszcze pytanie, czy masz PBO podpięty kablem czy przez wifi? bo słyszałem że po wifi są słabe transfery przy kopiowaniu filmów.

Zmienia wyglad to duzo powiedziane ,fakt jest lepiej bo ikonki sa czytelne.Dla mnie wzorem jest xbmc i jego info o filmie czy chociazby prezentacja okladki.Takie bajery maja niestety tylko playery z wyzszej polki (np Boxee box).Pbo spiety jest kablem z routerem wifi ,bo leza na jednej polce ;-).Mam laptopa ,wiec wiekszosc przenosze na pbo przez wifi.Trzeba przyznac ,ze transfery kuleja,przy wiekszej ilosci przenoszonych GB lepiej odrazu polaczyc sie przez usb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem player 3 lutego.

Zastanawiałem sie na LG BD550 kupilem Patriot-Box

Oto plusy i minusy

PLUSY

- najważnieszy świetna jakość obrazu, przeskalowanie jak i 1080p rewelacja na sharp 42 full hd

- jak na razie odtworzył wszystko.

- DVD usb podpięte działa (moze ktos probowal z Blu-Ray po usb?)

- dysk 250 GB 3,5 cala z zewn zasilaniem bez najmnieszego problemu

- DYSK ZEWNĘTRZNY 1TB 2,5" Western Digital MY PASSPORT ESSENTIAL SE USB 3.0 bez najmnieszego problemu

- odtwarzanie obrazu iso DVD bez zastrzeżeń

- b. solidna obudowa, dosc ciezki nie slizga sie.

- menu proste czylene, wyraźne, intuicyjne

Ponoć dziala youtube - mi nie poszlo moze ktos poda jak dopisac ten serwis?

MINUSY

- Kopiowanie sieciowe to pomyłka obraz iso 4,6GB 1 godz. 10 min. - KOPIOWANIE PO KABLU router Pentagram

- dysk 500 GB 2,5 cala po usb nie ruszył (mysię ze za slaby zasilacz playera)

- dzwiek po chinchach -ok, ale wyjście optyczne to udręka, w zależności od ustawień w playerze działa dzwięk - na optycznym do amplitunera, nie ma go na TV po HDMI

lub odwrotnie.

- jakość zdjęć jest o wiele gorsza niż np przez usb w telewizorze sharp 42 full hd (kolory zaciemnione i pixeloza-drobne ziarenko wokół osób na zdjęciu)

Edytowane przez gieroj09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łooo, no to faktycznie beznadziejne transfery, myślałem że to tylko problem z wifi :( no to co to za odtwarzacz sieciowy którego najważniejsza funkacja sieciowa tak kuleje? damn, i teraz się zastanawiam czy go brać...

Edytowane przez kosz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne jakies te transfery,daje to niecale 1,1MB/s po kablu?

U mnie przy kopiowaniu laptop/Pbo po wifi transfery sa na poziomie 2,5MB/s i jest to teoretycznie polowe wydajnosci (router w standardzie b/g).

Przy usb leci prawie 7MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 7 MB to też bardzo mało jak na USB 2.0 :/ kopiowanie na dysk przenośny z kompa mam z prędkością ok 25 MB, a tu taka kapa :/

a powiedzcie mi jeszcze jedno, czy podczas wyświetlania filmu jest coś takiego jak pasek postępu przy pauzowaniu, przewijaniu albo wyświetlaniu jakiegoś info o filmie? przyzwyczajony jestem do tego i widzę że np taki wd tv live ma taką funkcję, xtreamer chyba też.

chodzi mi o coś takiego, tu akurat z AC Ryana, widzę że mają bardzo podobne softy, więc może w PBO też jest coś takiego?

IMG_9329.jpg

Edytowane przez kosz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te 7 MB to też bardzo mało jak na USB 2.0 :/ kopiowanie na dysk przenośny z kompa mam z prędkością ok 25 MB, a tu taka kapa :/

a powiedzcie mi jeszcze jedno, czy podczas wyświetlania filmu jest coś takiego jak pasek postępu przy pauzowaniu, przewijaniu albo wyświetlaniu jakiegoś info o filmie? przyzwyczajony jestem do tego i widzę że np taki wd tv live ma taką funkcję, xtreamer chyba też.

chodzi mi o coś takiego, tu akurat z AC Ryana, widzę że mają bardzo podobne softy, więc może w PBO też jest coś takiego?

IMG_9329.jpg

Wciskasz na pilocie display i masz informacje o czasie całego filmu oraz czasie upływu, czytelne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciskasz na pilocie display i masz informacje o czasie całego filmu oraz czasie upływu, czytelne

w formie graficznej paska j.w. czy tekstowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

- jaki dysk Wam działa podpięty pod usb idzie mi o wielkość i jak jest zasilany opis konkretnego modelu?

- czy ktos testował Blurey po usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

- jaki dysk Wam działa podpięty pod usb idzie mi o wielkość i jak jest zasilany opis konkretnego modelu?

- czy ktos testował Blurey po usb

NIKT nie uzywa dysku na usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj doszedł PBO :) podpiąłem pod niego na razie dysk Transcend storejet 25M 320GB zasilany tylko z usb, działa ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na razie podpięty pod usb dysk 2,5 cala pqi h560. Działa bez najmniejszego problemu.

Edytowane przez theza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj doszedł PBO :) podpiąłem pod niego na razie dysk Transcend storejet 25M 320GB zasilany tylko z usb, działa ok.

Możesz sprawdzić jaką masz wersję bootcode i firmware ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nabyłem PBO kilka dni temu,spostrzeżenia mam takie jak kol. gieroj09

Co do transferów po sieci LAN to faktycznie strasznie wolno ale podejrzewam że to specjalny zabieg bo kopiowanie plików na PBO nie tnie oglądanego filmu.... chociaż fajnie byłoby gdyby podczas przestoju (nie oglądania filmów na PBO) transfer po sieci szedł na full

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o pomoc,

Kupiłem pare dni temu Patriot PBO i mam problem z dźwiękiem podlaczylem go kablem optycznym do amplitunera, w PBO ustawilem w opcjach audio zgodnie z instrukcja w amplitunerze też. Dźwięku nie ma w glosnikach. Nie wiem czy to wina kabla może jest uszkodzony,czy amplitunera który ma już dobre 7 lat.

Kolejny problem to napisy, konweruje je do formatu srt i nic.

Nie czyta też filmów nagranych telefonem SE Xperia X10 w jakosci HD.

Proszę o pomoc, kupiłem odtwarzacz z nadzieją że bedziefajna zabawa a póki co oglądam tylko zdjecia i filmiki nagrane komórka w jakości VGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa dźwięku załatwiona, źle podłączyłem, moja rutyna, lecz dalej walcze z napisami.

kolejna sprawa

jak sprawdzić wersje softu i ewentualnie wgrać nowszą.

z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawa dźwięku załatwiona, źle podłączyłem, moja rutyna, lecz dalej walcze z napisami.

kolejna sprawa

jak sprawdzić wersje softu i ewentualnie wgrać nowszą.

z góry dziękuje za pomoc

Witam. Musi być w ustawiemiach czcionka na central europe i nazwa napisów musi być taka sama jak filmu.

Jeśli chodzi o sprawdzenie softu to trzeba jednoczesnie nacisnąć na pilocie play i pause.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dzieki za pomoc, z napisami sam doszedłem o co chodzi.

co do softu dzięki za info.

pojawiają się kolejne problemy,

1. podłaczyłem PBO do sieci,wszystko pieknie tak jak innym wykrył mi IP automatycznie, w kompie dysk zmapowałem.

i Tak pliki mogę przeglądać, lecz w momencie przenoszenia większej ilości danych, laptop traci połaczenie z routerem.

2. W menu PBO system kiedy wchodzę na System Update nic się nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dzieki za pomoc, z napisami sam doszedłem o co chodzi.

co do softu dzięki za info.

pojawiają się kolejne problemy,

1. podłaczyłem PBO do sieci,wszystko pieknie tak jak innym wykrył mi IP automatycznie, w kompie dysk zmapowałem.

i Tak pliki mogę przeglądać, lecz w momencie przenoszenia większej ilości danych, laptop traci połaczenie z routerem.

2. W menu PBO system kiedy wchodzę na System Update nic się nie dzieje

Odp

1. Jeśli laptop traci połaczenie z routerem masz cos nie tak z nim (laptopem). Kopiowanie po sieci do dramat, iso dvd ponad godzinę ;-).

2. System Update najlepiej z pena wszystko na stronie producenta.

Edytowane przez gieroj09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok,

rozumiem czyli najlepiej małymi porcjami.

co do update to zgrywam soft na pena i podłączam go do PBO i wtedy update

szczere dzięki za pomoc.

trzy dni się męczyłem ale mam już dźwięk,napisy i sieć (jako taką)

muszę jeszcze dojść dlaczego nie czyta filmów z mojego telefonu SE Xperia X10 w formacie MP4 jakość HD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zewnętrzny dysk 3,5 cala 2 TB chodzi bez problemu tj. odtwarza wszelakiego rodzaju kopie bezpieczeństwa. Natomiast zew BR LG BE30lu12 nie odtwarza płyt BR próbowałem 5 tytułów. Zwykłe DVD natomist odtwarza normalnie. Podobno to wina naszego procesora realteka, za słaby

Edytowane przez janulek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi