Jump to content

Recommended Posts

Bo musisz mieć przy takiej aktualizacji ostatni plik bin (01-17-080711-15-POP-402-000.bin) i nmt (00-17-080710-15-POP-402.nmt z nazwą zmienioną na syb8634.nmt) - każdy wzięty z możliwie najnowszej wersji, robisz aktualizację firmware przez wybranie pliku usbupdate.html z pendrive'a a po restarcie wchodzisz w opcje aktualizacji NMT i wskazujesz ten sam plik by zaktualizować NMT.

Też miałem z tym problemy więc wolalem co nieco napisać bo za jakiś czas pewnie znowu zapomnę ;)
Testuję klienta Transmission i o ile nieźle działa na prywatnych trackerach, to niestety bardzo długo trwa wznawianie ściągania kilku dużych plików po restarcie PCH, trafiłem też na przypadek że klient omija wewnętrzne ustawienia NMT - ograniczenia uploadu i wysyła pełną parą na torrencie którego wysyłanie powinno być ograniczone do minimum (pół prywatny tracker Demonoid) .

Co gorsza wróciła stara przypadłość, nie wiem od czego to zależy ale pomimo ustawienia na sztywno adresu IP w PCH a także w pececie bywa że dochodzi do konfliktu adresu, pomaga jedynie restart PCH.

Witam. Zapytam nieśmiało jak uruchomić nowego klienta torrent Transmission? Czy wystarczy w ustawieniach torrenta wskazać tylko inny port? Pozdrawiam izbiss
Panowie jeżeli jest problem to może mogę prosić o linka na temat wykorzystania tego klienta w popcornie. Z góry dziękuję Edited by izbiss

[quote name='apatch' post='110217' date='19.07.2008, 00:22 ']Bo musisz mieć przy takiej aktualizacji ostatni plik bin (01-17-080711-15-POP-402-000.bin)[/quote]

Można prosić o linka albo wystawienie tego pliku?

Pozdro

[quote name='pmcomp' post='110243' date='19.07.2008, 11:00 ']Można prosić o linka albo wystawienie tego pliku?

Pozdro[/quote]

Nic prostszego pmcomp to po prostu kombinacja dwóch ostatnich bet wystawionych przez Alcazara [url="http://www.padaka.net/nmt/"]LINK[/url]

Firmware Beta 11 lipiec 2008 00-17-080710-15-POP-402.rar +

Firmware Beta 17 lipiec 2008 01-17-080711-15-POP-402-000.zip

Pozdrawiam

[quote name='apatch' post='110244' date='19.07.2008, 11:12 ']Nic prostszego pmcomp to po prostu kombinacja dwóch ostatnich bet wystawionych przez Alcazara [url="http://www.padaka.net/nmt/"]LINK[/url]

Firmware Beta 11 lipiec 2008 00-17-080710-15-POP-402.rar +

Firmware Beta 17 lipiec 2008 01-17-080711-15-POP-402-000.zip

Pozdrawiam[/quote]

Dzięki.

Pozdro

U mnie na ostatniej becie nie działa zaznaczanie i kopiowanie (np. plików do przeniesienia ) :( , poza tym wreszcie zastosowali inne rodzaje zoom :lol: ,chociaż przydałoby się stopniowe powiększanie obrazu (jak w KMPlayer).

Podobno w najnowszej becie działa już klawisz "file mode", który otwiera na pliku jakieś małe menu z opcjami (usuń, przesuń, skopiuj). I pewnie wyłaczyli starą metodę.

[quote name='Josiv' post='110276' date='19.07.2008, 22:28 ']Podobno w najnowszej becie działa już klawisz "file mode", który otwiera na pliku jakieś małe menu z opcjami (usuń, przesuń, skopiuj). I pewnie wyłaczyli starą metodę.[/quote]

Potwierdzam - działa File Mode, choć przy kopiowaniu po sieci pliku 8GB coś się zawiesiło i minus taki że nie widać postępu, nie sprawdzałem dalej, za to przekopiowanie za pomocą komputera po otoczeniu sieciowym poszło bez problemu.

[quote name='izbiss' post='110241' date='19.07.2008, 10:41 ']Witam. Zapytam nieśmiało jak uruchomić nowego klienta torrent Transmission?[/quote]

Dołączam się do pytania

Tak jak w opisie firmware'u - z przeglądarki wpisujesz adres PCH (dlatego najlepiej go ustawić na sztywno w urządzeniu) wraz z portem 8077 w moim przypadku to [url="http://192.168.1.100:8077"]http://192.168.1.100:8077[/url]

Wgrywałem nową betę 2 razy i nie mogę odtwarzać mp3.Wgram poprzednią i idzie bez problemu.Czy to tylko u mnie tak jest? Edited by bubu54142

Potwierdzam.
Na najnowszej becie nie działa mp3. Po uruchomieniu obraz gaśnie i pojawia się z powrotem.
Mam nadzieje ze w następnej wersji która ma być niedługo dostępna już to naprawia

Ostatnie dwie bety już wstawione. Do pobrania w odpowiednim dziale.

Pozdrawiam

[quote name='janek_pl' post='112035' date='05.08.2008, 09:11 ']Ostatnie dwie bety już wstawione. Do pobrania w odpowiednim dziale.

Pozdrawiam[/quote]
Po wgraniu mam nmt niekompatybilne-skad wziasc pasujace nmt do tej bety??? Bo tak jak mam teraz to nie smigaja zadne uslugi sieciowe.

pozdrawiam

Bartek

Widzę, że co niektórzy nie czytają wcześniejszych postów. Wszystko zostało już napisane i wystarczy trochę poczytać.

Ostatnia wersja aplikacji to bodajże....00-17-080529-15-POP-402 i taką należy instalować.

Pozdrawiam Edited by janek_pl

[quote name='janek_pl' post='112088' date='05.08.2008, 15:45 ']Widzę, że co niektórzy nie czytają wcześniejszych postów. Wszystko zostało już napisane i wystarczy trochę poczytać.

Ostatnia wersja aplikacji to bodajże....00-17-080529-15-POP-402 i taką należy instalować.

Pozdrawiam[/quote]

A nie czasem nowsza 01-17-080601-.... ? [url="http://hdtvpolska.com/index.php?s=&showtopic=8705&view=findpost&p=109597"]http://hdtvpolska.com/index.php?s=&sho...st&p=109597[/url]

[quote name='appaloosa' post='112108' date='05.08.2008, 18:08 ']A nie czasem nowsza 01-17-080601-.... ? [url="http://hdtvpolska.com/index.php?s=&showtopic=8705&view=findpost&p=109597"]http://hdtvpolska.com/index.php?s=&sho...st&p=109597[/url][/quote]

Tak, tak. Masz rację.

Pozdrawiam

[quote name='janek_pl' post='112118' date='05.08.2008, 18:43 ']Tak, tak. Masz rację.

Pozdrawiam[/quote]

Coś jednak nie gra bo kombinuję różne zestawienia bin i nmt i nie hulają usługi sieciowe B)

a ja uważam że pliki firmware beta są przeznaczone dla użytkowników troszke bardziej zaawansowanych , a przedewszystkim zaradnych , wiec dla bezpieczenstwa dla uzytkowników poczatkujących proponuje update automatyczne za posrednictwem samego Popcorna.

Pamiętajcie, że wersje beta, które umieszczam publicznie wgrywacie tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność. Tak jak napisał kol. Alcazar są to wersje [quote]dla użytkowników troszke bardziej zaawansowanych , a przedewszystkim zaradnych[/quote]

Pozdrawiam

W zwiazku z tym ze nie dzialaja aplikacje NMT czy ktos moglby wstawis firmware 01-17-080730-15-POP-402-000 badz tylko z niego aplikacje NMT.
jak podaje info tylko z tego badz nowszego firmware dzialaja aplikacje NMT razem z najnowsza beta.

PS. Na najnowszej becie nie przycina juz DTS