qazar 385 Napisano 4 Lutego 2023 13 godzin temu, Barnaba napisał: Może lepiej wróćmy do tej kawy Będzie bardziej merytorycznie niż "dyskusja" z lobbystami samsunga i agresywnego, żółtego marketu agd Tylko, że to nie wątek o kawie i robicie syf w rozmowie. A co do merytoryki, to i tak jest tu lepiej niż w dużej części wątków na forum 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JohnnyCash 121 Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 15.07.2022 o 14:10, Gmeru napisał: Ciekawe co z LG. Czy w 2022 r. robiliście jakiś test OLEDa od LG? W dniu 22.01.2023 o 12:33, Barnaba napisał: je_bane reklamy na cały ekran uBlock pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 Czy ktoś z was kupował ostatnio tego oleda ze strony samsunga? Chodzi mi o to czy obowiązuje zniżka 10% za stary telewizor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 11 Lutego 2023 Godzinę temu, ebola1972 napisał: Czy ktoś z was kupował ostatnio tego oleda ze strony samsunga? Chodzi mi o to czy obowiązuje zniżka 10% za stary telewizor. Dzień dobry, podrzucam link do samej promocji ze strony producenta https://www.samsung.com/pl/offer/odkup-telewizora/ myślę, że infolinia odpowie na Twoje pytania w oka mgnieniu Oczywiście mam nadzieję, że po zakupie spotkamy się na https://skalibrujtv.pl tym bardziej, że możliwości kalibracyjne tego Samsunga są świetne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 Nie mogę już edytować.Sam odpowiem.Dwa dni temu tej informacji nie było na stronie samsunga. Dodano zniżkę 10% na stary telewizor.Wcześniej był cashback 2000zł, darmowy transport i montaż na ścianie i punkty na zakup w sklepie samsunga.No i samsung zjechał z ceną o 1000zł w dół i zrównał się z sieciówkami. Więc teraz u nich jest najkorzystniej.W żółtej sieci i euro od 2 dni super rabaty za każde wydane 1000zł 100zł mniej ,a cena taka sama jak 3 dni wcześniej. Fakt 1 rata gratis jak ktoś chce raty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 11 Lutego 2023 W dniu 6.02.2023 o 16:40, JohnnyCash napisał: uBlock pomaga Nie pomaga. Za to widzę promyczek nadziei - pojawiają się wpisy "Bardzo Ważnych Osób" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 40 Napisano 11 Lutego 2023 A 100 na 1000 łączy się z tym rabatem co jest teraz cena 8989 zł?Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 11 Lutego 2023 Na rynku dzisiaj, bez żadnej żółtej czy czerwonej łaski, za 8100-8200. Czyli za 8000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 40 Napisano 11 Lutego 2023 Czyli te 8 tys minus 2 tys od Samsunga? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 A 100 na 1000 łączy się z tym rabatem co jest teraz cena 8989 zł? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka To "chłyt" marketingowy. Śledzę ceny od kilku dni, podnieśli cenę o tyle samo co dali rabatu 100 za 1000. Gotówkę będe miał dopiero za kilka dni i boje się, że z cashbackiem się nie wyrobię, bo pula się wyczerpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian Kowalski 7 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Kurczak, jak a złość stary Samsung KS 7000 nie chcę się popsuć. Kusi mnie bardzo ten OLED. Choć pewnie kolejna odsłona tej technologii będzie tylko lepsza i cierpliwości może zostać wynagrodzona i 77cali😁. Tak na marginesie ks7000 ma 16K godzin przebiegu i żadnych problemów. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Marian Kowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Sk_uter napisał: Czyli te 8 tys minus 2 tys od Samsunga? Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Nie. Przeczytaj regulamin promocji. Ale za to można odliczyć VAT . Godzinę temu, ebola1972 napisał: Gotówkę będe miał dopiero za kilka dni i boje się, że z cashbackiem się nie wyrobię, bo pula się wyczerpie. Nie bój się, kolejka się nie ustawia . ten TV to ładnie świecący gorący kartofel . Edytowane 11 Lutego 2023 przez pmcomp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 CCC. A 55" za ok.4,5kzł nie jest chyba źle jak za kartofla.Z tizenem i pilotem jestem już za pan brat. Chociaż te nowsze wersje tizena zupełnie inne niż w moim kilkuletnim samsungu.Czytam też zagraniczne forum ale tam ze 30 tyś. postów jest. Więc czytam wybiórczo. Coś tam programiści samsunga kombinują z kolejnymi wersjami softu szczególnie w trybie gra. Możliwe, że ilość nitów ograniczają, żeby matrycy szlag nie trafił?. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 40 Napisano 11 Lutego 2023 Nie bój się, kolejka się nie ustawia . ten TV to ładnie świecący gorący kartofel .Ja akurat mam Sony A95K i jestem zadowolony, ale kuzyn chce spróbować Samsunga ewetualnie będziemy jak Ty w późniejszym czasie korzystać z reklamacji i wymiany na nowszy model.Okey poczytałem to 6.5 tys można aktualnie z Samsunga kupić uwzględniając zniżki, ale tydzień temu były takie promki, że za 6 tys były to czekamy może uda się coś podobnego zyskać.VAT to firma, u nas niestety brak. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) 12 minut temu, ebola1972 napisał: CCC. A 55" za ok.4,5kzł nie jest chyba źle jak za kartofla. Z tizenem i pilotem jestem już za pan brat. Chociaż te nowsze wersje tizena zupełnie inne niż w moim kilkuletnim samsungu. Czytam też zagraniczne forum ale tam ze 30 tyś. postów jest. Więc czytam wybiórczo. Coś tam programiści samsunga kombinują z kolejnymi wersjami softu szczególnie w trybie gra. Możliwe, że ilość nitów ograniczają, żeby matrycy szlag nie trafił?. A co ma tryb gra do ilości nitów? wszystko można ustawić. Za 4,5 tysiąca bardzo dobry gorący kartofel . Lepiej świecącego MONITORA na rynku za taką kasę nie ma. Edytowane 11 Lutego 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 Konsultant poinformował mnie, że 10% zniżki za odkupienie starego tv na Oleda 95b obowiązuje od 13.03. Teraz jest zniżka na qledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 11 Lutego 2023 Konsultant dodał mi 3% zniżki, zniżki sumują się więc było by 13% taniej plus jakieś kilka stówek na koncie samsunga do wydania. Ale cashback 2000zł jest do końca 12.03. Cwaniaki No i darmowa instalacja. Dla mnie ważna rzecz. Dotychczas sam sobie radziłem z instalacją, ale to były ledy. Nawet je na leżaka w kartonie przewoziłem. Tutaj ekran w górnej części jest cieniutki i tak jak pmcomp zauważył można go łatwo wygiąć. Widziałem na zagranicznych forach co najmniej 3 pęknięte matryce mimo, że pudełka nie były naruszone. Jutro podejmę decyzję, czy kupować już czy jeszcze poczekać. Bo tv wolał bym kupić nie sobie, tylko żonie na walentynki )). Taki cwaniak ze mnie.Gdyby jeszcze punkty rewards można było wymienić ma kalibrację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 3.02.2023 o 19:38, pmcomp napisał: W moim jest popsute od poczatku … przez producenta. Na szczescie na razie nic wiecej sie nie psuje. Jak pisalem wczesniej … fire sales … czas na pozbycie sie klamorów … to jest ich najwiekszy problem. Skoro ponownie obnizyli cene, i to mocniej, to znaczy ze kolejka sie nie ustawiala . A nowego softu jak nie bylo tak nie ma. Czyzby tych bugow nie dalo sie naprawić ??? Tylko jaki glupi nieznajacy tematu kupi nowy model 2023 za 15 tys zl? Chyba ze wlasnie obnizaja prog wejscia i odniesienia dla OLEDów 65” na 7 tys zl w Polsce. Super! . Jestem na tak. W sumie to nie ma się co dziwić, bo konkurencja coraz większa, za chwile będą OLEDy z MLA od LG z heatsink które maja być sporo jaśniejsze niż poprzednie serie, z tego co wyczytałem to TCL w 2024 ma startować z OLEDami (po inwestycjach i zakupie japońskiej firmy JOLED): https://hdtvpolska.com/tcl-telewizory-oled-tanie-produkcja-panele-druk-atramentowy Ciekawe doświadczenia opisujecie w tym temacie, tak sobie czytam i przyznam ze ten model S95B mnie zaintrygował, ale narazie tak sobie myślę: raz 65" to trochę mało, dwa no jednak jak widać nie ustrzegł się problemów wieku dziecięcego, 3 nie lubię systemu Tizen no i brak DV (to ostatnie ponoć nie jest wadą w jasnych TV, ale ja jednak wolę jak jest DV niż jak go nie ma)...Generalnie model z literką C tj. S95C pewnie będzie lepszy. Ja przestałem się już tak ekscytować ze Tv jest troche jasniejszy, ale fajnie by było gdyby S95C mnie czymś zaskoczył i kibicuje temu modelowi ciekawy materiał porównanie różnych modeli OLED na podstawie dostępnych info: https://www.youtube.com/watch?v=uwFXJcBwTw4 Na ten moment chyba raczej skłaniam się ku 77G3 lub nawet G2 (spory wpływ na to ma bezproblemowa eksploatacja dwóch oledów i fakt ze LG Display już długo produkuje panele OLED na masową skalę). Mnie się bardzo podobają modele Gallery, ale nie każdy chce też iść w droższą serie (choć wg mnie prezentuje się swietnie idealnie przylegając do ściany z wbudowanym wieszakiem, ma lepszy dźwięk i z reguły jest jaśniejszy niż analogiczny model C od LG). Jak komuś nie zależy na tym to zawsze można wybrać sprawdzone modele serii C. Oczywiście różne technologie maja tez swoje minusy (więcej o tym w linku powyżej). Generalnie cieszę się ze jest konkurencja bo każdy może wybrać co dla niego najlepsze i mam nadzieje ceny nie bedą z kosmosu. (ciekawa opcja wydają się też miniledy np taki 75C935). tutaj tez interesujące rozważania dot Oledów rożnych marek w 2023 w dobie spowolnienia gospodarczego: https://www.youtube.com/watch?v=r-xgZuyb4nI Edytowane 11 Lutego 2023 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 14 godzin temu, szewi napisał: Ciekawe doświadczenia opisujecie w tym temacie, tak sobie czytam i przyznam ze ten model S95B mnie zaintrygował, ale narazie tak sobie myślę: raz 65" to trochę mało, dwa no jednak jak widać nie ustrzegł się problemów wieku dziecięcego, 3 nie lubię systemu Tizen no i brak DV (to ostatnie ponoć nie jest wadą w jasnych TV, ale ja jednak wolę jak jest DV niż jak go nie ma. Co do braku DV na pokladzie i twierdzenia, ze nie jest potrzebny bo bardzo jasna matryca … teoria skwapliwie podchwycona przez Samsunga i zwolennikow Samsunga. Proponuję na wlasne oczka porownac na filmach z HDR+. Czyli HDR10 vs. HDR+ (zwany tez HDR10+) … tylko bryszczaty na jedno oko nie zobaczy roznicy. Ja porownalem. Tylko ze standardem jest DV a nie HDR+. A Samsung zaluje paru dolcow na licencje bo myslal ze to on wprowadzi standard, bedzie nim HDR+ i konkurencja z DV na pokladzie dostanie po doo-pie. Stalo sie odwrotnie. Tylko nie kazdy potrafi sie przynac do porazki. Ot taka koreańska natura. . Ale marketing wciaz jest: https://www.samsung.com/pl/tvs/tv-buying-guide/what-is-hdr-tv/ , he, he, he. A filmow jak na lekarstwo. Edytowane 12 Lutego 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Potwierdzam. Praktyka pokazuje, że DV na wielu płytach robi różnicę względem HDR10, zarówno na wyświetlaczach z jasnością 500, 1000 czy 2000 nitów. I nie chodzi nawet o statyczne vs dynamiczne metadane. Słowo klucz - DV FEL. Edytowane 12 Lutego 2023 przez misfit 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krempla 21 Napisano 12 Lutego 2023 W dniu 15.07.2022 o 15:05, klaus71 napisał: no faktycznie - w dzień ta czerń wygląda jak na Kuro gdy porównywałem go z plazmą panasa st60 - zupełna padaka - a w ciemności już Kuro był bezproblemowo lepszy. może stąd się bierze ta super jasność? zrobiliby taką powłokę jak ma LG i z 1000 nitów zostałoby 850. na marketingowych papierach LG by to na pewno wykorzystało. w tabelkach HDTVPOLSKA i RTINGs "przełomu" by nie było widać. niestety ale dla mnie szara czerń w dzień to masakra - ma być czarno zawsze - może Sony da porządną powłokę - no i będzie DV no faktycznie - w dzień ta czerń wygląda jak na Kuro gdy porównywałem go z plazmą panasa st60 - zupełna padaka - a w ciemności już Kuro był bezproblemowo lepszy. może stąd się bierze ta super jasność? zrobiliby taką powłokę jak ma LG i z 1000 nitów zostałoby 850. na marketingowych papierach LG by to na pewno wykorzystało. w tabelkach HDTVPOLSKA i RTINGs "przełomu" by nie było widać. niestety ale dla mnie szara czerń w dzień to masakra - ma być czarno zawsze - może Sony da porządną powłokę - no i będzie DV ciekawe jaki kontrast wyszedłby gdyby zmierzyć tą "szarą czerń" Puknij się mocno w czoło... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian Kowalski 7 Napisano 12 Lutego 2023 Pytanie. Mam nvidia shield i gdy wchodzę na Netflix to w filmy/ seriale są opisane DV. Telewizor obsługuje HDR. To sygnał który jest wysyłany z NVIDIA do tv jest wyświetlany w DV czy HDR? Wybaczcie jeśli zadałem bardzo głupie pytanie 😌. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 12 Lutego 2023 Pytanie. Mam nvidia shield i gdy wchodzę na Netflix to w filmy/ seriale są opisane DV. Telewizor obsługuje HDR. To sygnał który jest wysyłany z NVIDIA do tv jest wyświetlany w DV czy HDR? Wybaczcie jeśli zadałem bardzo głupie pytanie . DV jest rodzajem HDRu, kwestia tego czy sam telewizor obsługuje ten właśnie format Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 12 Lutego 2023 Godzinę temu, krempla napisał: Puknij się mocno w czoło... raczej ty - czytanie ze zrozumieniem to poważny problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 12 Lutego 2023 Czy ktoś byłby uprzejmy sprawdzić w jakiej odległości od dolnej krawędzi ekranu jest dolna dziura montażowa na wieszak. Jeżeli ktoś ma 55". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach