apatch 8 Posted March 17, 2008 [quote name='_siwy_' post='91592' date='17.03.2008, 12:07 ']Dodatkowo na filmie 300 cos jest nie tak z proporcjami, gdyz obraz jest ciut rozciągniety w pionie, niezaleznie od ustawienia zoom. Na kompie jest ok.[/quote] Miałem podobne objawy gdy wybrałem w Popcornie ustawienie 1080i dla natywnego wyświetlacza 720p a odtwarzałem materiał mkv 720p/1080p. Po przestawieniu w popie na 720p tak jak powinien dostać natywny wyświetlacz 720p proporcje wróciły do normy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
_siwy_ 0 Posted March 17, 2008 Jade na 720p... mam lcd hd ready. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted March 17, 2008 [quote name='apatch' post='91599' date='17.03.2008, 12:36 ']Miałem podobne objawy gdy wybrałem w Popcornie ustawienie 1080i dla natywnego wyświetlacza 720p a odtwarzałem materiał mkv 720p/1080p. Po przestawieniu w popie na 720p tak jak powinien dostać natywny wyświetlacz 720p proporcje wróciły do normy.[/quote] Ja mam tv full HD. Więc ustawiam 1080p 50Hz (60Hz też chodzi). Zmian proporcji nie zauważyłem. Na nowym firmware ten jeden film nie chodzi i koniec Więc zostaje chwilowo przy starym tym bardziej że w nowym są kłopoty z napisami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maxiuca 10 Posted March 19, 2008 [quote name='Fantom' post='91610' date='17.03.2008, 13:14 ']Ja mam tv full HD. Więc ustawiam 1080p 50Hz (60Hz też chodzi). Zmian proporcji nie zauważyłem.[/quote] Jak oglądasz filmy 23.976 to ustawiaj 60Hz a jak dla filmów 25fps 50Hz. 23.976 na 50Hz to jest kiepski pomysł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
apatch 8 Posted March 19, 2008 Tu trochę więcej o problemie [url="http://www.networkedmediatank.com/viewtopic.php?t=2264&highlight=hdmi"]KLIK[/url] Quote Share this post Link to post Share on other sites
s2k2 0 Posted March 19, 2008 To ciekawe. Na poprzedniej wersji ...123 po ruszeniu zoom i nie mogłem wrócić do właściwych proporcji w mkv (z ts nie było problemu). Ponownie musziałem uruchomić film. W nowej wersji do tej pory proporcje są właściwe, sprawdzałem tylko na kilkunastu filmach. Może to, że cały czas mam jedno ustawienie 1080i 60Hz i nie ruszałem tego od początku (TV 1366x768). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted March 19, 2008 fajne masz ustawienia wyswietlania na tej matrycy Quote Share this post Link to post Share on other sites
s2k2 0 Posted March 19, 2008 Na 1080i najlepiej wyświetla. Tak było z odtwarzaczem DVD Samsunga (skalowanie), tak było ze Snazio ze zwykłymi DVD i z materiałem od 720p do 1080p i tak jest z NMT. Tylko jakość napisów jest tak fatalna, że trudno się skupić na filmie. Napisy w Snazio były (są) niezbyt wielkie ale ładniutkie i do tego wyświetlały się jednocześnie (kilka linii) i dokładnie o czasie oraz znikały o czasie z dokładnością do klatek. Tutaj, to jest jakaś pomyłka. Chyba pierwszy raz oprogramowują wyświetlanie napisów. Mam nadzieję, że szybko się z tym uporają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted March 27, 2008 Pojawiło się nowe oprogramowanie (beta) do Popcorna. Czy ktoś to już instalował? Nie spotka mnie jakaś przykra niespodzianka? Nie stracę ściąganych torrentów? Nie skasuje mi dysku? Quote Share this post Link to post Share on other sites
_siwy_ 0 Posted March 28, 2008 (edited) Z tego co ja zaobserwowałem na szybko u siebie, to: - film "300" ma juz poprawne proporcje, - niektóre jpg, ktorych niewiadomo czemu nie chciał otwierać, teraz się otwierają bez problemu, - Transporter nadal ma fioletowe przebarwienia... - napisy nie znikaja po uzyciu funkcji timeseek. Edited March 28, 2008 by _siwy_ Quote Share this post Link to post Share on other sites
apatch 8 Posted March 28, 2008 Sprawdziłem tą betę wczoraj na szybkiego, poprawili problemy zanikania napisów i lekko zmienili sposób ich wyświetlania (litera "j"), dodali bardziej szczegółowe info o odtwarzanych plikach. Przy aktualizacji z pendrive'a i korzystaniu z dysku wewnętrznego trzeba jeszcze pozostawić pena wpiętego w popcorna bo aktualizacja usług sieciowych na dysku NMT następuje dopiero po restarcie. Wybrałem opcję zachowania danych i nic nie utraciłem, aktywny torrent także odżył po aktualizacji. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
helcik 3 Posted March 28, 2008 powiedzcie jak zdobyc FW w wersji beta? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted March 28, 2008 [quote name='helcik' post='93505' date='28.03.2008, 14:49 ']powiedzcie jak zdobyc FW w wersji beta?[/quote] rozglądnij się po prostu [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8705"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8705[/url] Quote Share this post Link to post Share on other sites
banulkrz 0 Posted March 28, 2008 Taa... Przesunęli literke j tylko nie w tę stronę co potrzeba. Quote Share this post Link to post Share on other sites
apatch 8 Posted March 28, 2008 (edited) [quote name='banulkrz' post='93525' date='28.03.2008, 15:32 ']Taa... Przesunęli literke j tylko nie w tę stronę co potrzeba.[/quote] Właśnie nie przesunęli a powinni , tylko teraz każda inna litera wcina się z prawej strony w "j" , wcześniej się obydwie zlewały. Edited March 28, 2008 by apatch Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted March 28, 2008 bardzo rozbudowali mozliwości wbudowanego klienta torrentów podoba mi sie nad wszystkim teraz sie panuje i nie bedzie mie zona w ciagu dnia meczyc pytaniami (sciagasz cos ? bo niemoge na swoje babskie forum wejsc!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fantom 81 Posted March 28, 2008 To fakt. Sporo poprawili i dorobili. Update wykonał się szybko i niczego nie rozwalił. Sprawdziłem filmy które na ostatniej "oficjalnej" wersji nie działały .... działają Poprawiono dekodowanie zdjęć. Jest szybciej. Może nie aż tak bardzo ale zawsze. No i chodzą nareszcie wszystkie moje zdjęcia (Pentax K100). A nie chodziły. Napisy też poprawiono. Klienta torrenta fajnie rozszerzono. Krótko mówiąc można polecić tą wersję. To duży krok naprzód. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted March 28, 2008 kurcze nie moge dostac sie na PCH teraz mi zada uzytkownika i hasła do samby to jakas bzdura , jakie jest obecne haslo ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
m12 4 Posted March 29, 2008 Nowa beta daje możliwości różnego wyłączania PCH :Discrete RC key code - 0xF1 (Shutdown), 0xF2 (Standby), 0xF3 (Resume from Standby), 0xF4 (Reboot) Ja akurat używam logitecha harmony 885 i kurcze nie wiem jak zaprogramować polecenia w takiej formie (0xF3) ,może ktoś bardziej kumaty mi pomoże? Quote Share this post Link to post Share on other sites
helcik 3 Posted March 29, 2008 polecacie ten beta release? ja nie instalowałem ostatniego oficjalnego releasu ze względu na rozwalone napisy. tutaj wygląda, że poprawili, więc mógłbym spróbować. tylko czy innych rzeczy nie skopali... czy poprawki rekompensują ewentualne niedoróbki? pozdr, hlecik Quote Share this post Link to post Share on other sites
toshibalubicz 0 Posted March 29, 2008 (edited) [quote name='Alcazar' post='93615' date='29.03.2008, 00:41 ']kurcze nie moge dostac sie na PCH teraz mi zada uzytkownika i hasła do samby to jakas bzdura , jakie jest obecne haslo ??[/quote] user: ftpuser password: 1234 to przy korzystaniu z ftp Edited March 29, 2008 by toshibalubicz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted March 29, 2008 super ale do Samby nie pasuje , haslo wczoraj zmienilem na swoje , wkoncu sie udalo , ale co z tym cholernym user , moze jest jakis manual do tej bety?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
banulkrz 0 Posted March 29, 2008 W nowym firmware user=nmt hasło=1234. Czasami trzeba zrestartować PH. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcazar 1 Posted March 29, 2008 dzieki wielkie pasuje jak ulal i wszystko lata jak trzeba Quote Share this post Link to post Share on other sites
priem 0 Posted March 29, 2008 (edited) Mam te trzy pliki na USB (bez żadnego folderu): 01-15-080324-14-POP-402-000.bin usbupdate.html syb8634.nmt wchodzę w kreatora na PH, zaznaczam upgrade bez formatowania (na dysku są już aplikacje z poprzedniego firmaware), zaznaczam z usb i ..... po chwili PH mi sygnalizuje że: "źródło aktualizacji jest nieprawidłowe" O co chodzi? mam pozmieniać jakieś nazwy plików? pzdr Edited March 29, 2008 by priem Quote Share this post Link to post Share on other sites